Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#1301 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 June 2008 - 04:55 PM

Ми като е на един месец няма да го извеждаш поне още 2, така че разходките не те бъркат за момента.
За храната, питай там от където го взимаш с каква храна са го хранили и продължи с нея поне за известно време, ако не ти харесва после можеш постепенно да я сменяш с друга. Аз моя го храня с Про план, като до съвсем скоро му киснех гранулите във вода, но вече усещам върху себе си, че има бая яки зъбчета и не му ги кисна.
За породата...определено е доста по-инатливо от уличните превъзходни
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#1302 Потребителят е офлайн   Lub0^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2008 - 06:35 PM

Цитат

:sos: :sos: :sos: :sos: :sos: zdraveite .. dokraq na juni shte si vzema haski.... molq za nqkolko saveta...  :huh:

- s kakva hrana da go hrana ... pri polojenie 4e 6e e na 1 mesec...
- kolko vreme mu trqbva razhodka....
- trqbva li da go resha...
- kolko pati na den trqbav da go izvejdam...

molq kajete mi i ne6to pove4e ... gledala sam ku4e pove4e ot 16 god... i ne samo edno i beshe uli4na prevazhodna... sled tfa imah bigal... beshe na 1 god i izqde si4ko v nas... na6te go dadoha...haskito nai dobriq izbor li e a ku4e???  :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh:  ... ina4e tfa e nai qkata poroda ... super mn mi haresvat..  :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: mersi... predvaritelno  :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Тука се пише на кирилица. Ако нямаш програмки от рода на флекс тайп има кредор във форума. Разходките не те бъркат близките 2 месеца и половина. Аз моя в началото го храних с роял канин стартер, сега с проплан го храня, и моя звяр изяде кабела за интернета 3 пъти, яде врати, шкафове, но ако има достатъчно играчки и кожени кокали няма да обръща внимание на мебелите предполагам :blink:
User's Signature

Качена снимкаЦък тук :) (на картинката xD)

#1303 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2008 - 06:56 PM

как се казва твоя :)

#1304 Потребителят е офлайн   Lub0^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2008 - 07:53 PM

Цитат

как се казва твоя :)
Моя? Ако да-Макс.
User's Signature

Качена снимкаЦък тук :) (на картинката xD)

#1305 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 June 2008 - 08:39 PM

Цитат

:sos: :sos: :sos: :sos: :sos: zdraveite .. dokraq na juni shte si vzema haski.... molq za nqkolko saveta...  :huh:

- s kakva hrana da go hrana ... pri polojenie 4e 6e e na 1 mesec...
- kolko vreme mu trqbva razhodka....
- trqbva li da go resha...
- kolko pati na den trqbav da go izvejdam...

molq kajete mi i ne6to pove4e ... gledala sam ku4e pove4e ot 16 god... i ne samo edno i beshe uli4na prevazhodna... sled tfa imah bigal... beshe na 1 god i izqde si4ko v nas... na6te go dadoha...haskito nai dobriq izbor li e a ku4e???  :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh:  ... ina4e tfa e nai qkata poroda ... super mn mi haresvat..  :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: mersi... predvaritelno  :yahoo: :yahoo: :yahoo:

тФа, не знам как реши, че е най яката порода, но те съветвам преди да си вземеш такова куче да прочетеш повече за породата, какво е хъскито и какво не е, какво очакваш от него, с каква цел го взимаш? и т.н и т.н. Имаш ли възможност да го гледаш? Да не стане като с бигъла примерно? Защото ако остава само със сигурност ще прави бели в къщи, може да вие и т.н.
във форума има много теми за това, вярвам че ще ти бъдат полезни. взимането на куче не е майтап, става въпрос за отговорност и осигуряване на добри грижи и съвместен живот в следващите 10-15 години.
Прочети от къде едобре да си вземеш куче и от къде не е добре. В крайна сметка всичко зависи от теб. Но кученце НЕ се отделя от майката на възраст 30 дена!!! съвета ми е ако си взимаш, това да стане поне след като му е сложена първата ваксина /45 дена. За теб тези 15  дена може да са нищо, но за кученцето са много. да не говорим, че на 30 дена отделено от майката и кучилото, става по уязвимо към болести през тези две седмици докато му се слои ваксината.
Успех при избора!

п.с. тук се пише на кирилица  ;)
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1306 Потребителят е офлайн   Zein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 June 2008 - 02:44 PM

ИСкам да ви попитам , зашото всички " кучкари " ми казват
, че ФРОНТЛАЙНА са го прецакали , кое е най-добре да й слагам
за бълхи и кърлежи ! Вие какво ползвате  ;) ? 

#1307 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2008 - 03:51 PM

Адвантикс и Фронтлайн (не са го "прецакали"). Разликите им са, че Адвантикс предпазва от изобщо "качване" на кърлежите по тялото на кучето, за това може би доста кучкари се преместиха на него -  то е с трайност 1 месец за бълхи и кърлежи, предпазва и от комари ;). Фронтлайн е с трайност 2 месеца за бълхи и 1 за кърлежи, но определено е добро. Обезпаразитявала съм и с двете Прешъс и нямам никакви оплаквания.. сега сме с Адвантикс.

#1308 Потребителят е офлайн   Zein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 June 2008 - 05:04 PM

защо сте с Адвантикс ? искаш да кажеш , че с Фронтлайн могат да я лазят
но няма да й се забиват :?  :huh:

#1309 Потребителят е офлайн   sliyypi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 June 2008 - 06:42 PM

зна4и преди няма и месец сложих фронлаин и преди няма и седмица намерих 4 карлежа не бяха се забили само се бяха фанали за косама  :rolleyes: и за това питах за биокилл  :'(

#1310 Потребителят е офлайн   MeG17y` Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2008 - 07:12 PM

И на нас Фронтлайна не ни подейства и сега мисля да пробвам с Адвантикс.Бях му купила една кайшка на Бейер от която бях много доволна,но дивака я изгриза и сега мисля да му копувам нова,че лоша работа с тези кърлежи.Уш го проверявам след разходка,а днес си стоя и се загледах в ушите му и гледам един кърлеж.Махнах го и гледам още 3-4  :o Незнам от къде се взеха толкова много.Както нямаше и изведнъж..  :huh: :huh: :huh:
User's Signature

Качена снимка

#1311 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2008 - 08:03 PM

Фронтлайна според мене е добър, но мен това ме притесни, че намерихме един кърлеж и то надут, което е явен признак че е смучил кръв (главичката му си беше там). Изненада ме това, че и бяхме сложили пипетата преди няма и две, три седмици  :rolleyes: Предполагам, заради това се е отказал, де да знам и аз :-
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#1312 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2008 - 08:04 PM

Това е проблема на Фронтлайн, че може да се качват, но чак да се забиват.. :rolleyes: за това трябва редовно обезпаразитяване, за сега съм много доволна от Адвантикс.. до сега не съм и намирала нито един път кърлеж.

#1313 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2008 - 08:09 PM

Точно това ме уплаши и мен. Вета каза че не е сериозно, щом е цял, ама и той доста се изненада от факта че е смучил кръв :sos: Това е първият път в който намирам надут кърлеж, иначе са се срещали и незабити (два три пъти), но сякаш бягат от сложения препарат :-
Пуу аман от кърлежи и глупости. Едно наше приятелче кокер, му намерили 15 кърлежа, хем бил обезпаразитен  :o Сега ходят на точно определени места :-
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#1314 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2008 - 09:19 PM

http://dog.bg/forum/index.php/topic,15536....seen.html  Тука много се изговори за тези неща :) Ние сме с Адвантикс и каишка на Байер и не съм намирал нищо а се разхождаме всеки ден по 4 5 пъти в тревите.....

#1315 Потребителят е офлайн   Zein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 June 2008 - 09:40 PM

значи и ние ще минаваме на Адвантикс  :yahoo: :yahoo: ;) ;) :yahoo: :yahoo:

#1316 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 June 2008 - 09:51 PM

До сега винаги съм ползвала Фронтлайн. проблеми не съм имала... дано и да нямам.
Тази година за първи път за някои от кучетата взех Адвантикс, че нямаше фронтлайн за всичките при нашия вет. За адвантикса знам, че не е водоустойчив и това го прави доста неподходящ ако ще ходите на море примерно и кучето ви се мокри. А иначе точно по морето където бъка от всякакви хапещи и кръвосмучещи гадини - действието му би било най-добро и осезаемо. Сега Фронтлайна пак поскъпна, та адвантикса излиза и по-тънко даже (което няма значение ако имаш едно куче, но ако имаш повечко... може да ти се свие сърцето ;) ).
Аз обаче не съм се отказала от Фронтлайна!
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#1317 Потребителят е офлайн   papy20 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 June 2008 - 09:52 PM

Нашия доктор единия месец слага Фронтлайн,на другия  Адвантикс.Обясни ми,че организма се приспособявал, когато третираш само с един и същ препарат и той спира да действа,та затова ги редува.Но  това не ни пречи да си носим кърлежите вкъщи.Миналата вечер дори намерих един да пълзи на дивана :o УЖАС!!!Мисля да пробвам с каижките на Kiltix(мисля,че така се казваха).Някой ползва ли ги?

#1318 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 June 2008 - 09:56 PM

Каишки спрах да ползвам отдавна. Иначе преди ползвах (на едните съм забравила името вече...) и последно на Болфо, но от както се издъниха и едно от кучетата ми получи алергичен обрив от ухапвания от бълхи... не знам къде ги намери, ама каишката караше втора седмица  :rolleyes: а и тия каишки и те не трябва да се мокрят :(
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#1319 Потребителят е офлайн   mimacat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 07:29 AM

Фронтлайна е хубав намирала съм кърлежи не забити и забити ако е скоро забит е жив а ако не сме го забелязали, че е нападнат като го сресвам направо си падат изсъхнали, но каквото и да се слага те пак си лазят събота и неделя бяхме на село дивяхме из язовири , треви и тем подобни и ако ви кажа че ми настръхна главата, че и един беше налазил брата без да има достъп до Цезо. Гъдините си ходят какво да правим?  :(
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#1320 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 June 2008 - 08:39 AM

преди да открием Фронтлайн
и аз ползвах каишките на Болфо и бях много доволна,
обаче ако е истина това за привикването към един и същи препарат
може би ще трябва да минем малко и на Адвантикс

• (393 Страници) +
  • « Първа