Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 07 May 2007 - 01:26 PM
Поздрави на всички!Malkolm ,много съжалявам за папагалчето ти.Много е тъжно когато загубиш едно от тези малки приятелчета,но ... в крайна сметка такъв е живота.Моето птиче и то за малко да умре,но го излекувахме навреме и сега е много жизнено и си хапва добре.Мъжкият направо е полудял -непрекъснато я преследва,храни я,пощи я и и пее тихичко,а главата му ще се откачи от клатушкане.
Публикувано: 07 May 2007 - 02:07 PM
Здрасти пак от мен, искам да ви питам има ли шанс папагалчетата да се ... b) w) без да имат направено гнездо където женската да снася, защото мъжкия въпреки че още не са оправили напълно много сериозно и налита на секс напоследък и да знам трябва ли да се притеснявам че ще направят работата и без да имат гнездо
Публикувано: 07 May 2007 - 09:29 PM
Първо да отговоря на Бети - в момента май домашни моркови още няма, така че остава да разчитаме на тези от магазините. Ябълките също... Аз затова препоръчвам листа от глухарче като най-добър вариант.
За размножаването - женските вълнисти папагали държат непременно да са осигурени материално (къщичка, стърготини и грижовен съпруг), иначе по никакъв начин няма да допуснат истинска близост. Той може да си опитва, няма страшно wink .Нормално е сега да "налитат" повече, вече е пролет и техните хормони се активизират. Повече за размножаването има на стр.10 и нататък май от тази тема b) . Ако има нещо неясно, питайте пак! Най-важното за мен е да не се опитвате да размножавате птички, които са на по-малко от 1 година - може да завърши фатално или за тях, или за бебетата s) , не са им укрепнали още организмите. sikeiros и sky, страхотно е,че вашите оздравяват! Поздравления за упоритостта! super best
Ние вчера сложихме къщичката, днес вече са влизали (има стъпки в стърготините), но на тях ще им е вече 3-то лято да се размножават, има си значение опитът wink . Иначе някъде в началото на темата съм разказала каква мъка беше (и какъв инат от моя страна), докато се наканят да имат малки за първи път. oleeee
За размножаването - женските вълнисти папагали държат непременно да са осигурени материално (къщичка, стърготини и грижовен съпруг), иначе по никакъв начин няма да допуснат истинска близост. Той може да си опитва, няма страшно wink .Нормално е сега да "налитат" повече, вече е пролет и техните хормони се активизират. Повече за размножаването има на стр.10 и нататък май от тази тема b) . Ако има нещо неясно, питайте пак! Най-важното за мен е да не се опитвате да размножавате птички, които са на по-малко от 1 година - може да завърши фатално или за тях, или за бебетата s) , не са им укрепнали още организмите. sikeiros и sky, страхотно е,че вашите оздравяват! Поздравления за упоритостта! super best
Ние вчера сложихме къщичката, днес вече са влизали (има стъпки в стърготините), но на тях ще им е вече 3-то лято да се размножават, има си значение опитът wink . Иначе някъде в началото на темата съм разказала каква мъка беше (и какъв инат от моя страна), докато се наканят да имат малки за първи път. oleeee

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 08 May 2007 - 07:48 PM
Би трябвало да ядат зеле,но не мисля,че е най-подходящия зеленчук сега,защото не му е сезона.Аз на моите им давам марула(която берем от село) и те си я хапват с удоволствие.Още малко и разнообразието от плодове и зеленчуци ще е голямо и ще можем да си позволим да им даваме повече неща,които са в сезона си.По-добре не им давай зеле сега-сигурно е пълно с нитрати.
Публикувано: 08 May 2007 - 09:07 PM
Бяхме пак на вет днес и той трябва да пие пак антибиотик, явно от гадната болест много се изтощава, а иначе е толкова весела птичка... сега само си седи и си почива, дано да живне малко от малко от тоя антибиотик, а крастата ще има да я лекувам още дълго време s) дано само да останат без някакви трайни последици от нея и да успея да им помогна