Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#161 Потребителят е офлайн   hrisipisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 January 2008 - 08:43 PM

Huskypower винаги си много изчерпателна и човек може много да научи, радвам се, че споделяш с по неуките  :blink:
User's Signature

Качена снимка
ИМАМ БИЛЕТ ЗА КОНЦЕРТА НА МАДОНААА

#162 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 January 2008 - 08:56 PM

Човек винаги има още какво да научи. Аз не съм всезнаеща, макар вече толкова години се занимавам в тази област. Винаги си заслужава да обясняваш на тези, които имат желание да разберт и да научат нещо. Който няма желание или не желае да разбере и да учи не си заслужава, но знам че поне съм опитала.  :blink:
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#163 Потребителят е офлайн   DjiJiBiDji Икона

Публикувано: 16 January 2008 - 10:36 AM

Имам един въпрос понеже това лято си направихме на село басеин и моето хъски не излиза от там цапурка се по цял ден  :rolleyes: . Това лошо ли е за козината му или за уши те му? Плагодаря предварително.  :blink:

#164 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 January 2008 - 11:56 AM

Не, няма проблем от водата.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#165 Потребителят е офлайн   macinci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2008 - 08:11 PM

Huskypower и аз ти благодаря за отговорите :) и аз преди се обиждах като казвахте че хъскито без родословие не е хъски..но вече разбирам :)

#166 Потребителят е офлайн   sstoilov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Фотография, Музика, Кинология, Интернет, SEO, GNU Linux

Публикувано: 17 January 2008 - 09:52 AM

Не е ли така? Хората които твърдят, че "хъскито без родословие не е хъски" имат аргументи за това си твърдение. Другите нямат... Спора в тази насока става леко казано не балансиран и  глупав. Радвам се, че сте се съгласили и приели реалността ;-) Няма място за сръдня - това са фактите. Нямаш ли документи, нямаш как да докажеш каквото и да е. Това далеч не важи само за кучетата. Има безброй примери и ако се позамислите за тях, ще разберете за какво говоря. В днешни дни всичко се доказва с документи и това е нормално.
Дискриминация и суета? Глупости... Точно в този форум, тези човешки белези липсват. Тук всички се радват на кученцата, каквито и да са...Куци, слепи, с родословие, без родословие, Хъски или Хъски подобни. Всичките са обичани и на всичките раздаваме  :wub: Родословието, както не един или два пъти е казвано, не е доказва качествата на кучетата. То просто доказва произхода. Което пък води до извода, че куче с родословие може да изглежда досущ, като куче без родословие. Варианти много...Но кое е важното в случая? Важното е това, че ние си обичаме кученцата. Ние сме си ги избрали и приели такива каквито са. Глупаво е да спорим, дали са хъски или хъски подобни. Поне за мен е безсмислено! Кучето ви едва ли разбира каква порода е. А щом това не му помага и вреди, вие би трябвало да взимате пример от него.
От развъдник или Не? Пак са глупости...Както виждате, тук има две много добри представителки на развъдници. Хъм, ще ви засипят със съвети и информация. Ще ви предложат, кученцето което най-приляга на вашето АЗ. Ще видите мамата на маниците, ще видите още десетки кученца. Ще имате кученце, плод на много работа и добре замислена селекция. Това ви е малко, така ли? Е, не знам тогава...Всеки сам си избира и знае какво може и иска. За мен в съседската любов няма нищо лошо. И там може да има и да получите всичко това, което изредих. А може би не!? Знам само, че следващото ми кученце, ще е от български развъдник. Просто са чудесни, а това няма как да го подминеш..
User's Signature

I do believe that you don't have to walk this road alone

#167 Потребителят е офлайн   DjiJiBiDji Икона

Публикувано: 17 January 2008 - 01:38 PM

Въпрос  ;D Куче то ми почти редовно Хърка но като казвам хърка не ме разбирайте нещо лекинко НАПРАВО ЦЕПИ ДЪРВА не може да се мигне ако се спи с него в една стая. Има ли начин или продукти които го предотвратяват или птосто трябва са се свиква?  ;D Плагодаря предварително!

#168 Потребителят е офлайн   hrisipisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2008 - 08:42 PM

Ок де sstoilov аз се съгласих,най-вече защото има логика като се замисли човек. Не ми се спори, не сме за тва тук, форума е за всякакви наши вълнения, за това и питах, и получих отговор, за което Благодаря. Сега имам едно друго питане.  :blink: Примерно скоро може и да заживея в къща  :yahoo: и понеже вече съм убедена, че кучето ми е добре да е от развъдник, ако реша да си взема още едно мъжко  хъски от там, и се харесат с моята сладуранка без родословие, какво се случва в даден момент?
User's Signature

Качена снимка

#169 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 17 January 2008 - 08:51 PM

Ако са от един пол нищо но ако е мъжко ...или трябва много да ги пазиш през перода на разгонване или да я кастрираш. За мен лично няма логика да се заплождат.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#170 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2008 - 09:02 PM

Цитат

Ок де sstoilov аз се съгласих,най-вече защото има логика като се замисли човек. Не ми се спори, не сме за тва тук, форума е за всякакви наши вълнения, за това и питах, и получих отговор, за което Благодаря. Сега имам едно друго питане.  :blink: Примерно скоро може и да заживея в къща  :yahoo: и понеже вече съм убедена, че кучето ми е добре да е от развъдник, ако реша да си взема още едно мъжко  хъски от там, и се харесат с моята сладуранка без родословие, какво се случва в даден момент?

Случва се това, че на всеки 6 месеца може да гледаш бебета. Едва ли това е целта ти ;) Или трябва да имаш сигурен начин да ги разделяш, така че да не стане белята. Иначе ще имаш кученца, като твоето без документ за произход.
Но ако все пак искаш да имате малки хъсенца, ти препоръчвам второто ти хъски да е женско и да става за тази цел.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#171 Потребителят е офлайн   Kromida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2008 - 09:13 PM

Aз искам само да питам има ли закономерности при разгонването- т.е. на мойта кучка сега й е второ и е бая по- хммммм загорела от първия път- хваща се с лапи за ръката ми и почва да се клати! Освен това навънка кучките не ги брои изобщо, а като види мъжко направо ме повлича. Скача и заиграва мъжките, върти опашка и понякога ги близка по ушите/муцуната. Абе въобще страшна мръсница. Та има ли такова нещо, че всяко следващо разгонване протича по-агресивно от предишното и колко е допустимо да продължи второто (тука ми разправят какво ли не, вкл. и че било най-дългото). Мойта Маша е разгонена от 2ри Януари, вече 2седм. като миналите 3дни бяха най-страшни- скачаше и мучеше по вратата веднага щом се приберем от разходка, а с нас влачеше поне по един мъжки помияр.

#172 Потребителят е офлайн   sstoilov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Фотография, Музика, Кинология, Интернет, SEO, GNU Linux

Публикувано: 18 January 2008 - 12:36 AM

Цитат

На кратко
"Клъц" на едното или и двете кученца. Така, ще мислят само за игра и пакости. А, другите "неща" няма да им са приоритет.

На дълго...
Това, което трябва да имаш на ум, е че не всички кученца стават за развъждане. Пък, дори и те да са от развъдник. И на мен ми стана чудно, но е така(поне така трябва да бъде). Още в развъдника, ще те разпитат, какво искаш и какво очакваш от кученцето. Там "майсторите", ще ти обяснят, защо това е така. Но и аз да нахвърля няколко изречения по темата.
Всички кученца имат дефекти, който не са приети от стандартите за породата. Някой имат по-малко дефекти, други повече. В зависимост от тях и оценката на кученцето, то бива или не бива допускано за развъждане. В този ред на мисли, бъдещето ти кученце, може да не е "годно" за развъждане. Ако е така, решението е едно..чичо доктор и "клъц".
За другото ти кученце пак те съветвам да го "клъцнеш". Ще си спестиш много главоболия и безсънни нощи. А и ако трябва да следваме максимата "ако не можеш да помогнеш то поне не пречи" Ще направиш едно добро дело за породата, която харесваш.

П.П.
Радвам се за къщата, ще стискам палци  :palec:
User's Signature

I do believe that you don't have to walk this road alone

#173 Потребителят е офлайн   killaruna87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2008 - 09:57 AM

Наскоро хванах баща ми да дава топла вода на кучето. Според него щяла да изстине ако й се дава студена вода(не ледена, а оставена в антрето да речем), аз пък мисля, че кучето така се изнежва и е опасно, понеже живее навън. Дайте мнение и съвети, моля! :-

#174 Потребителят е офлайн   hrisipisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2008 - 11:38 AM

лелее на всеки 6 месеца да имаме бебета, вкъщи ще стане революция направо  :rolleyes: Май ще се спра на идеята да си взема още едно момиченце, тъкмо ще сме си 3 приятелки  :yahoo: А идеята за развъждане в момента ми е далечна, навита съм за още едно паленце за да си правят компания, ще е луда игра сигурно  ;D а дали по-голямото ще приеме малкото?
User's Signature

Качена снимка

#175 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2008 - 01:03 PM

Ако голямото се държи прилично с други кучета не би трябвало да има проблем. И ние обмисляме взимане на второ, но няма да е скоро.

#176 Потребителят е офлайн   Shrek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2008 - 07:18 PM

Здравейте! Моята палавница започна да хапе изключително много по ръцете, но от това което прочетох в предните страници виждам, че е нормално. Но хълцането й започна да ме притеснява. След всяко хранене започва да хълца и не спира за около 20 мин... после всичко е ок, но все пак да питам - това нормално ли е?
User's Signature

Of all the things I've lost
I miss my mind the most

#177 Потребителят е офлайн   DjiJiBiDji Икона

Публикувано: 18 January 2008 - 10:01 PM

Въпрос надявам се да е за тази тема. Понеже освен Хъскито, което е постоянно с мен на село имаме още две кучета едно Каракачанка и едно смеска незнам точно между какви породи (и трите са мъжки). Та кучетата които са на село постоянно са разделени защото от 4 години са заедно и все се бият като ги изпуснем (първо се пуска на разхотка едното после другото). Когато и Хъскито е там то не показва агресия но другите ако не са вързани имам чуството че ще го разкъсат. Та въпроса ми е имали начин чрез някакви методи да ги умиротворим и най-накрая да се раберат?  :(  :rolleyes: Предваритено Благодаря

#178 Потребителят е офлайн   efilin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2008 - 01:18 PM

Искам да попитам за училищата за кучета.Ако някой може да ми каже на каква възраст трябва да е кучето ипо точно на какво ще го научат и евентуално да ми прероръчате някакво училище. :blink:

#179 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2008 - 01:45 PM

Мисля, че писа някъде другаде за това и ти отговорих. Може да почнете да ходите на у-ще след четвъртия месец. ;)

#180 Потребителят е офлайн   bL1nKs1d3 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 January 2008 - 03:56 PM

ам... хъскито ми е на 2 месеца но ушите му са клепнали, имам го от 2-3 седмици и няма никаква промяна ако може някой да ме ориентира как стоят работите с изправянето на ушите ще е супер

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни