Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#2641 Потребителят е офлайн   jimmyfisher Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:footbag, hiking, cycling
Публикувано: 27 January 2009 - 11:00 PM

Имали първите ваксини кучето вероятността е минимална. И да кажа, че Лени на третата ваксина получи алергична реакция и му я убиха. Така, че не съм го държал вкъщи до 4тия месец. Щото нали се сещаш звяр как стои в клетка?
А и случаи на бяс почти не са отчитани, пък и бяса в градски условия е по котките, в дивата природа по вълците. Така, че си ОК, просто като всяко малко бебе има чувствителен стомах и много други проблеми. Моя си го взех болен и поредни вечери не съм спал, за да го наглеждам. Добре, че приятелката ми беше още у дома да се сменяма. Не се притеснявай, така е с бебетата. Аз не съм имал намерение да ставам кучкар, но обстоятелствата ме докараха до тук. Ето, че се справям, а и кучето ми помогна да осъзная много неща. Бъди спокоен

#2642 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2009 - 11:18 PM

Цитат

Иначе още от входната врата, че през стълбището, та чак до градинката зад блока си е без повод, но на жените не знам какъв съвет да дам. Много любов, малко гранули в джоба и всичко се очертава в рамките, в които искате. Е разбира се, че ще има изключения, но заради това имаме крака. От малък съм спортист и мисля, че мога да изморя всяко куче, за известно време. Стълбите са им най-слабото място няма куче, което да може да ви надвие по качване на стълби повярвайте ми. Но определено кучето от малко трябва да бъде научено, че свободата е хубаво нещо и да я уважава.

Това за жените не го разбрах.  :o :o :o
Иначе на краката си не разчитай. Малко са на брой, за да стигнеш куче. Моите кучета всичките ме "надвиват" по стълбите - и в двете посоки  ;D

Цитат

На места, където няма хора

а  защо да няма хора?

Цитат

ма все още ако зебегне мога да и смогна на тичането макар и с мъка

много скоро няма да можеш вече, ако разчиташ на тичането.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#2643 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 11:24 PM

Е да за тва почнах да разчитам на дисциплината искам като ме види да ми отдава чест  ;D (дали е възможно това ? )  ;D

#2644 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2009 - 11:27 PM

Май си сбъркал породата  ;)
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#2645 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 11:30 PM

Цитат

...

Цитат

а  защо да няма хора?

Защото не на всички им е приятно куче, пък било то супер мило и сладко, да им се вре в краката, да обикаля наоколо и т.н. Особено пък ако са майки с деца... :) А и за собствената безопасност на кучето. Аз така бих процедирала, че знае ли човек какво ще му хрумне на друг човек да направи?
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#2646 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 11:33 PM

Цитат

Май си сбъркал породата  ;)

Ми няма как тва са ми любимите кучета е по отношение на дисциплината има кво да се желае ма тва се оправя някак си това е моята сдба  ;)

#2647 Потребителят е офлайн   jimmyfisher Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 January 2009 - 11:35 PM

Ще ви викам Снежната кралица, щото сте подчинили не едно и две кучета и ще ви кажа, че под жените нямах предвид вас, защото Вие и ви говоря на вие, защото имам уважение, сте разбрали психологията на породата сигурно като съм бил на 5, ако не и по малък. Та мисля, че жените са по добри дресьори на хъски, защото хъските не е куче, което се подчинява просто, за да угоди, а защото усеща, че има обратна връзка. Та както знаете повечето момичета много си глезят кучетата, защото в първият момент го възприемат като плюшена играчка, но там е работата, че ако тази "плюшена играчка" не успееш да я научи, че по принцип не е правилно да ти се дава от масата и да лягаш на диваните, няма как да я отучиш. А проблема при повечето жени е точно там, ама то горкото виж го как се моли, ама то му е меко... Неееее, не става така и това се опитвам да обясня на майка ми, която ми е на гости от три дена и му хвърля от масата при положение, че съм и казал и постоянно ми се моли, ама нека той да остане да спи при мен. Не става така, само с мило отношение, той си иска възпитание и ако разбере, че в присъствието на някой му позволявам някакви неща ще започне да си ги позволява винаги. Днес констатирах нещо много интересно, как Голдън на година и 8 месеца беше по невъзпитан от кучето ми, което е на 4ри. Така, че кучето не е само ох милия той, ама колко ни е красив и тем подобни. И аз му ги казвам, но държа винаги връзката да се гради на уважение. Така, че ти ме разбираш защо казах жените, а иначе за стълбите аз просто от много малък се състезавах с приятелите ми във входа защотот живеех на 6тия. И съм сигурен, че куче не може да ме мине освен ако не скача направо долу, което така като се замисля и аз мога да правя.  ;D

#2648 Потребителят е офлайн   jimmyfisher Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 January 2009 - 11:43 PM

Цитат

Цитат

...

Цитат

а  защо да няма хора?

Защото не на всички им е приятно куче, пък било то супер мило и сладко, да им се вре в краката, да обикаля наоколо и т.н. Особено пък ако са майки с деца... :) А и за собствената безопасност на кучето. Аз така бих процедирала, че знае ли човек какво ще му хрумне на друг човек да направи?

Според мен трябва да и позволиш да бъде социална, защото в по сериозна възръст това е непоправимо. Не се притеснявай от хората, та все пак хъскито обича деца, не от онези малки гадни той-догз, където като видят дето и го хапят, защотот комплексите им са по големи от тях самите. Сега е времето да се запознава с околния свят, а за нея това са най-вече живите същества, оставяй я да ги опознава. Първо на повод, после и без. Но не и ограничавай свободата, това са кучета примитиви и не им е в природата да бъдат вечно в окови.

#2649 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2009 - 11:51 PM

Мерси за комплимента  :izcherven: яко ме изчетка  ;)
Иначе правилно мислиш, но според мен нещата с възпитанието опират до човека и това каква връзка е в състояние да изгради той с кучето. Много хора мислят повърхностно, малко са тези, които се интересуват в детайли как стават нещата. Иначе мен от малка ме влече етологията, има доста интересни книжки по тези въпроси.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#2650 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 11:53 PM

Цитат

Цитат

Цитат

...

Цитат

а  защо да няма хора?

Според мен трябва да и позволиш да бъде социална, защото в по сериозна възръст това е непоправимо. Не се притеснявай от хората, та все пак хъскито обича деца, не от онези малки гадни той-догз, където като видят дето и го хапят, защотот комплексите им са по големи от тях самите. Сега е времето да се запознава с околния свят, а за нея това са най-вече живите същества, оставяй я да ги опознава. Първо на повод, после и без. Но не и ограничавай свободата, това са кучета примитиви и не им е в природата да бъдат вечно в окови.

Социализацията няма много общо с повода май? А и не се притеснявам от реакцията на кучето, а от реакцията на децата, както и на майките. Колко пъти съм чела и слушала за майки, които плашат децата си точно с хъскита ("Виж го това куче, то е вълк, сега ще те изяде, като не слушаш")... Дали едно куче ще е на повод или не, това е решение на стопанина.:)
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#2651 Потребителят е офлайн   jimmyfisher Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 January 2009 - 11:59 PM

Къде живееш ти?
И да попитам за себе си нещо, утре трябва да му давам Цесталчето, та колко време след него можем да се храним?
Моля ви отговорете ми. Поне този път.

#2652 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2009 - 12:01 AM

Поне пет часа "преди" и пет часа "след" не трябва да яде.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#2653 Потребителят е офлайн   jimmyfisher Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 January 2009 - 12:02 AM

Благодаря ти!  :wub:

#2654 Потребителят е офлайн   axL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 09:50 AM

Хора поставен съм пред дилема :(.Да зема кучето , за което не знам дали има родословие,което е на 3 месеца.Или да зема кученце след 15-20 дена г/д,което ще е на 30 дена,но с родословие.Разликата е 100 лева , но въпроса не е в парите.Как да разбера , когато зема 3 месечното куче , че то е ваксинирано вече и е напълно здраво.Мислите ли , че малко съм го изтървал за взимане.Имам предивд дали ще свикне с новите стопани и новото жилище , или трябва на по-малка възраст да се приюти?!

#2655 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 January 2009 - 10:00 AM

Някой ще ти даде родословно хъски на 30 дни? Нещо не ми се вярва...Хората, които развъждат клубно (т.е. родословни потомци) би трябвало да са наясно, че на тази възраст кученцето има нужда от майка си. Само търгашите гледат да се отърват от кутретата по най-бързия начин, без да им пука за нуждите на бебето. А иначе -на 3 месеца си е бебе-ще свикне с новия дом, разбира се. Най-логичния отговор на твоя въпрос е- ако наистина искаш хъски, вземи родословното. Все пак провери, дали наистина е такова. Малко ме съмнява, пак повтарям, странна е тая възраст за даване.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#2656 Потребителят е офлайн   axL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 10:18 AM

Ами съжелявам просто нямам представа.Още се уча...По-нагоре написах , че това ще ми е първото куче.Не е проблем за мен.Аз  ще го зема дори да е на 50-60 дни и повече.Още не съм видял кученцата.Само майките и бащите им.Очаквам днеска да ми пратят снимки на малкито от втория развъдник(3 месечното).А от другия развъдник ми казаха , че ще ми пратят след 1 седмица, (говорих с тях преди 7-8 дена)защото са новородени и още не приличали на кученца. ;D

#2657 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 12:59 PM

А тия развъдници от къде са  :blink:

#2658 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2009 - 01:46 PM

До колкото знам в момента само един развъдник има бебета и тези бебета са представени в темата за клубните кучила.Ако има други бебета,за които не знам моля да ме извините и поправите ;)...Та стана ми странно кои са тези,и то не един,а два развъдника,за които говориш.Моля сподели,защото имам чувстото,че някой много сериозно те лъже B)
Иначе е по-добре да си вземеш кученце от развъдник ;)
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

#2659 Потребителят е офлайн   kisiov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 02:01 PM

и аз така ... ? та кои са тези развъдници ... ? как се казват ? дай инф
User's Signature

Качена снимка

Човек се учи от грешките си,а умният човек от своите и от грешките на другите!

#2660 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2009 - 02:09 PM

Съвсем скоро писах в някоя от темите тук, за това, че ако дадено кучило не е "обявено" във форума, не значи, че няма такова кучило, или че кученцата няма да имат родословия. За това няма нужда да разпъвате хората на кръст. На човека му е казано къде може да провери дали има регистриран развъдник или кучило. Ако иска ще провери, ако не иска, няма да провери и да прави каквото ще ...
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема