Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 03 June 2012 - 09:13 PM
Нутра нъгетс и Даймънд са добър избор.
Публикувано: 04 June 2012 - 12:47 PM
Тъй като в момента избирам подходяща храна за Арес, се спрях на Нутрам, също обмислям и K9. Та искам да ви попитам, мога ли да си ги намеря в зоомагазините без да ги поръчвам онлайн, защото искам първо да взема малко от тях и да видя как ще ги приеме, а онлайн ги има по 3кг и повече. И още нещо, като разгледах онлайн зоомагазините видях, че има храни за средни породи и едри породи. Хъскитата са в средните породи, нали ?

"If there are no dogs in Heaven, then when I die I want to go where they went."
Публикувано: 04 June 2012 - 01:10 PM
Средни,тогава намираш зоомагазин където продават насипно храната и кпуваш малко количество и я тествате.Но все пак храната там стои отворена и изветря.Ако можеш намери малка разфасовка-примерно 500гр,1кг,3кг или 7,5.А пък и малко по упорито с гранулите всички ги отказват по някое време.На някои помага малко глад,на дрги някакъв овкусител-кис.мляко,пастетче,бульон от сварено месо(без подправки).

Публикувано: 06 June 2012 - 04:19 PM
Имам хъски на 2 месеца вече. Много е игриво и послушно, но имам 1 проблем и 1 запитване. Проблемът: когато се храни то направо се държи се едно не е виждало храна до сега не дъвче, а направо гълта за някакви секунди купичката е празна. Другото което забелязах, че гушата му е леко подута. На пипане не съм сигурен, но май напипвам нещо като сливици ( има форма на разполовена ягода или нещо такова не е точно кригло ). Това нормално ли е или трябва да предприема преглед при доктора.
Публикувано: 06 June 2012 - 05:41 PM
Моето беше същото като малко .. за няма и части от секундата изяждаше всичко даже без да дъвче ,но като порасна и почна да дъвче храната. Това със гърлото ме притеснява по добре се консултирайте със ветеринар или сложете снимка .. то вижда ли се или само при напипване е така ?
Публикувано: 08 June 2012 - 05:41 PM
Днес заведох малката на доктор. Подутината се оказа следствие от поглъщането на нещо остро или убодването на такова. Но има вероятност да е и ухапана от някаква буболечка. След 3 дена сме пак на преглед. Един от вариянтите е, че може випросното нещо да излезне през гнойна пъпка след изтискване, но да се надявам, че няма да се стигне до нещо по сериозно.
Публикувано: 08 June 2012 - 08:11 PM
Преди малко се разрових във фотогалерията и ми направи впечатление, че повечето хъскита са със доста дълъг и гъст косъм, но има и със къс косъм. Въпросът ми е дали това се определя това дали от начина на гледане на кучето и сезонът или каквото си стане като порасне такова ?
Публикувано: 08 June 2012 - 08:47 PM
Козината се наследява. Дългата козина е извън стандарта на породата. Косъмът на хъскито не трябва да е като този на каракачанката, колито и други варианти на дългата козина.
Той е среден на размер и гъст, заради подкосъма. Подкосъма пада при смяна на козината и в тези моменти кучетата често изглеждат доста зле, тъй като основния косъм сляга и тази бухналост и пухкавост се губи. Но това е за 1-2-3 месеца най-често, докато порасне подкосъм.
Ето извадка от стандарта.
Той е среден на размер и гъст, заради подкосъма. Подкосъма пада при смяна на козината и в тези моменти кучетата често изглеждат доста зле, тъй като основния косъм сляга и тази бухналост и пухкавост се губи. Но това е за 1-2-3 месеца най-често, докато порасне подкосъм.
Ето извадка от стандарта.
Цитат
КОСМЕНА ПОКРИВКА:
КОСЪМ: Космената покривка на сибирското хъски е двойна, средно дълга, създаваща впечатление за добра окосменост, но никога не е толкова дълга, че да скрива ясно очертаните линии на кучето. Подкосъмът е мек и гъст и с достатъчна дължина, за да подържа покривния косъм. Защитния покривен косъм е прав и някак гладко лежащ, никога груб или стърчащ от тялото.
КОСЪМ: Космената покривка на сибирското хъски е двойна, средно дълга, създаваща впечатление за добра окосменост, но никога не е толкова дълга, че да скрива ясно очертаните линии на кучето. Подкосъмът е мек и гъст и с достатъчна дължина, за да подържа покривния косъм. Защитния покривен косъм е прав и някак гладко лежащ, никога груб или стърчащ от тялото.
Публикувано: 08 June 2012 - 10:27 PM
pifona, в 08 June 2012 - 10:04 PM, написа:
на Тари и възникна още един проблем около устата и се появиха рани и някакви мехури повече наподобяващи пъпки които постоянно чеше и се разраняват. Някой имал ли е такъв проблем ?
Да, на моето куче му се появяват такива в разгара на жегите, аз не му давам да ги чеше, ветеринарите ни дадоха някакво мехлемче, което не знам какво е, и от него му минават доста бързо! Като ходите на преглед за подутината, им кажи за това да ти предпишат нещо!
Относно храненето, според мен кучето само ще си покаже кога му стига само два пъти да се храни! Понякога може да откаже едното хранене, заради жега или липса на глад, но това смятам, че може да се остави на кучето да реши, ако не е лакомо! Иначе бих казала след 10 месец!