Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 15 January 2008 - 08:56 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 16 January 2008 - 11:56 AM

JulyVell Siberians
Публикувано: 17 January 2008 - 09:52 AM
Дискриминация и суета? Глупости... Точно в този форум, тези човешки белези липсват. Тук всички се радват на кученцата, каквито и да са...Куци, слепи, с родословие, без родословие, Хъски или Хъски подобни. Всичките са обичани и на всичките раздаваме :wub: Родословието, както не един или два пъти е казвано, не е доказва качествата на кучетата. То просто доказва произхода. Което пък води до извода, че куче с родословие може да изглежда досущ, като куче без родословие. Варианти много...Но кое е важното в случая? Важното е това, че ние си обичаме кученцата. Ние сме си ги избрали и приели такива каквито са. Глупаво е да спорим, дали са хъски или хъски подобни. Поне за мен е безсмислено! Кучето ви едва ли разбира каква порода е. А щом това не му помага и вреди, вие би трябвало да взимате пример от него.
От развъдник или Не? Пак са глупости...Както виждате, тук има две много добри представителки на развъдници. Хъм, ще ви засипят със съвети и информация. Ще ви предложат, кученцето което най-приляга на вашето АЗ. Ще видите мамата на маниците, ще видите още десетки кученца. Ще имате кученце, плод на много работа и добре замислена селекция. Това ви е малко, така ли? Е, не знам тогава...Всеки сам си избира и знае какво може и иска. За мен в съседската любов няма нищо лошо. И там може да има и да получите всичко това, което изредих. А може би не!? Знам само, че следващото ми кученце, ще е от български развъдник. Просто са чудесни, а това няма как да го подминеш..

I do believe that you don't have to walk this road alone
Публикувано: 17 January 2008 - 01:38 PM
Публикувано: 17 January 2008 - 08:42 PM
Публикувано: 17 January 2008 - 08:51 PM
Публикувано: 17 January 2008 - 09:02 PM
Цитат
Случва се това, че на всеки 6 месеца може да гледаш бебета. Едва ли това е целта ти ;) Или трябва да имаш сигурен начин да ги разделяш, така че да не стане белята. Иначе ще имаш кученца, като твоето без документ за произход.
Но ако все пак искаш да имате малки хъсенца, ти препоръчвам второто ти хъски да е женско и да става за тази цел.

JulyVell Siberians
Публикувано: 17 January 2008 - 09:13 PM
Публикувано: 18 January 2008 - 12:36 AM
Цитат
На кратко
"Клъц" на едното или и двете кученца. Така, ще мислят само за игра и пакости. А, другите "неща" няма да им са приоритет.
На дълго...
Това, което трябва да имаш на ум, е че не всички кученца стават за развъждане. Пък, дори и те да са от развъдник. И на мен ми стана чудно, но е така(поне така трябва да бъде). Още в развъдника, ще те разпитат, какво искаш и какво очакваш от кученцето. Там "майсторите", ще ти обяснят, защо това е така. Но и аз да нахвърля няколко изречения по темата.
Всички кученца имат дефекти, който не са приети от стандартите за породата. Някой имат по-малко дефекти, други повече. В зависимост от тях и оценката на кученцето, то бива или не бива допускано за развъждане. В този ред на мисли, бъдещето ти кученце, може да не е "годно" за развъждане. Ако е така, решението е едно..чичо доктор и "клъц".
За другото ти кученце пак те съветвам да го "клъцнеш". Ще си спестиш много главоболия и безсънни нощи. А и ако трябва да следваме максимата "ако не можеш да помогнеш то поне не пречи" Ще направиш едно добро дело за породата, която харесваш.
П.П.
Радвам се за къщата, ще стискам палци :palec:

I do believe that you don't have to walk this road alone
Публикувано: 18 January 2008 - 09:57 AM
Публикувано: 18 January 2008 - 11:38 AM
Публикувано: 18 January 2008 - 01:03 PM
Публикувано: 18 January 2008 - 07:18 PM

Of all the things I've lost
I miss my mind the most
Публикувано: 18 January 2008 - 10:01 PM
Публикувано: 19 January 2008 - 01:45 PM