eliitoo, в 15 October 2010 - 10:10 AM, написа:
Да, естествено първите команди са "НЕ" и "Браво".. знам това. Гледам кучета от повече от 12год. , но Айра направо си ме притеснява с това хапане.. Опитвам както каза nedelina5 да я заигравам с играчката й, но не всеки път става... Ариел ще ми посочиш ли темата за която казваш, защото тук има доста тема, а аз съм нова и немога да се ориентирам все още... Колкото да Сизар... следя го, даже намерих и първия сезон и си го изтеглих.. Много неща се научават от него и го препоръчвам макар че не стават нещата толкова бързо, колкото дават в предаването...Иска се постоянство... Благодаря ви за отговорите... :)
Линк и аз в момента не мога да ти дам,но с ровене ще откриеш за дресировка на малко куче,в раздел "обучение,дисциплина и спорт".Сещам се за нещо,което трябва да ти помогне.Той е част от глутницата,нали?А ти си...водачът,да кажем.Водачът винаги поставя на мястото по-ниско стоящите и знаеш ли как?С поваляне,със захапване като предупреждение,с оголване на зъби.Той хапе-хапеш и ти-по ухото и така,че да изпита болка.И да знае-хапе ли,ще бъде охапан,пък да видим кой-кого.С нрава на хъски не е лесно да доминираш,но зависи от волята ти най-вече.Надделееш ли веднъж-после става по-лесно.Друго-майката как наказва немирниците си в котилото знаеш ли?Захапва ги за кожата на врата и ги разтрисва за да се освестят.Равносилно да си пернеш разлигавенето дете,за да се окопити и да спре да се навърта на лиготиите си примерно.Не е нужно да е болезнено.По дупето не го бий-най-много с вестник по носа.Друго-поваляй го,докато се укроти и успокои дишането си,като го дършиш така че гърбът да му е на земята,а пръстите ти леко впити като нокти на лапа във врата.Хватка на Цезар,която предполагам вече знаеш.Заменяй ръката си с уграчка,щом реши да хапе,дръж се строго и показвай,че те боли и му се карай.Без да викаш-леденостудената интонация е достатъчна.Използвай играта като награда и не когато то желае.Парадът водиш ти,не палето.