Публикувано: 05 April 2012 - 06:14 PM
Оф .. мисля ,че имаме проблем с това кой е шефа на глутницата .. нещо Арес почна да ми хваща крака и да се клати .. малък е нали и четох ,че това е признак за доминантност ... и почна и да хапе и си нямам и на идея защо .. като беше много малък когато го взехме е спал 5 дена при мен на леглото и после си спеше на пода .. днеска влизам и лягам на леглото и той се качва и му казах НЕ и го свалих долу .. и така в продължение на 50 МИНУТИ ! Аз не се отказах , защото дам ли му един път и да .. почна да излиза преди аз да съм излезнала .. попринцип винаги аз 1 -ва излизам и той след мен .. та и това почна да си позволява ! Поправям го ,но той пак си знае неговото .. удряла съм го само 4 пъти и то по муцуната с 2 пръста .. леко демек и беше одавна .. като му кажа НЕ и то почва на инат .. мисля ,че си е проблем .. прочетох ,че трябва аз 1 -ва да се храня преди него - правя го , не му давам да се качва и да излиза преди мен , търпелива съм не смятам да го удрям и се надявам да свикне с времето ,че не той е шефа .. никога не го галя когато е направил пакост ,а чакам да мине определен период за да разбере .. абе спазвам си всичко което знам ! Забелязах ,че много е почнал да ''лае'' дядо ми .. питам го що те лае ,като го види и ако направи някаква пакост и дядо като му се скара отива и му ближе ръцете .. а на мен даже не дава да го погаля ! Върти се да ме хапе .. просто не знам .. имам чувството ,че зачита него много повече от мен .. той не си играе с него ,а само го храни 1 път на ден ,когато съм на училище .. аз се занимавам да обработваме команди и послушание и знам ли би трябвало да не прави така .. ако може да ми дадете съвет как да постъпя ? Опитвам се да го уча да върви до мен ,но той иска да ходи само на пред и като го държа по изкъсо и отива зад мен и ми се качва на крака и почва да хапе и да се клати .. така ,че моля за съвет имало ли е при вас такива признаци и как сте се справили :) Най ме притеснява факта ,че скача да хапе дядо и е доста агресивен към него .. питам го дали го е удрял и той вика ,че му е замахвал само няколко пъти без да го удря .. оф не знам ,но мисля ,че те са в грешка нещо ,защото като ме няма и съм на училище той седи с него. . Арес като види ми се радва много ,а като види дядо и ако са сами в една стая Арес постояно скача по него да го хапе .. преди не ме е хапал нито е правил другите неща ,а сега .. знам ли :) четох много и мисля ,че е доминантност .. може за него дядо да е шефа на глутницата и да е по на горе в йерархията .. и да иска да ме измести от '2 - рото място ' ..