Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#2341 Потребителят е офлайн   RoZaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 January 2009 - 06:00 PM

Цитат

Ако можеш да ми дадеш смислен отговор на това защо в сайта на клуба трябва да пише дали
гените от 2,3 и т.н пояс се предават на бебетата ще съм ти много благодарна.В сайта има ПРАВИЛНИК ЗА РАЗВЪДНА ДЕЙНОСТ НА БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ СЕВЕРНИ КУЧЕТА,т.е. каква е процедурата,когато решиш да заплождаш клубно куче.Ако се интересуваш от генетика ти казах-има книги,учебници и т.н.-чети!

А ти можеш ли да ми дадеш смислен отговор защо точно там да не пише?
Защо тогава е изписано толкова много за гените на родителите?
Излишно е,има достатъчно книги по генетика и литература. ;)

#2342 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 06:04 PM

Абе човек, спри се малко и се замисли. Ми нали и кучетата, които са родители, си имат и те родители? Ето ти го как не е нужно да се споменава, че от родителите на родителите на родителите.... и т.н. се предават и унаследяват гени. Също като при хората, гените си ги има, за бял цвят, за черен, за кафяв... Въпроса е кой ще е доминантен ген.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#2343 Потребителят е офлайн   RoZaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 06:16 PM

Цитат

Абе човек, спри се малко и се замисли. Ми нали и кучетата, които са родители, си имат и те родители? Ето ти го как не е нужно да се споменава, че от родителите на родителите на родителите.... и т.н. се предават и унаследяват гени. Също като при хората, гените си ги има, за бял цвят, за черен, за кафяв... Въпроса е кой ще е доминантен ген.

Абе какво толкова казах,че ме емнахте веднага всички дечурлига и започнахте отново да се заяждат?Каквото и да каже човек,както и да го каже,всичко се изавърта до думата развъдници,кастрации,непородисти,неродословни кучета и т.н.
Добре,нищо там(в клуб"СК")не трябва да се упоменава.
Така добре ли е?
И каквото каже тук всяко хлапе,трябва стриктно да се изпълнява.
Сега добре ли е?
И за гарнитура:
Аз не съм по-умен от едно хлапе.-Така сигурно е най-добре?
Ако още един път се нахвърли някой от вас срещу мен,ще се жалвам от вас.
И не се опитвайте да ме провокирате,много сте малки за това.

#2344 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 06:20 PM

Е сега, ако ми кажеш в целия ми пост къде се споменава за развъдници, кастрации, непородисти и неродословни кучета... И кое е заяждането, че аз нещо не го виждам.
Както и да е, няма да се занимавам повече. То затова и другите спряха. Който иска да научи нещо, ще го направи. Който не иска, ще реагира като теб. Лека вечер.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#2345 Потребителят е офлайн   RoZaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 08:02 PM

Цитат

Е сега, ако ми кажеш в целия ми пост къде се споменава за развъдници, кастрации, непородисти и неродословни кучета...

Каквото и да каже човек,както и да го каже,всичко се изавърта до думата развъдници,кастрации,непородисти,неродословни кучета и т.н.

Я прочети цялото изречение.
Стига вадихте думи(от изреченията)  и да ме замеряте с безсмислени въпроси.
И нормално беше да спрат с поредното нападение върху тук пишещ.

#2346 Потребителят е офлайн   karol5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2009 - 08:25 PM

виж RoZaTa , няма смисъл до продължаваш, колкото и да се опитваш и колкото и да се интересуваш, никой няма да спре да те напада, така е, просто тук чуят л за някой с неродословно хъски и първият въпрос е - кастрирахте ли го, а после пък да не говорим за това , че примерно ти си си заплодил кучето и си продал малките, тогава вече си черната овца, това е няма др. вариант, всички тук държат най - вече на родословията при хъскито, всичко др. е хъскиподобно и т.н., няма смисъл и ти да хабиш приказки и нерви, а те от своя страна да те нападт постоянно , става един затворен кръг и целият форум се нежежава, няма смисъл, пиши общи неща питай общи неща не споменавай заплождане на неродословно хъски и продажба на бебета и всичко да си е по старо му , :blink:
User's Signature

Качена снимка

#2347 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 08:34 PM

И 10 пъти да го прочета, пак те питам, къде съм извъртяла до това поста си.
Абе вие двамата що не основете клуб на непрекъснато нападаните безпричинно, или на жертвите? Я прочетете пак постовете, пък после говорете пак... Егати и хората! Едно си баба знае, едно си баба бае, това сте вие.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#2348 Потребителят е офлайн   karol5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2009 - 09:17 PM

абе незнайната , аз не мога теб да те разбера извинявай ама може ли и някой др. освен теб да се изкаже, случайно да забелязваш , че се опитвам да разобедя господина или госпожата, да да пишат по начин който дразни останалите участници във форума. не мога да ръзбера къде съм се писала като жертва или нападната , незнам я ми покажи , че да ми стане ясно, айде ако обичаш прастани да си на всяко л....о мерудия, става ли, уж се бяхме разбрали с теб, а май ти харесва да си пишем двечките било във форума , било на лични.

айде да спрем малко а?
User's Signature

Качена снимка

#2349 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 09:34 PM

Абе хора нужно ли е във всяка една тема в този форум да спорите ,да се заяждате и да се карате ???? Неможе ли просто  когато някой пита нещо да му отговорите  нормално или просто да пренебрегнете въпроса ? Винаги ще има някой да нарече кучето ви кучеподобно щом е без родословие , но тъкав е живота .Преценете сами кога в дадено време трябва да спрете с тези простотии. :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#2350 Потребителят е офлайн   hrisipisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 09:39 PM

Лелелееее бяхте се кротнали за малко, абе Розата какво не ти е ясно за генетиката, че чак и черно на бяло да ти го пише, то е ясно бебешките кученца ще приличат на някой от родата, например моето пупи беше сиво, майката черна, бащата бял  :rolleyes: а моето пупи по средата сивичка(оххх дано скоро я намеря) Моето детенце например има бяло петно с бели косъмчета на лявото слепоочие, същия белег го има и моя брат, който и се пада вуйчо   :rolleyes: Логично е бебетата кученца да наследят от всеки по нещо, добро или лошо, и както всички знаем в английския няма баба и дядо, има стара майка и стар татко, така че е нормално да се наследи и от тях нещо, с пожелание най-доброто  :->)
User's Signature

Качена снимка
ИМАМ БИЛЕТ ЗА КОНЦЕРТА НА МАДОНААА

#2351 Потребителят е офлайн   karol5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2009 - 09:41 PM

ами именно, аз реших да престана да се заяждам с определени индивид, но те не престават , затова реших и съвсем спокойно , да обясня на розата да спре да пише  по теми които са дразнещи, но тези същите индивиди , не спират да се заяждат, не мисля че някой би трябвало да се обижда зарид това , че определени хора му наричат кучето хъскиподобно, нали си го обича и за него не би трябвало да има значеие с какви епитети го наричат, така че точно това искам и аз да спрет  всичките тези обиди и караници, покрай тях нищо не научаваме за животните си в крайна сметка , а нали затова е този форум
User's Signature

Качена снимка

#2352 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2009 - 09:51 PM

Аз едно не мога да разбера :huh:Къде в спора се споменават родословни и неродословни хъскита?Говорихме за генетика.Това,че имате някакви дразги с определени потребители си е ваш проблем.Оправяйте си ги на лични.Темата беше съвсем друга :rolleyes: и тя е дали бебетата наследяват гени от бабите и дядовците си.

Виджам,че RоZaTa се е измъкнал от въпроса ми с въпрос.Негово право.Но за мен това значи,че не може да се обоснове и аз приемам,че е така.

RоZaTa,не заплашвай,че ще се оплачеш на администрацията.Аз не видях някой да прави нещо против правилата на форума.
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

#2353 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 10:10 PM

Абе, Карол5, изяде ме с това. Айде вече да престанеш! Щом не ти пука, не би трябвало да се обиждаш!
И аз не видях къде се споменават родословни кучета, кастрация на неродословните и т.н. и попитах няколко пъти! Отговор няма, защо ли?!?
Опитах се да обясня за родителите, че и те си имат родители и т.н., ама няма кой да прочете... Ох, от един потребител, целия форум стана кошер!

Цитат

Винаги ще има някой да нарече кучето ви кучеподобно щом е без родословие , но тъкав е живота .

Това пък кой го е казвал? Куче без родословие - кучеподобно? Е това е пълна простотия!
П.С. Говорим за тази тема, за този спор. Айде да си наясно за какво иде реч, преди да пишеш. И ако не ти пука, значи не би трябвало да се обиждаш - т.е. ако не ти пука наистина, това няма да те засегне. Както и да е.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#2354 Потребителят е офлайн   karol5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2009 - 10:18 PM

ami neznainata az bqh sprqla ti zapo4na otnovo, naistina ne mi puka , no ne moje kogato nqkoi te obijda da mal4i6, nali ?! izvinqvam se za pisaneto no mi precaka ne6to smqnata na ezika
a otnosno rodoslovnite ku4eta i kastraciqta aide da razgleda6 temite ot malko po - napred i da vidi6 :wub:
User's Signature

Качена снимка

#2355 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 09 January 2009 - 10:31 PM

Цитат

Цитат

Именно от там идва разликата ти може само да гадаеш кое бебе на коя баба прилича и какво да очакваш докато аз като ми се роди бебе знам какво да очаквам ( е , не на 100% ) като погледна родословите а и ако реша да се ровя из нета мога да стигна до много далечна пра баба примерно.

И от тая далечна пра баба,ще наследи 5-ти горен ляв кътник ли?
Ако си завършила биогенетика,ще знаеш.Едва ли някой от имащите хъски са с такава  специалност,за да знае подробно.А и като заплождаш постоянно вде едни и същи кучета може и да познаеш на 90%.видях на снимка 8 малки кученца от кафява майка и черен баща,и всичките черни.
А за очите си е божа работа,няма да познаеш.
Затова Хъскитата са уникални,защото може да се пръкнат всевъзможни кученца с различна окраска и различни очи.
Ето ти бабата на снимка,айде кажи какво ще очакваш ако е твоя?
Джена

Roz...наистина няма нужда да ме иронизираш с разни там кътници. Каквото и да си говорим аз винаги ще имам по ясна представа защото знам какво искам и къде да го търся...и знам какво да очаквам пак ще се повторя както казах и в първия си пост никога няма 100% сигурност.

Цитат

А и като заплождаш постоянно вде едни и същи кучета може и да познаеш на 90%.

Надявам се не визираш мен с това изказване...че повярвай ми няма тука друг такъв ку-ку като мен да обикаля из чужбина за мъжкари при все ,че и в къщи си има достатъчно. За мен лично развъждането и въденето на кученца е коренно различно нещо. В първия случай мислиш ,градиш план, гледаш кръвни линии и куп други неща.
Във втория просто хващаш първото,което ти хареса на око и след 60 дни гледаш кученца.И за очите мога да имам доста по голяма успеваемост за познаване от колкото при случайна връзка.
А за цветовете каво да кажем..има някой,които се водят доминантни и това също помага при прогнозите. Никъде не съм казала,че бебетата не наследяват от преките си родители...напротив наследяват но има и доста от предците назад. Ето ти пример Джеки на xael е по доброто копие на майка си само,че кафяв. А Томба ами той е на дядо си едно към едно,даже 20 минути  преди да се роди казах на Мая,че е възможно и пинто да се роди...и хоп ето ти Томба на бял свят. Някой неща се знаят най - вече заради родословия за конкретното куче -седи друго куче ти го знаеш зад него стои друго и така...когато си добре информиран очакваш по малко изненади.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#2356 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 10:36 PM

Цитат

Винаги ще има някой да нарече кучето ви кучеподобно щом е без родословие , но тъкав е живота .

Цитат

Това пък кой го е казвал? Куче без родословие - кучеподобно? Е това е пълна простотия!
П.С. Говорим за тази тема, за този спор. Айде да си наясно за какво иде реч, преди да пишеш. И ако не ти пука, значи не би трябвало да се обиждаш - т.е. ако не ти пука наистина, това няма да те засегне. Както и да е.

Да,простотия е . ;)

Цитат

Защото ми е писнало да гледам по улицата "хъскита", които приличат повече на прилеп, НО със сини очи, защото ми писна стопаните да почват да ми обясняват как един хубав ден тия им кучеподобни ще си имат малки 

User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#2357 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 10:43 PM

Едит: ами... наистина винаги ще се намери някой да нарече безпородно куче "кучеподобно"... Уви, такъв ни е манталитета май.

МОД: докато съществува този форум, тук ще пише за кучета, за родословия, за развиване на породите, за това защо не трябва да се развъжда и за това как трябва да се развъжда, за кастрациите, борсите, наследствените болести, генетиката и всякакви проблеми свързани с това.
RoZaTa ти си писател, не си читател. Или четеш и не разбираш. Възрастта тук не е определяща. В този форум вече има много деца, които знаят повече от теб. Всеми си бележка и не дразни потребителите. Ограничете спама, следващите мерки ще бъдат заключени теми и малко почивка за който заслужи.

User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#2358 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 10:47 PM

Много се извинявам ама много може тъпо да ви просвучи гледам че пишете за бирената мая а аз нз за какво се дава и какво е нейното преднзначение пак ли е за качване на маса като при хората  :huh:

#2359 Потребителят е офлайн   atizavar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 10:48 PM

Тва е форум за кучета не за ЧЕШЕНЕ НА ЕЗИЦИ.
Всеки знае всичко.

#2360 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2009 - 10:50 PM

Цитат

А за очите си е божа работа,няма да познаеш.
Затова Хъскитата са уникални,защото може да се пръкнат всевъзможни кученца с различна окраска и различни очи.

Това изкърти сички миФки!  :->) :->) :->) :->)
Отивам в темата за бисерите, дали някой не ме е изпреварил...

Божата работа за теб, често е закономерност или нещо съвсем в реда на нещата, напълно очаквано от други с повече познания в тази област. Като пишеш, че не се интересуваш от генетика, поне не пиши простотии от този сорт да се излагаш!  :->)
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема