Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 13 October 2007 - 04:23 AM
Ами при мен е така - неотоплявана стая, тя даже не е измазана, и лятото си е хладно...Но Snowy успокои че се справят с ниските температури без проблеми. Ще видим. А сега в неделя го дават да застудее изведнъж до почти 0 градуса, после през седмицата пак покачване до +20...Мен лично тези резки смени повече ме притесняват. Да не докарат някоя настинка на пилетата...
Публикувано: 13 October 2007 - 10:44 AM
Много ми е кеф.Взехме си женско папагалче преди няма и час.Пуснахме го при Чико.Имаше една целувка по (така забелязах) настояване на дамата ;D .Май се пробва и да я пощи...ама не знам много бързо :- .Момиченцето е жълтичко с по 1 синьо петънце на бузките .На края на крилцата има беличко,както и на опашката.И е една такава дребничка :wub: .А мъжа като се е изпъчил е все едно една глава над нея!Много е хубава! :blink: И не е така стеснителна от gsm-а както Чико даде да я снимам.По-късно ако мога ще пусна снимка.Чао засега!
Публикувано: 13 October 2007 - 05:49 PM
Публикувано: 13 October 2007 - 05:55 PM
Nevi, аз миналата зима ги местих в по-топла стая ,защото от студ дори бяха спряли да си пеят..но тази година клетките са три и незнам..леко ще е трудно да ги побера на едно място.
Днес видях, че мъжкият и женската не искат да спрат да се размножават..Няма как да им махна гнездото ,защото най-малкото още не е пораснало и продължава да се развива толкова бавно,а докато порасне вече може и да има и други яйца..Какво да правя??
Публикувано: 13 October 2007 - 06:32 PM
VvV, честито ти ново пиленце! Да ти е живо и здраво! Разказвай за него и за Чико, разбират ли се, има ли шанс да се заобичат :) И пусни снимки :)
Днес във Варна имаше пазар за животни. Купих си 2 нови папагалчета - мъжкото е синьо-бяло, женското е с особен цвят - крилцата и главичката са бели със сиви вълнички, а гръбчето е синьо (но се вижда добре само като разпери крилцата). И на бузите има по едно синьо петънце :) Сложих ги отделно от другите, хем за да има карантина, а и да ги "оженя" :) Малко са мърляви милите, защото бяха натъпкани в малка клетка, но ще се оправят :)
Имаше много красиви розели, а видях и чисто бели корели (но не албиноси, защото очите им бяха тъмни) И най-вече гълъби :)
Публикувано: 13 October 2007 - 07:46 PM
Мойте ми има шанс да се заебичат...да.Той я пощи,аз я галя...абе глезла ;D.Сега от един час има седи отворено ама той не ще да излиза и да я остави нея вътре!Ето снимки на малката и на двамата заедно!
Прикачени файлове
-
photo0021.jpg (17.56K)
Брой сваляния: 112 -
photo0024.jpg (24.4K)
Брой сваляния: 112 -
photo0020.jpg (25.65K)
Брой сваляния: 110 -
photo0023.jpg (24.6K)
Брой сваляния: 109
Публикувано: 14 October 2007 - 12:01 PM
Майката на вторите бебета умря :'(. 3 от пиленцата също, най-малките. Едното даже беше изхвърлено извън къщичката заедно с неизлюпено яйце. Имаше 2 живи бебета и пищяха неистово. Те имат набола перушина, но едва ли аз ще мога да ги отгледам :( Сложих ги при първата майка, дано да ги приеме...че то и нейните пиленца са още в гнездото и вече е пренаселено.
Какво може да и е станало? Беше скубана и имаше кръв, но не мога да повярвам че някое от другите пилета може да направи такова нещо. Толкова време вече са заедно...А и снесилки има за всички...
Публикувано: 14 October 2007 - 08:43 PM
Публикувано: 15 October 2007 - 06:14 PM
И при мен има неприятности с любимци, кученцето ни е болно и просто не мога да седна да пиша...
Поздрави на всички!

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 15 October 2007 - 08:12 PM
Snowy, какво се е случило с кученцето ви?? Кокерче беше ако не се лъжа. Надявам се скоро да се оправи - ще стискам палци.
iorito, какво става с братчетата и сестричетата на Пифито??? Разкажи пораснаха ли, пусни някоя снимка...
Лъч надежда за сирачетата - изглежда другата женска все пак ги е приела ( то и в книгата пишеше че много често доизглеждали чужди осиротели бебета). Сега не пищят както вчера, което ми дава нови надежди...
Фотоапарата пак е тук и направих фотосесия (извинявам се за лошото качество на повечето снимки, но не е добра светлината). На първа и на 3-та снимка са бебетата - големите на първата майка, и двете сирачета - тези с неразвитата перушина. На втората снимка са новите ми папагалчета.
Прикачени файлове
-
Copy of PA150397.jpg (188.64K)
Брой сваляния: 142 -
Copy of PA150395.jpg (108.65K)
Брой сваляния: 140 -
Copy of PA150404.jpg (201.12K)
Брой сваляния: 46 -
Copy of PA150404.jpg_thumb (95.44K)
Брой сваляния: 35
Публикувано: 15 October 2007 - 08:42 PM
Прикачени файлове
-
Copy of PA150392.jpg (122.76K)
Брой сваляния: 42 -
Copy of PA150392.jpg_thumb (59.85K)
Брой сваляния: 37 -
Copy of PA150408.jpg (237.08K)
Брой сваляния: 41 -
Copy of PA150408.jpg_thumb (118.88K)
Брой сваляния: 30
Публикувано: 15 October 2007 - 09:12 PM
Публикувано: 16 October 2007 - 09:37 AM
А аз да питам нещо.Преди малко видях Лори навела се под Чико.Приближавам се и гледам Чико се качил с едното краче на гърба и :o .Опита да се качи и с двете ама се прекатуриха и двамата ;D .Нещо там си се чоплиха,целуваха... :rolleyes:Та какво иска да направи тоя???
eдит:
аа не тоя иска да се качи върху нея,ама тя се дърпа и пак падат ;D...само да не им стане нещо ;)
Публикувано: 16 October 2007 - 08:20 PM
Malcolm, върнах се назад в началото на темата и разгледах снимките които си публикувал. Ако правилно разбрах - Кики е била зеленото пиле дето убило бялото. Така ли е?? А Бобо го познах веднага :) Красиви пилета са били, жалко че ги няма вече...Явно името върви в комплект с ужасен характер. Макар че аз "познавах" едно какаду, и тя Кики беше, ама голяма глезла, много мила гадинка...обожаваше да я галят и много нежно си просеше ласки :)
Щом искаш да пратя и други снимки - няма проблеми. Ще се постарая да ги направя по-хубави.
А ти опитай да измолиш за Коледа подаръче...папагалчета :) Няма да ти откажат тогава :)
Публикувано: 16 October 2007 - 09:21 PM
Поздрави ;)
п.с. Неви, наистина пусни още някоя снимчица на двойката, моля :->)