Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#971 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 October 2007 - 02:48 PM

Моето пиле- Кико продължава да си е дивак,но вече поне не се налага да го гоня из стаята за да го прибера в клетката,вече сам се прибира.Станал е много гръмогласен-ужасно много крещи, особено когато всички сме вкъщи.С течение на времето и оперението му се промени- приди главичката му беше сивичка,а сега е чисто бяла, а на места перата му лилавеят.Много е див,но ние си му свикнахме.

Прикачени файлове

#972 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2007 - 05:59 AM

Много красив папагал е Кико. Не сте ли се замисляли да му вземете приятелка???

#973 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2007 - 11:47 AM

два пъти взимахме женски,но и двете се разболяха и умряха.Скоро пак ходих в зоомагазина ,но птичките изглеждат много слаби и болнави и ме достраша
да взема.Жал ми е за тях,но не искам да умират вкъщи.

#974 Потребителят е офлайн   VvV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2007 - 04:44 PM

Sky,твоят Кико е голям красавец! :blink:
А аз искам да ви питам вашите папагали за колко горе долу време изяждат една кутия храна (500 гр.) ?Питам просто така да знам дали моите ядат нормално...

#975 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2007 - 07:58 PM

VvV,аз слагам по една доста пълна супена лъжичка всеки ден,но Кико не изяжда всичко.

#976 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2007 - 07:58 PM

Здравейте
Една кутия 500 г стига за около месец на 1 пиле. Tова при положение че наистина яде, а не да рови като кокошка и да хвърля зърно навсякъде.

#977 Потребителят е офлайн   VvV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2007 - 12:10 PM

Здравейте!
10х за отговорите  :blink: .Те моите като едното види другото,че яде и айде и то  ;D .Аз им слагам и в двете хранилки,защото каква бутаница става когато е една (а и когато са две,но са си я харесали и двамата...).Бутат се яко и двамата и са много смешни  ;D .Затова в двете от една лъжичка която..ох незнам колко е,но е по голяма от супена и го изяждат цялото.И всеки ден новичка.Е като добавим и факта,че си муша ръката със семенца за да свикне Лори(тъй като той Чико няма никакви притеснения...постоянно подскача от ръката ми на кацалката и пак на ръката ми)  ;) .

#978 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2007 - 09:08 AM

Още едно бебе умря  :'( Видях го вчера болничко, оклюмало..до вечерта си отиде :( Почвам да се отчайвам. Сега се притеснявам да не е заразно и другите да се разболеят, както са накуп. Иначе по-големите бебета вече излизат. Едно от тях два пъти вече го намирам на пода на кафеза и се притеснявам да не се нарани като пада отвисоко. А най-голямото вчера излетя през вратичката и се наложи да го гоня  из стаята :) А най-хубавото е че двете сирачета са добре, растат, и даже са нахални - едното вчера най-нагло ме ухапа :)
Как са вашите пилета??? Нещо напоследък всички се губите...

#979 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2007 - 12:01 PM

Съжалявам за бебето,дано другите да са добре.

#980 Потребителят е офлайн   vilkooo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 October 2007 - 01:35 PM

Hello на всички първо  :blink: B)
                  Вчера си взех вълнисто папагалче,днес много бесней в клетката  :yahoo: но не е издало и звук :rolleyes: трявба му малко време нали!?  :blink: B)

#981 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2007 - 01:41 PM

Това че беснее е добре - жизнено е значи. Относно това че не е издало звук - дай му малко време, все пак ново място, самичко е... Иначе започна ли да се храни???

#982 Потребителят е офлайн   vilkooo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 October 2007 - 01:51 PM

Ами нито е яло нито е пило,а пък много а**  :rolleyes: иначе е добре но не яде.....

#983 Потребителят е офлайн   VvV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2007 - 07:02 PM

Цитат

Ами нито е яло нито е пило,а пък много а**  :rolleyes: иначе е добре но не яде.....

Споко и моето беше така първия ден.Не се притеснявай..ще започне да папка(и после няма да спре  ;D)  ;).А акито си е от яденето в магазина все пак. ;D Да ти е честито и много време да му се радваш!Видях на снимката в другата тема,че е момченце.Нали? :blink:Давай още снимки!

