Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#2321 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 09 January 2009 - 02:25 PM

Именно от там идва разликата ти може само да гадаеш кое бебе на коя баба прилича и какво да очакваш докато аз като ми се роди бебе знам какво да очаквам ( е , не на 100% ) като погледна родословите а и ако реша да се ровя из нета мога да стигна до много далечна пра баба примерно.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#2322 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 02:35 PM

Цитат

При мен,раждането на 3 бежави кученца(още 3 черни и 2 сиви) определям,че бабата(по майчита линия) е чисто бяла.А дали е така,божа работа.

А дали бабата е била хъски-българска работа.

Стандарта включва тия неща, които си написал, до колкото знам, в ничий стандарт няма специален послепис: "Кучето може да наследи чертите на бабата или дядото". Логично е просто. Както каза хъскипауър: "без понятия, като наследственост и генетика нещата не се получават."
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#2323 Потребителят е офлайн   RoZaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 02:55 PM

Цитат

Цитат

При мен,раждането на 3 бежави кученца(още 3 черни и 2 сиви) определям,че бабата(по майчита линия) е чисто бяла.А дали е така,божа работа.

А дали бабата е била хъски-българска работа.

Стандарта включва тия неща, които си написал, до колкото знам, в ничий стандарт няма специален послепис: "Кучето може да наследи чертите на бабата или дядото". Логично е просто. Както каза хъскипауър: "без понятия, като наследственост и генетика нещата не се получават."

И баби и дядовци и баща и майка приличат малко на Хъски,респективно и отрочетата им.
Сега доволна ли си?
Пак започвате заяждане.

#2324 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2009 - 03:14 PM

Никой не се заяжда.Генетиката си е наука.Не всеки я владее и не на всеки се отдава.

А сега едно елементарно обяснение.Примерно баба ти има едни черти на лицето,структура и т.н.Майка ти ги наследява от нея...А ти пък от своя страна ги наследяваш от майка си. Е,трябва ли някъде да е изрично да се опоменава,че гените се предават от поколение на поколение?
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

#2325 Потребителят е офлайн   RoZaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 03:16 PM

Цитат

Именно от там идва разликата ти може само да гадаеш кое бебе на коя баба прилича и какво да очакваш докато аз като ми се роди бебе знам какво да очаквам ( е , не на 100% ) като погледна родословите а и ако реша да се ровя из нета мога да стигна до много далечна пра баба примерно.

И от тая далечна пра баба,ще наследи 5-ти горен ляв кътник ли?
Ако си завършила биогенетика,ще знаеш.Едва ли някой от имащите хъски са с такава  специалност,за да знае подробно.А и като заплождаш постоянно вде едни и същи кучета може и да познаеш на 90%.видях на снимка 8 малки кученца от кафява майка и черен баща,и всичките черни.
А за очите си е божа работа,няма да познаеш.
Затова Хъскитата са уникални,защото може да се пръкнат всевъзможни кученца с различна окраска и различни очи.
Ето ти бабата на снимка,айде кажи какво ще очакваш ако е твоя?
Джена

#2326 Потребителят е офлайн   RoZaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 03:23 PM

Цитат

Никой не се заяжда.Генетиката си е наука.Не всеки я владее и не на всеки се отдава.

А сега едно елементарно обяснение.Примерно баба ти има едни черти на лицето,структура и т.н.Майка ти ги наследява от нея...А ти пък от своя страна ги наследяваш от майка си. Е,трябва ли някъде да е изрично да се опоменава,че гените се предават от поколение на поколение?

Прекалено подробно е обеснено в Клуб"Северни кучета" относно наследяването от родителите на кутретата.Но никъде,макар и частично не е споменато абсолютно нищо за наследствените гени от дядовците и бабите.
Според мен може да се споменат най-често срещаните генетични наследявания през поколение.
Едва ли ще е трудно да се допълни.Какво толкова лошо съм казал?
Ако не трябва да се споменава,че гените се предават,то голяма част от там написаното е излишно.Но аз не мисля така.

#2327 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2009 - 03:50 PM

Не се хващай за това,което си прочел там.Както казах това си е цяла наука.Има специализирани книги,изследвания,статии и т.н.Ако искаш да си отговориш на тези въпроси,вместо да пишеш тук и да си губиш времето,потърси материали и така,може би,ще намериш отговори на въпросите си.Може да започнеш от тази тема.
User's Signature

Качена снимка

#2328 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 04:03 PM

Цитат

Възможно лие от родители хъскита със сини очи да се роди бебе с едно кафяво е едно синьо око?

Моето куче и типичният пример. Родителите й са със сини очи, но баба й е с различни и най-вероятно от там идва работата. За по-назад в рода трудно бих казала, но засега мога да заключа, че най-много прилича на баба си, а по характер на мама и тати  ;D
Бре..., какво заключение направих ;D

Цитат

Цитат

И от тая далечна пра баба,ще наследи 5-ти горен ляв кътник ли?
Ако си завършила биогенетика,ще знаеш.Едва ли някой от имащите хъски са с такава  специалност,за да знае подробно.А и като заплождаш постоянно вде едни и същи кучета може и да познаеш на 90%.видях на снимка 8 малки кученца от кафява майка и черен баща,и всичките черни.
Затова Хъскитата са уникални,защото може да се пръкнат всевъзможни кученца с различна окраска и различни очи.
Ето ти бабата на снимка,айде кажи какво ще очакваш ако е твоя?
Джена

RoZaTa, иронията да ти кажа е, че уж се интересуваш толкова много от генетика, а пък на практика май изобщо не използваш наученото. Ако си изчел толкова много литература сигурно ще знаеш какво представлява "дискретната наследственост", както и най-малкото "унаследяване"!

Съвет: Законите на Мендел са доста интересни и поучителни, само че там става въпрос за грахчета ;D
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#2329 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 04:35 PM

Цитат

Hеlia, напротив, човека си е прав-заяждам се.
Защото ми е писнало да гледам по улицата "хъскита", които приличат повече на прилеп, НО със сини очи, защото ми писна стопаните да почват да ми обясняват как един хубав ден тия им кучеподобни ще си имат малки  :yahoo: и да почват да ми обясняват как кафявите хъскита всъщност не били хъскита. Писна ми да гледам и по обявите някакви измъчени от поредното раждана кучки. И всеки претендира, че неговото си е най-хубавото. Естествено.
И че тия прилепчетата са конкуренция на кучетата, които излизат от развъдниците.
Ама разбира се, как.
Писна ми и като кажа, че не знам дали Джек някога ще си има малки и е по-вероятно да го кастрирам, като стане на 5-6 години, въпреки мерака ми да има поне едно поколение като остарее, стопаните на горепосочените да ме гледат тъпо и да почват "Ама защоо? Ама той е толкова красиво хъски, пусни го поне на някое улично куче да му мине мерака."
Защото както има разбрани хора, които макар да имат неродословно хъски не се хвърлят веднага да го заплождат, напук на всички, има и такива, които ти се качват на главата и си противоречат сами, докато ти танцуват по нервите.
Наистина, навсякъде е така, не е само тук-има си и разни болни мозъци, които си кръстосват хъскита, маламути и лайки най-редовно, защото така им харесват повече...

Не мога да си обясня от къде такова търпение да четат най-редовно глупостите на такива като розата, в хората, които пишат тук и се стараят да развиват породата, които пренебрегват собствените си потребности в името на кучетата...
User's Signature

#2330 Потребителят е офлайн   atizavar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 04:41 PM

Абе,хора не сте ли учили генетика,да тази същата с ГРАХЧЕТАТА.Сами ще си отговорите.Трябва ти само две три поколения назат за да разбереш закономерноста.За това има развадници които не се занимават само с разплод,те знаят всичко за очичките,козинката и всичко останало. :rolleyes: B)

#2331 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 04:46 PM

Цитат

Абе,хора не сте ли учили генетика,да тази същата с ГРАХЧЕТАТА.Сами ще си отговорите.Трябва ти само две три поколения назат за да разбереш закономерноста.За това има развадници които не се занимават само с разплод,те знаят всичко за очичките,козинката и всичко останало. :rolleyes: B)

Не бяха само грахчета  ;D
User's Signature

#2332 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 04:48 PM

Цитат

Hеlia, напротив, човека си е прав-заяждам се.
Защото ми е писна да гледам по улицата "хъскита", които приличат повече на прилеп, НО със сини очи, защото ми писна стопаните да почнат да ми обясняват как един хубав ден тия им кучеподобни ще си имат малки  :yahoo: и да почват да ми обясняват как кафявите хъскита всъщност не били хъскита. Писна ми да гледам и по обявите някакви измъчени от поредното раждана кучки. И всеки претендира, че неговото си е най-хубавото. Естествено.
И че тия прилепчетата са конкуренция на кучетата, които излизат от развъдниците.
Ама разбира се, как.
Писна ми и като кажа, че не знам дали Джек някога ще си има малки и е по-вероятно да го кастрирам, като стане на 5-6 години, въпреки мерака ми да има поне едно поколение като остарее, стопаните на горепосочените да ме гледат тъпо и да почват "Ама защоо? Ама той е толкова красиво хъски, пусни го поне на някое улично куче да му мине мерака."
Защото както има разбрани хора, които макар да имат неродословно хъски не се хвърлят веднага да го заплождат, напук на всички, има и такива, които ти се качват на главата и си противоречат сами, докато ти танцуват по нервите.
Наистина, навсякъде е така, не е само тук-има си и разни болни мозъци, които си кръстосват хъскита, маламути и лайки най-редовно, защото така им харесват повече...

Не мога да си обясня от къде такова търпение да четат най-редовно глупостите на такива като розата, в хората, които пишат тук и се стараят да развиват породата, които пренебрегват собствените си потребности в името на кучетата...

По-добре не бих могла да го кажа, само бих допълнила със сини очи и черно-бяла козина!  ;)  :palec:

Никой няма нищо против кучетата! Не те са виновни! Това трябва да се знае!

П.с. xael прочетох мнението ти няколко пъти, и честно да ти кажа.... наистина ме трогна! Самата истина....
User's Signature

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#2333 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2009 - 04:52 PM

Нали го знаеш лафа "Като ми пееш Ленке ле,кой ли те слуша" ;DИ аз много пъти се паля на такива.После,обаче,като се замисля този човек едва ли ще се вслуша в съвета ти.Ти му обясняваш първо с добро,после и с лошо ако се налага,но резултат :-Тогава си давам сметка,че вместо да се плюнча за тоя дет' духа,по-добре е да се опитам да обясня на някой,който възприема.Така поне някой ще ме послуша.Един е по-добре от никой.
User's Signature

Качена снимка

#2334 Потребителят е офлайн   RoZaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 04:55 PM

Цитат

Не се хващай за това,което си прочел там.Както казах това си е цяла наука.Има специализирани книги,изследвания,статии и т.н.Ако искаш да си отговориш на тези въпроси,вместо да пишеш тук и да си губиш времето,потърси материали и така,може би,ще намериш отговори на въпросите си.Може да започнеш от тази тема.

Нали тоя клуб е критерия за родословие,как да не чета какво пишат там.Недей така.
И да си губя времето тук,си е мой проблем.Тъй като имам сим на твоите години(ако е вярно под аватара ти),може и да съм прочел някъде,че генетиката е наука.
А темите тук във форума съм изчел.

#2335 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2009 - 04:59 PM

Може ли да ми дадеш линк на това,което четеш?

П.П. Това,че синът ти е на моята вързраст какво общо има с темата?Знанието не идва от възрастта,а от четенето.

Edit: А да.Какво значи критерий за родословие?Родословието или го има или го няма.Мисля,че ти питаше как се предават гените на предците от 2 пояс и нагоре на поколението.
User's Signature

Качена снимка

#2336 Потребителят е офлайн   RoZaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 05:14 PM

Росито,
Къде написах,че се интересувам от генетика?
Просто вметнах,че в КСК не е упоменато никъде за генетично наследяване от баби и дядовци.А според мен трябва,та макар и бегло.А и все пак,нали там са капацитетите по породата "ХЪСКИ",или се лъжа?
Не ми преписвай неща,които не съм казал.

#2337 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 05:37 PM

Не, в никакъв случай не искам да ти приписвам чужди речи, но... това не са ли твои думи?

Цитат

Изчетох доста литература,но никъде не видях да пише,че се предават гени от дядовци и баби на малките кученца на очите и окраската.Пише винаги за наследствените гени от родителите.

Цитат

:sos:
И дори да не се интересуваш от генетика, след като се интересуваш от породата и, виждам, имаш желание да я развиеш ПРАВИ ГО КАКТО ТРЯБВА! Въпреки, че преди всичко генетиката е важна (родословие, роднини както искаш). Тя трябва да се знае! Ако е за пари, вече и за друго говорим, макар че наистина се надявам да не е така!
User's Signature

#2338 Потребителят е офлайн   RoZaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 05:44 PM

Цитат

Може ли да ми дадеш линк на това,което четеш?

П.П. Това,че синът ти е на моята вързраст какво общо има с темата?Знанието не идва от възрастта,а от четенето.

Edit: А да.Какво значи критерий за родословие?Родословието или го има или го няма.Мисля,че ти питаше как се предават гените на предците от 2 пояс и нагоре на поколението.

Ни питам,а казвам,че точно там не е упоменато.А трябва!
Ако искаш да четеш,ето инфо.

#2339 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2009 - 05:53 PM

Ако можеш да ми дадеш смислен отговор на това защо в сайта на клуба трябва да пише дали
гените от 2,3 и т.н пояс се предават на бебетата ще съм ти много благодарна.В сайта има ПРАВИЛНИК ЗА РАЗВЪДНА ДЕЙНОСТ НА БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ СЕВЕРНИ КУЧЕТА,т.е. каква е процедурата,когато решиш да заплождаш клубно куче.Ако се интересуваш от генетика ти казах-има книги,учебници и т.н.-чети!
User's Signature

Качена снимка

#2340 Потребителят е офлайн   RoZaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 05:55 PM

Цитат

Не, в никакъв случай не искам да ти приписвам чужди речи, но... това не са ли твои думи?

Цитат

Изчетох доста литература,но никъде не видях да пише,че се предават гени от дядовци и баби на малките кученца на очите и окраската.Пише винаги за наследствените гени от родителите.

Цитат

:sos:
И дори да не се интересуваш от генетика, след като се интересуваш от породата и, виждам, имаш желание да я развиеш ПРАВИ ГО КАКТО ТРЯБВА! Въпреки, че преди всичко генетиката е важна (родословие, роднини както искаш). Тя трябва да се знае! Ако е за пари, вече и за друго говорим, макар че наистина се надявам да не е така!

Значи ли,че ако се поинтересува човек за нещо,трябва да завърши висше за това?Пак започвате подигравка.
Да,за милиони левове левове говорим.И нищо друго не ме интересува.Нишата в пазара трябва да се запълни в най кратки срокове. ;D :huh:
Някой от тук пишещите са си направо снобки,само като чуят думата"Хъски".
:'( :rolleyes: :->)

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема