Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#2561 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 January 2009 - 10:31 PM

Аммм а наякоя снимка няма ли да качиш щот поне така си мисля че не си качвал ад видин калпазанина наистина ли е толкова непослушен  :blink:

#2562 Потребителят е офлайн   jimmyfisher Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:footbag, hiking, cycling
Публикувано: 22 January 2009 - 10:48 PM

Той вече не е калпазанин, беше. Аз като го разправях това на този човек от форума говорех за време преди месец. Сега Лени е толка мил. Като си подам ръката само я ближе. Абе особено след случая с овчарката, той е втрещен и всичко изпълнява, разбра кой е the leader of the pack. Имам снимки докато още е болен, но е типичното черно-бяло хъски с много лош поглед, аз тука като ви гледам любимците, колко мило гледат. Това куче моето, който го види и вика ебати и звяра кажи му да не ме гледа. Половината ми приятели, щото не са свикнали с кучета и като дойдат вкъщи и Лени като усети, че доминира и почва як тормоз. Абе готин е звяра, вече нямам грижи с него. От както почнахме да излизаме по 7-8 пъти на ден и от както си намерихме приятели, с които разбира се много се бием, не сме си вършили работата вкъщи(почти 2 седмици). Абе добре си е песа.
Само искам да попитам: Имали някаква вреда от това, че му давам зеленчуци и плодове? И от кои по точно? Благодаря ви предварително?

#2563 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2009 - 10:55 PM

Аз на Чара и давам морковче да си гризка като кокалче малко банан съм и давал ма нз от кои може да се продриска а я двора яде мушмоли  ;D

#2564 Потребителят е офлайн   jimmyfisher Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 January 2009 - 11:22 PM

Между другото снощи към 3 часа сутринта, малкия нави глас ама яко все едно го колят. Събудих се обаче си помислих, че е една от поредните му прищявки да влиза в стаята и почнах да се унасям, обаче той се премести пред вратата и продължи, но тъй като сме се разбрали той да си спи в кухнята и коридора, аз си откъртих. Обаче към 4:30 се събудих пак от негово скимтене. И този път станах и той ме чакаше, а на възглавничката си беше направил локвичка. Изглежда е сънувал кошмар и се е уплашил, та след това ми е търсил подкрепата пред вратата, защото след като се подадох и го поуспокоих, той спря скимтенето.
Ималили сте такъв случай? Защото първия път когато аз имах кучето ми беше в ръцете и спеше. Докато изведнъж не започна да се гърче и се напика от страх, но това беше, защото беше болен тогава.

#2565 Потребителят е офлайн   Torres Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2009 - 09:19 AM

Цитат

малееее, уж не съм блондин, но не се сетих  ;D ;D ;D Мерси много  :P :P ;)

Давай докат е малък  ;D

Моя сега с какви усилия го дигам на кантара, ако знаеш  :rolleyes:  ;D
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#2566 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2009 - 09:25 AM

По-скоро Лени е имал зорче,а ти като не си му обърнал внимание се е напишкал :(

П.П. Абе незнам кучето ти дали ще психяса,както каза бушката,но ти задължително трябва да се прегледаш.Нищо лично.
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

#2567 Потребителят е офлайн   trv89 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 January 2009 - 03:32 PM

трябва ми съвет  :blink: искам да си купя хъски ,но незнам дали ще се понася с останалата част от животинския свят в нас (куче кокер , котка и морско свинче) това ми е голямата мъка и ако може да ми дадете някаква информация от къде мога да си взема малък бебок нямам претенции за родословие просто искам хъски  smiley мерси предварително  :blink:

#2568 Потребителят е офлайн   kisiov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2009 - 03:39 PM

насочи се към сайта за обяви topobiavi.com и според мен ще се погаждат само трябва време да свикнат :)
User's Signature

Качена снимка

Човек се учи от грешките си,а умният човек от своите и от грешките на другите!

#2569 Потребителят е офлайн   jimmyfisher Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 January 2009 - 04:52 PM

Цитат

По-скоро Лени е имал зорче,а ти като не си му обърнал внимание се е напишкал :(

П.П. Абе незнам кучето ти дали ще психяса,както каза бушката,но ти задължително трябва да се прегледаш.Нищо лично.

Не споредн мен си беше просто кошмар, защото той никога не сигнализира като ще прави нещо, а и вечер не прави, щото последната ни разходка е някъде преди да легна варира между 12-1 часа и така. Но кучето просто се успокои като ме видя. Мисля, че е имал нужда от подкрепа, щото се е изплашил. А вече от както почнахме да се хапим той ме възприема като куче, само където си нямам като техните кожухчета и много ме боли като ми задърпа ушите с тез остри зъби, а да не говорим за носа и бузите, но к'во да го правиш иска да си играе звяра. Иначе за преглеждането, няма нужда щото на мен ми е вродено да се държа инфантилно със заобикалящия ме свят, а отвреме на време да ставам хладнокръвен убиец.  :kuchence: :samodovolen:

#2570 Потребителят е офлайн   jimmyfisher Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 January 2009 - 12:37 PM

От каква възръст на хъскито му става рунтава опашката? Защото като гледах снимки от изложбите ви, там имаше бебета, които не бяха на повече от 3 месеца и имаха добре разперени опашки. Което пък ме навежда на мисълта, че едно 90% от кучетата, които виждам са хъскиподобни мелези както и Ленин, който е на 4ри месеца пък има свита опашка като мастиите пред блока.
П.П.: До скоро не можех да се съглася, с това как така ще се позволява развитието само на кучетата с доказано родословие, но сега го разбирам, щото тоя моя още като го взех беше болен от някъв си коронен вирус, за което лекарите дори не бяха сигурни. Така, че сериозно се замислям над идеята, че за разлика от нас хората, при които от здрави родители се раждат болни генетически деца. При кучетата от алелите зависи всичко, така че определено няма смисъл да се развъждат кучета с недоказано родословие, щото такива по улицата с лопата да ги ринеш. :huh:

#2571 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2009 - 12:48 PM

Ако стане пухкава-стане, ако не-здраве да е.
Всяко куче си е с индивидуално развитие.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#2572 Потребителят е офлайн   jimmyfisher Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 January 2009 - 02:07 PM

Всъщност си права, щото ето тук :Цветове се вижда, че първото(прошарено черно) не е много рунтаво и има леко издължена муцуна, мисля че Лени е такъв тип, но на 4ри месеца са трудни такива констатации, щото може да се окаже от втория тип(силно прошарено).
А и още един глупав въпрос, пак конкретно: На каква възръст достигат завършената си форма, 12 или 18 месеца?

#2573 Потребителят е офлайн   jimmyfisher Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 January 2009 - 02:56 PM

Как се справяте с уличните кучета? Аз имам решение на проблема, но просто ми е любопитно. ;)

#2574 Потребителят е офлайн   martinelli Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 January 2009 - 05:03 PM

Цитат

Как се справяте с уличните кучета? Аз имам решение на проблема, но просто ми е любопитно. ;)

Относно отрочетата на кварталните улици, трябва да кажа че за нас бяха като кошмар, от който се събудихме преди 3 месеца. Всяка среща с тях беше екстремно преживяване  за мен, всеки пат се питам дали няма да приключим с отпечатък от зъби в дупето, докато никита се чудеше къде точно да си скрие нейното :o. Незнам дали е така по принцип с всички кутрета. Чувала съм, че на определена възраст(около годинка), започват да реагират адекватно и да  защитават себе си и стопаните си, когато ги нападат.Така стана и с нас и се радвам че стана така щото иначе ... :sos:

#2575 Потребителят е офлайн   axL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2009 - 07:20 PM

Здравейте!До 2-3 седмици живот и здраве,ще се сдобия с хъски.Тъй като това ще ми е първото куче,исках да понауча малко повече за породата.От всичко не ми стана ясно само храната.В какви количества трябва да бъде и по-колко пъти на ден да го храня.Става дума за хъски на 40-45 дена.Благодарая предварително  :blink:

#2576 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2009 - 07:26 PM

Еми такам относно храната е хубаво да яде хубава храна например от тези марки Royal Canin,Pro Plan,Hill's,Eukanuba поне според мен тези са най добрите.Храни се 4 пъти на ден като се съобразяваш с таблицата на храната от зад където пише колко храна да се дава на кучето според възраст и тегло може и вета да питаш  ;)

#2577 Потребителят е офлайн   axL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2009 - 07:31 PM

Благодаря !

#2578 Потребителят е офлайн   jimmyfisher Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 January 2009 - 07:40 PM

Днес се убедих, че българия наистина е ад за домашните ни любимци. Освен за бездомните кучето, за който ви питах малко горе, на улицата се срещаме с боклуци от А до Я, че и такави дето вече в Мендилеевата таблица ги няма.
Та по същество, както обикновено се срещнахме с приятелите ни от блока и бягахме на любимата полянка, но странно защо след 10 мин Лени се върна с малката Тера и лапата му беше окървавена. Оказа се, че са стъкла в промишлени количества, които някакъв циганин е изхвърлил преди 2-3 дни, на които по рано през деня доста по лошо се беше порязал тяхното по голямо куче, което е голдън и все пак тежи повече. Та той си понакуцваше яката. На Лени едвали не му е отсечено парче от възглавничката на крайният пръст на дясната лапа, но не го боли и дори като го дезинфекцирах, пак не прояви никаква реакция. Та за да си представите раната, мога да ви визирам зъб, на който му се виждат нервите.
Въпроса: Смятате ли, че при положение, че дори да кърви без да го боли има смисъл да го водя на ветеринар? Също така и не накуцва. :sos:
Благодаря ви мили хора. :kuchence:

#2579 Потребителят е офлайн   shine_1985 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2009 - 08:16 PM

Обезателно го заведи на Ветеринар! :(

#2580 Потребителят е офлайн   jimmyfisher Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 January 2009 - 10:46 PM

Всъщност въпроса, който ви зададох е глупав сам по себе си, защото в крайна сметка какво може да му стане, при положение, че и не кърви. Просто ще го промивам с кислородна вода и ще му слагам лепенка.
Блгадоря ти все пак Shine. :palec:

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема