Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#781 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 April 2008 - 02:18 PM

Цитат

Това няма нищо общо с възпитанието и послушанието.
Какво ако кучетата ми се качват на леглото? Какво ако спят с мен?  rolleyes

Да, може и така да е

Цитат

Huskypower
, не го оспорвам.За себе си и за семейството си сме приели този начин на поведение на Тара у дома.Особено през периода на смяна на козината  ;D ;D ;D, което не значи че не си играем с нея, че не я гушкаме: тя е слабост на всички, дори и на бабата и дядото вече  :kuchence:
User's Signature

Качена снимка

#782 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2008 - 02:24 PM

В това няма нищо лошо, кучето трябва да знае кое е позволено и кое не. Е, ако някой кавказец ти се загнезди в леглото може и да е трудзно да го изриташ от там... и да спиш другаде, но пак самото действие на качване по леглата и спане там може да влияе само на кучета, които и без това не са възпитани, обучени, не си знаят мястото и по-точно оспорват позволени и забранени неща. На мен кучетата не ми пречат, нека си спят на леглото ми... стига аз да не съм там ;D
Отдавна съм фантастиките от едно време - книжките в които пише, удряйте го с вестник или пръчка, а не с ръка. Не му позволявайте да се качва на кревата, защото това означавало, че то е шефа и тем подобни... За шипа в мозъка на добермана, който му притискал мозъка на седмата година и той откачал и прочее интересни историйки с неочакван край. ;)
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#783 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2008 - 02:29 PM

Илиткакво разбираш под "да тормозиш домашния си любимец... Е, въпрос на избор." и кой е писал за подобно нещо?  :huh: Бих желала да не се преиначават думите, да не се влага смисъл, какъвто няма и да не се правят такива генерални тълкувания.  :- Това, че кучето си има място в дома, което то е възприело за свое и е свикнало така да бъде, не означава, че е тормозено по някакъв начин!!!
Моето куче си се чувства отлично в моя дом и без да скача по всичките ми мебели.Ако не се чувстваше конфортно, тя нямаше да избяга и да се върне след открадването си посред нощ и да драще и скимти на входната ни врата-това поне е факт!!!
User's Signature

Качена снимка

#784 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2008 - 02:31 PM

:o А ти защо се хващаш за думите и ги тълкуваш по този начин? Още повече и чак лично ги приемаш....  :huh:
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#785 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2008 - 02:36 PM

Ами защото на практика така излиза: щом го ограничаваш-го тормозиш. :huh:
User's Signature

Качена снимка

#786 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 April 2008 - 02:53 PM

monenci, ти пък откъде-накъде реши, че говоря на теб?!?! Не става дума за ограниченията, става дума за точно това ограничение, което било най-важното :o
На няколко пъти чета мнения, че кучето не трябва да се качва на леглото, щото еди-какво-си. Или, че трябва да се набие, ако друго-нещо-си-там,  това за боя с вестник, което Huskypower споменава е същата градска легенда, а още и да го будиш без причина и много, много други глупости, сътворени сякаш от Д-р Менгеле... Даам, това според мен е психически тормоз над домашния любимец.
И все пак, остава си изборът. Не желая някое нахакано хлапе да ми държи сметка (и отново -не говоря на теб, monenci) да ми обяснява, че, видиш ли най-важното е да не се качва на леглото. Моето момиче е на 4 години. Палава е като бебе, търчи като побъркана, гази всичко наред, скача върху другото ми куче, друг път се прави, че не чува и продължава играта... НО, никога, ама никога не поставя себе си и своите желания над мен и моите желания. Аз не искам да пречупвам характера и, не искам да я превърна в свой роб, не искам да се страхува от мен... Тя е хъски, за Бога! Ако не и оставя себеуважението и свободата (естествено, в определени и известни предварително граници), какво ще остане от нея? Но пък и не бих критикувала онези, които не споделят моето мнение. Предполагам, че това е причината да се дразня, когато някой е толкова категоричен и едностранчив относно моето решение.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#787 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2008 - 03:18 PM

Да, благодаря за подробния отговор Илит! :palec:Не искам да изпадам в пререкания поради двусмислия  :blink: или разночетене .Понеже и аз ограничавам достъпа на Тара у дома, си помислих логично, че ме обвиняваш в тормоз, т.е че спадам към категорията на тормозещите домашните си любимци. Затова ти дадох личен пример, че това не е така на практика-слава богу.И по принцип си мисля, че няма логика да си вземеш куче, за да го тормозиш с бой, наказания и други такива.Тара само като й повиша тон разбира: не са нужни други мерки засега.
А за това си права, че Хъскитата са кучета с достойнство, себеуважение и много  свободолюбиви по природа!!! В никакъв случай не са роби или покорни изпълнители на нашите прищевки.Аз също си я харесвам такава, по дива, много игрива и палава:напр. сто пъти й оставям пържената риба в купичката, а тя си я вади оттам и ляга до крака ми да си яде парчето.Какво да я правя, че ми е направила мазни петна по килима и чехлите.Да, понякога проявява инат, но това не значи, че ще тръгна да я налагам..разсмиват ме номерата й понякога.
Обаче има и неща в който я ограничавам, без това да й причинява някакви неудобства-поне така мисля. Нали трябва да се търси златната среда при възпитанието и съвместния ни живот с домашния любимец???
Сега като се прибера от работа и ще направим с моето момиче един крос към парка, направо нямам търпение. ;D понеже валя и е чисто и приятно затова.
Така че Илит :drugarche: не се сърди моля.
User's Signature

Качена снимка

#788 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2008 - 03:27 PM

Ако можеш замести пържената риба с печена... :-
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#789 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2008 - 03:31 PM

Ок, да и аз го мислих това Huskypower за печената риба: мога да го правя, не ми е проблем, но не зная дали ще я яде така.Да си призная аз пържа шаран във фритюрник с прясна мазнина, за нас го правя и естествено и за Тара има винаги, то не може ние да лапаме пък тя да гледа.Рядко пържа обаче.По често пека :blink:
User's Signature

Качена снимка

#790 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 April 2008 - 03:50 PM

И таз добра, да се цупим :P
Естествено, че трябва да има ограничения. Зита има много права, но има и неща, които са и забранени със закон. Например -синът ми редовно оставя външната врата отворена. Абсолютно забранено и е да преминава през прага, ако не кажа "айде" (а понякога, тръгвайки на разходка, забравям вълшебната думичка и тя стои милата, дърпа се и чака да си кажа репликата, независимо от нетърпението). Забранено и е да влиза в стаята на сина ми (по негово настояване -изяжда дребните части на пъзелите и Легото му и плюнчи плюшковците). И така нататък, и така нататък. Но тя си ги знае, те никога не се променят -днеска може, утре не. Сега съм малко притеснена, защото се появява ново правило, а не знам как ще го възприеме най-лесно, понеже е адски консервативна. Отнася се за тичането по време на разходка. Защо пък вече не тичаме? Как ли и се вижда тая промяна? Надали е забелязала, че съм се окюфтила и ставам все по-бременна... ;D
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#791 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2008 - 04:07 PM

Браво Илит :yahoo: това последното ти изречение е много яко ;D ;D ;D
На мен Тара ми е редовна спътничка в разходките по парка, къде бягаме, къде ходим.Обаче много точно спазва моя ритъм, не ме дърпа и се съобразява с мен, като се изморя минаваме ходом:много съм й блогадарна за усета, който проявява още от съвсем малка.Така бягахме по плажа като беше на 3 м., а сега скоро ще стане на 11 м.,другата седмица и продължаваме в същия дух. :blink: :Танц:
А в детската и аз много не я оставям да се усамотява, понеже минава зад бюрото и ляга в кабелите на компа,буфера, тонколоните и какво ли още няма там.Страхувам се да не почне да гризе кабелите и да я светне тока.
Сега искам да я науча да се разхождаме по подобен начин и с колелото, но не зная как точно да я науча да спазва дистанция.Ще се мъча по този въпрос  :mazohist:
User's Signature

Качена снимка

#792 Потребителят е офлайн   killaruna87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 09:03 AM

monenci, за дистанцията с колелото кучето само ще свикне. Чери винаги тегли силно на първата обиколка и удържането е трудно понякога, но после бързо влиза в ритъм. Въпрос на време е според мен :blink:

#793 Потребителят е офлайн   sheme7a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 09:06 AM

Цитат

Сега искам да я науча да се разхождаме по подобен начин и с колелото, но не зная как точно да я науча да спазва дистанция.Ще се мъча по този въпрос  :mazohist:

Те се учат супер бързо.Аз я разхождам от дясната страна на колелото,защото винаги ми е от към тротоара и не се страхувам от колите, в началото се опита да мине пред гумата на 1 2 пъти,но разбра че не е мн приятно и от тогава няма този проблем.Тича до мен и ако и кажа Айде и тръгва стремглаво напред да ме дърпа.Според мен е по добре разходките с колелото да са с нагръдник,защото не я души ако реши да тича по бързо.Друг съвет който ще ти дам е в началото да карате малко,спираш похвала наградка и през това време си отпочива малко след това наново.Аз съм забелязъл че като се умори и спрем за 5 мин да се поговоря с някой приятел и тя е възтановила силите си и после пак си тича до мен.Все пак повода да не е дълъг че да може да минава пред гумата.
User's Signature

Качена снимка

#794 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 10:09 AM

Благодаря ви за съветите killaruna87 и sheme7a,  :blink: ще пробвам още  събота и неделя да направим една разходка с колелото.Нагръдници има при нас в Билата.С него наистина няма да се души, обаче може и по-силно да почне да дърпа нанякъде...най-много да ме отъркаля и да направим цирка на улицата. ;D Затова като начало ще отидем на спокойни и тихи местенца да тренираме, докато свикне с тази новост. ;) Притеснява ме да не мине под гумата.
За наградките си права sheme7a, много бързо учи по този начин хитрушата.
Снощи например аз съм седнала и гледам ТВ и чопля семки: Тара веднага подуши и седна пред мен в очакване:и почнахме, аз давам команди-тя изпълнява на момента и получава любимото си лакомство.  ;D Много обича печен слънчоглед и е готова да покаже всичко.Таво опровергава някои твърдения, че Хъскитата били глупави кучета...напротив:всичко разбират!!! ;D
User's Signature

Качена снимка

#795 Потребителят е офлайн   Husky Lara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 04:33 PM

Привет и от нас!

Лара от два дни е разгонена ... и за тези два дни се изпишка три пъти вкъщи.
Има ли връзка между двете събития как мислите, дали маркира територия, или не може да стиска ... ???
Като излезе на разходка пишка по 5 пъти, тук малко, там малко ...

Сега като се замисля, май и предишните пъти ни ги прави тези номера.

Илит, много хубава причина за нетичане  :palec:
User's Signature

Aurora@Vabank
[br]
Качена снимка
Качена снимка

#796 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 April 2008 - 04:36 PM

Правят го това, като са разгонени, за съжаление.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#797 Потребителят е офлайн   JONSANA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 04:39 PM

;D..мда тва са визитки ,колкото повече толкова по добре ,тва си мисли момичето ,то като ти да се наконтиш за пред хора ,да се напръскаш и с хубав парфюм ...някои стигат до там и с феромони да се пръскат
User's Signature

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".

#798 Потребителят е офлайн   Mawowa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 08:13 PM

Искам да попитам,сменяме си бебешката козина малко по-малко
вече и се чудя,когато я смени дали ще стане по-гъста и дълга?

#799 Потребителят е офлайн   mimacat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2008 - 12:45 AM

М да въпросът на  Mawowa е интересен, а кога започва да им се сменя бебешката и да изниква нормална ако може така да се каже
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#800 Потребителят е офлайн   sheme7a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2008 - 09:01 AM

Сара смени нейната около 5 6 месец и я смени с лятна "премяна", така че не беше чак толкова пухкава. А че няма да стане по гъста лятото няма,чак наесен като се "преоблича" пак.
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема