Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 23 October 2008 - 10:45 AM
Публикувано: 23 October 2008 - 11:39 AM
Еееее значи, много ме е яд, така се бях надъхал за тази изложба... пуу
Злати, Ида и тя ли ще се разгони горе-долу когато Алис, или може и съвсем по друго време?
Meжду другото, преди 3 месеца, когато разбрах за тази изложба, си помислих, че точно за нея Алис ще се разгони, смятах, че тогава става на 6 месеца и т.н.
Публикувано: 23 October 2008 - 12:13 PM
koteto50, добре е че искаш да направиш подарък, но защо точно хъски?
Това е скъпо куче,изисква и много грижи и време!
От тук пишещите едва ли някой ще ти подари или ще ти продаде Сибирско Хъски до 100 лв. :huh:
Публикувано: 23 October 2008 - 12:45 PM
Публикувано: 23 October 2008 - 12:58 PM
koteto50, моето мнение е, че почти никога животно не е удачен подарък, даже и рибка, камо ли куче. И да ти е намеквано "Леле,колко искам хъски" или нещо подобно, ако се явиш с кутре рано или късно ще се установи, че пишка, пуска косми и изисква много грижи. А пък на вашата възраст има и фактор родители. Купи и плюшено хъски -много са сладки и не гризат мебелите.
И още нещо -дори да имахме малки кученца, надали някой от тук пишещите би ти подарил току-така. Дори не и заради парите. За да купя своето кученце се срещнах с развъдчиците няколко пъти, проведохме сума ти разговори, за да се убедят, че съм отговорен и материално обезпечен човек, че мога да осигуря добри условия за душицата и че съм наясно, че това е ангажимент 24 часа, 7 дни в седмицата за следващите 14-15 (дай Боже и повече) години. Както се досещаш, отне повече от два-три дни.
Препоръчвам ти да се откажеш от тази идея, дори и да намериш някой търгаш, който да ти продаде кученце за тия пари (бъди сигурна, че няма да е хъски обаче).
Публикувано: 23 October 2008 - 01:01 PM
Публикувано: 23 October 2008 - 02:10 PM
Цитат
Цитат
моляви за една много добра приятелка е!
А си... :o С панделка или без, опаковката е безплатна!
Може да искаш да направиш нещо добро за приятелката си, ама я си помисли малко? Кучето не е предмет, както казаха, изисква се време... как ги решавате ей така тея неща? Един потребител разправяше, че са подарили на сина му хъски и сега стои затворено в гаража, скимтейки :-
Оставям на страна условията, които поставяш - срока, цената и обстоятелствата. :samoubiec:
Ако искаш да я зарадваш, е за 9 лева се продават плюшки хъски. Вземи й една и тя сама ще се нахъса да си вземе кученце. Изненадата си е изненада, ама това е живо създание има нужда от много неща (имаш куче, прай си сметка). Пък и за да се вземе куче, първо цялото семейство трябва да е съгласно. Не ви знам отношенията, ама за подарък... това е нож с две остриета.

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 23 October 2008 - 02:24 PM
----
За разгонените кучета на изложбите - принципно забраната не е отменена. Просто е оставено самите организатори на изложби да преценят дали ще допускат такива кучета или не. В Българя вече не е забранено. Всеки решава за себе си, ако изложбата е важна - взима всички възможни мерки да не дразни другите и да не проваля участието им. Отделя кучето от другите до момента на влизане в ринга за оценка. Иначе не е етично спрямо другите участници. Аз лично не съм имала случай, някоя разгонена женска да извади от равновесие мое мъжко куче, но съм виждала много пъти как това става с други кучета и това за тях е пълен провал. Ако на мен не ми пречи, това не значи че не пречи на други. И "най-железния" спрей не действа, ако мъжко куче подуши женско под опашката ... да ме прощавате ама такива спрейове няма.

JulyVell Siberians
Публикувано: 23 October 2008 - 02:30 PM
Публикувано: 23 October 2008 - 02:48 PM
Който иска куче за подарък, да се реши да си го вземе, да дойде да си го избере, да говори с мен, да покаже отговорност и тогава който ще да му даде парите и да му го подари. така мисля аз. Парен каша духа.

JulyVell Siberians
Публикувано: 23 October 2008 - 03:28 PM
Цитат
Който иска куче за подарък, да се реши да си го вземе, да дойде да си го избере, да говори с мен, да покаже отговорност и тогава който ще да му даде парите и да му го подари. така мисля аз. Парен каша духа.
И аз съм на това мнение. Защото после ще има "хър-мър", че примерно не било с еди каква си козина, че не било с еди каква си шарка, че изисквало много грижи и т.н. Отиваш си, харесваш си и ако и теб те харесат... който държи да подари - дава пари :)
Публикувано: 23 October 2008 - 03:42 PM
Цитат
Напълно подкрепям...колко сме я духали тази каша :angry: Подарък не правя ...от известно време
Публикувано: 23 October 2008 - 03:54 PM
Цитат
----
За разгонените кучета на изложбите - принципно забраната не е отменена. Просто е оставено самите организатори на изложби да преценят дали ще допускат такива кучета или не. В Българя вече не е забранено. Всеки решава за себе си, ако изложбата е важна - взима всички възможни мерки да не дразни другите и да не проваля участието им. Отделя кучето от другите до момента на влизане в ринга за оценка. Иначе не е етично спрямо другите участници. Аз лично не съм имала случай, някоя разгонена женска да извади от равновесие мое мъжко куче, но съм виждала много пъти как това става с други кучета и това за тях е пълен провал. Ако на мен не ми пречи, това не значи че не пречи на други. И "най-железния" спрей не действа, ако мъжко куче подуши женско под опашката ... да ме прощавате ама такива спрейове няма.
Huskypower кажи къде се намира развъдника ти,може да дойда и да разгледам кученцата и да си взема едно от тях. ;)
Публикувано: 23 October 2008 - 04:09 PM
И да щом искаш куче събираш си пари и си взимаш :blink:
Това е прависте си :blink:
Публикувано: 23 October 2008 - 06:49 PM
Злати, все пак, сигурно ще може и да я докараме Алисата след изложбата, да и се нарадвате :)