Dog.bg Форуми : Лхаса апсо ши тцу

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (19 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лхаса апсо+ши тцу

#301 Потребителят е офлайн   suzi_koko Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 November 2009 - 09:06 PM

Благодарим за хубавите думи за нашия сладур!!!
Не сме търсили породисто кученце, просто Кевин ни открадна сърцата и си го взехме!

#302 Потребителят е офлайн   bruja_68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2009 - 11:42 PM

Цитат(suzi_koko @ Nov 3 2009, 08:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Не сме търсили породисто кученце, просто Кевин ни открадна сърцата и си го взехме!

За хубавото лошо не можеш да кажеш md_064.gif Аз сьм вманячена по тази раса и имам много литература за тях,и наистина Кевин е еталон за породата.Чест им прави на магазина за това сладурче. ba_025.gif
User's Signature

Елементите на щастието са три - нещо да правиш, нещо да обичаш и нещо, за което да се надяваш.

#303 Потребителят е офлайн   bruja_68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2009 - 11:51 PM

Целувки от Коко и Рая за сладкия Кевин

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Елементите на щастието са три - нещо да правиш, нещо да обичаш и нещо, за което да се надяваш.

#304 Потребителят е офлайн   marvin Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 November 2009 - 06:09 PM

ходих...магазина е доста зареден, има всичко, дори си намерих храна за таралежа - обиколил съм сигурно 5-6 града и няма и няма, а там ми извадиха веднага! имаше ши тцу, ама доста апатично ми се стори, всички кученца скочиха по клетките, като ме видяха, дори и котенцата, само ши тцу-то не ми обърна внимание! иначе цената беше горе долу добре 650лв! като опра съвсем, ще ходя да видя пак! иначе супер магазин!

#305 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 08 November 2009 - 12:03 AM

Цитат(marvin @ Nov 4 2009, 05:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ходих...магазина е доста зареден, има всичко, дори си намерих храна за таралежа - обиколил съм сигурно 5-6 града и няма и няма, а там ми извадиха веднага! имаше ши тцу, ама доста апатично ми се стори, всички кученца скочиха по клетките, като ме видяха, дори и котенцата, само ши тцу-то не ми обърна внимание! иначе цената беше горе долу добре 650лв! като опра съвсем, ще ходя да видя пак! иначе супер магазин!

ne se vr'zvay! idvay na izlojba i AKO tam nameri6 6i-tcu- pe4eli6!
Ako ne... az ne poznavam nikogo v BG koi to ima razv'dnik na 6i-tcu, tova koe to se prodavat po magazani NE E ши тцу
snimki ISTINSKI Shi-tsu

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#306 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 November 2009 - 12:04 AM

ku4ence na shi-tcu

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#307 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 November 2009 - 12:07 AM

s'jelavam, no va6e ku4e ne otogovara na standarta za shi-tcu.... imate cvetna/kolorova bolonka. Ne e poroda.
No ina4e mnogo slabko wub.gif
User's Signature

Качена снимка
училище

#308 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 November 2009 - 12:09 AM

Цитат(rolerman @ Nov 7 2009, 08:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Хора ,неразумни цени са това на внесените ,кучета от тази порода ,аз самия си внесах от Сърбия и от Москва ,вярно на сериозни пари ,но тук
не се продават
на толкова за колкото са купени родителите.Това е една от най-добрите породи като изглед и характер ,съчетанието е невероятно добро.Изискванията са да се разресва редовно и да му се скубат косъмчетата от ушите .Това го прави доктор ,ако не сте достатъчно уфатни.Аз си го правя сам и то с успех се справям.Не са предразположени към генетични заболявания.Аз самия имам често малки от тази порода ,ако
има интерес ,цените са м/у 350 и 400 лева.
свържете се ,ще ви консултирам ,ако не друго поне какво да търсите .Телефон 0897596036.

предразположени към генетични заболявания!
User's Signature

Качена снимка
училище

#309 Потребителят е офлайн   suzi_koko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 12:05 PM

Цитат(Apso @ Nov 8 2009, 12:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>

s'jelavam, no va6e ku4e ne otogovara na standarta za shi-tcu.... imate cvetna/kolorova bolonka. Ne e poroda.

МНОГО ВАЖНО!!! db_046.gif
ВАНОТО Е ЧЕ СИ ГО ОБИЧАМЕ И Е СУПЕР ДИВАК!!!
А, КОЛКОТО ДО ТОВА ДАЛИ Е ПОРОДА ИЛИ НЕ, НЕ Е ВАЖНО - ПОНЕ ЗА НАС!(ВЪПРЕКИ ЧЕ СИ Е ЧИСТО ШИ-ТЦУ, НО НЕ СМЯТАМ ДА СИ ГУБЯ ВРЕМЕТО ДА СПОРЯ С НЯКАКВИ НАРЦИСТИЧНИ ЛАИЦИ, КОИТО СИ МИСЛЯТ ЧЕ СА МНОГО ВЕЩИ В ТАЗИ ОБЛАСТ)
НЕ СМЕ СИ ВЗЕЛИ КУЧЕ, ЗА ДА СЕ ПРАВИМ НА КОКОНИ ИЛИ ДА СЕ НАДУВАМЕ, А ЗА ДА ВНАСЯ
РАДОСТ И ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕМОЦИИ В НАС И ДОМЪТ НИ!!!
И НАКРАЯ - ВСЕ ПАК ФОРУМЪТ Е БЪЛГАРСКИ И СЕ НАМИРА В БЪЛГАРИЯ, ЗАТОВА МОЛЯ ВИ - ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА И ПОНАУЧЕТЕ МАЛКО БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК!!! flagbg.gif

#310 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 November 2009 - 12:18 PM

Цитат(suzi_koko @ Nov 8 2009, 10:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>

А, КОЛКОТО ДО ТОВА ДАЛИ Е ПОРОДА ИЛИ НЕ, НЕ Е ВАЖНО - ПОНЕ ЗА НАС!(ВЪПРЕКИ ЧЕ СИ Е ЧИСТО ШИ-ТЦУ, НО НЕ СМЯТАМ ДА СИ ГУБЯ ВРЕМЕТО ДА СПОРЯ С НЯКАКВИ НАРЦИСТИЧНИ ЛАИЦИ, КОИТО СИ МИСЛЯТ ЧЕ СА МНОГО ВЕЩИ В ТАЗИ ОБЛАСТ)
НЕ СМЕ СИ ВЗЕЛИ КУЧЕ, ЗА ДА СЕ ПРАВИМ НА КОКОНИ ИЛИ ДА СЕ НАДУВАМЕ, А ЗА ДА ВНАСЯ
И НАКРАЯ - ВСЕ ПАК ФОРУМЪТ Е БЪЛГАРСКИ И СЕ НАМИРА В БЪЛГАРИЯ, ЗАТОВА МОЛЯ ВИ - ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА И ПОНАУЧЕТЕ МАЛКО БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК!!! flagbg.gif

за кирилица, имах проблем с компютера.
Много важно да го обичате wub.gif но , моля! не ги заплождайте! ако не ви пука за порода, не разваляйте труда на други! за да се направи порода трябват години! труд и много пари. А за се развали стига едно неграмотно заплождане.
User's Signature

Качена снимка
училище

#311 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 November 2009 - 12:55 PM

suzi_koko
погледни стандарт на порода, ако куче пасва- значи има признаци на дадена порода и само съдия на изложба може да прецени дали дадено куче е перфектно или за дискфалификация.
А сега
Шитцу е много подвижно, безстрашно куче с горда походка. Има широка глава, покрита с дълги косми, падащи над очите и образуваща брада и бакембарди. Квадратната му муцуна е къса и космата. Ушите са големи, висящи,покрити изобилно с косми,което прави трудно различимо шията от главата. Опашката е високо поставена, богато окосмена и завита върху гърба. Крайниците също имат богата космена покривка и затова изглеждат масивни. Козината е дълга права и гъста. Има силно развито и плътно подкосмие. Всички цветове са разрешени, но особено се ценят екземпляри с бял кичур на челото и на края на опашката. На височина достигат до 26,7 см с маса 4-7 кг.
http://kak-da.bg/vie...t.php?idto=1489
Твоето куче е къдраво. Ши тцу не е къдраво и къдраво куче не е ши тцу. Може дядо на твоето куче е ши тцу, а баба е пудел? може.... но това което обичаш не е ши тцу. От опит кръстоски са подобри домашни любимци, но само 1 коляно. Има специални правила за това. НО! 2 генерация са ужасни! За това са толкова важни родословия.
User's Signature

Качена снимка
училище

#312 Потребителят е офлайн   bruja_68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 04:54 PM

Цитат(Apso @ Nov 7 2009, 11:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(marvin @ Nov 4 2009, 05:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>

ne se vr'zvay! idvay na izlojba i AKO tam nameri6 6i-tcu- pe4eli6!
Ako ne... az ne poznavam nikogo v BG koi to ima razv'dnik na 6i-tcu, tova koe to se prodavat po magazani NE E ши тцу
snimki ISTINSKI Shi-tsu

С цялото ми уважение но....при положение че в БГ има 10 ши тцута на крьст dry.gif едва ли ги има много по киноложки изложби.Преди и аз смятах че в БГ това което продават не е много,много ши тцу но по това което виждам в този магазин в Пловдив определено е страхотно кученце,имам впредвид Кевин ae_085.gif Предполагам че когато породата стане по популярна ще е трудно да се продават ши тцу с дьлги муцунки и кьдрави . ea_103.gif
User's Signature

#313 Потребителят е офлайн   bruja_68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 05:01 PM

Цитат(Apso @ Nov 7 2009, 11:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Госпожо не знам какво претендирате но Кевин е ши тцу на 100 процента.Ако имате претенции че знаете много за Ласа Апсо нямам нищо против но не се исказваите неграмотно за раса която не познавате и не даваите нагли сьвети кои може да се запложда и кои не.И си оправете бьлгарския ако искате да пишете в БГ форуми ea_103.gif
User's Signature

#314 Потребителят е офлайн   bruja_68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 05:12 PM

Цитат(Apso @ Nov 8 2009, 11:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
suzi_koko
погледни стандарт на порода, ако куче пасва- значи има признаци на дадена порода и само съдия на изложба може да прецени дали дадено куче е перфектно или за дискфалификация.
А сега
Шитцу е много подвижно, безстрашно куче с горда походка. Има широка глава, покрита с дълги косми, падащи над очите и образуваща брада и бакембарди. Квадратната му муцуна е къса и космата. Ушите са големи, висящи,покрити изобилно с косми,което прави трудно различимо шията от главата. Опашката е високо поставена, богато окосмена и завита върху гърба. Крайниците също имат богата космена покривка и затова изглеждат масивни. Козината е дълга права и гъста. Има силно развито и плътно подкосмие. Всички цветове са разрешени, но особено се ценят екземпляри с бял кичур на челото и на края на опашката. На височина достигат до 26,7 см с маса 4-7 кг.
http://kak-da.bg/vie...t.php?idto=1489
Твоето куче е къдраво. Ши тцу не е къдраво и къдраво куче не е ши тцу. Може дядо на твоето куче е ши тцу, а баба е пудел? може.... но това което обичаш не е ши тцу. От опит кръстоски са подобри домашни любимци, но само 1 коляно. Има специални правила за това. НО! 2 генерация са ужасни! За това са толкова важни родословия.

Направо не мога да повярвам какво невежество......кучето не е кьдраво а е на 8 месеца и още ме му е пораснала козинката за се види колко е права.Козината добива окончателния си вид кьм 1,6 месеца.Белия перчем на челото е видим само когато кучето е с по тьмна окраска......ако е много светло или бяло какво ud_009.gif ....не е ши тцу.Ако кучето е подстригано с дьлжина на косама 3,4 см косичката сьщо му се начупва леко което не го прави.... булонка dry.gif
User's Signature

#315 Потребителят е офлайн   bruja_68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 05:29 PM

Това според мен и според педи грито му е ши тцу ,с чуплива козинка и бял перчем защото е бебе,но..... година по кьсно белия перчем не се вижда защото е почти бяла и с права коса ,частично подстригана защото не претендирам да я водя по изложби ab_041.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#316 Потребителят е офлайн   bruja_68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 05:32 PM

Това е ши тцу на 1,6 месеца и изглежда сьвсем различно

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#317 Потребителят е офлайн   bruja_68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 05:50 PM

Цитат(suzi_koko @ Nov 8 2009, 11:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Изобщо не се ядосвай.....госпожата определено е комплексиран болен мозьк която няма никаква представа от тази раса само размахва някакви снимки на ши тцу от изложби.Като се замисля ми се кьса сьрцето за неиното куче ud_009.gif какво ли е преживяло горкото
User's Signature

#318 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 November 2009 - 06:14 PM

Да не знаеш какво е преживяло моето куче.
Комплекси е кога наричаш трабант МЕРСЕДЕС, или камък от сваровски брилиант. В БГ много малко кучета от порода ши тцу, но това не дава право да се правят ПОРОДА от внесени кучета пет-класа.В края на този развъждане порода-балконка. Ако има истински любители на тази порода да се съберат и да купят двойка за разплод, да контактуват други держави и РАЗВИВАТ порода! А не правят съседско развъждане моето приличе на ши тцу и твоето приличе - хайде да направим малките и ги продаваме скъпичко в зоомагазин! Така не се правят!
Моля ви не лъжете на другите! това е измама! Куче без родословие е беспородно, докато на изложба съдия не даде оценка че този куче е дадена порода.
User's Signature

Качена снимка
училище

#319 Потребителят е офлайн   bruja_68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 06:20 PM

Цитат(rolerman @ Nov 7 2009, 08:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Хора ,неразумни цени са това на внесените ,кучета от тази порода ,аз самия си внесах от Сърбия и от Москва ,вярно на сериозни пари ,но тук
не се продават
на толкова за колкото са купени родителите.Това е една от най-добрите породи като изглед и характер ,съчетанието е невероятно добро.Изискванията са да се разресва редовно и да му се скубат косъмчетата от ушите .Това го прави доктор ,ако не сте достатъчно уфатни.Аз си го правя сам и то с успех се справям.Не са предразположени към генетични заболявания.Аз самия имам често малки от тази порода ,ако
има интерес ,цените са м/у 350 и 400 лева.
свържете се ,ще ви консултирам ,ако не друго поне какво да търсите .Телефон 0897596036.

Качи малко снимки на твоите сладури да ги представиш пред скромното ни общество be_107.gif
User's Signature

#320 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 November 2009 - 06:23 PM

bruja_68 ако познаваш тази порода, обичаш ши тцу- разгледай форума има тук няколко собственика на ши тцу - направи КЛУБ! развивай порода! направи събирка в някое кафене.... и на пред!
Преди няколко години аз не успях от целото семейство на малки азиатски кучета било 5 кучета ... сега аз съм заета и пътувам. Било би супер ако ти би направила подобно нещо. В Пловдив има жена която се занимавал с ши тцу няколко години и имала развъдник, потърси нея, тя познава добре породата.
User's Signature

Качена снимка
училище

• (19 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема