Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 20 August 2009 - 10:49 AM
Мисля, че я има на повечето места. Отново да кажа, мисля че тя е среден клас, има и по-добри храни, ако имаш възможност за такива храни, разбира се. Просто трябва да видиш кое й действа най-добре. Но моя съвет е въобще да не й даваш от Фрискис повече. По-добре прежали един пакет Фрискис. Все пак тя сега расте и трябва да получава пълноценна храна. Ако имаш възможност за висок клас храна, аз съм много доволна от Orijen, отново канадска, която обаче се намира малко по-трудно. Ако видиш темите за храненето, всеки препоръчва различни храни, според това, което най понася на кучето му, но без тези марки от супермаркетите.

but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...
Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...
Публикувано: 20 August 2009 - 02:16 PM
Горе долу колко голям става врата на женско хъски? И трябва ли да и взема някакъв временен нашииник и по- късно да мина на по-голям ?
Публикувано: 20 August 2009 - 02:20 PM
Горе долу колко голям става врата на женско хъски? И трябва ли да и взема някакъв временен нашииник и по- късно да мина на по-голям ?
Според мен, най- хубави са платнените нашийници, на които се регулира дължината... А и те като каишките са до определени килограми. Преценяваш до колко килограма ще ти трябва и само регулираш докато расте кучето.
Ние сме с такъв от 7 месечна възраст...
Публикувано: 21 August 2009 - 08:13 AM

Не знаех, че в Пазарджик нещата не са добре, но и не съм имала избор. Това беше решението на моите племенници, да ми купят ангелчето като подарък и компенсация за това, че върнаха предишната Дейзи на собственика й.
Лекарят от развъдника, с когото говорих, каза да не се притеснявам особено, и едва ако антибиотикът не помогне, тогава да тичам пак по клиниките. Тя е здрава, има само малък стомашен проблем, дори не особено тежък, както му описах случая. Продължаваме и с оризовата вода и капката йод в нея. Лекарката от специализирания зоомагазин за кучета и котки, където ходих за съвет за храненето й, ми пожела много търпение с усмивка, явно проблемът с малките диванета й е познат до болка. Каза ми да я пазя да не пъха в устата си щяло и нещяло, само това можело да помогне наистина.
Това е засега, приятели, дано се оправи дрисливото ми ангелче, стискайте палци.

Публикувано: 21 August 2009 - 10:08 AM
Според мен, най- хубави са платнените нашийници, на които се регулира дължината... А и те като каишките са до определени килограми. Преценяваш до колко килограма ще ти трябва и само регулираш докато расте кучето.
Ние сме с такъв от 7 месечна възраст...
Днес сме на ветеринар за 2 ваксина и ще и взема нашииник че трябва да свиква с него и повода.Станала е много симна за 2 седмици и вече не стои кротко в скута ти както преди :).Май ще бъде изпитание докато я закараме с колата до ветеринаря.
П.П. Ако някой знае метод за свикване и мирно возене в кола без предружител на задната седалка може да казва,че ще ми се налага да я возя насам натам и не винаги ще има човек с мен.Приемам идеи и истории от минали периоди!!!!
Публикувано: 21 August 2009 - 04:37 PM

Публикувано: 21 August 2009 - 05:07 PM

Играчките са добра опция за приучаването, а също и клетка...
Публикувано: 21 August 2009 - 10:39 PM
Кучето трябва да прави асоциации с хубави неща за пътуването, за да му бъде приятно и на него, и на хората с него :)
Публикувано: 23 August 2009 - 09:17 AM
Има и разни спрейове, които намаляват миризмата.
На доста фирми има такива спрейове. Така мъжките кучета не я надушват отдалеч, естествено ако се приближат сигурно ще усетят.
Примерно този.
И Canina имат, на изложбите юли месец сестра на Бела беше с такъв и Джек прояви единствено обичайния си интерес към куче, но той по принцип не изпада в дива лудост, когато около него има разгонена женска, така че може би не е най-добрия пример. Останалите кучета в известна близост също не реагираха, но и нейното разгоннване беше почти отминало.
Хапчетата сбъркват хормоните и не са препоръчителни.
А гащите са за вкъщи да не цапа.
Навън, когато на животното му се ходи по нужда...пък и по принцип нямат особена защитна функция.
И пак...на 4 очи трябва си, това е най-важното.
Публикувано: 23 August 2009 - 09:42 AM

Публикувано: 23 August 2009 - 02:15 PM
Кастрация.
Публикувано: 23 August 2009 - 06:54 PM

На женската. Ако е без родословие, де.
Публикувано: 23 August 2009 - 07:45 PM
Публикувано: 23 August 2009 - 08:38 PM