Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 353
  • 354
  • 355
  • 356
  • 357
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#7081 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 April 2012 - 11:57 AM

Показване на мнениетоBarselona, в 01 April 2012 - 11:07 AM, написа:

:-)))) за същата Барселона става въпрос. вече е доста по-уверена :-)

Дано скоро се оправи! Тя е голяма красавица!
User's Signature

Качена снимка

#7082 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 01:52 PM

Ами аз му трия лапичките с мокри кърпички за бебета, не смея да ги мия с вода и няма да го къпем все още.
Радвам се, че вашият Арес се е оправил, да ви е жив и здрав. :)

А също така искам да попитам, разтройството не спира, а смесихме гранулите. Започвам да се притеснявам. Някъде прочетох да и дадем сварен ориз, да го направим ли?
User's Signature

Nothing truly good was ever easy!

Качена снимка

#7083 Потребителят е офлайн   ISAYLA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2012 - 05:20 PM

Показване на мнениетоdieFee, в 01 April 2012 - 11:52 AM, написа:

Ами аз му трия лапичките с мокри кърпички за бебета, не смея да ги мия с вода и няма да го къпем все още.

А също така искам да попитам, разтройството не спира, а смесихме гранулите. Започвам да се притеснявам. Някъде прочетох да и дадем сварен ориз, да го направим ли?

Здравей! :re_037: Моят Оскар също беше така в началото! Първите два месеца почти нямаше твърдо ако! В началото на 3 му месец ветеринарния лекар ми каза да му купя ROyal Canin intensive. От тогава Оскар има твърди изпражнения!!! Посъветвай се с ветеринар все пак! :smile:

#7084 Потребителят е офлайн   ISAYLA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2012 - 05:23 PM

Здравейте сладури! Отдавна не бях влизала,но имам малък проблем с Оскар!
Той вече е на 4 месеца и къщата на двора му е готова. Можете ли да ми дадете няколко съвета как да го свикна да не скимти,и как да заобича новото си местенце??? Много ще ви бъда благодарна,защото е ужасно!

Надявам се любимците ви да са добре и да допринасят за доброто ви настроение! :af_089:

#7085 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 05:31 PM

Показване на мнениетоISAYLA, в 01 April 2012 - 05:20 PM, написа:

Показване на мнениетоdieFee, в 01 April 2012 - 11:52 AM, написа:

Здравей! :re_037: Моят Оскар също беше така в началото! Първите два месеца почти нямаше твърдо ако! В началото на 3 му месец ветеринарния лекар ми каза да му купя ROyal Canin intensive. От тогава Оскар има твърди изпражнения!!! Посъветвай се с ветеринар все пак! :smile:

Здравей и от мен. Ние сме виновни за разтройството, че му сменихме изведнъж гранулите, питахме ветеринарен лекар, каза ми да смеся предишните и новите гранули, за да мине. Така и направихме, но мааалко започва да се затвърдява и пак става рядко. Спешно ми е за минаването, защото ми каза, че за ваксина не трябва да има разтройство, а тя се пада някъде тази седмица да се направи.
User's Signature

Качена снимка

#7086 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 01 April 2012 - 06:21 PM

сварете ориз, без никакви подправки и му го дайте с водата от ориза. До колкото помня самата оризова вода помагаше най-много. За овкусяване може с някакво парче месце да го сварите, защото при мен Зина не искаше много да го яде, но като не и давах гранулите си го хапваше по-късно.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7087 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 06:36 PM

Благодаря, ще и го дадем пък дано и мине. :)
User's Signature

Качена снимка

#7088 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 06:45 PM

Да, определено сварете ориз и му дайте заедно с водата! Един цял ден поне само това да яде! По малко , но често!
Другото, което може да дадете е прахче казва се Фермактив, това му е новото име, напълно безвредно, но регулира чревната флора! Първия път давате две пълни чаени лъжици от него разтворени с малко вода, ако не иска да пие дайте със спринцовка, но внимателно, за да не го задавите! И след това в продължение на седмица давайте по една чаена лъжица с малко вода! Примерно едно към едн или едно към две - вода!

И да има прясна вода, за да не се обезводни от разстройството!
User's Signature

Качена снимка

#7089 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 06:51 PM

Ако не стане с ориза, с това ще пробваме. Ветеринара ми каза да и дадем смекта, но тя не искаше да го пие и и го давахме с пипета, но не помогна.
User's Signature

Качена снимка

#7090 Потребителят е офлайн   ISAYLA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2012 - 06:57 PM

Той вече е на 4 месеца и къщата на двора му е готова. Можете ли да ми дадете няколко съвета как да го свикна да не скимти,и как да заобича новото си местенце??? Много ще ви бъда благодарна,защото е ужасно!

Надявам се любимците ви да са добре и да допринасят за доброто ви настроение! :af_089:

#7091 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 07:08 PM

ISAYLA - Просто го оставете там , дайте му играчки и когато почне да скимти - не ходете при него. То само ще си привикне .. хранете го на новото му място и ако е още малко го научете на командата 'На място ' Даваш храната само когато отиде на мястото си .. по подробно е писано в специалната тема за обучение на малкото кученце и според мен така би привикнало .. поне така в момента се опитвам да приуча Арес да му е добре на новото място и има резултати .. когато сме в къщата и му кажа на място и веднага тича към неговата стайчка .. и вече не я приема негативно :)

#7092 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 08:50 PM

Показване на мнениетоISAYLA, в 01 April 2012 - 06:57 PM, написа:

Сложете му одеало или нещо върху което е спал като малък , дреха, с която е свикнали и първо го оставяйте за малко и постепено увеличавайте времето за престой!
User's Signature

Качена снимка

#7093 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 11:43 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 01 April 2012 - 08:50 PM, написа:

Показване на мнениетоISAYLA, в 01 April 2012 - 06:57 PM, написа:

Сложете му одеало или нещо върху което е спал като малък , дреха, с която е свикнали и първо го оставяйте за малко и постепено увеличавайте времето за престой!

Или нещо твое забравих да добавя Flawless ме подсети.Арес като беше малък ,за да не скимти му оставях една моя тениска .. остави му нещо твое ,което си носила скоро и би трябвало да му е по лесно .. Арес си лягаше върху тениската ми и гласът не му се чуваше ..

#7094 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 04:40 PM

Да се похваля, че на Рея и спря разтройството и утре сме при ветеринар. Също така да питам чак на 4тия месец ли може да я изведем навън в къщичката?
User's Signature

Качена снимка

#7095 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 05 April 2012 - 09:25 AM

Показване на мнениетоdieFee, в 04 April 2012 - 04:40 PM, написа:

Да се похваля, че на Рея и спря разтройството и утре сме при ветеринар. Също така да питам чак на 4тия месец ли може да я изведем навън в къщичката?

Може да бъде на вън след като са минали 10-14 дни след 3 тата ваксина (ветеринарят каквото каже). Ако се притесняваш да не настине - няма спокойно, вече е топло даже ще е по добре за кучето да е повече време на слънчице, а не затворено вътре когато времето е хубаво на вън :))) Дори и да вали дъжд, няма как да се намокри защото козината им е много гъста и не може да достигне влага навътре, само се навлажнява малко отгоре. Дори и да цопне във вода няма пак да бъде цялата мокра, това би станало след усилено търкане от твоя страна :)))
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7096 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2012 - 05:54 PM

Ох до 3тата ваксина много време май ще има, пак има разтройство горкото, така и не направихме ваксината, не знам какво да и давам вече, давахме и ориз, не искаше да го яде и аз заравях по 2-3 гранулки, за да и замирише, но помине му малко и пак разтройство. :dh_188:
А относно къщичката мисля да я сложим под навеса (не точно навес напълно затворен, но ще има ламарина над къщичката) да се не мокри много, ако вали, да не е в калта и т.н. , но ми е проблема, че ще скимти и мен ще ми стане жал и ще си я прибера. :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#7097 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2012 - 06:14 PM

Оф .. мисля ,че имаме проблем с това кой е шефа на глутницата .. нещо Арес почна да ми хваща крака и да се клати .. малък е нали и четох ,че това е признак за доминантност ... и почна и да хапе и си нямам и на идея защо .. като беше много малък когато го взехме е спал 5 дена при мен на леглото и после си спеше на пода .. днеска влизам и лягам на леглото и той се качва и му казах НЕ и го свалих долу .. и така в продължение на 50 МИНУТИ ! Аз не се отказах , защото дам ли му един път и да .. почна да излиза преди аз да съм излезнала .. попринцип винаги аз 1 -ва излизам и той след мен .. та и това почна да си позволява ! Поправям го ,но той пак си знае неговото .. удряла съм го само 4 пъти и то по муцуната с 2 пръста .. леко демек и беше одавна .. като му кажа НЕ и то почва на инат .. мисля ,че си е проблем .. прочетох ,че трябва аз 1 -ва да се храня преди него - правя го , не му давам да се качва и да излиза преди мен , търпелива съм не смятам да го удрям и се надявам да свикне с времето ,че не той е шефа .. никога не го галя когато е направил пакост ,а чакам да мине определен период за да разбере .. абе спазвам си всичко което знам ! Забелязах ,че много е почнал да ''лае'' дядо ми .. питам го що те лае ,като го види и ако направи някаква пакост и дядо като му се скара отива и му ближе ръцете .. а на мен даже не дава да го погаля ! Върти се да ме хапе .. просто не знам .. имам чувството ,че зачита него много повече от мен .. той не си играе с него ,а само го храни 1 път на ден ,когато съм на училище .. аз се занимавам да обработваме команди и послушание и знам ли би трябвало да не прави така .. ако може да ми дадете съвет как да постъпя ? Опитвам се да го уча да върви до мен ,но той иска да ходи само на пред и като го държа по изкъсо и отива зад мен и ми се качва на крака и почва да хапе и да се клати .. така ,че моля за съвет имало ли е при вас такива признаци и как сте се справили :) Най ме притеснява факта ,че скача да хапе дядо и е доста агресивен към него .. питам го дали го е удрял и той вика ,че му е замахвал само няколко пъти без да го удря .. оф не знам ,но мисля ,че те са в грешка нещо ,защото като ме няма и съм на училище той седи с него. . Арес като види ми се радва много ,а като види дядо и ако са сами в една стая Арес постояно скача по него да го хапе .. преди не ме е хапал нито е правил другите неща ,а сега .. знам ли :) четох много и мисля ,че е доминантност .. може за него дядо да е шефа на глутницата и да е по на горе в йерархията .. и да иска да ме измести от '2 - рото място ' ..

#7098 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2012 - 07:37 PM

Ами то и моето ни хапе по крачолите и клати глава, но не знам доминантност ли е както казваш ти, или понеже е доста малко за него си е все още игра?
User's Signature

Качена снимка

#7099 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 April 2012 - 08:29 PM

Като са бебета хапят много, направо всичките ми домашни клинове са на дупки от ненормалната игра на Зина, не че съм и позволявала, но тя не си усеща силата и като си играем от време на време решаваше че може. Важното е да не хапе теб а играчките. За слизането от леглото ако не те слуша може да прибваш с малко вестник на руло, азз така научих Зина да не ни закача докато се храним в кухнята иначе краката ни отдолу ставах на решето или все си вреше носа по масата. Казваш Не и ако не слуша леко перваш по муцуната, то не боли с вестник самия звук е шашкащ. След това ако ми въртеше номера само като види вестника че искам да ги взема и знаеше че е прекалила. Естествено под масата винаги имаше кожен кокал за да играе с него не с краката ни.
За разтройството...попитайте ветеринаря си не може да не е предписал нещо за толкова дълго време вече с този проблем. За да яде ориза сложи някакво сосче вътре, пилешко....или свари направо с едно бутче(без кокалите) да видиш как ще го лапа...
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7100 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2012 - 08:31 PM

В началото и аз помислих ,че защото е малко и си чеша зъбите и би трябвало да няма такова нещо като доминиране все пак Арес е почти на 4 месеца и надали би трябвало да има .. ама както си го разхождам и скача изведнъж и почва да ме хапе и да дърпа и все гледа да ме хапе или по свивките на краката или по ръцете или в най-лошият случей до където се докопа .. |( от малък като беше почнал му казвах НЕ и не му позволявах .. и беше спял сега забелязах ,че му няма 2-3 зъба освен тия предните където бяха паднали и може би хапе толкова много защото в момента ги сменя и аз не знам .. хапането ок не ме притеснява толкова ама останалите неща .. и то не клати глава само а се клати като големите кучета ,а е многоо малко за полова зрялост и т.н ...

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 353
  • 354
  • 355
  • 356
  • 357
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни