Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#2361 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 January 2009 - 10:51 PM

Цоко, бирена мая се дава при липса на апетит, аз доколкото знам, също и за козината. Но може да бъркам.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#2362 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 11:45 PM

Цитат

Цоко, бирена мая се дава при липса на апетит, аз доколкото знам, също и за козината. Но може да бъркам.

Не само.
И за укрепване на кости и козина.

А кучеподобното го написах аз, написах го за изолирани случаи, но пък ще ви снимам "хъскитата" в квартала да видите защо го написах.  ;D
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#2363 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 January 2009 - 12:29 AM

Надявам се мод да не приеме това като продължение на спама, за пръв път ще коментирам по тези спорове.
Искам да Ви кажа, че за човек или поне за мен, хъскиподобно и кучоподобно звучи доста убидно. Ок кучето ми няма родословие, следващото ще има. От както съм в този форум гледам по-друг начин на нещата, но начина по който се изразяват някой потребители е доста обиден (има 1 потребител, който някак си ми се струва, че избива комплекси с прекрасното си родословно хъски, но както и да е). Да Бък няма родословие, но за мен си е прекрасно момче, не е хъскоподобно. Да не е 100% в стандарта и аз го виждам, познавам родителите му и бабите и дядовците (само до там), някой са с родословия някой не. Не мога да знам тези отклонения просто дефект ли са или наистина има нещо, което не е хъски по назад, не му пука обичам си го. И аз виждам по улиците много кучета, които са много далеч от хъскитата, приличат си само по сините очи, но моля Ви стига с тези спорове, защото на мен лично не ми е приятно да ги чета. Нормално е хората с неродословни кучета да се засегнат.
За съжаление има и доста хора с родословни кучета, които решават я да си избият парите я нещо друго и ги развъждат с каквито им падне (неродословни). Типичен пример за това е дядо ни, няма да Ви кажа колко кучки е заплодил, за съжаление собственикът му ми е приятел, но не му идва ъкъла в главата, и тъй като приятелката му влиза тук, надявам се да няма обидени.
User's Signature

Качена снимка

#2364 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 11 January 2009 - 10:36 AM

И на мен ми втръсна от повтаряне на едно и също. Никой няма нищо против неродословните хъскита, lizka. Има ги, обичани са, грижа ни е за тях. Против съм, когато става дума за развъждането им. Наистина не разбирам, какво обидно има в това, да вземеш отговорното решение да не заплождаш. Каква е тази мания на всяка цена да се включиш в омагьосания кръг. На всеки новодошъл се обяснява да не взима кученце от зоомагазин, заради нечовешките условия във фермите за кучета; да не взима продукт на съседско размножаване, защото така не само се насърчават собствениците да произведат и следващо кучило, но и не се знае какви генетични болести се пренасят в поколението.
Това е основата. Никога не съм имала за цел да обидя собствениците на неродословни хъскита. Недоумявам кое е това чудо, което кара всеки собственик на женско куче да ламти за бебета. Кучето със сигурност е страхотно, никой не намеква, че ако имаш неродословно куче си лош стопанин, нито, че кучето е второ качество, когато те съветват да не заплождаш. Имам куче, женско, което няма да бъде развъждано. Това в никакъв случай не означава, че не обичам Зита, или че я смятам за недостойна или второкачествена. Тя е моето съкровище -онези от вас, с които се знаем отдавна са го разбрали -от постовете, от отношението ми към нея, от целия ни съвместен живот. Нейния живот няма да е непълноценен за това, че никога няма да има кученца. Тя не е човек, че да и липсват снимките на внуците в портфейла. И въпреки, че е с родословие, нейното развъждане няма да допринесе за развитието на породата. Така стоят нещата и нито се комплексирам, нито се обиждам или дразня, ако друга кучка има по-добри гени от моята и има бебета. Защо, когато кучката няма родословие е едва ли не въпрос на чест да я заплоди?
За xael. Абсолютно я разбирам. Понякога нивото, до което докарват любимата ни порода псевдоразбирачите, ме обезверява и мен -огледайте се. Всяко следващо махленско кучило от "хъскита" има все по-големи уши и навити като на прасенца опашчици -хората на другия край на каишката са дали някакви пари за тези кучета и са имали други очаквания. Защо трябва да е така? Толкова ли е трудно да обичаш животинката си, без да задоволяваш собствените си интереси -били те материални или емоционални -и да не създаваш кученца, които да бъдат продадени на първите срещнати, които на свой ред да направят същото?
Много писах, много трих. Дано поне един човек се престраши да прочете цялата тирада и да разбере това, което исках да кажа.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#2365 Потребителят е офлайн   vinek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 January 2009 - 12:18 PM

:samodovolen: :kuchence:
User's Signature

In a moment of peace
http://vbox7.com/play:0c7b79a9

#2366 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2009 - 01:36 PM

Илит, много добре си го написала! Това е, което и аз се опитвам да кажа на хората, но нямам дар слово :blink:
Аз като казах на майка ми, че се чудя дали да кастрирам едно женско кученце, тя вика: Абе, недей да осакатяваш животинката  :o :huh:
А уж е интелигентен човек, чете доста, знае доста, ама това мислене си остава...
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#2367 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2009 - 02:27 PM

neznainata, повечето ми роднини са на мнението на майка ти. Една приятелка има хъскиподобно и днес я убеждавах да не я разпложда. Дадох й адреса, дано да се регистрира скоро. :blink:
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#2368 Потребителят е офлайн   damyan86 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2009 - 05:50 PM

Имам един много сериозен въпрос. Знам че на кучетата не е хубаво да се дава пилешки кокали, а перушината е още по опасна. Днес на разходката с Реджи, успя да ме издебне и намери няколко пера (доста бяха) и не успях да му ги взема...изяде ги всичките! Много се притеснявам, дайте съвет какво да правя!  :(
User's Signature

Just Do It!!!  Качена снимка

#2369 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2009 - 06:22 PM

Цитат

Да не е 100% в стандарта и аз го виждам, познавам родителите му и бабите и дядовците (само до там), някой са с родословия някой не. Не мога да знам тези отклонения просто дефект ли са или наистина има нещо, което не е хъски по назад, не му пука обичам си го

lizka супер си е белия зъб  ;D не виждам дефекти по хайвана.

илит на майтап да питам само, ти имаш ли родословие? сигурен ли си за кръвта в родата и дали няма някви по сериозни здравословни проблеми, които можеш да наследиш?  с "дефектите" как си ? аз примерно имам много и затва не ходя на изложби, едвам го преживявам ((о:  ;D в големия кръг на шегата естествено (:

но мисля, че не трябва да се вживявате толкова, кучета или не, това е част от еволюцията и кръговрата, ще оцелее по-силния  :blink:

#2370 Потребителят е офлайн   RoZaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2009 - 06:46 PM

Джорджо,

В българските вени тече кръв от 76 племена,но не сме умрели още. ;)
А и на какъв интерес се радват кроманьонките,мулатките,метиските в днешно време,мани-мани. :yahoo:

Дамяне,

За пръв път чувам,че кучета не трябва да ядат пилешки кокъли.Те са толкова крехки,че сварени или печени,са лакомство за всяко куче.Ако преценяваш,че Реджи ти е още малък е друго нещо.Айра ги яде,та ушите и пращят. :blink:
В някой колбаси(и клембилши) е пълно с перушина,пък не сме умрели още.Ще ги изака,небой се.

#2371 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2009 - 07:02 PM

http://www.dalportal...nt/view/191/27/

Цитат

Категорично изключете птичите кости!

Пилешките кости са кухи, цепят се като игЛички и правят страшни проблеми и на кучето, и на собственика, и на ветеринаря.
На сторото куче, дядо ми, бог да го прости е давал пилешки кости, но си е играл да ги стрива. Не че разбирам каква е била файдата от цялата тази работа...добре че съм била малка.
User's Signature

#2372 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 11 January 2009 - 07:35 PM

Много, много се извинявам за спама, ама не мога да се сдържа...не е човешко просто :sarkastichen:

Цитат

А и на какъв интерес се радват кроманьонките,мулатките,метиските в днешно време,мани-мани. :yahoo:

:yahoo:Виждам, че освен от кучета и от антропология разбираш :sarkastichen:

П.П. За да не е тотален спам -пилешките кости са едни от най-опасните, особено тръбните. От малко перушина обаче не се тревожи.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#2373 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2009 - 07:39 PM

А перушината защо е вредна?
User's Signature

#2374 Потребителят е офлайн   RoZaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2009 - 07:51 PM

Цитат

Много, много се извинявам за спама, ама не мога да се сдържа...не е човешко просто :sarkastichen:

Цитат

:yahoo:Виждам, че освен от кучета и от антропология разбираш :sarkastichen:

П.П. За да не е тотален спам -пилешките кости са едни от най-опасните, особено тръбните. От малко перушина обаче не се тревожи.

Даа,вместо креолки(Алисия Кейс да речем) съм сбъркал.
А ти не пропускаш възможността да се заяждаш.
Много злоба в тебе,много нещо.

#2375 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2009 - 08:47 PM

RoZaTa, виж не ме интересува какво правиш с кучето си, как го гледаш и как го храниш, това си е лично твоя работа. Но моля те не давай съвети на хората от сорта, че пилешките кокали са голям деликатес видите ли и е хубаво да се дават на кучета. Още веднъж доказа, че от както си в този форум, дори не си прочел елементарните теми за хранене. Там за кокалите всичко е написано.
Хора, ако обичате кучетата си не ги хранете с кокали! Нито с рога и копита, глави, зъби или прочее гадости.

----

п.с. xael перушината дразни стомаха, да не говорим, че няма нищо за ядене в нея. съвсем на скоро един познат имаше проблем с кучето си, два дена нямало апетит и повръщало, докато на края не повърнало перо и нещата се оправили.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#2376 Потребителят е офлайн   karol5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2009 - 08:49 PM

за пилешките кости имам личен опит преди време имах канадски вълк и го хранех с пилешки кости освен др., след около месец направи възпаление на дебелото черво , започна да изаква кръв и гной, още като го видях и на вета, който ми обясни че тези същите кости го наранява отзад, сокато ги изхожда понеже не могъл да ги смели както трябва и това е ставало един два пъти докато накрая се е получила рана, която не може да зарастне а точно обратното започва да набира, че го стиска за да излезе гнойта , а той милият както си беше див ако беше успял да докопа доктора вярвайте ми нямаше да е жив сега , дори и на мен налетя тогава докато се успокой след процедурата и лекарствата за обезболяване стоя вързан в клиниката през врата , муцуната и тялото , после си го прибрах момчето и така с хапчета с мазане успя да се оправи , но вета каза на кучета пилешки кокали - не
User's Signature

Качена снимка

#2377 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2009 - 09:47 PM

Илит,абсолютно съм съгласна с мнението ти!Напълно те подкрепям!

RoZaTa,за пореден път се убеждавам,че ти нищо не възприемаш!Иначе претенциите,че си човек,който възприема са огромни!ОГРАМОТИ СЕ ВЕЧЕ!НАЛИ СИ ГОЛЯМ И НИЕ СМЕ ДЕЦА.ДАЙ НИ ПРИМЕР!ОСВЕДОМИ СЕ ПЪРВО И ТОГАВА ПИШИ КАКВОТО И ДА Е БИЛО!
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

#2378 Потребителят е офлайн   damyan86 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2009 - 09:54 PM

много благодаря на всички за отговорите, надявам се да няма лоши последици.  :blink:
User's Signature

Just Do It!!!  Качена снимка

#2379 Потребителят е офлайн   RoZaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2009 - 10:58 PM

Цитат

Илит,абсолютно съм съгласна с мнението ти!Напълно те подкрепям!

RoZaTa,за пореден път се убеждавам,че ти нищо не възприемаш!Иначе претенциите,че си човек,който възприема са огромни!ОГРАМОТИ СЕ ВЕЧЕ!НАЛИ СИ ГОЛЯМ И НИЕ СМЕ ДЕЦА.ДАЙ НИ ПРИМЕР!ОСВЕДОМИ СЕ ПЪРВО И ТОГАВА ПИШИ КАКВОТО И ДА Е БИЛО!

Научил съм се поне малко.Да не пиша с големи букви,освен имена.
Абе трябва ли всички,като квачки да се изредите да ме поучавате?
Чета и се ограмотявам избирателно.
Мое куче до сега с пилешките кокали не е имало проблем.А вашите като имат,споделете като Карол.

#2380 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2009 - 11:30 PM

То веднъж става... Само можеш да се радваш, че досега не се е случило нищо.
Интересно, какво е мнението на ветеринаря ти за даването на пилешки кости на кучета?
Изобщо костите с какво са полезни, че са чак пък деликатес? Смея да твърдя, че съм изчела доста теми тук, в които се казва, че няма нищо полезно в кокалите. Не се заяждам, а питам информативно - ти можеш ли да докажеш, че са полезни?
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема