Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 09 January 2009 - 11:45 PM
Цитат
Не само.
И за укрепване на кости и козина.
А кучеподобното го написах аз, написах го за изолирани случаи, но пък ще ви снимам "хъскитата" в квартала да видите защо го написах. ;D
Публикувано: 11 January 2009 - 12:29 AM
Искам да Ви кажа, че за човек или поне за мен, хъскиподобно и кучоподобно звучи доста убидно. Ок кучето ми няма родословие, следващото ще има. От както съм в този форум гледам по-друг начин на нещата, но начина по който се изразяват някой потребители е доста обиден (има 1 потребител, който някак си ми се струва, че избива комплекси с прекрасното си родословно хъски, но както и да е). Да Бък няма родословие, но за мен си е прекрасно момче, не е хъскоподобно. Да не е 100% в стандарта и аз го виждам, познавам родителите му и бабите и дядовците (само до там), някой са с родословия някой не. Не мога да знам тези отклонения просто дефект ли са или наистина има нещо, което не е хъски по назад, не му пука обичам си го. И аз виждам по улиците много кучета, които са много далеч от хъскитата, приличат си само по сините очи, но моля Ви стига с тези спорове, защото на мен лично не ми е приятно да ги чета. Нормално е хората с неродословни кучета да се засегнат.
За съжаление има и доста хора с родословни кучета, които решават я да си избият парите я нещо друго и ги развъждат с каквито им падне (неродословни). Типичен пример за това е дядо ни, няма да Ви кажа колко кучки е заплодил, за съжаление собственикът му ми е приятел, но не му идва ъкъла в главата, и тъй като приятелката му влиза тук, надявам се да няма обидени.
Публикувано: 11 January 2009 - 10:36 AM
Това е основата. Никога не съм имала за цел да обидя собствениците на неродословни хъскита. Недоумявам кое е това чудо, което кара всеки собственик на женско куче да ламти за бебета. Кучето със сигурност е страхотно, никой не намеква, че ако имаш неродословно куче си лош стопанин, нито, че кучето е второ качество, когато те съветват да не заплождаш. Имам куче, женско, което няма да бъде развъждано. Това в никакъв случай не означава, че не обичам Зита, или че я смятам за недостойна или второкачествена. Тя е моето съкровище -онези от вас, с които се знаем отдавна са го разбрали -от постовете, от отношението ми към нея, от целия ни съвместен живот. Нейния живот няма да е непълноценен за това, че никога няма да има кученца. Тя не е човек, че да и липсват снимките на внуците в портфейла. И въпреки, че е с родословие, нейното развъждане няма да допринесе за развитието на породата. Така стоят нещата и нито се комплексирам, нито се обиждам или дразня, ако друга кучка има по-добри гени от моята и има бебета. Защо, когато кучката няма родословие е едва ли не въпрос на чест да я заплоди?
За xael. Абсолютно я разбирам. Понякога нивото, до което докарват любимата ни порода псевдоразбирачите, ме обезверява и мен -огледайте се. Всяко следващо махленско кучило от "хъскита" има все по-големи уши и навити като на прасенца опашчици -хората на другия край на каишката са дали някакви пари за тези кучета и са имали други очаквания. Защо трябва да е така? Толкова ли е трудно да обичаш животинката си, без да задоволяваш собствените си интереси -били те материални или емоционални -и да не създаваш кученца, които да бъдат продадени на първите срещнати, които на свой ред да направят същото?
Много писах, много трих. Дано поне един човек се престраши да прочете цялата тирада и да разбере това, което исках да кажа.
Публикувано: 11 January 2009 - 12:18 PM
Публикувано: 11 January 2009 - 01:36 PM
Аз като казах на майка ми, че се чудя дали да кастрирам едно женско кученце, тя вика: Абе, недей да осакатяваш животинката :o :huh:
А уж е интелигентен човек, чете доста, знае доста, ама това мислене си остава...
Публикувано: 11 January 2009 - 02:27 PM
Публикувано: 11 January 2009 - 05:50 PM
Публикувано: 11 January 2009 - 06:22 PM
Цитат
lizka супер си е белия зъб ;D не виждам дефекти по хайвана.
илит на майтап да питам само, ти имаш ли родословие? сигурен ли си за кръвта в родата и дали няма някви по сериозни здравословни проблеми, които можеш да наследиш? с "дефектите" как си ? аз примерно имам много и затва не ходя на изложби, едвам го преживявам ((о: ;D в големия кръг на шегата естествено (:
но мисля, че не трябва да се вживявате толкова, кучета или не, това е част от еволюцията и кръговрата, ще оцелее по-силния :blink:
Публикувано: 11 January 2009 - 06:46 PM
В българските вени тече кръв от 76 племена,но не сме умрели още. ;)
А и на какъв интерес се радват кроманьонките,мулатките,метиските в днешно време,мани-мани. :yahoo:
Дамяне,
За пръв път чувам,че кучета не трябва да ядат пилешки кокъли.Те са толкова крехки,че сварени или печени,са лакомство за всяко куче.Ако преценяваш,че Реджи ти е още малък е друго нещо.Айра ги яде,та ушите и пращят. :blink:
В някой колбаси(и клембилши) е пълно с перушина,пък не сме умрели още.Ще ги изака,небой се.
Публикувано: 11 January 2009 - 07:02 PM
Цитат
Пилешките кости са кухи, цепят се като игЛички и правят страшни проблеми и на кучето, и на собственика, и на ветеринаря.
На сторото куче, дядо ми, бог да го прости е давал пилешки кости, но си е играл да ги стрива. Не че разбирам каква е била файдата от цялата тази работа...добре че съм била малка.
Публикувано: 11 January 2009 - 07:35 PM
Цитат
А и на какъв интерес се радват кроманьонките,мулатките,метиските в днешно време,мани-мани. :yahoo:
:yahoo:Виждам, че освен от кучета и от антропология разбираш :sarkastichen:
П.П. За да не е тотален спам -пилешките кости са едни от най-опасните, особено тръбните. От малко перушина обаче не се тревожи.
Публикувано: 11 January 2009 - 07:39 PM
Публикувано: 11 January 2009 - 07:51 PM
Цитат
Цитат
В българските вени тече кръв от 76 племена,но не сме умрели още. ;)
:yahoo:Виждам, че освен от кучета и от антропология разбираш :sarkastichen:
П.П. За да не е тотален спам -пилешките кости са едни от най-опасните, особено тръбните. От малко перушина обаче не се тревожи.
Даа,вместо креолки(Алисия Кейс да речем) съм сбъркал.
А ти не пропускаш възможността да се заяждаш.
Много злоба в тебе,много нещо.
Публикувано: 11 January 2009 - 08:47 PM
Хора, ако обичате кучетата си не ги хранете с кокали! Нито с рога и копита, глави, зъби или прочее гадости.
----
п.с. xael перушината дразни стомаха, да не говорим, че няма нищо за ядене в нея. съвсем на скоро един познат имаше проблем с кучето си, два дена нямало апетит и повръщало, докато на края не повърнало перо и нещата се оправили.

JulyVell Siberians
Публикувано: 11 January 2009 - 08:49 PM
Публикувано: 11 January 2009 - 09:47 PM
RoZaTa,за пореден път се убеждавам,че ти нищо не възприемаш!Иначе претенциите,че си човек,който възприема са огромни!ОГРАМОТИ СЕ ВЕЧЕ!НАЛИ СИ ГОЛЯМ И НИЕ СМЕ ДЕЦА.ДАЙ НИ ПРИМЕР!ОСВЕДОМИ СЕ ПЪРВО И ТОГАВА ПИШИ КАКВОТО И ДА Е БИЛО!
Публикувано: 11 January 2009 - 10:58 PM
Цитат
RoZaTa,за пореден път се убеждавам,че ти нищо не възприемаш!Иначе претенциите,че си човек,който възприема са огромни!ОГРАМОТИ СЕ ВЕЧЕ!НАЛИ СИ ГОЛЯМ И НИЕ СМЕ ДЕЦА.ДАЙ НИ ПРИМЕР!ОСВЕДОМИ СЕ ПЪРВО И ТОГАВА ПИШИ КАКВОТО И ДА Е БИЛО!
Научил съм се поне малко.Да не пиша с големи букви,освен имена.
Абе трябва ли всички,като квачки да се изредите да ме поучавате?
Чета и се ограмотявам избирателно.
Мое куче до сега с пилешките кокали не е имало проблем.А вашите като имат,споделете като Карол.
Публикувано: 11 January 2009 - 11:30 PM
Интересно, какво е мнението на ветеринаря ти за даването на пилешки кости на кучета?
Изобщо костите с какво са полезни, че са чак пък деликатес? Смея да твърдя, че съм изчела доста теми тук, в които се казва, че няма нищо полезно в кокалите. Не се заяждам, а питам информативно - ти можеш ли да докажеш, че са полезни?