Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 09 January 2009 - 02:25 PM
Публикувано: 09 January 2009 - 02:35 PM
Цитат
А дали бабата е била хъски-българска работа.
Стандарта включва тия неща, които си написал, до колкото знам, в ничий стандарт няма специален послепис: "Кучето може да наследи чертите на бабата или дядото". Логично е просто. Както каза хъскипауър: "без понятия, като наследственост и генетика нещата не се получават."
Публикувано: 09 January 2009 - 02:55 PM
Цитат
Цитат
А дали бабата е била хъски-българска работа.
Стандарта включва тия неща, които си написал, до колкото знам, в ничий стандарт няма специален послепис: "Кучето може да наследи чертите на бабата или дядото". Логично е просто. Както каза хъскипауър: "без понятия, като наследственост и генетика нещата не се получават."
И баби и дядовци и баща и майка приличат малко на Хъски,респективно и отрочетата им.
Сега доволна ли си?
Пак започвате заяждане.
Публикувано: 09 January 2009 - 03:14 PM
А сега едно елементарно обяснение.Примерно баба ти има едни черти на лицето,структура и т.н.Майка ти ги наследява от нея...А ти пък от своя страна ги наследяваш от майка си. Е,трябва ли някъде да е изрично да се опоменава,че гените се предават от поколение на поколение?
Публикувано: 09 January 2009 - 03:16 PM
Цитат
И от тая далечна пра баба,ще наследи 5-ти горен ляв кътник ли?
Ако си завършила биогенетика,ще знаеш.Едва ли някой от имащите хъски са с такава специалност,за да знае подробно.А и като заплождаш постоянно вде едни и същи кучета може и да познаеш на 90%.видях на снимка 8 малки кученца от кафява майка и черен баща,и всичките черни.
А за очите си е божа работа,няма да познаеш.
Затова Хъскитата са уникални,защото може да се пръкнат всевъзможни кученца с различна окраска и различни очи.
Ето ти бабата на снимка,айде кажи какво ще очакваш ако е твоя?
Джена
Публикувано: 09 January 2009 - 03:23 PM
Цитат
А сега едно елементарно обяснение.Примерно баба ти има едни черти на лицето,структура и т.н.Майка ти ги наследява от нея...А ти пък от своя страна ги наследяваш от майка си. Е,трябва ли някъде да е изрично да се опоменава,че гените се предават от поколение на поколение?
Прекалено подробно е обеснено в Клуб"Северни кучета" относно наследяването от родителите на кутретата.Но никъде,макар и частично не е споменато абсолютно нищо за наследствените гени от дядовците и бабите.
Според мен може да се споменат най-често срещаните генетични наследявания през поколение.
Едва ли ще е трудно да се допълни.Какво толкова лошо съм казал?
Ако не трябва да се споменава,че гените се предават,то голяма част от там написаното е излишно.Но аз не мисля така.
Публикувано: 09 January 2009 - 03:50 PM
Публикувано: 09 January 2009 - 04:03 PM
Цитат
Моето куче и типичният пример. Родителите й са със сини очи, но баба й е с различни и най-вероятно от там идва работата. За по-назад в рода трудно бих казала, но засега мога да заключа, че най-много прилича на баба си, а по характер на мама и тати ;D
Бре..., какво заключение направих ;D
Цитат
Цитат
И от тая далечна пра баба,ще наследи 5-ти горен ляв кътник ли?
Ако си завършила биогенетика,ще знаеш.Едва ли някой от имащите хъски са с такава специалност,за да знае подробно.А и като заплождаш постоянно вде едни и същи кучета може и да познаеш на 90%.видях на снимка 8 малки кученца от кафява майка и черен баща,и всичките черни.
Затова Хъскитата са уникални,защото може да се пръкнат всевъзможни кученца с различна окраска и различни очи.
Ето ти бабата на снимка,айде кажи какво ще очакваш ако е твоя?
Джена
RoZaTa, иронията да ти кажа е, че уж се интересуваш толкова много от генетика, а пък на практика май изобщо не използваш наученото. Ако си изчел толкова много литература сигурно ще знаеш какво представлява "дискретната наследственост", както и най-малкото "унаследяване"!
Съвет: Законите на Мендел са доста интересни и поучителни, само че там става въпрос за грахчета ;D

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 09 January 2009 - 04:35 PM
Цитат
Hеlia, напротив, човека си е прав-заяждам се.
Защото ми е писнало да гледам по улицата "хъскита", които приличат повече на прилеп, НО със сини очи, защото ми писна стопаните да почват да ми обясняват как един хубав ден тия им кучеподобни ще си имат малки :yahoo: и да почват да ми обясняват как кафявите хъскита всъщност не били хъскита. Писна ми да гледам и по обявите някакви измъчени от поредното раждана кучки. И всеки претендира, че неговото си е най-хубавото. Естествено.
И че тия прилепчетата са конкуренция на кучетата, които излизат от развъдниците.
Ама разбира се, как.
Писна ми и като кажа, че не знам дали Джек някога ще си има малки и е по-вероятно да го кастрирам, като стане на 5-6 години, въпреки мерака ми да има поне едно поколение като остарее, стопаните на горепосочените да ме гледат тъпо и да почват "Ама защоо? Ама той е толкова красиво хъски, пусни го поне на някое улично куче да му мине мерака."
Защото както има разбрани хора, които макар да имат неродословно хъски не се хвърлят веднага да го заплождат, напук на всички, има и такива, които ти се качват на главата и си противоречат сами, докато ти танцуват по нервите.
Наистина, навсякъде е така, не е само тук-има си и разни болни мозъци, които си кръстосват хъскита, маламути и лайки най-редовно, защото така им харесват повече...
Не мога да си обясня от къде такова търпение да четат най-редовно глупостите на такива като розата, в хората, които пишат тук и се стараят да развиват породата, които пренебрегват собствените си потребности в името на кучетата...
Публикувано: 09 January 2009 - 04:41 PM
Публикувано: 09 January 2009 - 04:46 PM
Цитат
Не бяха само грахчета ;D
Публикувано: 09 January 2009 - 04:48 PM
Цитат
Защото ми е писна да гледам по улицата "хъскита", които приличат повече на прилеп, НО със сини очи, защото ми писна стопаните да почнат да ми обясняват как един хубав ден тия им кучеподобни ще си имат малки :yahoo: и да почват да ми обясняват как кафявите хъскита всъщност не били хъскита. Писна ми да гледам и по обявите някакви измъчени от поредното раждана кучки. И всеки претендира, че неговото си е най-хубавото. Естествено.
И че тия прилепчетата са конкуренция на кучетата, които излизат от развъдниците.
Ама разбира се, как.
Писна ми и като кажа, че не знам дали Джек някога ще си има малки и е по-вероятно да го кастрирам, като стане на 5-6 години, въпреки мерака ми да има поне едно поколение като остарее, стопаните на горепосочените да ме гледат тъпо и да почват "Ама защоо? Ама той е толкова красиво хъски, пусни го поне на някое улично куче да му мине мерака."
Защото както има разбрани хора, които макар да имат неродословно хъски не се хвърлят веднага да го заплождат, напук на всички, има и такива, които ти се качват на главата и си противоречат сами, докато ти танцуват по нервите.
Наистина, навсякъде е така, не е само тук-има си и разни болни мозъци, които си кръстосват хъскита, маламути и лайки най-редовно, защото така им харесват повече...
Не мога да си обясня от къде такова търпение да четат най-редовно глупостите на такива като розата, в хората, които пишат тук и се стараят да развиват породата, които пренебрегват собствените си потребности в името на кучетата...
По-добре не бих могла да го кажа, само бих допълнила със сини очи и черно-бяла козина! ;) :palec:
Никой няма нищо против кучетата! Не те са виновни! Това трябва да се знае!
П.с. xael прочетох мнението ти няколко пъти, и честно да ти кажа.... наистина ме трогна! Самата истина....

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 09 January 2009 - 04:52 PM
Публикувано: 09 January 2009 - 04:55 PM
Цитат
Нали тоя клуб е критерия за родословие,как да не чета какво пишат там.Недей така.
И да си губя времето тук,си е мой проблем.Тъй като имам сим на твоите години(ако е вярно под аватара ти),може и да съм прочел някъде,че генетиката е наука.
А темите тук във форума съм изчел.
Публикувано: 09 January 2009 - 04:59 PM
П.П. Това,че синът ти е на моята вързраст какво общо има с темата?Знанието не идва от възрастта,а от четенето.
Edit: А да.Какво значи критерий за родословие?Родословието или го има или го няма.Мисля,че ти питаше как се предават гените на предците от 2 пояс и нагоре на поколението.
Публикувано: 09 January 2009 - 05:14 PM
Къде написах,че се интересувам от генетика?
Просто вметнах,че в КСК не е упоменато никъде за генетично наследяване от баби и дядовци.А според мен трябва,та макар и бегло.А и все пак,нали там са капацитетите по породата "ХЪСКИ",или се лъжа?
Не ми преписвай неща,които не съм казал.
Публикувано: 09 January 2009 - 05:37 PM
Цитат
Цитат
:sos:
И дори да не се интересуваш от генетика, след като се интересуваш от породата и, виждам, имаш желание да я развиеш ПРАВИ ГО КАКТО ТРЯБВА! Въпреки, че преди всичко генетиката е важна (родословие, роднини както искаш). Тя трябва да се знае! Ако е за пари, вече и за друго говорим, макар че наистина се надявам да не е така!

Публикувано: 09 January 2009 - 05:44 PM
Цитат
П.П. Това,че синът ти е на моята вързраст какво общо има с темата?Знанието не идва от възрастта,а от четенето.
Edit: А да.Какво значи критерий за родословие?Родословието или го има или го няма.Мисля,че ти питаше как се предават гените на предците от 2 пояс и нагоре на поколението.
Ни питам,а казвам,че точно там не е упоменато.А трябва!
Ако искаш да четеш,ето инфо.
Публикувано: 09 January 2009 - 05:53 PM
гените от 2,3 и т.н пояс се предават на бебетата ще съм ти много благодарна.В сайта има ПРАВИЛНИК ЗА РАЗВЪДНА ДЕЙНОСТ НА БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ СЕВЕРНИ КУЧЕТА,т.е. каква е процедурата,когато решиш да заплождаш клубно куче.Ако се интересуваш от генетика ти казах-има книги,учебници и т.н.-чети!
Публикувано: 09 January 2009 - 05:55 PM
Цитат
Цитат
Цитат
:sos:
И дори да не се интересуваш от генетика, след като се интересуваш от породата и, виждам, имаш желание да я развиеш ПРАВИ ГО КАКТО ТРЯБВА! Въпреки, че преди всичко генетиката е важна (родословие, роднини както искаш). Тя трябва да се знае! Ако е за пари, вече и за друго говорим, макар че наистина се надявам да не е така!
Значи ли,че ако се поинтересува човек за нещо,трябва да завърши висше за това?Пак започвате подигравка.
Да,за милиони левове левове говорим.И нищо друго не ме интересува.Нишата в пазара трябва да се запълни в най кратки срокове. ;D :huh:
Някой от тук пишещите са си направо снобки,само като чуят думата"Хъски".
:'( :rolleyes: :->)