Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 355
  • 356
  • 357
  • 358
  • 359
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#7121 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 10 April 2012 - 12:44 PM

За зъбния камък наистина пробвайте на Рояла денталните стиксове.Имаха добър ефект върху моя 13 год дядо ,к0ойто е с големи налепи.
А за преварената вода на мен ми казаха да давам или преварена или минерална(изворна) заради проблеми с бъбреците при едното ми куче. :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#7122 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 12:03 PM

Днес и взех тези неща (извинявам се за качеството, апарата ми издъхна)
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Кокалчетата ги хрупа като бонбони, дадох и 2, тя се лакоми и иска още, след тях ми се муцуни на препечения хляб и него не го иска, а червените солети нещо не ги хареса много много.

Това също и го взех, но се заигра с него 5 минути и оттам започна пак с възглавници и ръцете ми да ги играе. Как да я науча да хапе само играчката? Давам и я в устата, тя я пуска.
Прикачена снимка
User's Signature

Nothing truly good was ever easy!

Качена снимка

#7123 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 12:28 PM

Показване на мнениетоdieFee, в 11 April 2012 - 12:03 PM, написа:

Днес и взех тези неща (извинявам се за качеството, апарата ми издъхна)
Прикачен файл Снимки2148.jpg
Прикачен файл Снимки2149.jpg

Кокалчетата ги хрупа като бонбони, дадох и 2, тя се лакоми и иска още, след тях ми се муцуни на препечения хляб и него не го иска, а червените солети нещо не ги хареса много много.

Това също и го взех, но се заигра с него 5 минути и оттам започна пак с възглавници и ръцете ми да ги играе. Как да я науча да хапе само играчката? Давам и я в устата, тя я пуска.
Прикачен файл Picture 1896.jpg

Дръж играчката за единия край и тя да хапе другия!
User's Signature

Качена снимка

#7124 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2012 - 01:27 PM

И `кат почне едно дърпане, дърпане... :ab_041:
Еди като малък не я пуснаше тая играчка, и аз го вдигах, и милия висеше като някакъв питбул във въздуха, но не пуска, ама можеш да го вдигам, че беше 10 кг, а сега....
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#7125 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 01:44 PM

Letty
Ами това дърпане, повдигане и размятане при нас става само с ръкава на блузата ми и по принцип не би ми пречило, ако не си забиваше толкова силно острите зъби. :ab_041: Мятаме се, ръмжим, но ръкава не пускаме.

Flawless
Правя така с играчката, хващам я за единия край, опитвам се да и насоча вниманието към нея, но безуспешно. В най-добрия случаи само за няколко минути. Понеже ръката ми се движи ли и е толкова интересна, не знам...
User's Signature

Качена снимка

#7126 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 02:01 PM

И Арес има такава играчка за дърпане и аз му я хвърлям той я носи после я хващам в единия крайи го заигравам .. навирам я в него да го издразня и се почва жестокото дърпане ;д Ако успееш да го накараш да я захапе 1 път не я дръж докато се откаже ми го накарай да си мисли ,че е 'победил' и да му стане интересно ;д и така .. поне аз научих Арес така да си играе с нея .. при положение ,че преди месец беше на същото ниво не искаше изобщо да си играе с нея ама като почна смяната на зъбите и вече му е любима ;д А с тези неща на Pedigree , не е хубаво да се прекалява .. аз лично на Арес му давам по 2-3 от пръчиците и 1-2 кокалчета за целия ден .. поне вет.лекар ми каза ,че не е хубаво да 'преяжда' с тях .. :)

#7127 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 11:17 PM

Винаги движението предизвиква интерес! Особено нещо малко и бързодвижещо се е страхотно изкушение-според мен за това харесват катерици и такива неща . . . те самите са жизнени животни, затова няма логика да предпочетат статичното!
User's Signature

Качена снимка

#7128 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 11:31 PM

Според вас защо Арес като се разхождаме и по някое време ми хваща крака и почва да се клати като големите кучета с женските ? Според вас това признак за доминантност ли е ? Защото ми хваща крака , раката с 2-те лапи и почва да се клати и да хапе или просто се закача и си играе ?? П.п- Искам да попитам и нормално ли е да яде ПРЪСТ / КАЛ .. прави си дупки из двора и ляга и почва да ближе пръстта и вкарва една физиономия все едно е на 7 мото небе .. чак толкова ли да му харесва ? И може ли да му навреди ?

#7129 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2012 - 11:52 AM

Показване на мнениетоHuskylove, в 11 April 2012 - 11:31 PM, написа:

Според вас защо Арес като се разхождаме и по някое време ми хваща крака и почва да се клати като големите кучета с женските ? Според вас това признак за доминантност ли е ? Защото ми хваща крака , раката с 2-те лапи и почва да се клати и да хапе или просто се закача и си играе ?? П.п- Искам да попитам и нормално ли е да яде ПРЪСТ / КАЛ .. прави си дупки из двора и ляга и почва да ближе пръстта и вкарва една физиономия все едно е на 7 мото небе .. чак толкова ли да му харесва ? И може ли да му навреди ?

Според мен може да е признак на доминантност, но по-скоро аз го отичитам като етап на разстежа! За калта нямам представа защо го прави, питай вет!
User's Signature

Качена снимка

#7130 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2012 - 06:15 PM

Първо да се похваля, че днес бихме на Рея 1вата ваксина, но сега имаме нов проблем.Бяхме я пооооочти приучили да ака и пишка вън (естествено имаше инциденти и вътре, но почваше да дращи по вратата, че иска да излезе), но от 2-3 дена вали в нашият град и сега проблема... извеждаме я навън, то кално, мокро, не и давам да ходи, нося я до единия навес, но не иска да пишка, а когато и колата е там непрекъснато се вре под нея колкото и да се опитвам да я спра, нося я до втория, там само ми се върти и души и нищо не свършва.
Един път побягна по котката в дъжда, едвам съм я стигнала, вторият просто си побягна по двора, та съм я гонила пак като луда, та и аз станах вир вода. Преди малко я изведох, мотахме се 15-20 минути, нито пишка, нито нищо, как пристъпихме прага и прааас на килима.... Още 2-3 пишкания така днес и акита и вчера пак. Дали няма да се обърка много така и пак наново да е ученето за навън, какво да направя? Водя я в банята, тя само лиже сифона.... :dry:
User's Signature

Качена снимка

#7131 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2012 - 07:21 PM

Ами ако не искаш да бяга и купи кайшка с повод и я дръж на повода и така .. но в този дъжд като не искаш да стъпва на земята .. разкарай я и после и забърши крачетата с мокра кърпа и така .. а може и да и сложиш вестник примерно тия дни сложи вестник до почти вратата към двора и вместо на двора я карай там е да ще се изпикае 2-3 пъти около него ,но ти ще я поправяш и ще я поставяш там .. само за тези дни и после този вестник ще го изкараш на двора и ще я водиш на него на двора .. и така поне мисля,че би трябвало да стане ..

#7132 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2012 - 07:47 PM

Показване на мнениетоHuskylove, в 18 April 2012 - 07:21 PM, написа:

Ами ако не искаш да бяга и купи кайшка с повод и я дръж на повода и така .. но в този дъжд като не искаш да стъпва на земята .. разкарай я и после и забърши крачетата с мокра кърпа и така .. а може и да и сложиш вестник примерно тия дни сложи вестник до почти вратата към двора и вместо на двора я карай там е да ще се изпикае 2-3 пъти около него ,но ти ще я поправяш и ще я поставяш там .. само за тези дни и после този вестник ще го изкараш на двора и ще я водиш на него на двора .. и така поне мисля,че би трябвало да стане ..

Тя има кайшка, но докато я сложим, то е минало вече... не може още да стиска, моментално трябва да излезе, иначе пишка вътре, а като излезе само си се разхожда и след 10 минути решава, че и се пишка.... :ab_041: Аз после лесно ще ги изтрия крачетата, но то си и вали и това ме притеснява. Иначе с вестник не иска, пробвали сме, тя ходи в другия край на стаята и там пишка.
User's Signature

Качена снимка

#7133 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 18 April 2012 - 07:48 PM

Пробвайте с Пъпи трейнър-пелена.Попива по добре и абсорбира миризмата.Трябва да сте упорити-след сън,ядене и игра веднага я носите там. :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#7134 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 18 April 2012 - 07:54 PM

Аз ли нещо не доумявам или съм изпуснала като информация? Не е ли малка да излиза навън? Незнам къде се разхождате, но щом казваш, че едвам си я стигнала значи не е на частен и заграден двор. Сигурно ще се повторя, но внимавайте с болестите не искам да всявам паника, но е хубаво малкото кученце да няма контакт с външната среда до поставянето на 3 та ваксина и още седмица поне след това.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7135 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2012 - 08:14 PM

Показване на мнениетоnushcho, в 18 April 2012 - 07:54 PM, написа:

Аз ли нещо не доумявам или съм изпуснала като информация? Не е ли малка да излиза навън? Незнам къде се разхождате, но щом казваш, че едвам си я стигнала значи не е на частен и заграден двор. Сигурно ще се повторя, но внимавайте с болестите не искам да всявам паника, но е хубаво малкото кученце да няма контакт с външната среда до поставянето на 3 та ваксина и още седмица поне след това.

Двора е при къщата ни, доста е голям, но и добре заграден, други кучета няма как да влязат. Просто тя тича доста бързо, а аз излизам по чехли, а и нарочно бяга, защото знае, че искам да я прибера. Изкарваме я, единствено, за да можем да я научим вън да си пишка и ака . Знам, че не е хубаво, но някой излезе, тя се затича по него и само драпа и скимти на вратата да излиза.
User's Signature

Качена снимка

#7136 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 18 April 2012 - 09:06 PM

фиууух успокоих се :ba_025: така може
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7137 Потребителят е офлайн   SiniSter Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 April 2012 - 09:32 PM

Здравейте взех си хъски на 27.01.2012 (хваля се) разбира се има за какво да се хваля защото това е нов член на семейстовото ми.Вече е на 3 месеца утре ще и правим 3та имунизация и искам да задам адски много въпроси към хора,който са се сблъсквали с моите проблеми.Разбираемо е ,че в момента и растът зъбки и я сърбят може ли с г/д да се определи до кога ще е така защото знаете колко е лошо целите ви ръце да са в рани дори някой с коричка от кръвта,така де кога ще спре да хапе хората.Вторият ми въпрос е кога да почна да я уча на команди,как да я уча и с кои да започна.Трети въпрос да я пускам ли на открити места да бяга и ще се връща ли как да я науча да ме слуша когато и викам на име защото щом стане въпрос за храна тя направо си забравя име и всякакви задръжки.Отговорете ако имате желание след това ще питам още :)).Питам ви защото искам хъскито ми да е здраво и да е послушно.Само да се похваля още малко Казва се Хера-Бяла :дд

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#7138 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2012 - 09:44 PM

http://forum.dog.bg/...B8%D1%82%D0%B0/

И аз се интересувам от това кога ще спре да хапе така, а за обучението аз тази тема мисля да следвам ----> http://forum.dog.bg/...83%D1%87%D0%B5/

Нека ти в жива и здрава, прекрасна е. :)
User's Signature

Качена снимка

#7139 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2012 - 10:01 PM

Ще спре да хапе като си смени зъбките .. и като се почне от 3-4 месец би трябвало до 6-7-8 да са сменени вече .. естествено при всяко куче е различно .. примерно Арес има да смени още 2-3 зъбчета и то страничните . .предните вече се смениха ,а е на 4 месеца .. dieFee ти даде темата за обучението .. в никакъв случей не я пускай на вън .. освен ако не е в двора разбира се. . в двора може стига да наблюдаваш да не налапа някой боклук и да не излезне ако не е ограден добре .. иначе да я оставиш без надзор да си тича сама не е добра идея изобщо .. време и е да започнеш да я учиш на 3 месеца е .. примерно учите седни като и показваш лакомството [и с гранули става ] и и даваш да го подуши като го притискаш с двата пръста в ръката натискаш я да седне и я награждаваш .. не е нужно веднага да кажеш седни ,а само я натисни леко колкото да разбере какво се изисква от нея и след това почни да и казваш седни и така ще се научите или и покажи лакомството с ръката пред нея и я дигни на горе и тя ще седне като се опита да го изяде. . ако искаш напиши в youtube на английски малко куче ,команди и ще ти излезнат клипчета доста добре е показано на тях и прочети темата . . хъскитата бързо схващат :mg_062: На ела ще го учиш като го пуснеш в двора примерно ,а ако нямате двор на дълъг повод и пак с лакомство казваш ела и му подаваш гранулите примерно и като дойде награждаваш и казваш браво .. лесно е стига да имаш търпение и време :smile: Около 14-15 дена след 3 тата ваксина може да я изкарваш и извън двора ..аз примерно разкарвам Арес в училище . .затварям 2 те врати и го пускам да си тича и си играем ,а и в същото време тренираме командата ела .. и така :dog: :dog:

#7140 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2012 - 06:46 AM

Извинявам се много, ама не е нормално! Как може да взимате бебета преди да са навършили 45-50 дни?
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 355
  • 356
  • 357
  • 358
  • 359
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема