Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 25 May 2008 - 10:21 AM
Публикувано: 25 May 2008 - 10:25 AM
2-ро - има страшно много теми засягащи хигиенните навици - прочети ги
3-то - до 5-6 месеца няма да можеш да я научиш да пишка само навън та каквото ще да правиш, след 6 месеца ако го прави вече е проблем

Of all the things I've lost
I miss my mind the most
Публикувано: 25 May 2008 - 11:19 AM
Дебнеш я когато пишка в къщи. Хващаш един вестник и я набиваш, но не с ръка, никога с ръка. Вестник или нешо друго, за да мрази предмета. След това натирваш муцуната в пишканото като му се караш, че е лошо а след това веднага го извеждаш на вън. Така научихме нашата Тера да не прави бели в къщи.
Апропо: Днес бяхме на лека, преди това Тера яде и пи водичка. Оправяме се, но много бързо се уморява. Всичко ще е наред ;)
Публикувано: 25 May 2008 - 11:29 AM
Цитат
Тези неща са абсолютно противопоказани и не водят до нищо добро. Освен тормоза над кученцето го объркваш още повече.
Освен ако във вестника не сложиш арматурно желязо за по-добър ефект или да накараш кученцето да си изяде акото, защото още е бебе и няма добре изградени навици и не може да стиска. :mazohist:
Най-лесно става с дебнене - кога ще прави пиш и ... веднага го изнасяш на вън. В началото е трудно, но с времето ще имаш успех. Ще видиш. По същия начин може да ограничиш местана на пиш, като го водиш на балкон, баня и т.н. където може. До към 8-10 месеца ще се изпуска и в къщи, но постепенно ще спре.

JulyVell Siberians
Публикувано: 25 May 2008 - 07:46 PM
Цитат
Дебнеш я когато пишка в къщи. Хващаш един вестник и я набиваш, но не с ръка, никога с ръка. Вестник или нешо друго, за да мрази предмета. След това натирваш муцуната в пишканото като му се караш, че е лошо а след това веднага го извеждаш на вън. Така научихме нашата Тера да не прави бели в къщи.
Апропо: Днес бяхме на лека, преди това Тера яде и пи водичка. Оправяме се, но много бързо се уморява. Всичко ще е наред ;)
:rolleyes: :huh: :- :angry:
Публикувано: 25 May 2008 - 08:18 PM
Цитат
МММ аз също не съм съгласна. Да натриваш муцунката и в пишканото....... :o :huh: Това е толкова отвратително и гадно!!!!!
Да, скарай й се, но нито я бий, нито прави това неприятно нещо. :rolleyes: За вестника също, той причинва болка на кучо, не неприятно усещане от направената поразия. Най- много му причиняваш болка и го караш да се страхува. Вестникът и боя не са начините!
Вярно е, че е неприятно пишкането в къщи, но има много методи за решаването му. Можеш да пробваш, най добрият вариант, който каза Huskypower! При нас той беше най ефективен :blink:

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 25 May 2008 - 11:15 PM
Публикувано: 26 May 2008 - 12:20 PM
Цитат
:o :o Знаеш ли дали тези хора чувстват? Ако те отнесат такъв бой, счупят си някой крак и го понесат, евала ще им кажа!

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 27 May 2008 - 03:43 AM
У дома, маймуната Bolt (3+м), се е научил че се пишка и ака в "неговата" баня. Може би са единични случаите когато му е направено "забележка" - от сортът "не там", и то единствено и само кога е имал "наглоста" да се изчишка пред мен.
Това което проработи при нас е системата на похвалите комбинирано с гранулка. Явно доста добре проработи, щото в моментът след всяко пишкане, тича при мен, изключително ентусиазиран, сяда в поза "аз съм отличник", в очакване на поредната гранулка. ;D Побърква ни от смях.
Само някой да не си помисли че не пишкаме и на други места в къщи - няма такова нещо! ;)
Периодично подпикава вратата не дечко. Номерът е че между двамата има "борба" за по-по-най в класацията на глутницата. Подпикаването става само през уикендите (тогава дечко не е на училище), и малката маймуна се опитва с всички средства да доминира над "батко" си. В събота и неделя сутрин, а и през деня, локвите пред детската са нормално явление.
За Dark Jester ще спомена, че и в конкретната ситуация не се ползва системата на пердахът, както и изобщо не му правя забележки на Bolt. Единственото което е предприето е да се обучава детенце да бъде стопанин на кучето. :blink:
Cheers
Публикувано: 27 May 2008 - 04:06 PM