Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 03 December 2007 - 01:57 PM
А за линеенето - не знам дали има строго определени периоди за тази "процедура", но със сигурност се случва 2 пъти в годината. Нашите не се застъпват, първо има зелени перца в клетката, после сини... Корелата и тя в момента линее, малкият събира най-красивите и дълги пера в колекция ;). Важно е линеенето да става постепенно, както казваш - да си личи само по пода на клетката, да не остават голи участъци по пилетата. Много е хубаво докато линеят да им се дават кълнове...
А снимчица... може, една по-прясна на нашия Лори :yahoo:

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 14 December 2007 - 03:42 PM
Всички вече сме настроени на Коледна вълна,дано ни се случват само хубави неща .Бъдете много усмихнати и се радвайте на най -приятната част от годината(поне за мен е такава)!
Публикувано: 15 December 2007 - 08:20 AM
Във ветеринарните клиники се продават витамини за птици на Versele-Laga, на мен ми ги препоръча ветеринарен лекар. Сухи са, определено количество се разтваря във вода и така се дава. Разтвора мирише лошо, но...може би са добри витамини. Малко са скъпички обаче...кутията струваше мисле около 12-13 лева.
Дано нищо да му няма на твоето папагалче.
Весели празници на всички!!
Публикувано: 28 December 2007 - 06:08 PM
Отдавна тук никой не е писал...та айде и аз да се оплача! ;D
Чико съвсем се промени...и то изведнъж! :rolleyes:Както сладки си стъпваше на пръстчето ми,започна да кълве по-мъничко.Ама не спря...Започна и повече,и повече.Докато преди половин час си мушнах ръката в клетката,той скочи в/у нея и започна яростно да ме кълве!Направо е станал истински звяр :huh:!Кълве всичко,а Лори като него прави..та и тя по-мъничко :(.Какво му става?Не знам вече какво да направя.
Ааа и освен това ноктите му са много дълги и това явно го дразни доста...а и мен.Искам да му ги изрежа,но ако продължава с това кълване не знам как ще стане! :-
Та аз тука с моите проблеми да се набутам...Помогнете! :blink:
Публикувано: 01 January 2008 - 06:23 PM
Сега по темата за ноктите - не е много трудно рязането, но определено ако се захванат двама души, ще е по-лесно и безпроблемно. Единият хваща здраво пилето, което му лежи в ръката по гръб, но вратлето е "блокирано" с палец и показалец, за да не може да кълве така зверски. Другият е въоръжен с нокторезачка (на мен поне ми е по-лесно, отколкото с ножица), хваща крачето и бързичко изрязва нокътчетата... Много трябва да се внимава да не се нарани кръвоносното съдче в нокътя, но срещу светлината се вижда добре докъде е то. Ако все пак се случи и потече кръв - с памуче, натопено в спирт се притиска за малко. Всъщност е важно този, който държи птичето, да го държи наистина добре, другото става много бързо. Успех! А за промяната в поведението - не им се давай, като те клъвне болезнено (то си е направо хапане), чукни го по човката (леко де) и го върни обратно в клетката, да разбере, че е наказано. Би трябвало да отвикне постепенно.

Публикувано: 03 January 2008 - 03:03 PM
Значи аз същия ден като попитах за нокътчетата...ги изрязахме ;D.Цялото семейство се включи.Баща ми държаше,аз рязах,а майка ми...ми тя пазеше другото папи да не се травмира ;D Всичко стана добре,кръв не тече!
Колкото до поведението.Той Чико всъщност вътре в клетката повече ме кълве.Не знам къщата ли си пази ;D.Но се поусмири малко вече.Малко тъп въпрос..но какво да се прави.Възможно ли е нещо от това че съм му дала вода от чешмата :-...всмисъл де да знам. :rolleyes:
Абе хайде дано се оправи :blink:.Моите пернатковци си седяха самички горките на Нова Година,ама какво да се прави...
Публикувано: 09 January 2008 - 05:11 PM

Публикувано: 09 January 2008 - 10:21 PM

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!
Публикувано: 11 January 2008 - 02:04 PM
Публикувано: 27 January 2008 - 10:26 PM
Но наскоро си припомних моментите с моя коко и реших да си взема папагалче.Може ли някой да ми каже как да разбера едно папаглче дали е голямо или малко на възраст?Искам да няма годинка,за да свикне по лесно с мен.
Публикувано: 27 January 2008 - 11:37 PM

Цитат
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.
.gif)
Публикувано: 28 January 2008 - 08:33 AM

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 30 January 2008 - 06:27 PM