Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#1921 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 23 October 2008 - 09:52 AM

здравейте,спешно ми трябва хъски за подарък!моля или някой да ми подари или да е до 100 лева или 120 лв.моляви помогнете ми!!!!!!до неделя ми трябва....  :( :kisel:

#1922 Потребителят е офлайн   animals_fan* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 October 2008 - 10:00 AM

Цитат

здравейте,спешно ми трябва хъски за подарък!моля или някой да ми подари или да е до 100 лева или 120 лв.моляви помогнете ми!!!!!!до неделя ми трябва....  :( :kisel:

:o :rolleyes:

#1923 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 October 2008 - 10:01 AM

Ми, щом е спешно, да ти дам мойто? :sarkastichen:
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#1924 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 23 October 2008 - 10:01 AM

не е за мен,честно!
моляви за една много добра приятелка е!

#1925 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2008 - 10:45 AM

Айде всеки от нас сега да се напъне и да роди по едно хъски и да го подари на koteto50  ;D koteto50 , тези неща не стават така : Решил/а съм да подаря хъски на моята приятелка, сега ще ми подарят/продадат за 100 лева  :- За тези неща се чака, и то доста време понякога. Успех все пак в намирането на подарък.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#1926 Потребителят е офлайн   SIcNeSS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2008 - 11:39 AM

Тъкмо щях да питам какви са първите признаци на разгонването, съвсем съвсем първите и ето, на... сега ще питам допускат ли се разгонени кучки по изложбите, макар и отговора да ми е пределно ясен. И, да, Алис се разгони. Сега видях кръвта. От няколко дни ми се струваше, че е разгонена или че ще се разгони скоро и сега видях кръв... Шантава работа. Та, казвайте, допускат ли се или не, да знам да ходя ли да внасям паричките или...
Еееее значи, много ме е яд, така се бях надъхал за тази изложба... пуу
Злати, Ида и тя ли ще се разгони горе-долу когато Алис, или може и съвсем по друго време?
Meжду другото, преди 3 месеца, когато разбрах за тази изложба, си помислих, че точно за нея Алис ще се разгони, смятах, че тогава става на 6 месеца и т.н.
User's Signature

Качена снимка

#1927 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2008 - 12:13 PM

SIcNeSS, да не те отчайвам, но от това, което съм чела преди това във форума, помня,че разгонените не се допускат до изложбените рингове. :-
koteto50, добре е че искаш да направиш подарък, но защо точно хъски?
Това е скъпо куче,изисква и много грижи и време!
От тук пишещите едва ли някой ще ти подари или ще ти продаде Сибирско Хъски до 100 лв. :huh:
User's Signature

Качена снимка

#1928 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2008 - 12:45 PM

По принцип не е желателно да ходи разгонено куче,за да не притеснява мъжките.До колкото знам вече няма забрана за разгонени,но трябва да се вземат мерки,за да не я усетят мъжкарите.Хели е ходила разгонена на изложба,като за целта съм и взела на фирма Canina -Dog stop.Това е спрей,който се пръска около слабините и под опашката и неутрализира миризмата.Изпробвано е и ефект има.Струва някъде към 15лв.Записвай я,не е проблем ;)
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

#1929 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 October 2008 - 12:58 PM

Тъкмо да напиша за спрейовете и Хелиа ме е изпреварила.
koteto50, моето мнение е, че почти никога животно не е удачен подарък, даже и рибка, камо ли куче. И да ти е намеквано "Леле,колко искам хъски" или нещо подобно, ако се явиш с кутре рано или късно ще се установи, че пишка, пуска косми и изисква много грижи. А пък на вашата възраст има и фактор родители. Купи и плюшено хъски -много са сладки и не гризат мебелите.
И още нещо -дори да имахме малки кученца, надали някой от тук пишещите би ти подарил току-така. Дори не и заради парите. За да купя своето кученце се срещнах с развъдчиците няколко пъти, проведохме сума ти разговори, за да се убедят, че съм отговорен и материално обезпечен човек, че мога да осигуря добри условия за душицата и че съм наясно, че това е ангажимент 24 часа, 7 дни в седмицата за следващите 14-15 (дай Боже и повече) години. Както се досещаш, отне повече от два-три дни.
Препоръчвам ти да се откажеш от тази идея, дори и да намериш някой търгаш, който да ти продаде кученце за тия пари (бъди сигурна, че няма да е хъски обаче).
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#1930 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 23 October 2008 - 01:01 PM

По правилник FCI отмени забраната да не се водят разгонени кучета на изложбите. Разбира се стопаните трябва да се погрижат кучето да не дразни другите около него. Например седи си в клетката, напръскано е със спрей и т. н.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#1931 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2008 - 02:10 PM

Цитат

Цитат

не е за мен,честно!
моляви за една много добра приятелка е!

А си... :o С панделка или без, опаковката е безплатна!
Може да искаш да направиш нещо добро за приятелката си, ама я си помисли малко? Кучето не е предмет, както казаха, изисква се време... как ги решавате ей така тея неща? Един потребител разправяше, че са подарили на сина му хъски и сега стои затворено в гаража, скимтейки :-
Оставям на страна условията, които поставяш - срока, цената и обстоятелствата.  :samoubiec:
Ако искаш да я зарадваш, е за 9 лева се продават плюшки хъски.  Вземи й една и тя сама ще се нахъса да си вземе кученце. Изненадата си е изненада, ама това е живо създание има нужда от много неща (имаш куче, прай си сметка). Пък и за да се вземе куче, първо цялото семейство трябва да е съгласно. Не ви знам отношенията, ама за подарък... това е нож с две остриета.
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#1932 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2008 - 02:24 PM

Аз лично съм против, куче да се подарява като подарък - изненада, защото знаем, че някой видите ли си иска такова. Няколко пъти, са искали да купят от мен кученце кученце за подарък, но аз вече отказвам. Просто имам горчив опит. Преди време имах подобен случай, и въпреки големите приказки и гаранции, въпреки договора, с който кученцето беше продадено се оказа, че след това са го препродали дори без мое знание и няколко месеца дори ме лъгаха, че кучето е добре даже веднъж ми пратиха снимки ... абе историята ви я спестявам. Дълга, неприятна и шокираща, краят на която, макар и неочакван за мен, за кучето се оказа по-добър.

----
За разгонените кучета на изложбите - принципно забраната не е отменена. Просто е оставено самите организатори на изложби да преценят дали ще допускат такива кучета или не. В Българя вече не е забранено. Всеки решава за себе си, ако изложбата е важна - взима всички възможни мерки да не дразни другите и да не проваля участието им. Отделя кучето от другите до момента на влизане в ринга за оценка. Иначе не е етично спрямо другите участници. Аз лично не съм имала случай, някоя разгонена женска да извади от равновесие мое мъжко куче, но съм виждала много пъти как това става с други кучета и това за тях е пълен провал. Ако на мен не ми пречи, това не значи че не пречи на други. И "най-железния" спрей не действа, ако мъжко куче подуши женско под опашката ... да ме прощавате ама такива спрейове няма.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1933 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2008 - 02:30 PM

Както казва Rositoo вземи й плюшена играчка и да се нахъса тя да си вземе куче,аз съм била винаги против подаряването на куче не знам защо-разбирам майка, баща,чичото или някои друг роднина но не и приятел,това никога не ми е харесвало!
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#1934 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2008 - 02:48 PM

Никакви роднини даже, моя случай беше с много близки такива!!! Не е истина чак!
Който иска куче за подарък, да се реши да си го вземе, да дойде да си го избере, да говори с мен, да покаже отговорност и тогава който ще да му даде парите и да му го подари. така мисля аз. Парен каша духа.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1935 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2008 - 02:55 PM

За Dog stop-
има ефект,но трябва да се пръска по-често със спрея и все пак трябва да се внимава да няма много контакт с мъжките кучета ;)
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

#1936 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2008 - 03:28 PM

Цитат

Никакви роднини даже, моя случай беше с много близки такива!!! Не е истина чак!
Който иска куче за подарък, да се реши да си го вземе, да дойде да си го избере, да говори с мен, да покаже отговорност и тогава който ще да му даде парите и да му го подари. така мисля аз. Парен каша духа.

И аз съм на това мнение. Защото после ще има "хър-мър", че примерно не било с еди каква си козина, че не било с еди каква си шарка, че изисквало много грижи и т.н. Отиваш си, харесваш си и ако и теб те харесат... който държи да подари - дава пари :)
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#1937 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 23 October 2008 - 03:42 PM

Цитат

. Парен каша духа.

Напълно подкрепям...колко сме я духали тази каша :angry: Подарък не правя ...от известно време
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#1938 Потребителят е офлайн   iavor4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2008 - 03:54 PM

Цитат

Аз лично съм против, куче да се подарява като подарък - изненада, защото знаем, че някой видите ли си иска такова. Няколко пъти, са искали да купят от мен кученце кученце за подарък, но аз вече отказвам. Просто имам горчив опит. Преди време имах подобен случай, и въпреки големите приказки и гаранции, въпреки договора, с който кученцето беше продадено се оказа, че след това са го препродали дори без мое знание и няколко месеца дори ме лъгаха, че кучето е добре даже веднъж ми пратиха снимки ... абе историята ви я спестявам. Дълга, неприятна и шокираща, краят на която, макар и неочакван за мен, за кучето се оказа по-добър.

----
За разгонените кучета на изложбите - принципно забраната не е отменена. Просто е оставено самите организатори на изложби да преценят дали ще допускат такива кучета или не. В Българя вече не е забранено. Всеки решава за себе си, ако изложбата е важна - взима всички възможни мерки да не дразни другите и да не проваля участието им. Отделя кучето от другите до момента на влизане в ринга за оценка. Иначе не е етично спрямо другите участници. Аз лично не съм имала случай, някоя разгонена женска да извади от равновесие мое мъжко куче, но съм виждала много пъти как това става с други кучета и това за тях е пълен провал. Ако на мен не ми пречи, това не значи че не пречи на други. И "най-железния" спрей не действа, ако мъжко куче подуши женско под опашката ... да ме прощавате ама такива спрейове няма.

Huskypower кажи къде се намира развъдника ти,може да дойда и да разгледам кученцата и да си взема едно от тях. ;)
User's Signature

Качена снимка

[url=http://www.city4people.eu/]Качена снимка

#1939 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2008 - 04:09 PM

М дам и от роднине не е добра идея  :- има нещо вярно
И да щом искаш куче събираш си пари и си взимаш  :blink:
Това е прависте си  :blink:
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#1940 Потребителят е офлайн   SIcNeSS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2008 - 06:49 PM

Наистина, много искам да отидем на тази изложба, ама явно няма да стане. Просто, не искам да развалям представянето на никого, само защото природата си иска своето. Като прочетох за спрейовете много се зарадвах, но после пък прочетох и Huskypower какво писа, и се позамислих. Ако ще развалим представянето дори и на едно куче, мисля, че не си струва. Каквото и да казвате. Все пак, наистина, нищо сигурно няма.
Злати, все пак, сигурно ще може и да я докараме Алисата след изложбата, да и се нарадвате :)
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема