Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 379
  • 380
  • 381
  • 382
  • 383
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#7601 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 20 December 2012 - 04:49 PM

Показване на мнението( o ) xus, в 20 December 2012 - 03:54 PM, написа:

Здравейте! Казват, че е вредно да се дава на куче сурово месо, тъй като се озлобява. Вярно ли е?

От сурово месо няма как да озлобява, но по притеснителното е ако мезото е заразено със някоя друга бактерия и нещата се усложняват. Една термична обработка може да спести много главобол!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#7602 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2012 - 10:58 AM

Показване на мнениетоMeto, в 20 December 2012 - 04:49 PM, написа:

Показване на мнението( o ) xus, в 20 December 2012 - 03:54 PM, написа:

Здравейте! Казват, че е вредно да се дава на куче сурово месо, тъй като се озлобява. Вярно ли е?

От сурово месо няма как да озлобява, но по притеснителното е ако мезото е заразено със някоя друга бактерия и нещата се усложняват. Една термична обработка може да спести много главобол!

Съгласна съм, че е най-добре месото да е минало термична обработка!
User's Signature

Качена снимка

#7603 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 December 2012 - 08:20 PM

Здравейте, приятели! Както повечето от вас знаят Еди вече е селянче от септември. Всичко е наред, играят по цял ден с Аляска, тичат, борят се...абе голяма веселба е! И понеже там имаме две клетки с къщички, в които кучетата би трябвало да спят нощем, в началото за Еди беше голям проблем, тъй като както се досещате след апартамента, явно му беше мъчно, тъжно и т.н. да остава там нощем. Вече го няма този проблем, влиза веднага в клетката след като види, че се носи ядене натам. Знае вече командата "На място" и двамата с Аляска си трошат краката да се надбягват кой първи ще стигне до клетката. Дотук вече всичко е ок, но... вече 4-ти месец, не спира всяка божа сутрин стане ли 06:30 - 07:00ч. да лае, вие, скимти и тем подобни. Целия квартал го чува, ние не можем да спим. Мисля, че дава зор за ядене, а не да си върши нуждите (понеже и двамата не пишкат и акат в клетките, а чакат да ги пуснем сутринта на двора). Какво правя аз - първите 15 мин. се завивам през глава, с глупавата мисъл, че евентуално няма да чуя нищо...но уви. Качена снимка След още 15 мин. излизам на терасата и с пълно гърло му викам да млъкне...Качена снимка Работи за 5-6 минутки. След това пак се започва. Евентуално изчаквам да се умълчи малко и чак тогава му нося ядене, за да разбере, че когато е кротък получава манджа. Ядът и ги пускам на двора и така до вечерта, когато ги затваряме да спят в клетките. На сутринта пак се започва. И е вечно гладен, ама като ви казвам....вечно! Майка ми се шегува, че Еди като види някой и го вижда във формата на наденичка.Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка Направо незнаем вече какво да правим, той буквално подлужда всяка сутрин целия квартал, вече майка ми я е страх, че някой от терасите на блока до нас, които гледат точно към двора, може да го гръмне някоя сутрин. Много е мъчително, посъветвайте ме какво да правя. Как да го отуча да лае и вие сутрин? Как да му покажа, че е лошо?Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#7604 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2012 - 11:23 PM

Показване на мнениетоLetty, в 23 December 2012 - 08:20 PM, написа:

Здравейте, приятели! Както повечето от вас знаят Еди вече е селянче от септември. Всичко е наред, играят по цял ден с Аляска, тичат, борят се...абе голяма веселба е! И понеже там имаме две клетки с къщички, в които кучетата би трябвало да спят нощем, в началото за Еди беше голям проблем, тъй като както се досещате след апартамента, явно му беше мъчно, тъжно и т.н. да остава там нощем. Вече го няма този проблем, влиза веднага в клетката след като види, че се носи ядене натам. Знае вече командата "На място" и двамата с Аляска си трошат краката да се надбягват кой първи ще стигне до клетката. Дотук вече всичко е ок, но... вече 4-ти месец, не спира всяка божа сутрин стане ли 06:30 - 07:00ч. да лае, вие, скимти и тем подобни. Целия квартал го чува, ние не можем да спим. Мисля, че дава зор за ядене, а не да си върши нуждите (понеже и двамата не пишкат и акат в клетките, а чакат да ги пуснем сутринта на двора). Какво правя аз - първите 15 мин. се завивам през глава, с глупавата мисъл, че евентуално няма да чуя нищо...но уви. Качена снимка След още 15 мин. излизам на терасата и с пълно гърло му викам да млъкне...Качена снимка Работи за 5-6 минутки. След това пак се започва. Евентуално изчаквам да се умълчи малко и чак тогава му нося ядене, за да разбере, че когато е кротък получава манджа. Ядът и ги пускам на двора и така до вечерта, когато ги затваряме да спят в клетките. На сутринта пак се започва. И е вечно гладен, ама като ви казвам....вечно! Майка ми се шегува, че Еди като види някой и го вижда във формата на наденичка.Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка Направо незнаем вече какво да правим, той буквално подлужда всяка сутрин целия квартал, вече майка ми я е страх, че някой от терасите на блока до нас, които гледат точно към двора, може да го гръмне някоя сутрин. Много е мъчително, посъветвайте ме какво да правя. Как да го отуча да лае и вие сутрин? Как да му покажа, че е лошо?Качена снимка

Според мен е възможно, ако наистина надава вик заради храна, да има нужда от повече заради смяната на климата! Можеш да пробваш вечер да му даваш повече!
User's Signature

Качена снимка

#7605 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 December 2012 - 11:42 PM

Този проблем го имах и аз. Само, че при мене мегафоните бяха два! Сама си представи за какво ставаше дума. При мен помогна корекция на поведението (пак през терасата), но съм имал и случай да слизам при тях и да се караме лице в лице. Естествено не стана от ряз трябваше ми близо година да ги отуча, но факт вече се проскимтяват само за разходка, но тихичко ;). Естествено продължавам да корегирам. Ако трябва през 5 минути ще си на балкона да корегираш и така. Докат онзи белоглав не разбере, че от него не става хоров оркестър :)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#7606 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 December 2012 - 10:34 AM

Показване на мнениетоFlawless, в 23 December 2012 - 09:23 PM, написа:

Показване на мнениетоLetty, в 23 December 2012 - 08:20 PM, написа:

Според мен е възможно, ако наистина надава вик заради храна, да има нужда от повече заради смяната на климата! Можеш да пробваш вечер да му даваш повече!

Ами специално Еди сутрин яде около 300 гр. гранули, а вечер около 500-600 гр, гранули смесени с месо и разни зеленчуци, а пък Аляска е на по-малка дажба, понеже има склонност към напълняване. Не мисля, че яденето му е малко, но определено дори и това не му стига, понеже той по цял ден тича, изразходва супер много енергия, но не върви да му давам по 1 кг. манджа на ядене...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#7607 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 December 2012 - 10:37 AM

Показване на мнениетоMeto, в 23 December 2012 - 09:42 PM, написа:

Този проблем го имах и аз. Само, че при мене мегафоните бяха два! Сама си представи за какво ставаше дума. При мен помогна корекция на поведението (пак през терасата), но съм имал и случай да слизам при тях и да се караме лице в лице. Естествено не стана от ряз трябваше ми близо година да ги отуча, но факт вече се проскимтяват само за разходка, но тихичко ;). Естествено продължавам да корегирам. Ако трябва през 5 минути ще си на балкона да корегираш и така. Докат онзи белоглав не разбере, че от него не става хоров оркестър :)

хаххха, Мето повярвай - от него не един, а два хорови оркестъра стават! Качена снимка Иначе всяка сутрин съм на балкона, но е много неприятно особено когато си се прибрал в ранните часове и тъкмо заспиваш.... уникално е чувството, препоръчвам го!Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#7608 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 December 2012 - 01:01 PM

Показване на мнениетоLetty, в 24 December 2012 - 10:37 AM, написа:

Показване на мнениетоMeto, в 23 December 2012 - 09:42 PM, написа:

хаххха, Мето повярвай - от него не един, а два хорови оркестъра стават! Качена снимка Иначе всяка сутрин съм на балкона, но е много неприятно особено когато си се прибрал в ранните часове и тъкмо заспиваш.... уникално е чувството, препоръчвам го!Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

На мен ли? Не те е срам! Да се опитваш на карпузджия, дини да продаваш! Знам какво е, но се иска постоянство! Друг изход не виждам.
User's Signature

#7609 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 December 2012 - 02:41 PM

Цитат

Ами специално Еди сутрин яде около 300 гр. гранули, а вечер около 500-600 гр, гранули смесени с месо и разни зеленчуци,

Стига бе, аз храня три кучета с тази дажба от 800-900 грама дневно! :ud_009:
Определено никое от моите не може да изяде толкова ... а и ако случйно се случи, ще ходи после поне 6-7-8 пъти по голяма нужда :md_064:
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#7610 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 December 2012 - 04:35 PM

Да не е прост,че да не ги яде. :ab_041: Сори, не се сдържах!Внимавай колко и какво даваш като калории на неработещо куче.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#7611 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 December 2012 - 06:51 PM

че не е и дебел, много си е елегантен дажеКачена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#7612 Потребителят е офлайн   eLii6 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 December 2012 - 07:50 PM

Здравейте! Имам един много сложен проблем, с който не мога да се справя от много време и спешно имам нужда от вашата помощ. Не съм нова тук, но предполагам, че не ме помните за това ще почна отначало. От вече 9 месеца съм горда притежателка на прекрасното ми хъски, Арес. Първите няколко месеца беше вкъщи,докато минат ваксините,а после го преместихме на село на свобода. От деня в който го взех, той има разтройство. И преди ви бях писала и ви бях питала как да се справим с него. Сменяхме храните, пихме хапчета, пихме прахчета, но всичко си е същото. Ходихме на ветеринар многократно, като ни предписва лекарства, но без резултат. Да уточня, че докато беше вкъщи го карахме на гранулирана храна, после като отиде на село започна да яде хляб с овесени ядки и пилешко. Кара много време на тази храна и си мислех, че стомахът му ще свикне с нея, но нищо, все същото. Междувременно, разбира се, продължаваше да събира боклуците по двора, като любимите му деликатеси са изпражнения от кокошки и прасета.Да спомена и, че са му давани и кости. Най - голямата грешка. Аз, разбира се, бях тази, която строго НЕ позволяваше кости, но всички покрай мен си мислеха, че едно куче не може без тях, типично.. Спряхме ги де, вече от един месец никакви кости. Та карахме няколко месеца с тази храна, но той продължаваше с разтройството докато един ден не видяхме кръв в изпражненията му. Ден след това веднага отидохме на ветеринар. Той го прегледа и каза, че щом сме му давали хапчета и прахчета и не се е оправил, значи всичко си е хронично и трябва да си върнем гранулираната храна и от време на време да му даваме пилешка супа и че кръвта била породена от това, че той е с постоянно разтройство. От тогава сме на гранули и събота и неделя, пилешка супа с ориз. Да, но никаква промяна. Разтройството си го има, като си ходи често и при всяко ходене си има по две три капки кръв. Не зная вече какво да правя, ще се побъркам от мъки. Въможно ли е кръвта да е от нещо друго? Уж вярвам на ветеринаря, но съм много притеснена, защото няма никакви промени и не зная какво да направя. Моля ви, изкажете мнението си, защото ще се побъркам... :zd_120:
User's Signature

"If there are no dogs in Heaven, then when I die I want to go where they went."

#7613 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 December 2012 - 08:11 PM

Показване на мнениетоeLii6, в 27 December 2012 - 07:50 PM, написа:

Здравейте! Имам един много сложен проблем, с който не мога да се справя от много време и спешно имам нужда от вашата помощ. Не съм нова тук, но предполагам, че не ме помните за това ще почна отначало. От вече 9 месеца съм горда притежателка на прекрасното ми хъски, Арес. Първите няколко месеца беше вкъщи,докато минат ваксините,а после го преместихме на село на свобода. От деня в който го взех, той има разтройство. И преди ви бях писала и ви бях питала как да се справим с него. Сменяхме храните, пихме хапчета, пихме прахчета, но всичко си е същото. Ходихме на ветеринар многократно, като ни предписва лекарства, но без резултат. Да уточня, че докато беше вкъщи го карахме на гранулирана храна, после като отиде на село започна да яде хляб с овесени ядки и пилешко. Кара много време на тази храна и си мислех, че стомахът му ще свикне с нея, но нищо, все същото. Междувременно, разбира се, продължаваше да събира боклуците по двора, като любимите му деликатеси са изпражнения от кокошки и прасета.Да спомена и, че са му давани и кости. Най - голямата грешка. Аз, разбира се, бях тази, която строго НЕ позволяваше кости, но всички покрай мен си мислеха, че едно куче не може без тях, типично.. Спряхме ги де, вече от един месец никакви кости. Та карахме няколко месеца с тази храна, но той продължаваше с разтройството докато един ден не видяхме кръв в изпражненията му. Ден след това веднага отидохме на ветеринар. Той го прегледа и каза, че щом сме му давали хапчета и прахчета и не се е оправил, значи всичко си е хронично и трябва да си върнем гранулираната храна и от време на време да му даваме пилешка супа и че кръвта била породена от това, че той е с постоянно разтройство. От тогава сме на гранули и събота и неделя, пилешка супа с ориз. Да, но никаква промяна. Разтройството си го има, като си ходи често и при всяко ходене си има по две три капки кръв. Не зная вече какво да правя, ще се побъркам от мъки. Въможно ли е кръвта да е от нещо друго? Уж вярвам на ветеринаря, но съм много притеснена, защото няма никакви промени и не зная какво да направя. Моля ви, изкажете мнението си, защото ще се побъркам... :zd_120:

Първо не искам да Ви ангажирам с мнението ми и препоръките. Съдейки по това, което чета сте от малък град. Ветеририте слагат диагноза по преценка поради липса на апаратура както е и при нас и тази практика ми е позната. Съвета ми е да го закарате в клиника в голям град за пълни излседвания. Разстройство, което не спира 9 месеца не е нещо нормално. Може би кучета е със чувтвителен стомах и има нужда от спецефична храна (която е и по скъпа разбира се). Ако отложите това според мен рискувате нещата да се задълбочат и усложнят.
User's Signature

#7614 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2012 - 08:27 PM

eLii6, не можеш да отлагаш този проблем толкова дълго във времето. Заведи го в клиника и му направете пълна кръвна картина, както и проба от фекалийте. Може да има бактерий или паразити - не знам по каква схема го обезпаразитяваш. Възможно е да бъде назначено антибиотично лечение. Кръвта в изпражненията не е за подценяване, причините са много......Каквото и да гадаем тук няма да мине без преглед от специалист.
Успех и пиши какво се случва!
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#7615 Потребителят е офлайн   eLii6 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 December 2012 - 08:45 PM

Цитат

Първо не искам да Ви ангажирам с мнението ми и препоръките. Съдейки по това, което чета сте от малък град. Ветеририте слагат диагноза по преценка поради липса на апаратура както е и при нас и тази практика ми е позната. Съвета ми е да го закарате в клиника в голям град за пълни излседвания. Разстройство, което не спира 9 месеца не е нещо нормално. Може би кучета е със чувтвителен стомах и има нужда от спецефична храна (която е и по скъпа разбира се). Ако отложите това според мен рискувате нещата да се задълбочат и усложнят.

От Перник сме - сравнително малко градче, правилно познахте. Явно ще се наложи да ходим в София, знаех си,че не може да е нормално всичко това.Благодаря Ви много, че изразихте мнението си. При първа възможност ще го отведа за изследвания.

Цитат

eLii6, не можеш да отлагаш този проблем толкова дълго във времето. Заведи го в клиника и му направете пълна кръвна картина, както и проба от фекалийте. Може да има бактерий или паразити - не знам по каква схема го обезпаразитяваш. Възможно е да бъде назначено антибиотично лечение. Каквото и да гадаем тук няма да мине без преглед от специалист.
Успех и пиши какво се случва!

Относно бактериите и паразитите, нашият вет ни беше казал, че ако е имало нещо то би трябвало вече да се е оправило от прахчето и хапчетата, които му давахме. И все пак, като отидем на изследвания ще видим какво ще ни кажат. Благодаря отново!

А бихте ли ми препоръчали някоя клиника в София, на която мога да имам пълно доверие?
User's Signature

"If there are no dogs in Heaven, then when I die I want to go where they went."

#7616 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2012 - 10:26 PM

Ние имахме също като вас дълго време, не чак толкова, но пак много постоянно разстройство, щяха да ми уморят кучето, беше отпаднал и безжизнен, отидохме в клиника Аксис Медикус в София намира се на ул. Атанас Далчев, слещу Японското посолство тел:02 9717108 и там успяха да го излекуват! Дано и при вас стане така, независимо къде решите да отидете!
User's Signature

Качена снимка

#7617 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2012 - 09:47 AM

Показване на мнениетоeLii6, в 27 December 2012 - 06:45 PM, написа:

А бихте ли ми препоръчали някоя клиника в София, на която мога да имам пълно доверие?

Когато ми се наложи да правя изследвания предпочитам да отида в клиника, където имат нова апаратура. Това са "Централна ветеринарна клиника" и "Син кръст". При такова предължително разтройство може би ще се наложи ренгенова снимка, освен пълната кръвна картина. Пригответе си около 80 лева.
Поздрави!
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#7618 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2012 - 10:13 AM

Рентген има и в 101 Любимци в Овчакупел! Аз там водих да правят на Неро като беше малък!
User's Signature

Качена снимка

#7619 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 December 2012 - 03:33 PM

Показване на мнениетоLetty, в 23 December 2012 - 06:20 PM, написа:

Оказа се, че Еди надава глас сутрин, не защото е гладен, а по-вероятно иска да излезе от клетката. Засега действаме така - когато започне да вие сутрин, докато не млъкне поне за 10-тина минути не получава манджа, и междувременно му се караме от прозорците и терасите, всички викаме като някакви лудиКачена снимка Някой да даде някакви други идеи? Как да му покажа, че не е желателно да го прави?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#7620 Потребителят е офлайн   GeniousL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2012 - 05:23 PM

Здравейте, аз мисля да си взимам сибирско хъски и се чудех откъде ще е най-удачно да го направя?

Също така ме интересува по колко яде едно пораснало хъски и седмично колко излиза храната му.

Благодаря за отговорите предварително,
Лек ден.

ПП. Не съм свършил, за още много неща имам да питам :D

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 379
  • 380
  • 381
  • 382
  • 383
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема