Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#1061 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 March 2008 - 11:19 AM

А искам да питам може ли да им дам тебешир от училище такъв дето се пише по дъската с него

#1062 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2008 - 01:43 PM

Спокойно, не се притеснявай за снимката, когато стане, важното е птичките да са добре. Само да ти подскажа нещо, има опция за промяна на мнението (една ножичка, до която пише Промени) - няколко часа след като си пуснал пост можеш да добавяш, да променяш каквото се сетиш, без да се налага да пускаш поредни постове и да се трупат мнения на един и същ потребител  ;) .
За тебешира не знам честно казано, аз слагам варовикови блокчета, които са си за птици... Има и едно нещо, на което му казват сепиева кост, но в моята книжка пише изрично да не се дава на птици, които ще снасят. Аз наскоро сложих на нашите, защото повече няма да ги размножаваме (последният път едва им намерихме свестни хора за стопани, а не бих дала пиленцата си в зоомагазин). Отплесвам се, но като им сложих тази сепиева кост, те полудяха просто, за 3 дни я изгризаха първата (2 вълнисти папагала и една корела), сега вече не са толкова настървени на втората кост  ;D.
Поздрави!  :blink:
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#1063 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2008 - 02:00 PM

Проба да видя дали става да се качват снимки вече ако стане ще кача още  ;D

#1064 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2008 - 02:15 PM

Е вече става сега ще кача още малко снимки.1 снимка на влюбената ми двойка  :yahoo: . 2 Снимки на новата ми папагалка (кики,синята) и 1 на Новата Кики и Коко  :blink: :blink:

#1065 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2008 - 02:20 PM

:OK: Екстра са птичките, обаче аз пак да питам, че не виждам добре - отворът на гнездилката на колко см е от дъното? Би трябвало да е на 2-3 см от тавана, иначе има опасност малките да падат, преди да са се оперили  :( .
Ау, Клара е одрала кожата на нашия Пипи  :blink:.
User's Signature

#1066 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2008 - 02:22 PM

Еми на 10 сантиметра от Дъното е. Горе доло добре ли е така ? Вмомента Чочо я кара да взезе в гнездото и само я побутва отзад а тя неиска да влезе само наполовината!  ;D Много са смешни !!

#1067 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2008 - 10:37 PM

Ех , много , много сладки  пилета имаш, не мога да се въздържа !!!! :yahoo:  :wub: Snowy, благодаря за отговора , надявам се и моите да доживеят толкова години и го пожелавам на всички! Да се изтъкна- имам галерия с моите дивечи и може да ги видите колко са готини /нали за мен  моето гардже е най-красивото.... ;D/, също и едни котки , които храним на работа.....
Та такива ми ти работи.....

Поздрави на всички и да ви радват любимците ви!
User's Signature

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!

#1068 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2008 - 10:17 AM

Леле, sheni, страхотни са ти "дивечите"! Какъв интериор само за банята! :yahoo: Да са ти живи и здрави и да надживеят Перушинко!!! И котарачетата са сладурски. Ще трябва и аз да си направя галерия във форума с пернатите ни, че снимки само хаотично  съм пускала  :blink:.
Milkan4o, ако долният край на дупката за влизане е на 10 см от дъното - горе-долу става  ;). Стърготините на дъното обаче не трябва да са ти много в такъв случай, че повдигат нивото. Ако можеш да направиш една фронтална снимка на отвора...
User's Signature

#1069 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2008 - 10:56 AM

Ето това е мисла че няма да паднат нз поне така ми се струва.

#1070 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2008 - 11:36 AM

Ех, ако беше сложил предната страна обратно щеше да е по-добре. Ама сега няма да разковаваш всичко. Доколкото виждам, покривчето е подвижно, браво  :yahoo:Те мъниците са невероятно шавливи от един момент, дано твоите да са по-кротки  ;). Влиза ли вече женската в новата къщичка?
На мен все не ми остава време да погледна линковете, които са давани в началото на темата дали са още валидни - там имаше с големи подробности описано как трябва да изглеждат гнездилките. Ако си чел наред, хелп! Ако не се отварят, имам статията свалена някъде, мога да ти я пратя.
User's Signature

#1071 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2008 - 04:09 PM

Еми влизат само ,че не цели само главата си пъхат вътре оглеждат я и пак назад.Надявам се скоро да почнат да влизат изцяло само че много ме е яд че са много плашливи и само да мрадна 1 крачка или да се почешам и край веднага бягат. :(   А покрива на гнездилката е подвижен вярно,аз изобщо  не правих покрив и само сложих една книга отгоре  ;D  РАЗГЛЕДАЙТЕ МИ ГАЛЕРИЯТА КАЧИХ МНОГО СНИМКИ НА ПАПАГАЛИТЕ МИ  :blink:

#1072 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2008 - 05:12 PM

Разгледах ги  :blink:. Ще свикнат постепенно да не се стряскат толкова от всяко мърдане в стаята, спокойно. Бъдещият татко Чочо направо ми грабна сърцето (той още от първите снимки тук в темата, но пропуснах) - много харесвам папагали с несиметрични петна по коремчетата  :yahoo:, от нашите нито един няма такива...
Хайде и аз да покажа някои от любимите ми снимки на зверугите, които живеят из нас  ;), засега нямам време да ги качвам тук в галерията. http://www.snimka.bg...album_id=215778
User's Signature

#1073 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2008 - 07:54 PM

Малее направо немога да повярвам че всичките тези животинки са у вас как им чистиш на всички секи ден и изобщо как се грижиш за толкова животинки.Направо незнам.Иначе всички са много сладки и хубави  :yahoo:

#1074 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2008 - 02:04 PM

Хи-хи, всичко е въпрос на добра организация  ;). Отнема ми около половин час на ден. А и имам само една клетка в повече от тебе за чистене.
Колко са ти големи папагалите всъщност? От колко време ги гледаш? Новата Кики е почти бебе, доколкото виждам, дано не излезе Кико ;). Аз на такава крехка възраст не мога да ги определям кой е момченце и кой момиченце  :rolleyes:.
User's Signature

#1075 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2008 - 05:16 PM

Еми Чочо е на 5 години , Клара е на 2 и половина,Коко е на 1 година,а Кики е на 3/4 месеца  :blink: . И аз се надявам да е момиче ама ще видим по сащия начин зех и Коко и оцелих но сега нз да се надяваме да е момиче  :yahoo: ;D А за гледането ми чочо ми е първия папагал значи от 5 години.Тогава (преди5 години  ;D) си купих Чочо и една папагалка "Чочка" само че после тя избяга.Тогава когато избяга имах 3 папагала Чочо,Чочка и 1 Роко.На другия ден след като Чочка избяга си взех старата Кики (която почина преди около 3 седмици  :'( ) и Клара от 1 магазин във Враца,защото тогава бях на село.Преди това бях си купил 1 папагалка и тя се казваше Клара само че тя си беше болна а не я бях огледал и при мен изкара само около 3 седмици.След това почина и Роко нз защо и тогава купих Коко.И така стигаме до ден днешен когато имам 4 папагала и натам историята я знаете .  ;D :yahoo:

#1076 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2008 - 10:38 PM

Snowy   Я кажи сега ти колко папагала имаш и от колко време ги гледаш.

#1077 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2008 - 11:45 PM

Чочо наистина е голям красавец :palec:!!! И другите също! Snowy, завиждам ти искрено!  :yahoo:
User's Signature

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!

#1078 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 01:53 PM

Леле вече не издържам кога ще влезне да снесе първото яйце вече минаха 6 дена от първото чивтосване а ги наблюдавам всеки ден се чивтосват обаче на 14.03.2008 беше първото някой ако знае кога ще снесе първото яйце поне горе доло да ми каже !!!!!  :'( :'( :'( :( А да не забравя да питам нали няма проблем че старготините на дъното дето сам сложил не са много малки а са нормални ?

#1079 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 08:40 PM

Привет! sheni, добре че си имам сигурен човек, който винаги е съгласен да идва да храни птичките и да ми полива цветята, когато ни няма, иначе или нямаше да има мърдане от нас, или нямаше да има животни  ;). Досега не сме имали издънки  в това отношение.
Milkan4o, страхувам се, че ще се повторя, някъде назад със сигурност съм обяснявала, но... ще разкажа пак.
Първите вълнисти папагали получих като студентка - подарък за РД - лоша идея, нямах никакво време за тях, повече хазяйката ги гледаше, аз основно им чистех. Преди 7 години взехме първата си двойка (за децата, с надеждата, че птичките ще им задоволят нуждата и желанието за домашен любимец - уви, както виждаш, нищо подобно, навъдиха се още какви ли не...). За съжаление те се натровиха с някаква явно пръскана с отрова трева и умряха... В момента имаме 3 вълнисти папагала - Пипи и Рика са двойка, която 3 лета си отглежда по 2-3 поколения малки. Пипи е най-възрастен - на около 6 години трябва да е вече. Той си имаше друга жена, която почина 2 дни преди да се излюпят първите им яйчица  :'(. После му взехме Рика, с която малко бавно се харесаха, но накрая също се "задомиха". Лори е на 2 и половина години приблизително, той си живее в стаята на децата и е изключително питомен - даже нахален понякога  ;D. От есента при Пипи и Рика живее и една "осиновена" корела - Попи - тя е вече на 8 години (трябваше да напусне досегашния си дом заради алергия на едно от децата). Това са папагалите ни ;). 
В книжката пише, че първото яйце се появява най-рано 3 седмици след окачването на гнездилката. Първият път при нашите стоя дори повече гнездилката, следващите години след 10-ина дни мисля че идваше първото яйце. Твоите за първи път гнездят, така че спокойствие!
Стърготините е хубаво да са съвсем, съвсем ситни, почти като прах. Малките са много нежни, а и яйцата са крехки, хубаво е да им е мекичко, а по-твърдите стърготини... не знам. Аз слагам ето такива: http://www.snimka.bg...215778&photo=26 и нямам проблеми.
User's Signature

#1080 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 09:59 PM

Хмм незнам ето 1 снимка на моите дано да няма проблем.Предполагам ,че няма да има. (давам линк за снимката защото немога да качвам снимки,но незнам защо  немога)  http://dog.bg/forum/...a=view;id=11845

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни