Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 27 January 2009 - 11:00 PM
А и случаи на бяс почти не са отчитани, пък и бяса в градски условия е по котките, в дивата природа по вълците. Така, че си ОК, просто като всяко малко бебе има чувствителен стомах и много други проблеми. Моя си го взех болен и поредни вечери не съм спал, за да го наглеждам. Добре, че приятелката ми беше още у дома да се сменяма. Не се притеснявай, така е с бебетата. Аз не съм имал намерение да ставам кучкар, но обстоятелствата ме докараха до тук. Ето, че се справям, а и кучето ми помогна да осъзная много неща. Бъди спокоен
Публикувано: 27 January 2009 - 11:18 PM
Цитат
Това за жените не го разбрах. :o :o :o
Иначе на краката си не разчитай. Малко са на брой, за да стигнеш куче. Моите кучета всичките ме "надвиват" по стълбите - и в двете посоки ;D
Цитат
а защо да няма хора?
Цитат
много скоро няма да можеш вече, ако разчиташ на тичането.

JulyVell Siberians
Публикувано: 27 January 2009 - 11:24 PM
Публикувано: 27 January 2009 - 11:27 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 27 January 2009 - 11:30 PM
Цитат
Цитат
а защо да няма хора?
Защото не на всички им е приятно куче, пък било то супер мило и сладко, да им се вре в краката, да обикаля наоколо и т.н. Особено пък ако са майки с деца... :) А и за собствената безопасност на кучето. Аз така бих процедирала, че знае ли човек какво ще му хрумне на друг човек да направи?
Публикувано: 27 January 2009 - 11:33 PM
Цитат
Ми няма как тва са ми любимите кучета е по отношение на дисциплината има кво да се желае ма тва се оправя някак си това е моята сдба ;)
Публикувано: 27 January 2009 - 11:35 PM
Публикувано: 27 January 2009 - 11:43 PM
Цитат
Цитат
Цитат
а защо да няма хора?
Защото не на всички им е приятно куче, пък било то супер мило и сладко, да им се вре в краката, да обикаля наоколо и т.н. Особено пък ако са майки с деца... :) А и за собствената безопасност на кучето. Аз така бих процедирала, че знае ли човек какво ще му хрумне на друг човек да направи?
Според мен трябва да и позволиш да бъде социална, защото в по сериозна възръст това е непоправимо. Не се притеснявай от хората, та все пак хъскито обича деца, не от онези малки гадни той-догз, където като видят дето и го хапят, защотот комплексите им са по големи от тях самите. Сега е времето да се запознава с околния свят, а за нея това са най-вече живите същества, оставяй я да ги опознава. Първо на повод, после и без. Но не и ограничавай свободата, това са кучета примитиви и не им е в природата да бъдат вечно в окови.
Публикувано: 27 January 2009 - 11:51 PM
Иначе правилно мислиш, но според мен нещата с възпитанието опират до човека и това каква връзка е в състояние да изгради той с кучето. Много хора мислят повърхностно, малко са тези, които се интересуват в детайли как стават нещата. Иначе мен от малка ме влече етологията, има доста интересни книжки по тези въпроси.

JulyVell Siberians
Публикувано: 27 January 2009 - 11:53 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
а защо да няма хора?
Според мен трябва да и позволиш да бъде социална, защото в по сериозна възръст това е непоправимо. Не се притеснявай от хората, та все пак хъскито обича деца, не от онези малки гадни той-догз, където като видят дето и го хапят, защотот комплексите им са по големи от тях самите. Сега е времето да се запознава с околния свят, а за нея това са най-вече живите същества, оставяй я да ги опознава. Първо на повод, после и без. Но не и ограничавай свободата, това са кучета примитиви и не им е в природата да бъдат вечно в окови.
Социализацията няма много общо с повода май? А и не се притеснявам от реакцията на кучето, а от реакцията на децата, както и на майките. Колко пъти съм чела и слушала за майки, които плашат децата си точно с хъскита ("Виж го това куче, то е вълк, сега ще те изяде, като не слушаш")... Дали едно куче ще е на повод или не, това е решение на стопанина.:)
Публикувано: 28 January 2009 - 12:01 AM

JulyVell Siberians
Публикувано: 28 January 2009 - 09:50 AM
Публикувано: 28 January 2009 - 10:00 AM
Публикувано: 28 January 2009 - 10:18 AM
Публикувано: 28 January 2009 - 01:46 PM
Иначе е по-добре да си вземеш кученце от развъдник ;)
Публикувано: 28 January 2009 - 02:09 PM

JulyVell Siberians