Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 354
  • 355
  • 356
  • 357
  • 358
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#7101 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 April 2012 - 08:44 PM

Показване на мнениетоnushcho, в 05 April 2012 - 08:29 PM, написа:

Като са бебета хапят много, направо всичките ми домашни клинове са на дупки от ненормалната игра на Зина, не че съм и позволявала, но тя не си усеща силата и като си играем от време на време решаваше че може. Важното е да не хапе теб а играчките. За слизането от леглото ако не те слуша може да прибваш с малко вестник на руло, азз така научих Зина да не ни закача докато се храним в кухнята иначе краката ни отдолу ставах на решето или все си вреше носа по масата. Казваш Не и ако не слуша леко перваш по муцуната, то не боли с вестник самия звук е шашкащ. След това ако ми въртеше номера само като види вестника че искам да ги взема и знаеше че е прекалила. Естествено под масата винаги имаше кожен кокал за да играе с него не с краката ни.
За разтройството...попитайте ветеринаря си не може да не е предписал нещо за толкова дълго време вече с този проблем. За да яде ориза сложи някакво сосче вътре, пилешко....или свари направо с едно бутче(без кокалите) да видиш как ще го лапа...

То да хапе лекичко не ми пречи, но не си преценява силата и наистина си ме боли доста, ръцете ми са изподрани. Даваме му играчки, чехли, чорапи, каквото си добере и тя де, но особено сутринта, когато идва при мен толкова игрива и щастлива, никаква играчка не приема освен ръката ми или както каза Huskylove каквато друга част от тялото докопа. Тя няма и 2 месеца, но се притеснявам да не си свикне така. И ние започнахме с вестника и с "Не", понякога слуша, понякога не ни и отразява. :D И питах ветеринар, но тя каза само да смесваме гранулите, че е от това, вторият пък ми каза само "Еми трябва да спре." А ако смесваме така и месо и гранули после няма ли пак да има разтройство? Искрено се извинявам, ако съм вече дразнещо питаща за всяко едно нещо, но искам да се грижа възможно най-добре за нея. :)
User's Signature

Nothing truly good was ever easy!

Качена снимка

#7102 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2012 - 12:17 AM

Показване на мнениетоdieFee, в 05 April 2012 - 08:44 PM, написа:

Показване на мнениетоnushcho, в 05 April 2012 - 08:29 PM, написа:

Като са бебета хапят много, направо всичките ми домашни клинове са на дупки от ненормалната игра на Зина, не че съм и позволявала, но тя не си усеща силата и като си играем от време на време решаваше че може. Важното е да не хапе теб а играчките. За слизането от леглото ако не те слуша може да прибваш с малко вестник на руло, азз така научих Зина да не ни закача докато се храним в кухнята иначе краката ни отдолу ставах на решето или все си вреше носа по масата. Казваш Не и ако не слуша леко перваш по муцуната, то не боли с вестник самия звук е шашкащ. След това ако ми въртеше номера само като види вестника че искам да ги взема и знаеше че е прекалила. Естествено под масата винаги имаше кожен кокал за да играе с него не с краката ни.
За разтройството...попитайте ветеринаря си не може да не е предписал нещо за толкова дълго време вече с този проблем. За да яде ориза сложи някакво сосче вътре, пилешко....или свари направо с едно бутче(без кокалите) да видиш как ще го лапа...

То да хапе лекичко не ми пречи, но не си преценява силата и наистина си ме боли доста, ръцете ми са изподрани. Даваме му играчки, чехли, чорапи, каквото си добере и тя де, но особено сутринта, когато идва при мен толкова игрива и щастлива, никаква играчка не приема освен ръката ми или както каза Huskylove каквато друга част от тялото докопа. Тя няма и 2 месеца, но се притеснявам да не си свикне така. И ние започнахме с вестника и с "Не", понякога слуша, понякога не ни и отразява. :D И питах ветеринар, но тя каза само да смесваме гранулите, че е от това, вторият пък ми каза само "Еми трябва да спре." А ако смесваме така и месо и гранули после няма ли пак да има разтройство? Искрено се извинявам, ако съм вече дразнещо питаща за всяко едно нещо, но искам да се грижа възможно най-добре за нея. :)

Aрес като имаше разстройство му сготвих пилешко и ориз с оризова вода и накисвах и доооооооста бързо го омиташе ! ;д Знам ,че не би дала хляб на кучето ,но може да припечеш и заедно с ориза и месото примерно фенер вариш го и отделяш костите настрани и даваш месото само разбира се то ти това го знаеш ;д Ако и това не помогне на една приятелка хъскито имаше разстройство и от малкото и малкото и братче имаше и на него даваше някакви капки в храната за бебета и беше сложила 1-2 капки и на кучето и нищо му нямаше и си беше с твърдо ако . ;д Не казвам и ти да го направиш да не ме обвинят ся ,че давам грешни съвети нека и някой друг каже все пак :) Аз бих заложила на ориза и малко препечен хляб .. това за сутринта примерно ,а на обяд гранули и вечерта пак малко ориз и месо и така .. само после да не почне да се глези и да иска само това и да тръгне да отказва гранулите ама не мисля ,че ще направи така поне Арес не го направи ;д Ама за един ден и беше ок. .

#7103 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 06 April 2012 - 11:42 AM

За да не смесваш месото с ориза, само свари ориза с месо за да си пусне сос, после му дай само ориза, без гранули и месо. Общо взето и аз скоро научих че не е хубаво да се смесва гранули с натурално хранене (месо).
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7104 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2012 - 01:09 PM

Ами аз питах за такива капки, но нямала. Може пак да почнем ориз и да прибавя препечен хляб. Днес ходих пак да я попитам, каза направо ако искаме да му бие инжекция и щяло да му мине. Каза ми, че може да е от това, че 1-2 дена му давахме минерална вода, че чешмяната е отвратителна и ми каза да му даваме преварена от чешмата да пие.

А колкото до смесването. Едни ми казват, че не е хубаво и само гранули да яде.
User's Signature

Качена снимка

#7105 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2012 - 01:51 PM

За първи път чувам някой да дава на кучето си минерална вода. А какво й е на чешмяната? Чак пък такива глезотийки с преваряване да си правите....давайте му чешмяна, нищо му няма на кученцето :md_064:
П.С. Профилната ви снимка е адски сладка :wub:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#7106 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2012 - 02:05 PM

Хехе мерси. :) Ами как ли се не опитвахме да спрем разтройството, затова опитахме с минералната, но...
User's Signature

Качена снимка

#7107 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2012 - 03:42 PM

Някой да каже как се справя със зъбния камък? Еди има ужасно много по кътниците, опитвам се собственоръчно понякога да го изчистя, но пада съвсем малко...Препарати? Разтвори за водата? Или направо при вет да го водя, но не ми се иска да го слагам под упойка, затова се надявам някой да сподели как се справя с проблема...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#7108 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 06 April 2012 - 09:00 PM

По зъбен камък како имаш в предвид? Кафяво оцветяване или дирекшън каманаци-налепи???
dieFee ако гранулите са качествени и хубави цял живот може да си изкара на тях - съобразени с възрастта естествено.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7109 Потребителят е офлайн   magi thessaloniki Икона

• Interests:trance music onlyyyy

Публикувано: 06 April 2012 - 09:41 PM

Здравейте приятели!!!Имам нужда от помощ.Живея в Солун и ми подариха Хъски.Понеже се роди миналата седмица още е при майката в България,но другия месец вече ще мога да си го взема.Въпроса ми е дали мога да си го взема при мен,защото тук е много топло през лятото.Дали няма да има проблеми кученцето с високите температури през лятото??Много съм притеснена да не го мъча тук.
Благодаря предварително

#7110 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2012 - 12:26 AM

Показване на мнениетоdieFee, в 06 April 2012 - 11:09 AM, написа:

и ми каза да му даваме преварена от чешмата да пие.

Учудвам се, че вет. лекар дава такъв съвет кучето да пие преварена вода ...
Какъв е смисъла, не схващам, каква ти преварена вода :zz_217: та на кучетата езиците им непрекъснато са по земята... :ab_041:

А иначе аз давам и минерална вода на кучетата. Моите пият вода от бели паници и като сипя вода от чешмата ... не винаги одобрявам цвета, който виждам.

Показване на мнениетоLetty, в 06 April 2012 - 01:42 PM, написа:

Някой да каже как се справя със зъбния камък? Еди има ужасно много по кътниците, опитвам се собственоръчно понякога да го изчистя, но пада съвсем малко...Препарати? Разтвори за водата? Или направо при вет да го водя, но не ми се иска да го слагам под упойка, затова се надявам някой да сподели как се справя с проблема...

Аз го чистя сама и не ползвам екстри и препарати. Но ако има доста налепи, с които трудно се справяш - трябва кучето да не мърда, повече време ... и не успяваш, тогава можеш да пробваш със Стоморжил. Посъветвай се с вет. лекар за дозата и времето, през което да го приема. Стоморжила е на хапчета, действа в устната кухина, и след това зъбния камък се чисти доста по-лесно. И гледай после да го чистиш редовно и да не се стига пак до по-сериозни случаи.

Показване на мнениетоmagi thessaloniki, в 06 April 2012 - 07:41 PM, написа:

Здравейте приятели!!!Имам нужда от помощ.Живея в Солун и ми подариха Хъски.Понеже се роди миналата седмица още е при майката в България,но другия месец вече ще мога да си го взема.Въпроса ми е дали мога да си го взема при мен,защото тук е много топло през лятото.Дали няма да има проблеми кученцето с високите температури през лятото??Много съм притеснена да не го мъча тук.
Благодаря предварително

Хъскитата са кучета, които се приспособяват. Иначе всички - и кучета и хора, трудно понасят големите жеги. Ако живее в къщи, има добро средство против високите температури - климатик :md_064:
Разбира се, не е задължително. Важното е да има сянка и вода.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#7111 Потребителят е офлайн   magi thessaloniki Икона

• Interests:trance music onlyyyy

Публикувано: 07 April 2012 - 10:12 PM

Благодаря huskypower.дано да е така

#7112 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2012 - 12:49 PM

Huskypower Ами измъчихме се с това разтройство, то и жената не знаеше какво вече да ме посъветва. Днес я заведохме да и бият инжекция за разтройството да мине, след 3 дена пак трябва да идем и следва ваксината най-накрая. :)

Искам да попитам мислехме като я изкараме навън (като порасте) да опънем тел да си тича по нея, но сега мислим да и заградим едно пространство и там да си прави бели колкото иска. Как според вас е по-добре? Имаме огромен двор, ще си я пускаме, ще я разхождам, но имаме много насадени домати, ягоди и т.н. , та сега обмисляме варианти. :)
User's Signature

Качена снимка

#7113 Потребителят е офлайн   Polii Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2012 - 12:51 PM

Помощ! Преди около един час бях навън с Калла и видях плъх/мишка .. ии тя я изяде. Опитах се да я накарам да я пусне, но нищо не стана и накрая я изяде. Искам да попитам има ли някаква вероятност да се зарази с нещо от плъха/мишката и дали ще е необходимо да я заведа на ветеринар? А ако в бъдеще стане нещо подобно как да постъпя?

#7114 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2012 - 02:05 PM

И да отидеш на вет.лекар освен 'наблюдавайте общотот му състояние' друго няма да ти кажат. . по добре му дай активен въглен ,защото не е знае от какво е умрял плъха дали е бил отровен или знам ли .. миналото ми куче беше изяло плъх и го заведох на вет.лекар и казаха ,че нямало какво да се направи защото вече бил в червата а не в стомаха и ми казаха да му дам активен въглен да се пречисти и да се молим плъха да не е бил заразен ..

#7115 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 April 2012 - 07:15 PM

Зина е яла полски мишки доста често, копаят с Нира двете из поляните и току изкочи някоя мишка слава богу нищо им няма, но все пак е възможно да разнасят различни зарази.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7116 Потребителят е офлайн   vinek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 April 2012 - 08:09 PM

Показване на мнениетоdieFee, в 08 April 2012 - 12:49 PM, написа:

Huskypower Ами измъчихме се с това разтройство, то и жената не знаеше какво вече да ме посъветва. Днес я заведохме да и бият инжекция за разтройството да мине, след 3 дена пак трябва да идем и следва ваксината най-накрая. :)

Искам да попитам мислехме като я изкараме навън (като порасте) да опънем тел да си тича по нея, но сега мислим да и заградим едно пространство и там да си прави бели колкото иска. Как според вас е по-добре? Имаме огромен двор, ще си я пускаме, ще я разхождам, но имаме много насадени домати, ягоди и т.н. , та сега обмисляме варианти. :)

Най-добре е да има някой при нея, за да и "показва" кое е правилно и кое не, а не да седи на някаква тел. Клетката също е "решение"
User's Signature

In a moment of peace
http://vbox7.com/play:0c7b79a9

#7117 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2012 - 09:35 PM

Естествено, че ще има някои при нея през повечето време. Въпроса е когато няма никои в нас, или през нощта.
User's Signature

Качена снимка

#7118 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 April 2012 - 08:16 AM

Показване на мнениетоnushcho, в 06 April 2012 - 07:00 PM, написа:

По зъбен камък како имаш в предвид? Кафяво оцветяване или дирекшън каманаци-налепи???
dieFee ако гранулите са качествени и хубави цял живот може да си изкара на тях - съобразени с възрастта естествено.

Еми то е мнофо силно кафяво оцветяване по кътниците. Като започна да го драскам с нокът - пада, но много трудно, определено не мога да се справя сама. Довечера ще направя ена снимка и ще кача, че нещо не мога да го обясня.
Flawless, не беше ли купувала за Неро някакъв препарат, който се слага във водата за пиене? Може и да се бъркам де...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#7119 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2012 - 09:48 AM

Показване на мнениетоLetty, в 10 April 2012 - 08:16 AM, написа:

Показване на мнениетоnushcho, в 06 April 2012 - 07:00 PM, написа:

Flawless, не беше ли купувала за Неро някакъв препарат, който се слага във водата за пиене? Може и да се бъркам де...

На Неро бях поръчала от Америка едно прахче ето в тази тема можеш да прочетеш: My link

Давам му го доста време вече, но не съм забелязала особен ефект, в темата за зъбния камък някои хора препоръчаха дентални пръчки на Роял Канин, които за седмица били изчистили видимо зъбния камък и натрупванията по кътниците, та днес ще взема от тях и ще кажа за резултатите след седмица! Оказа се, че Неро има слаб емайл, затова не смея да му дам телешки кокал да си чисти зъбите! Защото например Стреличка няма и помен от зъбен камък!
User's Signature

Качена снимка

#7120 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 April 2012 - 12:24 PM

Кой беше споменал за пръчки от фиданки че чистели зъбите когато кучето им сваля прясната кора? Вярно ли е или се бъркам? Зина също има такова тъмно кафяво :dh_188: другие двамата и те май. От известно време се занимават с едни прясно одрязани сопи да си ги гризкат голяма им е краста и трябва да видя дали не е понамаляло икафявото или е само легенда :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 354
  • 355
  • 356
  • 357
  • 358
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема