Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 03 November 2007 - 05:38 PM
Публикувано: 04 November 2007 - 12:54 AM
Публикувано: 05 November 2007 - 01:11 PM
Публикувано: 11 November 2007 - 04:20 PM
У нас цари обичайната птича "говорилня", Лори започва да бърбори съвсем старателно някакви негови си неща, които са много различни от обичайното папагалско чуруликане, приличат на думички, но все още никой от нас не може да му "превежда". Той самоук го раздава нещо :yahoo:, но много упорито "бъбри", освен че подсвирква като човек, за което съм ви писала и преди :blink:.
Някой беше питал за температурата - наистина най-опасно е течението, но все пак е по-добре да са в отоплявана стая през зимата... Нашите живеят при 19-20 градуса, но ако пътуваме се случва да изкарат няколко дни и при 15, дори и по-ниски, засега не са се разболявали.
Преди няколко дни видях една страхотна снимка, изкушавам се да я пусна да я видите :OK: Папагалчето изглежда щастливо, но котаракът има ужасно лукава физиономия :kotence:
Прикачени файлове
-
klassnie_koti_57.jpg (31.43K)
Брой сваляния: 146

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 12 November 2007 - 07:29 AM
Добре дошли на новите хора във форума!
На Чочи да кажа - бързо се учат да изговарят отделни думи, че и цели фрази, но първо трябва съвсем да привикне към новата обстановка. Междувременно не спирай да му повтаряш желаните думи - всеки път когато се сетиш, дори ако само минаваш покрай птицата.
Относно температурите - наистина е желателно да са на по-топло, но който няма възможност (като мен) да ги отоплява, може да е спокоен че без проблеми ще понесат студа. Явно се климатизират лесно. Само течение не трябва да има.
Честито и на iorito за новите яйца! Да са ти живи и здрави пиленцата.
За съжаление аз няма с какво да се похваля. Бебетата ми умряха до едно, причината не ми се изяснява. Нормално си растяха, и когато наближаваше момента да излизат от гнездото, залиняваха, отслабваха и умираха. Едно единствено бебе все още е живо, но със счупен крак. Хората на които го дадох ми го върнаха и даже имаха наглостта да ми кажат че аз съм им го дала сакато. Чудно как толкова време не са разбрали че има проблем с крачето. И сега си го отглеждам, жизнено е, весело, но инвалид :( И така, като за начинаещ нямах никакъв късмет и даже се чудя дали да не се откажа. Пак има бебета в една снесилка, но вече не мога да им се зарадвам, а с ужас чакам момента когато ще пораснат...
Така като се оплаках малко ми олекна...Лек и ползотворен ден желая на всички!
Публикувано: 13 November 2007 - 07:48 PM
Поздрави на всички!

Публикувано: 21 November 2007 - 11:16 PM

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!
Публикувано: 22 November 2007 - 02:59 PM
sheni_6, наистина чакаме твоите, как ги нарече, :blink: аха - дивечи!
В нашата "зверилница" май няма наистина нищо ново... Ооооооо, не, има! Лори беше цял месец "под карантина" в друга стая заради кожно заболяване на морското свинче (по модела "страх лозе пази" - за всеки случай) и не можеше да лети свободно. Сега, като се прибра на обичайното си място, е много заинтригуван от новите звуци, които чува в стаята (на прасенцето имам предвид). Още не съм ги запознала отблизо, но и това ще стане тези дни ;). Очаквам сега да се научи и да "грухти", след като се научи да подсвирква :yahoo:
Поздрави на всички!

Публикувано: 22 November 2007 - 10:39 PM
Поздрави!

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!
Публикувано: 24 November 2007 - 01:13 PM
Ето малко фотоси,които май не съм пускала...
Публикувано: 25 November 2007 - 12:51 PM
Нашият Лори още не грухти, не се и опитва да мине с "бръснещ" полет над аквариума с грухчето, но наблюдава с огромен интерес от високо, като го пуснем да потича на одеалцето му на пода. Хитряга е Лори, ще видим по-нататък как ще процедира :yahoo:.
Поздрави на всички!
VvV, много са сладки двамата на снимките! Направо като че ли позират професионалисти...

Публикувано: 02 December 2007 - 07:36 PM
А и още нещо...Някъде бях чела,че има случаи,в които са умирали папагали от такива ароматизирани свещички,масълца и тем подобни...Та чудех се вярно ли е :rolleyes:.Някой ако има опит да казва.
Snowy,благодаря...големи са си сладури наистина :wub:.
Пускайте и вие снимки на вашите вълнички...да си гледам нещо ;D!