Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 14 April 2008 - 12:27 PM
Дано всичко около него е наред и да е само временно неразположение.
Не е желателно да сменяш храната.
Давай само една, но качествена.
П.п. Аз пак да си кажа - потърси още едно мнение за това разстройство и повръщане.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 14 April 2008 - 12:27 PM
Аз също научих много неща в този форум: и аз също взех моята Тара от ръка, не от зоомагазин.Ако знаех, това, което зная днес бих постъпила по друг начин...като искам куче, от производителя, от развъдник: това е...ама тогава много неща ми бяха мъгла.Човек се лъже за много неща.Но досега, а днес Тара става на 11м. не сме имали глисти, разстройства, не е приемала антибиотици или нещо друго, освен хапчетата за обезпаразитяване и витамини.Е да, няколко пъти е повръщала и то главно от преяждане или от ядене на боклуци.
Дано се оправите, пожелавам ви го от все сърце!!! :blink:
Публикувано: 14 April 2008 - 12:34 PM
предполагам е от храната,
весела си е, игрива..
разстройството мина вече..
утре ще идем на лекар и ще видим какво става!
А глистите.. това е най-малкия проблем, за нула време ще ги изчистим..
Публикувано: 14 April 2008 - 03:25 PM
Публикувано: 14 April 2008 - 04:08 PM
На следващата сутрин същия номер го направи и Арес, хапна от тази трева и той повърна стомашен сок.След няколко дни Арес пак направи същото, но Тара се върна след като я извиках и не яде трева и не повърна.Често покрай основите на стълбовете и дърветата има такава зелена, остра трева.
Въпроса ми е да не предизвикват с нея повръщане, ако не им е в ред корема? Или просто тревата се залепя за езика им и това ги кара волю-неволю да повръщат?
Нали не е нещо сериозно? :(
Публикувано: 14 April 2008 - 04:56 PM
Публикувано: 14 April 2008 - 07:19 PM
monenci внимавайте тревата да не е пръскана за кърлежи и изобщо насекоми. Това може да доведе до сериозни последици :(

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 14 April 2008 - 07:47 PM
Сега се чух с домашните, повръщането е било само 1 сутринта, т.е до вечерта повече не е повръщала няма разстрйство, чух я по телефона да лае на котката.. .
изглежда добре, но утре пак сме на лекар и той ще каже!!!
Публикувано: 14 April 2008 - 08:48 PM
Публикувано: 14 April 2008 - 10:06 PM
Публикувано: 14 April 2008 - 10:20 PM
Цитат
timonix, напълно възможно е да ти е заплодена любимката, за времето, през което я е нямало. Има едни инжекции, които се бият на 3, 5 и 8-мия ден от заклещването и прекъсват бремеността. Другият ти вариант е след около 60 дни да си отгледате нейните кученца и по-късно да им осигурите добър дом и грижовни стопани. Дали е бременна ще се разбере след 40-45 дни от събитието. До тогава ти остава само да гадаеш.
Има и трета възможност - кастрация.
Обсъди положението с вета ви и решете какво да правите. Ако решите да роди, направи си сметката какво те чака. Не те познавам и не ме разбирай погрешно, но точно от такива изпуснати кучета се появяват малките в кашони около реки, канавки и кофи за смет.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 14 April 2008 - 10:42 PM
Цитат
99 на 100 ще имате малки ако е срещнала мъжко.
В момента няма как със сигурност да разбереш дали е бременна.
Ако бащата не е хъски, няма начин някое от малките да се роди хъски. :rolleyes:

JulyVell Siberians
Публикувано: 14 April 2008 - 10:42 PM
Цитат
А защо след 6-7 дена?

JulyVell Siberians
Публикувано: 15 April 2008 - 09:26 AM
Аз също си мисля, че е избягала с цел да си намери мъжки и го е намерила.
Така, че ще си имате малки нехъсета.Поне гледайте да ги раздадете на стопани, че да не увеличаваме и без това големите популации на бездомни кучета. :-
Публикувано: 15 April 2008 - 05:40 PM
Ако бащата не е хъски, няма начин някое от малките да се роди хъски.
Защо да няма начин на мой приятел хъскито заплодиха с немска овчарка а му се родиха и две хъскита.
Мился че не е бременна защото вчере в двора ни пак имаше две три мъжки помиярчета около тирасата тя като беше там а тя виеше.Тази нощ пак не съм спал направи втори опит за бягство но неуспешен и цяла нощ виеше а ако е бременна знам че нетрябва да търси мъжко.Дори и да е бременна в нашият малък град имам много познати които си търсят кучета а хъскито (бебенце)си го запазвам за мен защото трябва да има едно.