Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 04 June 2008 - 04:55 PM
За храната, питай там от където го взимаш с каква храна са го хранили и продължи с нея поне за известно време, ако не ти харесва после можеш постепенно да я сменяш с друга. Аз моя го храня с Про план, като до съвсем скоро му киснех гранулите във вода, но вече усещам върху себе си, че има бая яки зъбчета и не му ги кисна.
За породата...определено е доста по-инатливо от уличните превъзходни
Публикувано: 04 June 2008 - 06:35 PM
Цитат
- s kakva hrana da go hrana ... pri polojenie 4e 6e e na 1 mesec...
- kolko vreme mu trqbva razhodka....
- trqbva li da go resha...
- kolko pati na den trqbav da go izvejdam...
molq kajete mi i ne6to pove4e ... gledala sam ku4e pove4e ot 16 god... i ne samo edno i beshe uli4na prevazhodna... sled tfa imah bigal... beshe na 1 god i izqde si4ko v nas... na6te go dadoha...haskito nai dobriq izbor li e a ku4e??? :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: ... ina4e tfa e nai qkata poroda ... super mn mi haresvat.. :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: mersi... predvaritelno :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Публикувано: 04 June 2008 - 08:39 PM
Цитат
- s kakva hrana da go hrana ... pri polojenie 4e 6e e na 1 mesec...
- kolko vreme mu trqbva razhodka....
- trqbva li da go resha...
- kolko pati na den trqbav da go izvejdam...
molq kajete mi i ne6to pove4e ... gledala sam ku4e pove4e ot 16 god... i ne samo edno i beshe uli4na prevazhodna... sled tfa imah bigal... beshe na 1 god i izqde si4ko v nas... na6te go dadoha...haskito nai dobriq izbor li e a ku4e??? :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: ... ina4e tfa e nai qkata poroda ... super mn mi haresvat.. :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: mersi... predvaritelno :yahoo: :yahoo: :yahoo:
тФа, не знам как реши, че е най яката порода, но те съветвам преди да си вземеш такова куче да прочетеш повече за породата, какво е хъскито и какво не е, какво очакваш от него, с каква цел го взимаш? и т.н и т.н. Имаш ли възможност да го гледаш? Да не стане като с бигъла примерно? Защото ако остава само със сигурност ще прави бели в къщи, може да вие и т.н.
във форума има много теми за това, вярвам че ще ти бъдат полезни. взимането на куче не е майтап, става въпрос за отговорност и осигуряване на добри грижи и съвместен живот в следващите 10-15 години.
Прочети от къде едобре да си вземеш куче и от къде не е добре. В крайна сметка всичко зависи от теб. Но кученце НЕ се отделя от майката на възраст 30 дена!!! съвета ми е ако си взимаш, това да стане поне след като му е сложена първата ваксина /45 дена. За теб тези 15 дена може да са нищо, но за кученцето са много. да не говорим, че на 30 дена отделено от майката и кучилото, става по уязвимо към болести през тези две седмици докато му се слои ваксината.
Успех при избора!
п.с. тук се пише на кирилица ;)

JulyVell Siberians
Публикувано: 05 June 2008 - 03:51 PM
Публикувано: 05 June 2008 - 07:12 PM
Публикувано: 05 June 2008 - 08:03 PM

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 05 June 2008 - 08:04 PM
Публикувано: 05 June 2008 - 08:09 PM
Пуу аман от кърлежи и глупости. Едно наше приятелче кокер, му намерили 15 кърлежа, хем бил обезпаразитен :o Сега ходят на точно определени места :-

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 05 June 2008 - 09:19 PM
Публикувано: 05 June 2008 - 09:51 PM
Тази година за първи път за някои от кучетата взех Адвантикс, че нямаше фронтлайн за всичките при нашия вет. За адвантикса знам, че не е водоустойчив и това го прави доста неподходящ ако ще ходите на море примерно и кучето ви се мокри. А иначе точно по морето където бъка от всякакви хапещи и кръвосмучещи гадини - действието му би било най-добро и осезаемо. Сега Фронтлайна пак поскъпна, та адвантикса излиза и по-тънко даже (което няма значение ако имаш едно куче, но ако имаш повечко... може да ти се свие сърцето ;) ).
Аз обаче не съм се отказала от Фронтлайна!

JulyVell Siberians
Публикувано: 05 June 2008 - 09:52 PM
Публикувано: 05 June 2008 - 09:56 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 06 June 2008 - 07:29 AM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!