Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#5281 Потребителят е офлайн   addicted2you Икона

• Група: Потребители
Публикувано: 11 October 2010 - 10:46 PM

Здравейте отново!
Радвам се, че толкова много хора се отзоваха, за жалост жената ме излъга и не си вдигна телефона, когато настъпи момента за срещата.Но все пак със сигурност ще си взема хъски и ще пиша в форума когато стане.До тогава ще почета още малко.Благодаря много на всички за съветите, които за жалост се оказаха напразни. :sad:
User's Signature

Dogs feel very strongly that they should always go with you in the car, in case the need should arise for them to bark violently at nothing right in your ear.

#5282 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2010 - 11:37 AM

Показване на мнениетоaddicted2you, в 11 October 2010 - 10:51 PM, написа:

Здравейте отново!
Радвам се, че толкова много хора се отзоваха, за жалост жената ме излъга и не си вдигна телефона, когато настъпи момента за срещата.Но все пак със сигурност ще си взема хъски и ще пиша в форума когато стане.До тогава ще почета още малко.Благодаря много на всички за съветите, които за жалост се оказаха напразни. :sad:

Не са напразни, не се тревожи . . . Дали ще ти послужат сега или по-нататък, за теб или за някой друг винаги има полза . . . :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#5283 Потребителят е офлайн   pr7 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 October 2010 - 10:32 PM

Здравейте, пиша ви във връзка мойта хъска - Черил !
Кучето ми е на 6 месеца, но пуска капки кръв, а мисля че и е рано да се разгонва....
Дали е възможно да се е разгонила на 6-я месец, аз лично очаквах това да стане след 2-3 месеца и имали поводи за притеснение от моя страна ?
User's Signature

pr7

#5284 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 14 October 2010 - 09:36 AM

може да е разгонена на 6 месеца спокойно.За всяко куче е индивидуално моето е на година и 3 месеца и още не се е разгонвала, започвам да си мисля че е сбъркана нещо :ab_041: Закъснявам с кастрацията поради финансови причини, но все някога ще дойде ред и на това :ab_041:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5285 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2010 - 11:23 AM

Показване на мнениетоnushcho, в 14 October 2010 - 09:41 AM, написа:

може да е разгонена на 6 месеца спокойно.За всяко куче е индивидуално моето е на година и 3 месеца и още не се е разгонвала, започвам да си мисля че е сбъркана нещо :ab_041: Закъснявам с кастрацията поради финансови причини, но все някога ще дойде ред и на това :ab_041:

Поне в нашия град ветовете влизат в положението на клиентите си,че нямат наведнъж да отделят сума за кастрация примерно и са склонни да се плати на два пъти.При положение,че сме редовни пациенти при тях.Отделно-замисли се-една кастрация ти решава проблема с годишната такса за кучето-средно по 24 лв.Иначе и аз смятам,че куче на 6 мес.вече е нормално да се е разгонило.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#5286 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2010 - 04:55 PM

Показване на мнениетоАриел, в 14 October 2010 - 11:28 AM, написа:

.Отделно-замисли се-една кастрация ти решава проблема с годишната такса за кучето-средно по 24 лв.

За кастрирано куче не се плаща ли?! Ари не е кастрирана, но все пак в общината казаха, че това не е от значение. :tb_195:

#5287 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 October 2010 - 04:59 PM

Показване на мнениетоНара, в 14 October 2010 - 05:00 PM, написа:

Показване на мнениетоАриел, в 14 October 2010 - 11:28 AM, написа:

.Отделно-замисли се-една кастрация ти решава проблема с годишната такса за кучето-средно по 24 лв.

За кастрирано куче не се плаща ли?! Ари не е кастрирана, но все пак в общината казаха, че това не е от значение. :tb_195:

Общинарите са ЛЕЙКИ пълни с ВЪЗДУХ! Прати ги да си четат наредбите.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#5288 Потребителят е офлайн   eliitoo Икона

Публикувано: 15 October 2010 - 01:13 AM

Здравейте, току що се регистрирах, защото имам няколко въпроса и ще съм много благодарна ако някои успее да ми помогне...
имам хъски почти на 3 месеца... много е умна и бързо се учи.. За 10 мин. успя да научи командата "седни" и сега работим в/у "легни"..
Проблема ми е, че когато иска да играе все гледа да ме захапе... къде за ръката, къде по лицето.. навсякъде.... Не помага нищо нито наказания, нито бой...(макар че гледам да не я бия). Опитвам се да я заигравам с някоя играчка, но все намира начин да ме захапе... не стиска много, но все още е с млечните си събки, а те са доста острички.. Дайте предложения как да я отуча от това... гледала съм и други кучета, но те не са толкова енергични като нея и не са ме хапали така...
Другият проблем е - когато се нахрани ( предимно ) започва да хълца ... в началото помагаше като я стресна, но вече не всеки път помага... Някой имал ли е такъв проблем? До сега не съм чувала и не съм виждал куче да хълца толкова дълго време... Мисля да я водя на ветеринар тези дни за това...

Извинявам се ако не съм писала по темата...

#5289 Потребителят е офлайн   nedelina5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2010 - 02:12 AM

:ab_041: Проблема с хапането няма да престане, докато не смени зъбките, а може би и след това.Като тръгне да те хапе дай й нейната си играчка.Тя няма да е от онези кучето, които идват при теб и ти се галят.Това го збрави.То по принцип няма гальовни кучета бебета.Хълцането ще прмине с времето.Просто като бебета ядат по-бързо.Щом има такива симптоми значи се развива добре don't worry.После като стане дремливо и скучно куче, ще ти липсват тези моменти.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5290 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2010 - 07:54 AM

Показване на мнениетоeliitoo, в 15 October 2010 - 01:18 AM, написа:

Здравейте, току що се регистрирах, защото имам няколко въпроса и ще съм много благодарна ако някои успее да ми помогне...
имам хъски почти на 3 месеца... много е умна и бързо се учи.. За 10 мин. успя да научи командата "седни" и сега работим в/у "легни"..
Проблема ми е, че когато иска да играе все гледа да ме захапе... къде за ръката, къде по лицето.. навсякъде.... Не помага нищо нито наказания, нито бой...(макар че гледам да не я бия). Опитвам се да я заигравам с някоя играчка, но все намира начин да ме захапе... не стиска много, но все още е с млечните си събки, а те са доста острички.. Дайте предложения как да я отуча от това... гледала съм и други кучета, но те не са толкова енергични като нея и не са ме хапали така...
Другият проблем е - когато се нахрани ( предимно ) започва да хълца ... в началото помагаше като я стресна, но вече не всеки път помага... Някой имал ли е такъв проблем? До сега не съм чувала и не съм виждал куче да хълца толкова дълго време... Мисля да я водя на ветеринар тези дни за това...

Извинявам се ако не съм писала по темата...

Добре дошли във форума!Неделина добре Ви го каза,но препоръчвам да се поразтърсите и прочетете тук-доста е писано точно по Вашите проблемчета.Не е нужно от вратата-за краката.Най-важната команда,която първо трябва да се усвои на 100%,е НЕ.Помага и за хапането, и за белите,за почти всичко.Кучето е на по-ниско стъпало в йерархията на човешкото семейство (глутница) от всички хора в него,така че това трябва да му бъде вменено още с пристигането в новия му дом.Хапането,освен за игра,е признак и на спонтанното желание на всички подрастващи да доминират и трябва да се пресече в зародиш,за да имате послушно и уважаващо Ви куче.Как се постига това?-писано е и само да имате време да търсите и да четете.Бих препоръчала и да гледате епизодите по NG на "Говорещия с кучета".Успех с малкото зверче!
User's Signature

#5291 Потребителят е офлайн   eliitoo Икона

Публикувано: 15 October 2010 - 10:05 AM

Да, естествено първите команди са "НЕ" и "Браво".. знам това. Гледам кучета от повече от 12год. , но Айра направо си ме притеснява с това хапане.. Опитвам както каза nedelina5 да я заигравам с играчката й, но не всеки път става... Ариел ще ми посочиш ли темата за която казваш, защото тук има доста тема, а аз съм нова и немога да се ориентирам все още... Колкото да Сизар... следя го, даже намерих и първия сезон и си го изтеглих.. Много неща се научават от него и го препоръчвам макар че не стават нещата толкова бързо, колкото дават в предаването...Иска се постоянство... Благодаря ви за отговорите... :)

#5292 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2010 - 01:01 PM

Всичко добре, но това с боя ме притесни . . . с бой няма да стане нищо от това, към което се стремиш, като порасне ще започне да ти връща тъпкано, ако сега не го направи . . .
Ти може би си имала предвид да я тупнеш леко, но аз исках да уточня това, за да ми е чиста съвестта.
Хълцането е нормално, понеже се нахвърлят на храната и влиза повече въздух и затова хълцат, можеш да я прекъсваш докато яде, за да е по-бавна, но с времето ще отшуми . . .
Що се отнася до "Говорещия с кучета" , недей просто да го гледаш, вникни в това, което се казва . . . във всеки епизод , лично аз, научавам по нещо ново и полезно., дано и на теб да ти помогне . . .
Хапането е нещото , с което трябва да се справиш, можеш ако почне да те хапе да я накараш да седне, да се подчини . . . това е трудно да се игнорира, защото като види, че на една сила не реагираш почват да стискат все по-силно, за да видят колко издържаш, не се прави на герой и даже да не те боли реагирай все едно те боли . . . можеш да я разсееш с друго!
Най-важните неща, които ти трябват, са търпение и постоянство!
User's Signature

Качена снимка

#5293 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2010 - 03:51 PM

Куче с родословие и паспорт и всичко необходимо, но кастрирано, може ли да участва в изложби?
User's Signature

Качена снимка

#5294 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2010 - 06:06 PM

Да.Организират се и за кастрирани родословни кучета,както и за непородисти-конкурс за най-красив домашен любимец.
User's Signature

#5295 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2010 - 06:28 PM

Мъжко родословно и кастрирано на изложби не може да ходи. Съдията проверява дали си има две нормално развити топки. Женско...на практика може, на теория май не.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#5296 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2010 - 06:49 PM

Показване на мнениетоeliitoo, в 15 October 2010 - 10:10 AM, написа:

Да, естествено първите команди са "НЕ" и "Браво".. знам това. Гледам кучета от повече от 12год. , но Айра направо си ме притеснява с това хапане.. Опитвам както каза nedelina5 да я заигравам с играчката й, но не всеки път става... Ариел ще ми посочиш ли темата за която казваш, защото тук има доста тема, а аз съм нова и немога да се ориентирам все още... Колкото да Сизар... следя го, даже намерих и първия сезон и си го изтеглих.. Много неща се научават от него и го препоръчвам макар че не стават нещата толкова бързо, колкото дават в предаването...Иска се постоянство... Благодаря ви за отговорите... :)

Линк и аз в момента не мога да ти дам,но с ровене ще откриеш за дресировка на малко куче,в раздел "обучение,дисциплина и спорт".Сещам се за нещо,което трябва да ти помогне.Той е част от глутницата,нали?А ти си...водачът,да кажем.Водачът винаги поставя на мястото по-ниско стоящите и знаеш ли как?С поваляне,със захапване като предупреждение,с оголване на зъби.Той хапе-хапеш и ти-по ухото и така,че да изпита болка.И да знае-хапе ли,ще бъде охапан,пък да видим кой-кого.С нрава на хъски не е лесно да доминираш,но зависи от волята ти най-вече.Надделееш ли веднъж-после става по-лесно.Друго-майката как наказва немирниците си в котилото знаеш ли?Захапва ги за кожата на врата и ги разтрисва за да се освестят.Равносилно да си пернеш разлигавенето дете,за да се окопити и да спре да се навърта на лиготиите си примерно.Не е нужно да е болезнено.По дупето не го бий-най-много с вестник по носа.Друго-поваляй го,докато се укроти и успокои дишането си,като го дършиш така че гърбът да му е на земята,а пръстите ти леко впити като нокти на лапа във врата.Хватка на Цезар,която предполагам вече знаеш.Заменяй ръката си с уграчка,щом реши да хапе,дръж се строго и показвай,че те боли и му се карай.Без да викаш-леденостудената интонация е достатъчна.Използвай играта като награда и не когато то желае.Парадът водиш ти,не палето.
User's Signature

#5297 Потребителят е офлайн   eliitoo Икона

Публикувано: 15 October 2010 - 09:12 PM

Благодаря ти Ариел за помоща.... Днес точно това правих.... повалих я на земята докато се укорти ( това продължи около 30 мин.) След това имаше резултат за известно време.. Слушаше много и от първия път изпълняваше командите... От време на време правя и така - хваштам я за врата ( както майката) и я държа докато не спре да ме хапе... И аз също я хапя.. по врата, по ушите... Има ефект от всичко това, но явно трябва да съм по търпелива и да не се отказвам... Още веднъж ви благодаря и повече няма да пиша в тази тема ще се поровя да намеря конкретната тема... :)

#5298 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2010 - 10:28 PM

Колеги някой може ли да ми каже било от опит било от компетентност дали има вариант за съжителстване на хъски и малко котенце.Попрочетох в книжката за хъски че тази порода кучета са настроени "ловно" към дребните същества.Днес до гаража ми се довлече едо малко котенце премръзнало от мократа трева и аз го съжалих и го прибрах да го изкъпа и нахраня .Аксел обаче така му се "наостри" че ме достраша да не го "амне" и след като го нахраних и добре подсушено го свалих в гаража.Напривх му една импровизирана къщичка и тази вечер ше спина там.Много ми харесва и ми идват некви идеи да го задържа у доам ама с моя пакостник не зна как ше се разбират.Има ли определен период в които да свикне Акслелът с малкото същество :db_046: Може ли да се получи картинката такава :wb_052:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#5299 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 October 2010 - 11:41 PM

Не искам да съм лош пророк, но мисля че си закъснял за това съжителство. Но все пак всичко е относително до кучето. Тук пак ще споделя различията на характер при моите. Единия не напада отива при котките с цел да си играе. Ако тя тръгне да се защитава пази дистанция и я гледа тъпо тъпо и види, че няма да падне игра търси си друга занимавка, но пък към кокошките е безмилостен. Другия напада апсюлютно всичко което се движи! Включително овцета и телета!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#5300 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2010 - 09:36 AM

Всичко в еъзможно,Арес има приятелче-женско хъски,което съжителства в игри и закачки с котарак,Ходим на гости,той проявява любопитство,смята го за играчка,но хъскито пази котарака да не му се случи нещо лошо и май Арес разбра,че това не е за хапване и разкъсване,повъртя се малко и се кротна.Котакът е спокоен,показва,че е готов да се бори за кожата и територията си и това също вразуми моя любопитко,без да се вадят нокти и зъби в двубой за надмощие.Пробвай,тръгне ли да го хапе,коригирай,дай алтернатива-т.е.играчка,за да знае,че другото не е за игра и мисле,че всичко си е индивидуално.
User's Signature

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема