Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 22 January 2009 - 10:31 PM
Публикувано: 22 January 2009 - 10:48 PM
Само искам да попитам: Имали някаква вреда от това, че му давам зеленчуци и плодове? И от кои по точно? Благодаря ви предварително?
Публикувано: 22 January 2009 - 10:55 PM
Публикувано: 22 January 2009 - 11:22 PM
Ималили сте такъв случай? Защото първия път когато аз имах кучето ми беше в ръцете и спеше. Докато изведнъж не започна да се гърче и се напика от страх, но това беше, защото беше болен тогава.
Публикувано: 23 January 2009 - 03:32 PM
Публикувано: 23 January 2009 - 04:52 PM
Цитат
П.П. Абе незнам кучето ти дали ще психяса,както каза бушката,но ти задължително трябва да се прегледаш.Нищо лично.
Не споредн мен си беше просто кошмар, защото той никога не сигнализира като ще прави нещо, а и вечер не прави, щото последната ни разходка е някъде преди да легна варира между 12-1 часа и така. Но кучето просто се успокои като ме видя. Мисля, че е имал нужда от подкрепа, щото се е изплашил. А вече от както почнахме да се хапим той ме възприема като куче, само където си нямам като техните кожухчета и много ме боли като ми задърпа ушите с тез остри зъби, а да не говорим за носа и бузите, но к'во да го правиш иска да си играе звяра. Иначе за преглеждането, няма нужда щото на мен ми е вродено да се държа инфантилно със заобикалящия ме свят, а отвреме на време да ставам хладнокръвен убиец. :kuchence: :samodovolen:
Публикувано: 24 January 2009 - 12:37 PM
П.П.: До скоро не можех да се съглася, с това как така ще се позволява развитието само на кучетата с доказано родословие, но сега го разбирам, щото тоя моя още като го взех беше болен от някъв си коронен вирус, за което лекарите дори не бяха сигурни. Така, че сериозно се замислям над идеята, че за разлика от нас хората, при които от здрави родители се раждат болни генетически деца. При кучетата от алелите зависи всичко, така че определено няма смисъл да се развъждат кучета с недоказано родословие, щото такива по улицата с лопата да ги ринеш. :huh:
Публикувано: 24 January 2009 - 12:48 PM
Всяко куче си е с индивидуално развитие.
Публикувано: 24 January 2009 - 02:07 PM
А и още един глупав въпрос, пак конкретно: На каква възръст достигат завършената си форма, 12 или 18 месеца?
Публикувано: 24 January 2009 - 05:03 PM
Цитат
Относно отрочетата на кварталните улици, трябва да кажа че за нас бяха като кошмар, от който се събудихме преди 3 месеца. Всяка среща с тях беше екстремно преживяване за мен, всеки пат се питам дали няма да приключим с отпечатък от зъби в дупето, докато никита се чудеше къде точно да си скрие нейното :o. Незнам дали е така по принцип с всички кутрета. Чувала съм, че на определена възраст(около годинка), започват да реагират адекватно и да защитават себе си и стопаните си, когато ги нападат.Така стана и с нас и се радвам че стана така щото иначе ... :sos:
Публикувано: 24 January 2009 - 07:20 PM
Публикувано: 24 January 2009 - 07:26 PM
Публикувано: 24 January 2009 - 07:40 PM
Та по същество, както обикновено се срещнахме с приятелите ни от блока и бягахме на любимата полянка, но странно защо след 10 мин Лени се върна с малката Тера и лапата му беше окървавена. Оказа се, че са стъкла в промишлени количества, които някакъв циганин е изхвърлил преди 2-3 дни, на които по рано през деня доста по лошо се беше порязал тяхното по голямо куче, което е голдън и все пак тежи повече. Та той си понакуцваше яката. На Лени едвали не му е отсечено парче от възглавничката на крайният пръст на дясната лапа, но не го боли и дори като го дезинфекцирах, пак не прояви никаква реакция. Та за да си представите раната, мога да ви визирам зъб, на който му се виждат нервите.
Въпроса: Смятате ли, че при положение, че дори да кърви без да го боли има смисъл да го водя на ветеринар? Също така и не накуцва. :sos:
Благодаря ви мили хора. :kuchence: