Преди няколко години аз не успях от целото семейство на малки азиатски кучета било 5 кучета ... сега аз съм заета и пътувам. Било би супер ако ти би направила подобно нещо. В Пловдив има жена която се занимавал с ши тцу няколко години и имала развъдник, потърси нея, тя познава добре породата.
Лхаса апсо+ши тцу
Публикувано: 08 November 2009 - 07:02 PM
Преди няколко години аз не успях от целото семейство на малки азиатски кучета било 5 кучета ... сега аз съм заета и пътувам. Било би супер ако ти би направила подобно нещо. В Пловдив има жена която се занимавал с ши тцу няколко години и имала развъдник, потърси нея, тя познава добре породата.

Елементите на щастието са три - нещо да правиш, нещо да обичаш и нещо, за което да се надяваш.
Публикувано: 08 November 2009 - 07:13 PM
Комплекси е кога наричаш трабант МЕРСЕДЕС, или камък от сваровски брилиант. В БГ много малко кучета от порода ши тцу, но това не дава право да се правят ПОРОДА от внесени кучета пет-класа.В края на този развъждане порода-балконка. Ако има истински любители на тази порода да се съберат и да купят двойка за разплод, да контактуват други держави и РАЗВИВАТ порода! А не правят съседско развъждане моето приличе на ши тцу и твоето приличе - хайде да направим малките и ги продаваме скъпичко в зоомагазин! Така не се правят!
Моля ви не лъжете на другите! това е измама! Куче без родословие е беспородно, докато на изложба съдия не даде оценка че този куче е дадена порода.
Вече напьлно се убедих че си болен мозьк.Радвай се на твоя МЕРЦЕДЕС и остави хората с трабантчетата да им се радват и обичат.

Елементите на щастието са три - нещо да правиш, нещо да обичаш и нещо, за което да се надяваш.
Публикувано: 08 November 2009 - 09:11 PM
за кирилица, имах проблем с компютера.
Много важно да го обичате
[/quote]
НЯМА ДА ГО ЗАПЛОЖДАМ, ЩЕ ГО ПРАТЯ ДА ЗАПЛОЖДА- ВСЕ ПАК Е ПИЧ!!!
Публикувано: 08 November 2009 - 09:31 PM
погледни стандарт на порода, ако куче пасва- значи има признаци на дадена порода и само съдия на изложба може да прецени дали дадено куче е перфектно или за дискфалификация.
А сега
Шитцу е много подвижно, безстрашно куче с горда походка. Има широка глава, покрита с дълги косми, падащи над очите и образуваща брада и бакембарди. Квадратната му муцуна е къса и космата. Ушите са големи, висящи,покрити изобилно с косми,което прави трудно различимо шията от главата. Опашката е високо поставена, богато окосмена и завита върху гърба. Крайниците също имат богата космена покривка и затова изглеждат масивни. Козината е дълга права и гъста. Има силно развито и плътно подкосмие. Всички цветове са разрешени, но особено се ценят екземпляри с бял кичур на челото и на края на опашката. На височина достигат до 26,7 см с маса 4-7 кг.
http://kak-da.bg/vie...t.php?idto=1489
Твоето куче е къдраво. Ши тцу не е къдраво и къдраво куче не е ши тцу. Може дядо на твоето куче е ши тцу, а баба е пудел? може.... но това което обичаш не е ши тцу. От опит кръстоски са подобри домашни любимци, но само 1 коляно. Има специални правила за това. НО! 2 генерация са ужасни! За това са толкова важни родословия.
1. НЕ МИСЛЯ ЧЕ ПО ПРИЧЕСКАТА НА ЕДНО КУЧЕ МОЖЕ ДА СЕ СЪДИ ДАЛИ Е ПОРОДИСТО!
2. АКО ИМАХТЕ И БЕГЛА ПРЕДСТАВА ЗА ТОВА КАК СЕ ОЦЕНЯВАТ КУЧЕТАТА ЩЯХТЕ ДА ВИДИТЕ ЧЕ Е НА 8 МЕСЕЦА- ПО НАТАТЪК НЯМА ДА КОМЕНТИРАМ ПО ТАЗИ ТОЧКА И ДА ВИ ОГРАМОТЯВАМ(НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА)
3. КОЕ ВИ ДАВА ПОВОД ДА МИСЛИТЕ ЧЕ КУЧЕТО Е КЪДРАВО?(КЪДРАВО Е ТОВА
Публикувано: 08 November 2009 - 09:49 PM
А ОТ КЪДЕ "ЕКСПЕРТА ПО ШИ-ТЦУ" В БЪЛГАРИЯ ЗНАЕ ЧЕ КЕВИН НЕ Е ИМЕННО ОТ ТАЗИ ЖЕНА, КАКВО КАТО Е КУПЕН ОТ МАГАЗИН?
МНОГО Е КЪДРАВ, НАПРАВО ПУДЕЛИТЕ СЕ ПУКАТ ОТ ЗАВИСТ
ДОКТОРИТЕ СА НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ!
А МНЕНИЕТО ВИ ОТНОСНО ПОРОДАТА НЕ ИНТЕРЕСУВА НИКОЙ ОТ КОЛЕГИТЕ В ТЕМАТА, ТАКА ЧЕ НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА НИ НАТОВАРВАТЕ С НЕГО!
ГЛЕДАЙТЕ СИ ВАШЕТО КУЧЕ- ДА ВИ Е ЖИВО И ЗДРАВО, И СИ ГО ВОДЕТЕ ПО СЪСТЕЗАНИЯТА.
УСПЕХ.
Публикувано: 08 November 2009 - 10:24 PM
Сори за спама ама са ми слабост шушитата ...да са ви живи и здрави всичките !
Публикувано: 09 November 2009 - 11:37 AM
bruja_68, вие лекар ли сте и дали сте преглеждали Apso, че да правите подобни констатации за състоянието на мозъка й? Не мислите ли, че е доста грубо да се изказвате така за човек, който едва ли познавате?
Не споря за това кое куче какво е, защото е ясно, че куче без родословие не е от която и да било порода. Има достатъчно теми по въпроса и е тъпо да се повтарят едни и същи неща - просто поразгледайте и толкова. Това, че считате вашето куче за ши-тцу - ми, ОК. Ваша воля, но мисля, че Apso, по никакъв начин не е обидила някой от пишещите тук и не го е призовавала да не си обича кучето или да го изхвърли. В две изречения е казала неща, които са постулати в кинологията.
към Apso - няма смисъл да обясняваш неща, които са отдавна обяснени. Просто посочи линк на хората към теми, които могат да ги ограмотят в това отношение. Другото е тяхна воля и имат право на избор. Осъзнавам, че ти е мъчно, че това е съсипване на работата на развъдчика, но .... има една много хубава приказка по въпроса "Човек може да бъде употребен точно толкова, колкото позволява." След като тези хора приемат тази употреба за страхотна възможност, какво можеш да направиш ти?!? Да са живи и здрави и да си гледат кучетата. Толкова! Който иска да си намери истинско ши-тцу знае, че не може да си го купи от магазина или от съседката (освен ако тя не е с легитимен развъдник за породата). Истинските фенове на породата НЕ поощряват НЕлегитимното развъждане. Това не е тема за дискусия изобщо.
п.п. - Обиждат те, а дори не са си направили труда да погледнат, че ти си създала темата. Ако нямаше интереси за породата би ли го направила?!?!

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 09 November 2009 - 12:56 PM
Харесвам ши тцу и малко ги познавам - малките братовчета
Страна на ши тцу и сиамски котките! http://forum.dog.bg/...61.html&hl=Apso

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 09 November 2009 - 01:11 PM
ама доста апатично ми се стори- защото е родено в мелница за кучета! Погледни клипче може и видиш майката на този кученце
В Бг обикновено се внасят кучета от Унгарски мелници

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 09 November 2009 - 03:18 PM
Харесвам ши тцу и малко ги познавам - малките братовчета
Страна на ши тцу и сиамски котките! http://forum.dog.bg/...61.html&hl=Apso
Е затова не мога да се начудя след като не ги познаваш защо правиш квалифицации кое е ши тцу и кое не.И не са братовчедчета а произлизат от Ласа Апсо и Пекинез,ако ваобще схващаш какво искам да ти кажа

Публикувано: 09 November 2009 - 03:30 PM
bruja_68, вие лекар ли сте и дали сте преглеждали Apso, че да правите подобни констатации за състоянието на мозъка й? Не мислите ли, че е доста грубо да се изказвате така за човек, който едва ли познавате?
Не споря за това кое куче какво е, защото е ясно, че куче без родословие не е от която и да било порода. Има достатъчно теми по въпроса и е тъпо да се повтарят едни и същи неща - просто поразгледайте и толкова. Това, че считате вашето куче за ши-тцу - ми, ОК. Ваша воля, но мисля, че Apso, по никакъв начин не е обидила някой от пишещите тук и не го е призовавала да не си обича кучето или да го изхвърли. В две изречения е казала неща, които са постулати в кинологията.
към Apso - няма смисъл да обясняваш неща, които са отдавна обяснени. Просто посочи линк на хората към теми, които могат да ги ограмотят в това отношение. Другото е тяхна воля и имат право на избор. Осъзнавам, че ти е мъчно, че това е съсипване на работата на развъдчика, но .... има една много хубава приказка по въпроса "Човек може да бъде употребен точно толкова, колкото позволява." След като тези хора приемат тази употреба за страхотна възможност, какво можеш да направиш ти?!? Да са живи и здрави и да си гледат кучетата. Толкова! Който иска да си намери истинско ши-тцу знае, че не може да си го купи от магазина или от съседката (освен ако тя не е с легитимен развъдник за породата). Истинските фенове на породата НЕ поощряват НЕлегитимното развъждане. Това не е тема за дискусия изобщо.
п.п. - Обиждат те, а дори не са си направили труда да погледнат, че ти си създала темата. Ако нямаше интереси за породата би ли го направила?!?!
Парво след като някои пише с големи букви определено знае защо го прави и второ вие Това което ми стана ясно в краина сметка е яе сте сащия болен мозак след като не знаете ще това е форум за кучета а не киноложки клуб .....да не говорим че в БГ такав няма за ши тцу.Това което стана ясно е че не сме добре дошли в тази тема защото собственичката на темата.......иска да си е сама с МЕРЦЕДЕСЧЕТО си.Да са живи и здрави и да си седят в темичката с всияките си стандарти и снимки на шампиони които са ги виждали само на картинка а ние с помиярчетата ще си направим нова тема за ши тцу които не са от раса.......които както иска да го разбира

Публикувано: 09 November 2009 - 03:36 PM
Шов клас лхаса апсо има по красива козина коя е наследил от ши тцу. Оригиналният апсо има по твърда козина и по къса.

училище
Публикувано: 09 November 2009 - 03:40 PM
ама доста апатично ми се стори- защото е родено в мелница за кучета! Погледни клипче може и видиш майката на този кученце
В Бг обикновено се внасят кучета от Унгарски мелници
И кученцата от магазините КАКВО да умират ....... много сте хуманни

Публикувано: 09 November 2009 - 03:53 PM
Ако ти нормален човек, който обича кучета и членува в някой клуб, той може да си намери породисто куче за по малка от тези в магазина или да го получи срещу договора,- ще се наложи да ходи по изложби и спазва правилника за заплождане.
п.с. аз не продавам кучета. По прицип тотално съм против да се дават париза кучета . Приятели не са продават.

училище
Публикувано: 09 November 2009 - 03:54 PM
Шов клас лхаса апсо има по красива козина коя е наследил от ши тцу. Оригиналният апсо има по твърда козина и по къса.
Боже....ужас.Подобна дивотия да я каже човек които претендира за голям кинолог.Значи ако някои има дядо би трябвало да е от сьщата раса или ........е нормално дядото да е НОК а внука доберман

Публикувано: 09 November 2009 - 03:59 PM
Ако ти нормален човек, който обича кучета и членува в някой клуб, той може да си намери породисто куче за по малка от тези в магазина или да го получи срещу договора,- ще се наложи да ходи по изложби и спазва правилника за заплождане.
п.с. аз не продавам кучета. По прицип тотално съм против да се дават париза кучета . Приятели не са продават.
Отново приказки от 1000 и 1 нощ.Ти ми кажи какво правим с болните кученца от магазините

Публикувано: 09 November 2009 - 04:07 PM
Относно кученцата от фермите и зоомагазините, случайно да сте чели тази тема:
http://forum.dog.bg/-t1268.html
Да сте гледали този клип:
http://www.youtube.c...feature=related
Публикувано: 09 November 2009 - 04:29 PM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

Вход

Горе
Цитиране +