Радвам се, че толкова много хора се отзоваха, за жалост жената ме излъга и не си вдигна телефона, когато настъпи момента за срещата.Но все пак със сигурност ще си взема хъски и ще пиша в форума когато стане.До тогава ще почета още малко.Благодаря много на всички за съветите, които за жалост се оказаха напразни.
Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 11 October 2010 - 10:46 PM
Радвам се, че толкова много хора се отзоваха, за жалост жената ме излъга и не си вдигна телефона, когато настъпи момента за срещата.Но все пак със сигурност ще си взема хъски и ще пиша в форума когато стане.До тогава ще почета още малко.Благодаря много на всички за съветите, които за жалост се оказаха напразни.

Dogs feel very strongly that they should always go with you in the car, in case the need should arise for them to bark violently at nothing right in your ear.
Публикувано: 12 October 2010 - 11:37 AM
addicted2you, в 11 October 2010 - 10:51 PM, написа:
Не са напразни, не се тревожи . . . Дали ще ти послужат сега или по-нататък, за теб или за някой друг винаги има полза . . .
Публикувано: 12 October 2010 - 10:32 PM
Кучето ми е на 6 месеца, но пуска капки кръв, а мисля че и е рано да се разгонва....
Дали е възможно да се е разгонила на 6-я месец, аз лично очаквах това да стане след 2-3 месеца и имали поводи за притеснение от моя страна ?

pr7
Публикувано: 14 October 2010 - 09:36 AM
Публикувано: 14 October 2010 - 11:23 AM
nushcho, в 14 October 2010 - 09:41 AM, написа:
Поне в нашия град ветовете влизат в положението на клиентите си,че нямат наведнъж да отделят сума за кастрация примерно и са склонни да се плати на два пъти.При положение,че сме редовни пациенти при тях.Отделно-замисли се-една кастрация ти решава проблема с годишната такса за кучето-средно по 24 лв.Иначе и аз смятам,че куче на 6 мес.вече е нормално да се е разгонило.

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 14 October 2010 - 04:55 PM
Публикувано: 14 October 2010 - 04:59 PM
Нара, в 14 October 2010 - 05:00 PM, написа:
Общинарите са ЛЕЙКИ пълни с ВЪЗДУХ! Прати ги да си четат наредбите.

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 15 October 2010 - 01:13 AM
имам хъски почти на 3 месеца... много е умна и бързо се учи.. За 10 мин. успя да научи командата "седни" и сега работим в/у "легни"..
Проблема ми е, че когато иска да играе все гледа да ме захапе... къде за ръката, къде по лицето.. навсякъде.... Не помага нищо нито наказания, нито бой...(макар че гледам да не я бия). Опитвам се да я заигравам с някоя играчка, но все намира начин да ме захапе... не стиска много, но все още е с млечните си събки, а те са доста острички.. Дайте предложения как да я отуча от това... гледала съм и други кучета, но те не са толкова енергични като нея и не са ме хапали така...
Другият проблем е - когато се нахрани ( предимно ) започва да хълца ... в началото помагаше като я стресна, но вече не всеки път помага... Някой имал ли е такъв проблем? До сега не съм чувала и не съм виждал куче да хълца толкова дълго време... Мисля да я водя на ветеринар тези дни за това...
Извинявам се ако не съм писала по темата...
Публикувано: 15 October 2010 - 02:12 AM
Публикувано: 15 October 2010 - 07:54 AM
eliitoo, в 15 October 2010 - 01:18 AM, написа:
имам хъски почти на 3 месеца... много е умна и бързо се учи.. За 10 мин. успя да научи командата "седни" и сега работим в/у "легни"..
Проблема ми е, че когато иска да играе все гледа да ме захапе... къде за ръката, къде по лицето.. навсякъде.... Не помага нищо нито наказания, нито бой...(макар че гледам да не я бия). Опитвам се да я заигравам с някоя играчка, но все намира начин да ме захапе... не стиска много, но все още е с млечните си събки, а те са доста острички.. Дайте предложения как да я отуча от това... гледала съм и други кучета, но те не са толкова енергични като нея и не са ме хапали така...
Другият проблем е - когато се нахрани ( предимно ) започва да хълца ... в началото помагаше като я стресна, но вече не всеки път помага... Някой имал ли е такъв проблем? До сега не съм чувала и не съм виждал куче да хълца толкова дълго време... Мисля да я водя на ветеринар тези дни за това...
Извинявам се ако не съм писала по темата...
Добре дошли във форума!Неделина добре Ви го каза,но препоръчвам да се поразтърсите и прочетете тук-доста е писано точно по Вашите проблемчета.Не е нужно от вратата-за краката.Най-важната команда,която първо трябва да се усвои на 100%,е НЕ.Помага и за хапането, и за белите,за почти всичко.Кучето е на по-ниско стъпало в йерархията на човешкото семейство (глутница) от всички хора в него,така че това трябва да му бъде вменено още с пристигането в новия му дом.Хапането,освен за игра,е признак и на спонтанното желание на всички подрастващи да доминират и трябва да се пресече в зародиш,за да имате послушно и уважаващо Ви куче.Как се постига това?-писано е и само да имате време да търсите и да четете.Бих препоръчала и да гледате епизодите по NG на "Говорещия с кучета".Успех с малкото зверче!

Публикувано: 15 October 2010 - 10:05 AM
Публикувано: 15 October 2010 - 01:01 PM
Ти може би си имала предвид да я тупнеш леко, но аз исках да уточня това, за да ми е чиста съвестта.
Хълцането е нормално, понеже се нахвърлят на храната и влиза повече въздух и затова хълцат, можеш да я прекъсваш докато яде, за да е по-бавна, но с времето ще отшуми . . .
Що се отнася до "Говорещия с кучета" , недей просто да го гледаш, вникни в това, което се казва . . . във всеки епизод , лично аз, научавам по нещо ново и полезно., дано и на теб да ти помогне . . .
Хапането е нещото , с което трябва да се справиш, можеш ако почне да те хапе да я накараш да седне, да се подчини . . . това е трудно да се игнорира, защото като види, че на една сила не реагираш почват да стискат все по-силно, за да видят колко издържаш, не се прави на герой и даже да не те боли реагирай все едно те боли . . . можеш да я разсееш с друго!
Най-важните неща, които ти трябват, са търпение и постоянство!
Публикувано: 15 October 2010 - 06:28 PM
Публикувано: 15 October 2010 - 06:49 PM
eliitoo, в 15 October 2010 - 10:10 AM, написа:
Линк и аз в момента не мога да ти дам,но с ровене ще откриеш за дресировка на малко куче,в раздел "обучение,дисциплина и спорт".Сещам се за нещо,което трябва да ти помогне.Той е част от глутницата,нали?А ти си...водачът,да кажем.Водачът винаги поставя на мястото по-ниско стоящите и знаеш ли как?С поваляне,със захапване като предупреждение,с оголване на зъби.Той хапе-хапеш и ти-по ухото и така,че да изпита болка.И да знае-хапе ли,ще бъде охапан,пък да видим кой-кого.С нрава на хъски не е лесно да доминираш,но зависи от волята ти най-вече.Надделееш ли веднъж-после става по-лесно.Друго-майката как наказва немирниците си в котилото знаеш ли?Захапва ги за кожата на врата и ги разтрисва за да се освестят.Равносилно да си пернеш разлигавенето дете,за да се окопити и да спре да се навърта на лиготиите си примерно.Не е нужно да е болезнено.По дупето не го бий-най-много с вестник по носа.Друго-поваляй го,докато се укроти и успокои дишането си,като го дършиш така че гърбът да му е на земята,а пръстите ти леко впити като нокти на лапа във врата.Хватка на Цезар,която предполагам вече знаеш.Заменяй ръката си с уграчка,щом реши да хапе,дръж се строго и показвай,че те боли и му се карай.Без да викаш-леденостудената интонация е достатъчна.Използвай играта като награда и не когато то желае.Парадът водиш ти,не палето.

Публикувано: 15 October 2010 - 09:12 PM
Публикувано: 17 October 2010 - 10:28 PM
Публикувано: 17 October 2010 - 11:41 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 18 October 2010 - 09:36 AM

Вход

Горе
Цитиране +