Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 17 March 2008 - 01:43 PM
За тебешира не знам честно казано, аз слагам варовикови блокчета, които са си за птици... Има и едно нещо, на което му казват сепиева кост, но в моята книжка пише изрично да не се дава на птици, които ще снасят. Аз наскоро сложих на нашите, защото повече няма да ги размножаваме (последният път едва им намерихме свестни хора за стопани, а не бих дала пиленцата си в зоомагазин). Отплесвам се, но като им сложих тази сепиева кост, те полудяха просто, за 3 дни я изгризаха първата (2 вълнисти папагала и една корела), сега вече не са толкова настървени на втората кост ;D.
Поздрави! :blink:

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 17 March 2008 - 02:20 PM
Ау, Клара е одрала кожата на нашия Пипи :blink:.

Публикувано: 17 March 2008 - 10:37 PM
Та такива ми ти работи.....
Поздрави на всички и да ви радват любимците ви!

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!
Публикувано: 18 March 2008 - 10:17 AM
Milkan4o, ако долният край на дупката за влизане е на 10 см от дъното - горе-долу става ;). Стърготините на дъното обаче не трябва да са ти много в такъв случай, че повдигат нивото. Ако можеш да направиш една фронтална снимка на отвора...

Публикувано: 18 March 2008 - 11:36 AM
На мен все не ми остава време да погледна линковете, които са давани в началото на темата дали са още валидни - там имаше с големи подробности описано как трябва да изглеждат гнездилките. Ако си чел наред, хелп! Ако не се отварят, имам статията свалена някъде, мога да ти я пратя.

Публикувано: 18 March 2008 - 04:09 PM
Публикувано: 18 March 2008 - 05:12 PM
Хайде и аз да покажа някои от любимите ми снимки на зверугите, които живеят из нас ;), засега нямам време да ги качвам тук в галерията. http://www.snimka.bg...album_id=215778

Публикувано: 19 March 2008 - 02:04 PM
Колко са ти големи папагалите всъщност? От колко време ги гледаш? Новата Кики е почти бебе, доколкото виждам, дано не излезе Кико ;). Аз на такава крехка възраст не мога да ги определям кой е момченце и кой момиченце :rolleyes:.

Публикувано: 19 March 2008 - 05:16 PM
Публикувано: 19 March 2008 - 11:45 PM

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!
Публикувано: 20 March 2008 - 01:53 PM
Публикувано: 20 March 2008 - 08:40 PM
Milkan4o, страхувам се, че ще се повторя, някъде назад със сигурност съм обяснявала, но... ще разкажа пак.
Първите вълнисти папагали получих като студентка - подарък за РД - лоша идея, нямах никакво време за тях, повече хазяйката ги гледаше, аз основно им чистех. Преди 7 години взехме първата си двойка (за децата, с надеждата, че птичките ще им задоволят нуждата и желанието за домашен любимец - уви, както виждаш, нищо подобно, навъдиха се още какви ли не...). За съжаление те се натровиха с някаква явно пръскана с отрова трева и умряха... В момента имаме 3 вълнисти папагала - Пипи и Рика са двойка, която 3 лета си отглежда по 2-3 поколения малки. Пипи е най-възрастен - на около 6 години трябва да е вече. Той си имаше друга жена, която почина 2 дни преди да се излюпят първите им яйчица :'(. После му взехме Рика, с която малко бавно се харесаха, но накрая също се "задомиха". Лори е на 2 и половина години приблизително, той си живее в стаята на децата и е изключително питомен - даже нахален понякога ;D. От есента при Пипи и Рика живее и една "осиновена" корела - Попи - тя е вече на 8 години (трябваше да напусне досегашния си дом заради алергия на едно от децата). Това са папагалите ни ;).
В книжката пише, че първото яйце се появява най-рано 3 седмици след окачването на гнездилката. Първият път при нашите стоя дори повече гнездилката, следващите години след 10-ина дни мисля че идваше първото яйце. Твоите за първи път гнездят, така че спокойствие!
Стърготините е хубаво да са съвсем, съвсем ситни, почти като прах. Малките са много нежни, а и яйцата са крехки, хубаво е да им е мекичко, а по-твърдите стърготини... не знам. Аз слагам ето такива: http://www.snimka.bg...215778&photo=26 и нямам проблеми.

Публикувано: 20 March 2008 - 09:59 PM