Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#3321 Потребителят е офлайн   hwarang Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 June 2009 - 11:08 AM

Flawless , в зоомагазините има едни препарати дето карат кученцето да пишка и да ака там където си пръснала от този препарат , питай в някой зоомагазин , те ще ти помогнат!
Успех.
User's Signature

Качена снимка

#3322 Потребителят е офлайн   runtime_error Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:компютри, мрежи, програмни езици, кучета , пътувания, автомобили, високи скорости

Публикувано: 08 June 2009 - 11:10 AM

Показване на мнениетоben2418, в Jun 8 2009, 11:47 AM, написа:

Показване на мнениетоsanto-max, в Jun 1 2009, 11:37 PM, написа:

Показване на мнениетоneznainata, в Jun 1 2009, 08:05 PM, написа:

И да питам още нещо. Козината около нашийника на Бела много се цапа, мачка и къса. Какво мога да направя по въпроса (освен я водя без повод и да изпера нашийника)? Просто отдалеч си личи ивицата, където нашийника се е движил около врата й, козината е по-груба, отколкото по цялото тяло.

Специално,за нашииника,ще те посъветвам да го сваляш като свършите с расходката.И проблема е решен,или временно да го замениш с нагръдник или душач,че той е тънък(но душача него исползвай по предназначение,тоес дето са му хълките не го промушкаи,ама само ги събери и ги закачи за повода).

Успех! :smile:

Не вярвай на съвета над моя пост !!! Слагай душача както си му е реда обаче вместо да закачаш халката която го задушава,закачи другата ! Аз водя моят ротвайлер по този начин и кучето не се души а и има много по малка вероятност да се измъкне !

Прочети по-добре въпроса на neznainata. Става дума за проблем който ти най-вероярно нямаш с ротвайлера, защото е с доста по-къса козина и няма подкосъм и то с друг цвят на всичкото от горе,
А инъче на въпроса на незнайната ... и аз със Стинг имах такъв проблем с нашийника ... дългия косъм под нашийника оредяваше и понеже дългия косъм е чисто черен а под косъма сив се виждаше като гадна черта около врата, Сега сме с нагръдник и има съшия проблема само, че отстрани където минават каишите. Предполагам ако се пристегне да не се въртят и местят каишите ще се избегне протриването но пък не съм сигурен, че кучето ще се чувства добре. Ние му слагаме нашийници и нагръдници само по време на разходка и въпреки това се прецаква козинката на мястото на каишите :(.
Може би с по-скъпи и по-хубави нагръдници това няма да е така ... някой да каже? Аз пробвах и с кожени нашийници и нагръдници и с найлонови (платнени). Все тая. Според мен с душач ще е най-добре. Но пък аз не искам да си водя кучето с душач (мое си виждане за нещата).

#3323 Потребителят е офлайн   runtime_error Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:компютри, мрежи, програмни езици, кучета , пътувания, автомобили, високи скорости

Публикувано: 08 June 2009 - 11:17 AM

Показване на мнениетоhwarang, в Jun 8 2009, 12:08 PM, написа:

Flawless , в зоомагазините има едни препарати дето карат кученцето да пишка и да ака там където си пръснала от този препарат , питай в някой зоомагазин , те ще ти помогнат!
Успех.

Puppy Trainer
При нас проработи на втория-третия ден и от тогава не сме го ползвали.

#3324 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2009 - 11:24 AM

Показване на мнениетоruntime_error, в Jun 8 2009, 12:10 PM, написа:

Показване на мнениетоben2418, в Jun 8 2009, 11:47 AM, написа:

Показване на мнениетоsanto-max, в Jun 1 2009, 11:37 PM, написа:

Показване на мнениетоneznainata, в Jun 1 2009, 08:05 PM, написа:

И да питам още нещо. Козината около нашийника на Бела много се цапа, мачка и къса. Какво мога да направя по въпроса (освен я водя без повод и да изпера нашийника)? Просто отдалеч си личи ивицата, където нашийника се е движил около врата й, козината е по-груба, отколкото по цялото тяло.

Специално,за нашииника,ще те посъветвам да го сваляш като свършите с расходката.И проблема е решен,или временно да го замениш с нагръдник или душач,че той е тънък(но душача него исползвай по предназначение,тоес дето са му хълките не го промушкаи,ама само ги събери и ги закачи за повода).

Успех! :smile:

Не вярвай на съвета над моя пост !!! Слагай душача както си му е реда обаче вместо да закачаш халката която го задушава,закачи другата ! Аз водя моят ротвайлер по този начин и кучето не се души а и има много по малка вероятност да се измъкне !

Прочети по-добре въпроса на neznainata. Става дума за проблем който ти най-вероярно нямаш с ротвайлера, защото е с доста по-къса козина и няма подкосъм и то с друг цвят на всичкото от горе,
А инъче на въпроса на незнайната ... и аз със Стинг имах такъв проблем с нашийника ... дългия косъм под нашийника оредяваше и понеже дългия косъм е чисто черен а под косъма сив се виждаше като гадна черта около врата, Сега сме с нагръдник и има съшия проблема само, че отстрани където минават каишите. Предполагам ако се пристегне да не се въртят и местят каишите ще се избегне протриването но пък не съм сигурен, че кучето ще се чувства добре. Ние му слагаме нашийници и нагръдници само по време на разходка и въпреки това се прецаква козинката на мястото на каишите :(.
Може би с по-скъпи и по-хубави нагръдници това няма да е така ... някой да каже? Аз пробвах и с кожени нашийници и нагръдници и с найлонови (платнени). Все тая. Според мен с душач ще е най-добре. Но пък аз не искам да си водя кучето с душач (мое си виждане за нещата).

Имам същия проблем с моето куче ! Преди кучето ми беше с кожен нашийник и не го бях свалял доста време и като го махнах .... изненада .... козината на врата още не се е оправила напълно ! Да,имах същия проблем. Просто написах на нас какво ни помага ! Ротвайлера ИМА подкосъм и той НЕ Е ЧЕРЕН !!! Виждам че не си добре запозната с тази порода,но все пак имаш хъски и това докъде те оправдава ! !
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#3325 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2009 - 11:26 AM

/
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#3326 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2009 - 12:13 PM

Мисля, че намерих решение на проблема - по-дебел душач, тип лента. ROGZ предлагат страхотни такива. Ако има ефект, ще пиша тук.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#3327 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 June 2009 - 01:06 PM

На Бък нашиникът е от плат. Нямаме такива проблеми, той е снего само и единствено по време на разходка. Сега малко ме дразни каишката против паразити, ама от какво сивзехме нова, за съжаление не й помня името съм махнала само един забит кърлеж. Или са напръскали навсякъде в града или най-накрая намерихме спасението. :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#3328 Потребителят е офлайн   runtime_error Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 June 2009 - 01:56 PM

Показване на мнениетоben2418, в Jun 8 2009, 12:24 PM, написа:

Имам същия проблем с моето куче ! Преди кучето ми беше с кожен нашийник и не го бях свалял доста време и като го махнах .... изненада .... козината на врата още не се е оправила напълно ! Да,имах същия проблем. Просто написах на нас какво ни помага ! Ротвайлера ИМА подкосъм и той НЕ Е ЧЕРЕН !!! Виждам че не си добре запозната с тази порода,но все пак имаш хъски и това докъде те оправдава ! !

Аз може да греша за ротвайлера но ти не даваш отговор на въпроса по-горе. Как ще вържеш душача по този начин нали две крачки назад и кучето се е измъкнало. На практика това което предлагаш е да се ползва душача като много разхлабен нашийник или може би не съм разбрал обяснението. Моя душач има само две хълки ако не е едната ще е другата. Ако го вържа за правилната си работи като душач, ако го вържа за другата се измъква на 30-та секунда, то по-добре да не го връзвам, което може и да е решение но не за мен.

#3329 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2009 - 05:17 PM

Показване на мнениетоruntime_error, в Jun 8 2009, 02:56 PM, написа:

Показване на мнениетоben2418, в Jun 8 2009, 12:24 PM, написа:

Аз може да греша за ротвайлера но ти не даваш отговор на въпроса по-горе. Как ще вържеш душача по този начин нали две крачки назад и кучето се е измъкнало. На практика това което предлагаш е да се ползва душача като много разхлабен нашийник или може би не съм разбрал обяснението. Моя душач има само две хълки ако не е едната ще е другата. Ако го вържа за правилната си работи като душач, ако го вържа за другата се измъква на 30-та секунда, то по-добре да не го връзвам, което може и да е решение но не за мен.

Ами взела си грешният душач ! Аз първо бях взел един който е с едри халки и беше 70 см и кучето веднага се измъкваше,а след това взех един 60 см който й беше точно по мярка и не се измъкваше !
User's Signature

#3330 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2009 - 01:00 PM

Кога е добре да се започне с обучението на хъскито?
User's Signature

Качена снимка

#3331 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2009 - 01:13 PM

В книгата "Обучение на кучето" всичко е добре описано. Пише, че е добре обучението да започне на 13 седмица и да трае 2 месеца, защото когато кучето стане на 5-6-7 месеца, го хваща пубертета и много се разконцентрирва и не слуша много. Дано да съм помогнала.
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#3332 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2009 - 03:13 PM

Аз пък мисля, че обучението трябва да бъде постоянно, а не само 2 месеца... Започва се от деня, в който кучето прекрачи прага на дома на новия си стопанин. Това го пише в книжката Моето куче: Сибирско хъски. :ae_085:
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#3333 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2009 - 03:56 PM

Обучението си е постоянно, но е дадено какви команди се учат седмица по седмица, не само команди, а и срещи с външния свят, запознаване с други хора и кучета, свикване с автомобили и т.н. Имам и книжката за хъски.
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#3334 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 07:13 AM

Хубава ли е тази книжка за хъскито, има ли полза и реално приложими неща?
User's Signature

Качена снимка

#3335 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 07:53 AM

Да. Има си раздел за обучението, как се учат някои основни команди. Също как да се полагат грижи за кучето.. Все полезни неща :ae_085:
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#3336 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 08:47 PM

Знам, че е нормално когато кучето е малко да хапе всичко, но понякога е направо неудържим . . . как бих могла да го отуча да ни хапе, така че и за вбъдеще да не придобива този навик !?!?!
User's Signature

Качена снимка

#3337 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 08:50 PM

Като му казваш "Не" със строг глас, а ако продължи - може и пляскане през муцунката. И също, когато почне да те хапе, пъхай му играчки в устата. Така процедира всеки член на семейството :ae_085:
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#3338 Потребителят е офлайн   Itsko_EliNka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 11:20 PM

Естрея вече го израстя тоя период...преди направо не се търпеше и нападаше все мен да хапи,но от 1-2 месеца вече не го прави.

#3339 Потребителят е офлайн   runtime_error Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 June 2009 - 11:42 PM

Показване на мнениетоFlawless, в Jun 11 2009, 09:47 PM, написа:

Знам, че е нормално когато кучето е малко да хапе всичко, но понякога е направо неудържим . . . как бих могла да го отуча да ни хапе, така че и за вбъдеще да не придобива този навик !?!?!

Няма нужда да го отучваш да хапе. Това си е бебешкото хапане ще спре изведнъж малко след като смени зъбките.
Моя Стинг спря да хапе 2 седмици след като му падна и последното бебешко зъбче и спря да пишка в къщи на памперс 1 седмица след като започна да вдига краче.

#3340 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2009 - 09:36 AM

Показване на мнениетоhwarang, в May 23 2009, 08:23 AM, написа:

Здравейте , Аз искам да питам нещо :)
първото куче отдясно на Стинг има много хубав нагръдник.
Може ли да ми кажете откъде да отида да си купя и аз , защото моя и прави рани на Чара.

Отговора ми е на малко стар пост, но все пак...
Ако не си, махай го този нагръдник и сложи нашийник. Лично аз никога не бих държала това нещо на кучето си, ако му причинява каквато и да е болка. И ти недей наказва животинката, а гледай да му/й е възможно най-удобно.

За хапането:
Не съм съгласна да оставят мъника просто ей така да ги хапе, дращи и прави каквото си иска. Нека да има възпитание. Поскарвайте му се, ако се наложи и шамарчета, но не му давайте да ви се качва на главата. Ако го оставите, то хапането може да мине, може и да не мине, но начина на обучение и реакция в определените моменти си остават трайни. :ae_085:
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни