Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 08 June 2009 - 11:10 AM
ben2418, в Jun 8 2009, 11:47 AM, написа:
santo-max, в Jun 1 2009, 11:37 PM, написа:
neznainata, в Jun 1 2009, 08:05 PM, написа:
Специално,за нашииника,ще те посъветвам да го сваляш като свършите с расходката.И проблема е решен,или временно да го замениш с нагръдник или душач,че той е тънък(но душача него исползвай по предназначение,тоес дето са му хълките не го промушкаи,ама само ги събери и ги закачи за повода).
Успех!

Не вярвай на съвета над моя пост !!! Слагай душача както си му е реда обаче вместо да закачаш халката която го задушава,закачи другата ! Аз водя моят ротвайлер по този начин и кучето не се души а и има много по малка вероятност да се измъкне !
Прочети по-добре въпроса на neznainata. Става дума за проблем който ти най-вероярно нямаш с ротвайлера, защото е с доста по-къса козина и няма подкосъм и то с друг цвят на всичкото от горе,
А инъче на въпроса на незнайната ... и аз със Стинг имах такъв проблем с нашийника ... дългия косъм под нашийника оредяваше и понеже дългия косъм е чисто черен а под косъма сив се виждаше като гадна черта около врата, Сега сме с нагръдник и има съшия проблема само, че отстрани където минават каишите. Предполагам ако се пристегне да не се въртят и местят каишите ще се избегне протриването но пък не съм сигурен, че кучето ще се чувства добре. Ние му слагаме нашийници и нагръдници само по време на разходка и въпреки това се прецаква козинката на мястото на каишите :(.
Може би с по-скъпи и по-хубави нагръдници това няма да е така ... някой да каже? Аз пробвах и с кожени нашийници и нагръдници и с найлонови (платнени). Все тая. Според мен с душач ще е най-добре. Но пък аз не искам да си водя кучето с душач (мое си виждане за нещата).
Публикувано: 08 June 2009 - 11:17 AM
hwarang, в Jun 8 2009, 12:08 PM, написа:
Успех.
Puppy Trainer
При нас проработи на втория-третия ден и от тогава не сме го ползвали.
Публикувано: 08 June 2009 - 11:24 AM
runtime_error, в Jun 8 2009, 12:10 PM, написа:
ben2418, в Jun 8 2009, 11:47 AM, написа:
santo-max, в Jun 1 2009, 11:37 PM, написа:
neznainata, в Jun 1 2009, 08:05 PM, написа:
Специално,за нашииника,ще те посъветвам да го сваляш като свършите с расходката.И проблема е решен,или временно да го замениш с нагръдник или душач,че той е тънък(но душача него исползвай по предназначение,тоес дето са му хълките не го промушкаи,ама само ги събери и ги закачи за повода).
Успех!

Не вярвай на съвета над моя пост !!! Слагай душача както си му е реда обаче вместо да закачаш халката която го задушава,закачи другата ! Аз водя моят ротвайлер по този начин и кучето не се души а и има много по малка вероятност да се измъкне !
Прочети по-добре въпроса на neznainata. Става дума за проблем който ти най-вероярно нямаш с ротвайлера, защото е с доста по-къса козина и няма подкосъм и то с друг цвят на всичкото от горе,
А инъче на въпроса на незнайната ... и аз със Стинг имах такъв проблем с нашийника ... дългия косъм под нашийника оредяваше и понеже дългия косъм е чисто черен а под косъма сив се виждаше като гадна черта около врата, Сега сме с нагръдник и има съшия проблема само, че отстрани където минават каишите. Предполагам ако се пристегне да не се въртят и местят каишите ще се избегне протриването но пък не съм сигурен, че кучето ще се чувства добре. Ние му слагаме нашийници и нагръдници само по време на разходка и въпреки това се прецаква козинката на мястото на каишите :(.
Може би с по-скъпи и по-хубави нагръдници това няма да е така ... някой да каже? Аз пробвах и с кожени нашийници и нагръдници и с найлонови (платнени). Все тая. Според мен с душач ще е най-добре. Но пък аз не искам да си водя кучето с душач (мое си виждане за нещата).
Имам същия проблем с моето куче ! Преди кучето ми беше с кожен нашийник и не го бях свалял доста време и като го махнах .... изненада .... козината на врата още не се е оправила напълно ! Да,имах същия проблем. Просто написах на нас какво ни помага ! Ротвайлера ИМА подкосъм и той НЕ Е ЧЕРЕН !!! Виждам че не си добре запозната с тази порода,но все пак имаш хъски и това докъде те оправдава ! !

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 08 June 2009 - 01:06 PM

Публикувано: 08 June 2009 - 01:56 PM
ben2418, в Jun 8 2009, 12:24 PM, написа:
Аз може да греша за ротвайлера но ти не даваш отговор на въпроса по-горе. Как ще вържеш душача по този начин нали две крачки назад и кучето се е измъкнало. На практика това което предлагаш е да се ползва душача като много разхлабен нашийник или може би не съм разбрал обяснението. Моя душач има само две хълки ако не е едната ще е другата. Ако го вържа за правилната си работи като душач, ако го вържа за другата се измъква на 30-та секунда, то по-добре да не го връзвам, което може и да е решение но не за мен.
Публикувано: 08 June 2009 - 05:17 PM
runtime_error, в Jun 8 2009, 02:56 PM, написа:
ben2418, в Jun 8 2009, 12:24 PM, написа:
Аз може да греша за ротвайлера но ти не даваш отговор на въпроса по-горе. Как ще вържеш душача по този начин нали две крачки назад и кучето се е измъкнало. На практика това което предлагаш е да се ползва душача като много разхлабен нашийник или може би не съм разбрал обяснението. Моя душач има само две хълки ако не е едната ще е другата. Ако го вържа за правилната си работи като душач, ако го вържа за другата се измъква на 30-та секунда, то по-добре да не го връзвам, което може и да е решение но не за мен.
Ами взела си грешният душач ! Аз първо бях взел един който е с едри халки и беше 70 см и кучето веднага се измъкваше,а след това взех един 60 см който й беше точно по мярка и не се измъкваше !

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 10 June 2009 - 01:13 PM
Публикувано: 10 June 2009 - 03:56 PM
Публикувано: 11 June 2009 - 11:20 PM
Публикувано: 11 June 2009 - 11:42 PM
Flawless, в Jun 11 2009, 09:47 PM, написа:
Няма нужда да го отучваш да хапе. Това си е бебешкото хапане ще спре изведнъж малко след като смени зъбките.
Моя Стинг спря да хапе 2 седмици след като му падна и последното бебешко зъбче и спря да пишка в къщи на памперс 1 седмица след като започна да вдига краче.
Публикувано: 12 June 2009 - 09:36 AM
hwarang, в May 23 2009, 08:23 AM, написа:
първото куче отдясно на Стинг има много хубав нагръдник.
Може ли да ми кажете откъде да отида да си купя и аз , защото моя и прави рани на Чара.
Отговора ми е на малко стар пост, но все пак...
Ако не си, махай го този нагръдник и сложи нашийник. Лично аз никога не бих държала това нещо на кучето си, ако му причинява каквато и да е болка. И ти недей наказва животинката, а гледай да му/й е възможно най-удобно.
За хапането:
Не съм съгласна да оставят мъника просто ей така да ги хапе, дращи и прави каквото си иска. Нека да има възпитание. Поскарвайте му се, ако се наложи и шамарчета, но не му давайте да ви се качва на главата. Ако го оставите, то хапането може да мине, може и да не мине, но начина на обучение и реакция в определените моменти си остават трайни.

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...