Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#841 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 14 April 2008 - 08:50 AM

Мойта повръща, но само когато е изяла нещо като; пърцал, дреха, хартия, или... бельото ми...  Често се рови където не трябва.

#842 Потребителят е офлайн   anew Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 09:05 AM

бе тя и ТАРА яде парцала, като мия пода след нея и гризе сичко дет виси, ама досега не е повръщала, пък и сега с тия глисти.. :( направо се нплаших.. чета в интернет, ама навсякъде са го описали по много страшен начин. :'(

#843 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 April 2008 - 09:08 AM

Ами когато аз обезпаразитявах мойта и тя акаше едни такива като ластици... Доктора каза, че на малките това им е вродено. Иначе не е повръщала. Имаше разстройство мин. седмица, но го оправихме с ориз и водата от него...

#844 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 09:12 AM

Цитат

:o ужас за първи път чувам такава поговорка. Чак пък да е поговорка  :rolleyes:

Не е чак такъв ужас, ако си разбрала смисъла и. Това е нещо като извод от Езопова басня :blink:Използва се първообраза на кучето и негов лош навик, за да се каже нещо за хората, нещо като- Лошите навици, трудно се оставят, забравят, променят.Така че е и поговорка.

#845 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 April 2008 - 09:16 AM

Цитат

здравейте!
Имам малък проблем с кучето,
На 2 месеца е, вчера повърна 3-и и имаше разстройство.
Заведох я на лекар, сложиха и 2 инжекций, дадоха ни хапчета който да пие два дена, Спря да повръща, спря и разстройството, казаха ни че има глисти :( и и до 1-2 дена ще се изчисти..
Сутринта във изпражненията и имаше малко гадинки!
Кучето е игриво, не е унило като предния ден, но точнко като тръгвах за работа пак повърна! А час за лекар има утре на обяд!
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем, нормално ли е от глисти да повръща?
А иначе си хапва не е като да няма апетит, квото и дадох всичко си изяде!

Според мен, кучето ти не е обезпаразитявано досега и е пълно с глисти. Сега ще изкара глистите, но не и яйцата им. Затова тази процедура се повтаря след 10-14 дни.
Това повръщане може да е точно от многото гадинки в него. Утре ще уточните това с вета си.
Успех!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#846 Потребителят е офлайн   anew Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 09:25 AM

е обезпаразитявано е... като го купих от магазина бяха почнали процедурата и ми дадоха, наставления за всчики хапчета и прахчета който са му давали..
и всичко което предстой да му се даде ми го дадоха аз да си го давам в нас!
Така че обезпаразитена беше.
Лично съм я лъгал да лапа хапчетата, защото беше много против тях

#847 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 14 April 2008 - 09:31 AM

Аз вяра на търгашите в магазините нямам.
Можеш да пуснеш търсачката и да видиш колко животинки взети от зоомагазини имат проблеми, някои от тях дори не са оцелели.
От тук нататък следвай инструкциите на вета ви и нещата ще се оправят.
User's Signature

#848 Потребителят е офлайн   anew Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 09:44 AM

ми незнам, аз като я взех, малко странно ми се струваше че тряба да пие още 4 дни Доксациклин.. :(
но пък то си беше весело животинче, и в момента е много весела и игрива, по нищо не личи да има проблем със стомахчето..
но това дет почърна сутринта малко ме тревожи!
Дано да са само глисти, както казаха!

#849 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 10:11 AM

Боже съфорумци, като чета колко проблеми и болести прихващат малчовците, купени от зоомагазин, направо се плаша. :- Явно там не полагат никакви грижи за тях: пълни търгаши.
А сигурно и вие не сте предполагали, че ще попаднете на това. :(
User's Signature

Качена снимка

#850 Потребителят е офлайн   anew Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 10:19 AM

ее стига де, аз се надявам че не е няква сериозна болест, а просто глисти който до следващата ваксина ще изчистим и всичко ще е ок! Знам че е сериозно ако диарията и повръщането продължи повече от 12 часа без промяна, и ако има кръв, но при нас даже разстройстовото не е постоянно
а повръщането спира!
и днес след като се натъпка повърна
може и да е от това че аде като разпрана.. се едно не е виждала храна!
кучето си е игриво, има апетит, не е унило..
Дано всичко да е ОК.
пък и е купена от реномиран магазин, със Ветеринарна клинкиа, и уж са под постоянен контрол..
Чудя се дали да сменя клниката, защото сега я водя там от където е купена...

ПС: трябваше лечението и прегледите, докато сложим 3-а ваксина да са безплати при евентуален проблем.. :(
ама вчера май забравиха от къде е купено кучето и ни зеха 25 лв.. :(
Не ми е за парите, тя за глезотии ми харчи много повече.. ама що са такива некоректни...

#851 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2008 - 10:56 AM

Цитат

пък и е купена от реномиран магазин, със Ветеринарна клинкиа, и уж са под постоянен контрол..

Какво значи реномиран магазин? Всички са еднакви търговци на животни. От реномиран магазин ще си вземеш ли кученце с глисти и лекарства, които да му даваш в следващите дни? :huh:
Гати и реномето!!!!  :mazohist:
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#852 Потребителят е офлайн   anew Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 11:01 AM

ми доколкото знам поне, глистите са си нещо обичайно за малко куче!
А лекарствата бяха някви за преди ваксината и обезпаразитяващи.
Сега това че собственика е някъв търгаш на животинки.. си е така, но пък има значение какви хора работят в магазина и с каква любов се отнасят към животното!!
Немога да кажа че там не ги гледат добре, защото моята Тара, още като я заведох в нас, си имаше изградени навици, за храна, спане, пишкане..

#853 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 11:13 AM

Мнението на повечето от форума е че всички Зоомагазини са еднакви, какво означава реномиран, реномиран може да е само Развъдника. Непрекъснато във форума се появяват заглавия" Не си взимайте куче от Зоомагазин", "Болно куче от зоомагазин", "Кученце от зоомагазин умря"....и т.н. Непрекъснато се обсъжда, наравно с темата за родословията и темата кой как си разхожда кучето- с наморник, на повод и т.н. Зоомагазина продава животното, това са търговци, без да се вълнуват къде отива животното, а Развъдчика напротив, не че той не продава, но поне знае къде ще отиде кученцето , а някой поддържат връзка с новите собственици. Хората в магазина, колкото и добре да гледат животното,в което не съм убедена, тези животни са в клетки, за да ти се струват измъчени, за да плачат, за да се харесат на някого и той да ги купи, това е част от науката "Психология на търговията".

#854 Потребителят е офлайн   anew Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 11:35 AM

оф ми незнам що сте толкова краини..
никъде не видях тема, че някой си е купил куче от зоомагазин и то е добре отгледано, а съм сигурен че има, но като е за критика.. всеки критикува, друг е въпроса че не всеки исха да похвали даден магазин!
както виждате даже не споменавам името на магазина!
ще вметна че, там няма клетки, няма изложени животни като в зоопарка, отиваш даваш си поръчка за съответната порода, казват ти след колко време може да имаш кучето...
Тара я поръчахме, викнаха ни да я видим, и си я взехме чак като стана на 40 дена защото като ни я показаха беше новородена!
и в този магазин изобщо не са такива изроди за каквито говотите!
и до днес кто ходим с кучето към ветеринаря то усеща къде отива явно защото пада голяма радост, и много се радва на каките който са го гледали..
може да е била просто Любимката и да са си играли повече с нея.. но.. факт е че тя ги обича, и това че е повърнала 1 месец след като съм си я взел в къщи неможе да ме накара да обвиня магазина, персонала, или ветеринарите!!

А във връзка с това за подържане на връзка със собсвреника, от магазина имат нашите координати, звънят ни за ваксини, и други профилактични процедури, като външно и вътрешно обезпаразитяване! не са ни дали кучето и чупете си главата!
Незнам може просто тези хора на мен да ми се струват човечни..
но имат доста голям бтой пациенти в клиниката, огромен кабинте.. страхотна операционна, много пациенти.. който пътуват с коли от различни градове за да си лекуват кучето там..  бе както и да е..

Аз исках просто да попитам, нормално ли е при глисти кучето да повръща, това повръщане рязко ли спира, или намалява ден по ден..
А като гледам как е тръгнало от едни глисти ще затворим зоомагазините в страната!

Много съжалявам ако за вас това не е проблем че кучето ми е повърнало и просто търся, някой с подобен проблем да сподели..

#855 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 11:53 AM

Моето куче е голямо, немали сме глисти и за този проблем немога да ти помогна. Много кученца тук са взети от зоомагазин и са живи и здрави, права си, но има и много други които не са. Успех! ;)

#856 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 14 April 2008 - 11:57 AM

Добре бе човек, притеснен си за здравето на кучето и се смесиха нещата, защото едното води другото.
Кучето не е стока. Не му е мястото да седи "изложено на витрината", докато някой го вземе. И като гледам, твоят случай е бил с бонуси :rolleyes: - безплатни лекарства за 4 дни.
Да, може зоомагазините да предлагат животни, но "стоката" да не е при тях, а да насочат клиентите си към самият "производител". Защото човекът, при който са се родили ще си свърши работата както трябва. И получавайки кученце по този начин, имаш ЗДРАВО животно, което не е обиколило няколко места преди да дойде при теб.
"Производителят" ще е направил първото захранване, първото обезпаразитяване, ще е запознат с кученцето от самото му раждане и ще знае как и при какви случай да реагира при неразположено куче.
При теб какво се получава ( и други случаи на купени кучета по този начин) - не се знае дали е обезпаразитено, дали е здраво и още въпроси.... И как ще се знае, като това куче е прехвърляно а тук, а там, обезпаразитено ли е, не е ли - кой ти казва, намира се клиент и ...... ми да се оправя.
Незнам кои са ви ветове, но на твое място бих потърсила и друго медицинско мнение. Нищо против сегашните ви доктори, но още един специалист да види кучето няма да е излишно.
Успех и дано всичко се оправи!!!
User's Signature

#857 Потребителят е офлайн   anew Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 11:59 AM

СЪЖАЛЯВАМ за бебетата който не са оцеляли, сега очаквам и супер нападки заради това което ще напиша!

ЧЕ от всичките умряли бебета :'(
50% имат вина стопаните, ненавременна намеса.. и след това обвиняваме магазина

#858 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 14 April 2008 - 12:06 PM

А казаха ли ти от зоомагазина с какво са го хранили досега?
Сменял ли си храната откакто малчо е при теб?
Това също са важни въпроси.
User's Signature

#859 Потребителят е офлайн   anew Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 12:11 PM

Ще е направил първото захранване, първото обезпаразитяване, ще е запознат с кученцето от самото му раждане и ще знае как и при какви случай да реагира.
При теб какво се получава ( и други случаи на купени кучета по този начин) - не се знае дали е обезпаразитено, дали е здраво и още въпроси.... И как ще се знае, като това куче е прехвърляво а тук, а там, обезпаразитено ли е, не е ли - кой ти казва, намира се клиент и ...... ми да се оправя.

е явно някой не е прочел постовете преди това
Гарантирам 100% че кучето е обезпаразитено още в магазина..
и тъй като го взех много малко бебе, а имаше още няколко дена да пие хапчета за обезпаразитяване, ми беше дадена ясна инструкция, как, по колко и кога да му давам хапчетата, въпреки че това не е първото ми куче и съм запознат с техниката на даване на хапче..
Затаова гарантирам че е обезпаразитено.. защото лично в къщи продължихме процедурата!
Явно обаче ефект не ималко..
Кучето беше хранено само с роял канин.. и ми препоръчаха да не сменям храната а да продължа с нея.., и затова не ме излъгаха, при опит да му дам друга храна не я помириса, веднага си позна това с което са го хранили..
Кучето яде само по час 8.00 и 14.00. 19.00.. таака е научено от хората в магазина предполагам..
кучето заспива по час: 21.00 вече е заспала.
това също е научено в магазина..
преди да го взема са му направени прегледи и изследвания..
кучето е здраво.. има сертигикат, микрочип.. и всичко необходимо..
и накрая към всичко това, ми дадоха креватчето с което кучето е спало докато са го гледали, зашото е свикнала да спи в него, всичките играчки.. който си е дъвкала защото е свикнала с тях..
мога да кажа че само легълцето с олекотената завивка струва 90 лв.. играчките са по 20 макс на играчка, поразгледах цените в магазина..
Така че за да глезат така бебето, и накрая да ти подарят всичко което си е на кучето а да не го запазаят за следващото зверче.. според мен си е... чисто и псото... аз съм си направил сам извода..
и накрая ще кажете че всички глезории са включени в цената..
Е не. кучето го купу за точно 400 лв!

#860 Потребителят е офлайн   anew Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 12:13 PM

Цитат

А казаха ли ти от зоомагазина с какво са го хранили досега?
Сменял ли си храната откакто малчо е при теб?
Това също са важни въпроси.

да с роял канин, който се опитваме да заместим с нещо по питателно от консерва, но не ни се получава и си даваме на гранули за бебета! роял канин.

Предлагам да спрем с коментараите отностно гледаните в зоомагазин кучета!
явно аз няма да си променя мнението за хората от този зооцентър от който си купих кучето!
Може да има и кофти магазини, нямам наблюдения а и неща да имам.. аз съм доволен от отнощението в този... по важно е как сега гледам кучето.. а не как са го гледали преди това! макар че съм убеден в доброто отношение и преди то да стигне до мен!

Възможно е да повръща и от храната, самото повръщане се появи точно на следващия ден след като сменихме храната, бях на работа 3 дена, няма много време за пазаруване и оставих пари на брат ми да купи.. и тои зел няква друга .. на следващия ден кучето имаше разстройство и повърна...

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни