Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#911 Потребителят е офлайн   magix Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 September 2007 - 09:47 PM

Благодаря на всички за съветите! От Вас разбрах, че папагалите ми са млади и много влюбени отсега. Купувах ги на сляпо, защото ми ги донесоха един по един направо вкъщи, но продавачката ми е приятелка и знам, че няма да ме прецака. Всъщност още на първата минута те се обикнаха - ще ги чакам да посрастнат, а дотогава, ще махна гнездилката по съветите на Snowy. Желая много малки и бързо оздравяване на останалите папагалчета!!!

#912 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2007 - 09:57 PM

Цитат

Malcolm ти не си чувал..ама аз сам виждала  ;D н мойте нали им махнах по едно време гнездото и те решиха че и на пода е удобно..

Ами може вече женската да е била бременна, но все пак преди това са имали гнездилка, а ако нямат може да е различно, абе не знам явно съм некомпетентен ;D

#913 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2007 - 10:04 PM

Цитат

Malcolm, радвам се, че не си забравил нашата тема  ;)! Как се развиват нещата при теб - ще има ли нови папагалчета у вас? (малко офф - за амадините се оказах права - за яйцата - за най-голямо съжаление).

Честно казано аз постоянно чета темата и гледам да не пропускам, но както се оказа съм доста некомпетентен (както си личи по горе :D), та само чета, а пък дали ще има нови, ами не знам за сега няма.
Нещо не помня за кое по-точно говориш за амадините?

#914 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2007 - 06:52 AM

Malcolm. защо говориш глупости ! Какво значи да си компетентен - такива са орнитолозите, и самите развъдчици (ама мисля че от тях никой не пише в тази тема) А тук сме просто любители на папагалите. Ти пишеш в темата още от създаването й, така че не мога да разбера защо спря  :( Виж колко хора се радват на появяването ти :)
Изкушавам се тук да пусна линк към едни много сладки клипчета с говорещи вълнисти папагалчета. Предварително се извинявам ако вече са пускани (нямам сега време да се върна назад в темата) А сигурно повечето от вас вече са попадали на тях. Ето линка към две от клипчетата (станаха ли любими), от там може да видите и другите (доста са)

http://www.youtube.c...h?v=LSeIDYFDv3E

http://www.youtube.c...4...ted&search=

#915 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2007 - 09:38 AM

Цитат

Malcolm. защо говориш глупости ! Какво значи да си компетентен - такива са орнитолозите, и самите развъдчици (ама мисля че от тях никой не пише в тази тема) А тук сме просто любители на папагалите. Ти пишеш в темата още от създаването й, така че не мога да разбера защо спря  :( Виж колко хора се радват на появяването ти :)
Изкушавам се тук да пусна линк към едни много сладки клипчета с говорещи вълнисти папагалчета. Предварително се извинявам ако вече са пускани (нямам сега време да се върна назад в темата) А сигурно повечето от вас вече са попадали на тях. Ето линка към две от клипчетата (станаха ли любими), от там може да видите и другите (доста са)

http://www.youtube.c...h?v=LSeIDYFDv3E

http://www.youtube.c...4...ted&search=

Ами спрях да пиша, защото вече нямам папагалчета и няма какво да пиша, но ако на някой въпрос знам отговора пиша. Иначе естествено, че не съм забравил темата, редовно си я проверявам и чета  ;) А иначе още се чудя дали да си взема папагалчета  :-, иска ми се, но не знам. Много ми се иска и да видя клипчетата, но след като си преинсталирах Windows-a не мога да си намеря драйверите за Звуковата карта и не мога да слушам дори музика.
Поздрави..

А, п.п. ако искате по-често ще пиша :P

#916 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2007 - 06:49 PM

Разбира се че искаме да пишеш! Ще ми се да ти дам някои от моите бебета, така и ти ще си имаш пак, и аз ще знам че са в добри ръце. Ама май живеем доста далеч един от друг...Все пак ако ти се случи да дойдеш към Варна, ще се радвам да направя подаръче...
А линковете аз съм си ги запазила, така че по-нататък като си оправиш "прозореца" пак мога да ти ги дам.

#917 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2007 - 07:34 PM

Здравейте! Аз отдавна не съм се включвала, но тези говорещите са  :-*!!! Особено онова с топчето за пинг-понг  :). Обаче я си представете, ако това ви е вкъщи и постоянно слушате как трака топче по паркет  ;), примерно 12 часа в денонощието, 365 дни в годината (че и повече понякога)  :o. На мен ми харесват с техните си песни, никога не омръзват и не досаждат! Лори само се е научил да подсвирква, както викам кокерката, иначе чурулика папагалски песни. А да чуете само какво направиха, като чуха звука на клипчетата!!! Полудяха! Решиха, че най-после и тях ги търси някой по този компютър и че ще могат да си поговорят с "роднините"  ;D. Голяма врява беше... Иначе на моя приятелка папагалчето си е научило името - Кики и също подсвирква. Но сега й подарихме едно от нашите бебета, да си правят компания, ще видим дали ще проговорят и двете, или Кики ще забрави наученото  ;).
User's Signature

Качена снимка

#918 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2007 - 10:15 PM

Здравейте на всички!VvV,аз имам папагали от 6 год.В началото беше един,но се влюби в една щипка  ::) и му взех другарче.По лошо стечение на обстоятелствата второто се спомина  :'(!Тогава видях колко е силна папагалската любов-синият/първият/буташе с човчица своето другарче да стане :'( :'(Ох,отплеснах се!!!Мисълта ми беше,че винаги моите папагали са били по два,но досега не съм имала малки.А сега имам друга двойка,които според мен истински се обичат-заедно са от 4 год,харесаха се от самото начало,целуват се постоянно и са в пълна хармония! ;)Не се страхувай да си вземеш още един-според мен не биха се размножавали толкова скоро.Това са само мои наблюдения,има и по-опитни от мен...

Поздрави :)
User's Signature

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!

#919 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2007 - 11:06 AM

:'( Преди малко 3 от бебетата ни заминаха! Сега ми е мъъъъъчно, макар че знам колко ще им е добре там, където отиват! Но всички други останаха наблизо, както се казва, мога да ги виждам дори, а и най-редовно получавам информация как са, какви щуротийки учат... Тези ще са на около 100 км и в голямото ято не знам дали ще ги разпозная, като минаваме оттам  :(. Последните двечки още са си при нас, но и те скоро ще отпътуват при новия си приятел... А са толкова питомни, може да си ги гали човек, както си стоят в клетката, кацат по ръцете. Ох, май няма да слагам повече гнездилката  :'( .
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#920 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2007 - 03:09 PM

Здравейте всички!
Как са вашите питомци?? Snowy, честит нов дом на твоите пиленца!! Знам че е мъчно но там те ще създадат свои собствени семейства и ще бъдат щастливи!
Моето най-голямо бебе изглежда ще бъде зелено като татко си, а твърде вероятно е и другите да са зелени. То ще замине за Ловеч при нашите кръстници, които решиха че много искат пиленце, след като чуха как Чочко си казва името.
Днес на пода на малкото кафезче в което живее злобната Кики намерих яйце - с жълта черупка, и вече пробито и изгризано. На някой да му се е случвало нещо подобно??? Странно ми е, защото при тях няма снесилка, а нали за да направят нещо трябва първо да са "подсигурени материално"?

#921 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2007 - 01:20 PM

iorito беше казала, че това й се е случвало, така че нищо чудно  :)

#922 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2007 - 02:36 PM

Аз съм направо  ::)! На iorito и моите са снасяли по земята, след като сме махнали гнездилката, за да не умрат от изтощение - просто си карат "по инерция" още малко... Обаче такова нещо - без гнездилка да снесат - наистина чувам за първи път! Nevi, пишете нова история в отглеждането на вълнисти папагали!  ;). Навсякъде, където съм чела пише, че няма да снасят, докато нямат къщичка  :(... Което за пореден път потвърждава , че: Всяко правило си има изключения! Иначе ми се е случвало да си чупят яйцата, но да не се повтарям, това вече съм го разказвала и ще стана отегчителна.
Освен бързо да им слагаш гнездилка, друго не се сещам... Да са ти живи и здрави всички - и малки, и големи! Както и на всички останали от темата  :)!
User's Signature

#923 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2007 - 03:05 PM

Nevi , и аз това щях да кажа..  :) явно имат голямо желание да се размножават  ;)
User's Signature

Качена снимка

#924 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2007 - 07:44 PM

Ами на мен ми мина през ума варианта черупката да изхвърлена от някоя от майките от волиерата, обаче като се замислих почти е невъзможно черупката да премине първо през едните решетки, а после и през тези на малкото кафезче. Още повече че то е разположено встрани от волиерата. Отворих книгата - там не се споменава за такива случаи. Друга възможност е Кики и мъжа й (или изобщо някой) да са имали отношения докато имаха достъп до къщичка, но това беше преди около месец. А колко време след чифтосването се снася яйцето??? Защото например при някои влечуги оплодената женска може да носи яйцата в себе си до момент в който намери подходящо място и условия да снесе. А иначе снесилка сложих веднага, ама засега е само обект на гризане.
Поздрави на всички!

#925 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2007 - 12:53 PM

Привет на всички!Отдавна не съм се появявала,но виждам ,че форума се разраства.Честито на всички,които си имат бебчета и добре дошли на новите любители на папагалите.
Nevi,как е болният мъжки.Надявам се ,че проблема е отминал и вече е по-добре.Аз имах проблеми с две женски,но краят беше фатален.А е много трудно да намериш лекар ,който разбира от болести по птичките.
Snowi,хубово е че сте намерили дом за бебетата.

#926 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2007 - 02:19 PM

Всяка година се повтаря едно и също - първо изчезват всички, които уж са искали бебе папагалче, после полагам огромни усилия да им намеря дом и когато всички са успешно задомени - започва се едно неистово звънене: "Останаха ли ти още бебета?"  ::). Току-що пак ми звъняха с този въпрос. Ако бяха се обадили 2 дни по-рано, 3-те бебета щяха да си останат тук  :- .
sky, радвам се, че не си ни забравила!
Nevi, вярно, какво стана с болния татко?
User's Signature

#927 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2007 - 07:10 PM

Привет отново! Аз пак да "дам отчет", че иначе кой ще ми съчувства  ;). Току-що и последните бебета заминаха  :'(. Обаче съм въоръжила хлапето, което ще ги гледа, с копие от любимата ми книжка за вълнисти папагалчета, то има голямо желание да се занимава с тях, надявам се да ги опази  :).
Къде изчезнахте всички?!
User's Signature

#928 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2007 - 08:51 PM

Привет!
Snowy, искрено ти съчувствам за раздялата. Човек толкова се привързва към тези малки създания, че...Аз никога няма да забравя моето първо вълнисто папагалче - казваше се Папи, имахме я 6 години, беше пълноправен член на семейството. Най-много обичаше майка ми - постоянно беше на рамото й. Загубихме я миналата пролет - в буквалния смисъл - излетяла през отворен прозорец...Единствената ми утеха е надеждата да е кацнала на рамото на някой добър човек  и сега да има нов дом, защото другата алтернатива...Много мога да разказвам за нея, но ще досадя...само да спомена че беше голяма приятелка с една катеричка (защото у нас какви ли не гадинки е имало). Имам ги снимани двете качени са на двд диск, но не знам къде и как да качвам видео файлове.
Много ме радва факта че любителите на пернати в нашия форум стават все повече. Както някъде каза Snowy - "Колкото повече, толкова повече" (Това от "Мечо Пух" ли беше??)
Таткото на папагалчетата вече е добре, слава Богу :) само трябва да му се оправи прическата че прилича на герой от филма "Брилянтин" :) И да се надявам че болестта, каквато и да е била, няма да рецидивира.
Качвам една снимка на Папи, само тя ми е сканирана, а сега и другите ще ги направя в цифров формат.
Много се отплеснах. Лека вечер желая на всички!

Прикачени файлове

#929 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2007 - 01:51 PM

Страхотно е това папагалче. Аз си мисля дали да си купя вълнисти. Бях до магазина вчера и си харесах 2 много красиви. Ще питам наще довечера и ако кажат да, ще си взема. :)

#930 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2007 - 07:03 PM

Здр  :) две от папагалчетата ще имат и синьо  :P но най-малкото се развива мн по-бавно от всички до сега прогледна на почти 2 седмици и още няма пухчета..това проблем ли е ?
а това е порастналото Пифи  ;)

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Последна »