#984 Потребителят е офлайн   vilkooo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 October 2007 - 07:14 PM

Да момченце е и вече пропя  :yahoo: и сега не млъква  ;D и разбрах,че не слуша метъл....забавно  ;D още снимки утре,че сега камерата си почива  :P

#985 Потребителят е офлайн   Чочи Икона

Публикувано: 23 October 2007 - 04:50 PM

Писах и в обяви, но и тук да пиша. Търся си мъжко вълнисто папагалче като имам условие да е бебенце. Пиша тук, защото по зоомагазините много често се продават стари или болни папагалчета, все пак живеят доста птички на едно място и в момента в който едно се разболее и всички са болни. При домашното възпроизводство нещата стоят по друг начин. :blink:
Много искам да е с жълто зелена украска, но и на синичко няма да се разсърдя.

#986 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2007 - 07:53 PM

Здр! изглежда че и през зимата ще гледаме маници  :P неска се появи първото яйце,но ми се вижда леко по - голямо от обикновенно..дано да излезе нещо от него...  :kisel:

Чочи , как ще разбереш , че папагалчето е мъжко като ще е бебенце? :P
User's Signature

Качена снимка

#987 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 06:20 AM

Честито, iorito! Тъкмо за Коледа ще си имаш поотраснали бебета :)
Никой ли няма идея защо продължават да ми умират бебетата  :'( Мислих, мислих къде сгреших, не можах да го измисля. Как така отгледани пилета залиняват, каква беше тази болест. От 4 пилета вече 2 умряха, третото сега е при мен и му давам антибиотик, но сигурно и то ще умре. Четвъртото, най-голямото, вече има нов дом, но се притеснявам че и на него може нещо да се случи. И странното е, че се разболяват само бебетата на първата майка. Двете сирачета, които са в същата снесилка, са много жизнени (е, дано такива и да си останат). Мина ми през ума като идея да "обвиня" женската - тя е невероятна майка, но реално аз не знам възрастта й и колко пъти досега е люпила пилета. Купих я заедно с мъжкия като "работеща двойка" , но тогава не си дадох сметка защо някой е решил да ги продава, след като са работещи. А някъде четох че женска която е имала много поколения, накрая отглежда хилави и болнави бебета. Моля някой ако има идея къде може да е проблема, да сподели. Чувствам се ужасно разочарована, такова желание имах и толкова се радвах в началото, а то какво стана...

#988 Потребителят е офлайн   Чочи Икона

Публикувано: 26 October 2007 - 02:55 PM

iorito пола на папагалчетата се определя и по други признаци.  ;D Един от най-сигурните е човката. На мъжките папагалчета е синичко над човчицата, а на женските кафяво. Казвали са ми обаче, че като са малки се случва и на мъжкото и на женското да е розовко.

#989 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 07:10 PM

Nevi, незнам на какво може да се дължи това..но наистина и на моята женска третото поколение бяха по-различни и по-бавно се развиваха..Дано да не е от това , защото немога да си представя какви ще са от следващото поколение..

Чочи, точно за това ти говоря..восковицата на папагалчетата в първите месеци си променя цвета около два-три пъти..(поне мойте са така) за това неможе да се определи пола на малките още при излизането от гнездото..незнам ти за какви признаци си си помислил/а  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#990 Потребителят е офлайн   VvV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2007 - 02:54 PM

Здрасти!Моите папита са много добре.Лори все повече привиква към мен (по смело стъпва на ръката ми).Малко по-бавно от Чико свиква,но няма значение.А пък Чико като си подам ръката вътре и сложа пръстче пред него се замисля няколко секунди и подава краче  :blink:.Много са ми сладички!
Обаче преди малко им отворих да излязат.Лори излезе литна малко и кацна на клетката както обикновено(те там отгоре си стоят),а Чико като излезе и кацна на клетката също.Но после нещо почна да прелетява много малко разстояние(към 50-60 см) и да се връща пак отгоре и то често.Незнам защо...Да не би нещо да му е станало?

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни