Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#1011 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 December 2007 - 01:57 PM

Привет! За ароматизаторите в стаята с папагалите - напълно е възможно да е вярно. Не случайно често има предупреждения да не се използват дезодоранти, освежители и т.н. препарати там, където са птиците, при чистене с разни препарати - да се проветрява много добре. Предполагам, че им влияе...
А за линеенето - не знам дали има строго определени периоди за тази "процедура", но със сигурност се случва 2 пъти в годината. Нашите не се застъпват, първо има зелени перца в клетката, после сини... Корелата и тя в момента линее, малкият събира най-красивите и дълги пера в колекция  ;). Важно е линеенето да става постепенно, както казваш - да си личи само по пода на клетката, да не остават голи участъци по пилетата. Много е хубаво докато линеят да им се дават кълнове...
А снимчица... може, една по-прясна на нашия Лори  :yahoo:
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#1012 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2007 - 03:42 PM

Здравейте!Надявам се всички пернатковци да се чувстват добре в тези студени зимни дни!За съжаление нашият Кико май не се чувства добре.Последните няколко дни е малко омарлушен и сравнително по-тих от друг път.Незнам дали се разболява или пък се чувства самотен.Кажете ми с какво да подсиля имунната му система-има ли някакви специални витамини?Аз му купувам витамини за вода( една розова течност в шишенце).Дано да не е болен :(Много свикнахме с него и е част от семейството ни...
  Всички вече сме настроени на Коледна вълна,дано ни се случват само хубави неща .Бъдете много усмихнати и се радвайте на най -приятната част от годината(поне за мен е такава)!

#1013 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2007 - 08:20 AM

Здравей
Във ветеринарните клиники се продават витамини за птици на Versele-Laga, на мен ми ги препоръча ветеринарен лекар. Сухи са, определено количество се разтваря във вода и така се дава. Разтвора мирише лошо, но...може би са добри витамини. Малко са скъпички обаче...кутията струваше мисле около 12-13 лева.
Дано нищо да му няма на твоето папагалче.
Весели празници на всички!!

#1014 Потребителят е офлайн   VvV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2007 - 06:08 PM

Здравейте! :blink:
Отдавна тук никой не е писал...та айде и аз да се оплача!  ;D
Чико съвсем се промени...и то изведнъж! :rolleyes:Както сладки си стъпваше на пръстчето ми,започна да кълве по-мъничко.Ама не спря...Започна и повече,и повече.Докато преди половин час си мушнах ръката в клетката,той скочи в/у нея и започна яростно да ме кълве!Направо е станал истински звяр  :huh:!Кълве всичко,а Лори като него прави..та и тя по-мъничко  :(.Какво му става?Не знам вече какво да направя.
Ааа и освен това ноктите му са много дълги и това явно го дразни доста...а и мен.Искам да му ги изрежа,но ако продължава с това кълване не знам как ще стане! :-
Та аз тука с моите проблеми да се набутам...Помогнете! :blink:

#1015 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2008 - 06:23 PM

Привет!!! Честита Нова година на всички!!! Да сте много щастливи, весели и здрави всички - и хора, и пернатковци!!! Много успешна година ви пожелавам на всички!!!
Сега по темата за ноктите - не е много трудно рязането, но определено ако се захванат двама души, ще е по-лесно и безпроблемно. Единият хваща здраво пилето, което му лежи в ръката по гръб, но вратлето е "блокирано" с палец и показалец, за да не може да кълве така зверски. Другият е въоръжен с нокторезачка (на мен поне ми е по-лесно, отколкото с ножица), хваща крачето и бързичко изрязва нокътчетата... Много трябва да се внимава да не се нарани кръвоносното съдче в нокътя, но срещу светлината се вижда добре докъде е то. Ако все пак се случи и потече кръв - с памуче, натопено в спирт се притиска за малко. Всъщност е важно този, който държи птичето, да го държи наистина добре, другото става много бързо. Успех! А за промяната в поведението - не им се давай, като те клъвне болезнено (то си е направо хапане), чукни го по човката (леко де) и го върни обратно в клетката, да разбере, че е наказано. Би трябвало да отвикне постепенно.
User's Signature

#1016 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2008 - 02:22 PM

Честита Нова Година на всички!Бъдете здрави,весели и много щастливи!

#1017 Потребителят е офлайн   VvV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2008 - 03:03 PM

Здравейте и от мен!Честита Нова Година на всички ви!
Значи аз същия ден като попитах за нокътчетата...ги изрязахме  ;D.Цялото семейство се включи.Баща ми държаше,аз рязах,а майка ми...ми тя пазеше другото папи да не се травмира  ;D Всичко стана добре,кръв не тече!
Колкото до поведението.Той Чико всъщност вътре в клетката повече ме кълве.Не знам къщата ли си пази  ;D.Но се поусмири малко вече.Малко тъп въпрос..но какво да се прави.Възможно ли е нещо от това че съм му дала вода от чешмата  :-...всмисъл де да знам. :rolleyes:
Абе хайде дано се оправи :blink:.Моите пернатковци си седяха самички горките на Нова Година,ама какво да се прави...

#1018 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 05:11 PM

Ето обещаните снимки от срещата на Лори и Бени (морското свинче)! Бяха безподобни образи, първо се гледаха отдалече, после започнаха да се поприближават, накрая всеки си хвана нанякъде... Но им беше любопитно и на двамата. Ето: http://i11.tinypic.com/878qogy.jpg http://i14.tinypic.com/6turor5.jpg http://i17.tinypic.com/6ypszr6.jpg
User's Signature

#1019 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 10:21 PM

Големи са сладури и двамата!!! :wub: :blink:
User's Signature

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!

#1020 Потребителят е офлайн   VvV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2008 - 02:04 PM

Хихи сладури са и двамата...да... ;D Моят Чико при подобен случай ще отлети веднага...а при навлизане в територията му...еми ще го изкълве направо  ;D (не че тва е смешно де...).Просто много му се дразни на хамстера.Като почнем да го гледаме /хамстера/ ,Чико се обръща и почва да ни гледа странно и понякога писука ...горкия сигурно се чувства пренебрегнат...за 5-10 минутки  ;D.

#1021 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2008 - 08:20 PM

Здр  :blink: отдавна не сам писала , но няма нищо ново при папитата и нямам какво да питам..освен още две яйца  ;) ето малко снимки  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#1022 Потребителят е офлайн   rali_ku4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 January 2008 - 05:16 PM

Цитат

Ей, хора, с какво храните вашите папагали? Можели един съвет от опитен?                                                              Аз сега го храня с обикновено просо, но не знам дали е правилно.И вторият ми въпрос:Папагалите обичат ли кракери според вас? r) 

Моите обожават крекери
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1023 Потребителят е офлайн   rali_ku4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 January 2008 - 05:24 PM

Упс извинете но не погледнах от кога е мнението :izcherven: :izcherven: :izcherven: :izcherven: :izcherven: :izcherven: :izcherven: :izcherven:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1024 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 01:22 PM

хих  ;)
User's Signature

Качена снимка

#1025 Потребителят е офлайн   animals_fan* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 10:26 PM

Здравейте!Мисля да си купувам вълнисто папагалче.Преди около 5 години имах ,но умря ,защото му бяхме взели една приятелка,която се оказа болна и го зарази и двамата умряха.Беше ми много тежко...
Но наскоро си припомних моментите с моя коко и реших да си взема папагалче.Може ли някой да ми каже как да разбера едно папаглче дали е голямо или малко на възраст?Искам да няма годинка,за да свикне по лесно с мен.

#1026 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 11:37 PM

iorito : обаче не си играеш стабилно ято си си събрала ;) всичко ли е твое производство?
User's Signature

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!

Цитат

Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#1027 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2008 - 08:33 AM

На една снимка гледам има поилка на мрежата ,но до нея няма кацалка .Не е правилно и не е удобно на птиците.Сложи там кацалка или просто сложи поилката до някоя кацалка :blink:
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1028 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2008 - 06:12 PM

спокс вече си имат  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#1029 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2008 - 06:19 PM

Цитат

спокс вече си имат  :blink:

:palec:
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1030 Потребителят е офлайн   Nastya Икона

Публикувано: 30 January 2008 - 06:27 PM

хм... радвам се че намерих тази тема! Имам сериозни притеснения относно папагала ми.. вълнист... казва се Гиш (от арменски - луд)  ;D. Все по често започнаха да му падат пера.. големи и малки и не лети както перди (лети ниско и несигурно), изморява се бързо, не го бях пускала отдавна (понеже трудно го прибирах) и сега като го пуснах..  :o се заби в нощното шкафче  :'(

Качена снимка

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема