Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#3821 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 September 2009 - 10:41 PM

Просто това рунтаво или дългокосместо хъски е с недостатък в космената покривка и хъскитата принципно не трябва да са такива ...
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#3822 Guest_konsa_*

• Група: Гости

Публикувано: 08 September 2009 - 09:34 AM

:)

#3823 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 08 September 2009 - 10:14 AM

По въпроса за оградите и дупките,ако двора е ограден(с мрежа) без дупки декар и нещо,кучето ще копае ли да излезе или е индивидуално?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3824 Потребителят е офлайн   Verji Pancheva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 September 2009 - 10:48 AM

Здравейте! Наскоро си купих сибирско хъски,което обаче не е от лицензиран развъдник,а от едни хора от едно село до Пазарджик! Беше много мръсно кученцето и условията на живот не бяха добри. Бързо се привърза и стана голяма досадница...само ме следва насам натам и много пищи като е самичка. Бързо се научи къде точно да ходи до тоалетна,обаче все пак се чудя дали трябва да имам по-специално отношение към нея? Можете ли да ми кажете също дали е редно да пропускаме първата ваксина..защото ние като отидохме при ветеринарката тя каза,че нямало смисъл от нея и направи направо втората..
И още един въпрос..как мъничето ще разбере кого да слуша като ние я гледаме заедно с приятеля ми и тя предимно е с мен..него по-малко го вижда..но на моменти имам чувстото,че се обърква и незнае кой как да приема..?Някакъв съвет можете ли да ми дадете?

Благодаря предварително

#3825 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2009 - 10:53 AM

Кученцето възпитавай ти, щом те слуша повече. Приятеля ти трябва да е втори в семейната глутница.
Научете я обаче да не пищи, като е самичка, защото това може да ви създаде големи проблеми. Ето тук можеш да прочетеш как става приучаването да стои само кучето - http://forum.dog.bg/-t3076.html
Най-добре потърси мнение на друг ветеринар за ваксината. Или виж във вет. подфорума тук http://forum.dog.bg/-f44.html
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#3826 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 September 2009 - 10:58 AM

Породисто или не, към всяко куче отношението трябва да е специално.
Първата ваксина може да бъде пропусната, ако този който е развъдил кучето е проявил дълго време безхаберие и не е бил тази ваксина на време, а междувременно е дошло време за втората ваксина. Аз не бих си взела кученце от място с лоши условия и без необходимите ваксини и документи. Така само се насърчават търгашите. Не случайно в нета има обяви за целогодишна продажба на малки, което само по себе си говори, че това не е никакъв развъдник а ферма за търговия с животни. Влагаш миминум, получаваш максимум, без да те е грижа здраво ли е кучето, в какви условия живее и какво ще стане с него. На такива места държат женски кучки в мизерни условия, които раждат докато могат ... zz_020.gif
Мъничето трябва да слуша този който му е собственик. В случая, явно сте двама, така че трябва да слуша и двама ви.
Надявам се кученцето ти да расте живо и здраво, да го гледаш с любов и да имате много щастливи мигове заедно.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#3827 Потребителят е офлайн   Verji Pancheva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 September 2009 - 11:07 AM

Благодаря..за момента изглежда здраво..понесе добре ваксината и за всеки случай пак й дадохме за вътрешно обезпаразитяване,да не би собственика да е излъгал..жизнена е и много добричка,направихме й ние паспорт тука в София,но за възпитанието незнам как ще слуша и 2ма ни..тя е оща мъничка..май на 13 юли е родена,но за ден успях да я науча на "седни"..но пък хапе силничко при игра и мрънка,ако не я взема в леглото при мен ... Купихме й нейно си легълце,но тя там само си носи "плячката",която е примерно на някой чорапа :Д друго не прави там..й е голям инат-ако не си играе някой с нея почва да лае и скимти ...често да кажа до сега не съм гледала куче и не съм много сигурна как да я възпитам добре...от сега ли да почна или трябва още малко да поотрасне?

#3828 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2009 - 11:13 AM

http://forum.dog.bg/-f35.html
Прегледай този раздел на форума. В него има доста полезна информация. Приятно четене smile.gif
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#3829 Потребителят е офлайн   Verji Pancheva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 September 2009 - 11:50 AM

А можете ли да ми кажете..правилно ли е,че й купих надръдник за първо време..и евентуално как се слага,защото в магазина не ми обясниха.. той е ето такъв http://www.alisa33.com/prod.php?id=739

#3830 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2009 - 11:57 AM

Преди седмица обезпаразитхме отново нашата ябълчица-дивачка Дейзи. И по лекарско предписание беше три дни на антибиотик, за да изключим и възможна бактериална инфекция. Диването се оправи за малко и ни направи почти щастливи за няколко дни. Вчера обаче докопа една свинска пържола от чинията ни, и дали защото беше с подправки, днес отново е с разстроен стомах, и то по-зле от преди.

И аз, и немската медицина сме в края на знанията си вече. Ще я сложа отново само на суха храна, това като че ли помага най-добре. Иде ми да й изтупам прахоляка, ама нали ми е ангелче, зер бие ли се божие създание. ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3831 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2009 - 12:26 PM

Този нагръдник е по-лесен от нашия и може би ще се слага по-бързо. Поставяш го легнал на земята, както е даден на картинката, катарамите трябва да сочат надолу. В левия триъгълник вкарваш лявото му краче, частта, която се мести по нагръдника трябва да е отдолу и по дължината на кутрето, а не напречно. Тази част трябва да е отдолу под гърдичките и да стига почти до коремчето му.

Вторият триъгълник трябва да съдържа дясното й краче, той ще се получи, когато затвориш катарамата отгоре й. Двете крачета трябва да са обхванти от два триъгълника, за да е правилно поставен нагръдникът. Горе на двете метални кръгчета или полукръгчета закачаш повода й... и парашутистчето е готово за полет.

Много търпение ти желая, не е лесно да напъхаш подобно пъргаво диване в този нагръдник. Добре че твоят горе не е с две катарами като моя, тогава е истинско изпитание да я прилъжеш да влезе между отделните му части. ab_041.gif

Съжалявам, нещо в личната ми поща не проработва. Моля форума за малко търпение, ще добавя личния си отговор до Verji Pancheva тук:

Тази ивица трябва да остане свободна отдолу на кутрето и да почва от вратлето му, като върви към коремчето. По дължината му, не напречно. Точно както е нагръдникът, така го поставяш на земята, в левия триъгълник пъхаш лявото краче, после първата катарама отдолу се затваря отгоре му пред дясното предно краче и трябва да обхване вратлето му, както става с обикновен нашийник.

Втората трябва да мине зад предното му дясно краче да опаше коремчето или гърдичките му, докъдето стига. Там отгоре на кутрето се закопчава и втората каишка - на втората катарама. Не е лесно, трябва да потренираш, защото не става изведнъж. Но ще свикнеш, въпрос на рутина е. ab_041.gif

Повтаряй си винаги три неща: катарамите трябва да са надолу преди закопчаването на нагръдника. Влизащите части трябва да са отляво, така е при повечето нагръдници, а двете закопчалки отдясно.

Вкарваш кутрето вътре, както се запряга магаренце, голяма веселба е в началото.

Дано имаш същия случай като мен, за да мога да ти помогна с този съвет.

Успех!

Н.

Главата му е отляво, опашката отдясно, в триъгълника отзад е дясното краче, в предния - лявото.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3832 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2009 - 01:13 PM

Тъй като липсва тема ЧЗВ в нашия подфорум, решихме с xael да направим такава. Пускам я тук със списъка от въпроси и отговори, който сме събрали до момента, ако някой има какво да добави, моля, да заповяда.
Какво трябва да има кучето, преди да го вземем и кога най-рано можем да го вземем?
Кучето се взима най-рано на 45 дни, с бита първа ваксина, обезпазитено вътрешно поне 2 пъти, обезпаразитено външно и поне външно трябва да изглежда здраво.
От къде да го вземем?
От легитимен развъдник. Тук можете да видите кои са легитимните развъдници - http://www.ndbkc.com/FCI_reg_razv.html
Какво е родословие? Ние искаме домашен любимец...
Родословието е документа за произход на кучето. В него са записани родителите и прародителите на му до 3-4 коляно. Този документ доказва само, че кучето е от дадена порода, а не че ще стане шампион.
Хъскито е само черно-бяло/сиво-бяло със сини очи...
Очи: С бадемовидна форма, умерено раздалечени, леко косо поставени. Очите могат да бъдат кафяви или сини на цвят; различните или частично-оцветените (хетероцветните) са приемливи.
ЦВЯТ:
Всички цветове от черно до чисто бяло са позволени. Широко разпространено е разнообразието от маски (петна) на главата, включващо много поразителни шарки, които не срещат при други породи.
Кога е най-добре да започнем с командите?
Веднага.
С какво да храним кучето, колко да му даваме и кога?
Сухата храна е добър избор за малки и подрастващи кученца. Количеството се определя според възрастта и килограмите (при някои храни килограмите в момента, при други - килограмите на вече отраснало куче). Добре е да се разпределя дневната дажба на 4-5 порции за 2месечно кученце, 3 за куче на 6 месеца и 2 за куче на 9 месеца. Това са ориентировъчни разделения на дневната дажба.
Може ли да му даваме кокали?
Мненията по този въпрос са различни. Кокалите са опасни, защото се превръщат в пясък в организма на кучето, и могат да доведат до "запушване". Пилешките тръбни кости пък са кухи и се цепят на остри "иглички", могат да се забият някъде по пътя си и да предизвикат куп проблеми.
А остатъците от масата?
Подправките са опасни за кучетата. Не е добра идея да давате на кучето каквото е останало от закуската/обяда/вечерята, защото кучето после може да не поиска да хапне гранули.
Кучето не иска да яде, какво да правя?
Опитайте да овкусите храната му с бульон (не от готовите), настърган кашкавал, кисело мляко.
Колко вода да му даваме?
Кучето винаги трябва да има достъп до прясна и чиста вода за пиене.
Кучето има разстройство. Опасно ли е?
При малките кученца разстройството може да е много опасно - води до дехидратация на организма. Освен това може да е и симптом на някоя болест, затова, ако продължава повече от ден - беж при ветеринаря.
Кучето изглежда унило, не му се играе, какво да правим?
Веднага при ветеринаря.
Какви играчки да вземем на кучето?
Сред най-популярните са кожени кокали/солети за дъвчене, въже за дърпане и топки. Разбира се, има и много други видове, пискащи, пускащи гранули, така че просто отидете до близкия зоомагазин и разгледайте.
Кога да обезпаразитяваме кучето вътрешно?
Цикълът на полово развитие на глистите е около 27 дни, затова е добре обезпаразитяването да става всеки месец.
Кога да започнем да го разхождаме?
Някои ветеринари препоръчват 5-10 дни след третата ваксина, други - 2 седмици след втората. Но и в двата случая кучето трябва да има поне 2 ваксини.
Защо чак тогава?
За да може кучето да изгради имунитет срещу болестите, за които е ваксинирано.
Не може ли да го изведем по-рано?
Може, но риска е изцяло ваш.
Какво да вземем - нашийник или нагръдник?
Въпрос на лично предпочитание е. С нашийника кучето се контролира по-лесно.
Какъв трябва да е повода?
Поводът може да е всякакъв - от верига до кожен или платнен.
"Мъжкият ми се разгони"...
Мъжките кучета НЕ се разгонват. Реагират, ако около тях има разгонена женска, някои мъжкари стават доста неспокойни, други не проявяват такъв голям интерес.
"Казаха ми, че женската трябва да роди поне веднъж, за здраве"...
Това НЕ е вярно. Не е вярно и че колкото повече ражда женско куче, толкова по-добре за него. Абсолютна глупост. Възтановяването на някои, ако не и повечето женски след всяко раждане е доста тежък процес, който изисква време. Ако кучето ражда в годината по два пъти, както евентуално следва от разгонванията й, то скоро може да нямате куче.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#3833 Потребителят е офлайн   Victoria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 September 2009 - 01:49 PM

Още преди имаше такова предложение от Поли (с куче Никита)
Въпросната темичка долу-горе я направихме с нея и с Huskypower (може и други да са помагали де, нямам спомен)
Доста по-обемна е от това, което сте започнали ab_041.gif - като книжка направо
Но тогава форума се наака и се развалиха всички линкове (към различните подтемички имаше линкове - за зоомагазини, за възпитание, кучето само у дома, хранене и т.н.)
Май и снимки бяхме предвидили ab_041.gif
Нещо тип подтемичка къпане на хъски - инфо кога за пръв път, с какво, колко често ... и снимка на весело мокро хъски wub.gif
Аз още го пазя този файл на компютъра си, доста пълна и подробна информация има :)
Сега погледнах - 17 word-овски страници е.
Ако те двете нямат против, смятам, че няма проблем да се публикува.
Щом и вие имате желание тъкмо по-бързо ще се оправят линковете и някой ще го постне.

П.п.: пък как се пулих докато схвана какво е ЧЗВ ...

#3834 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 September 2009 - 01:54 PM

Аз, Victoria и Poli отдавна направихме подобна тема, доста по-подробна, само че все не ми стига време да пусна отделните части и да се направи темата като важна. В случая аз съм виновна ... blush.gif

п.с. писали сме по едно и също време, уж окончателно преработения файл е в мен.

п.с. като зачетох отговорите, има някои недомислени неща според мен.
А това за кокалите и пясъка май е за темата с бисерите.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#3835 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2009 - 01:57 PM

Това ЧЗВ е с най-общите и често задавани въпроси, не е лошо обаче да се пусне и един справочник. Предполагам, вашата тема е точно като справочник. Не сложихме линкове именно заради честите промени напоследък в линковете и в самия форум.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#3836 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2009 - 05:12 PM

Ествено, че може да има недомислени неща, като сме се опитвали да сбиваме максимално отговорите. Някъде просто не може да се сбие достатъчно без да не се получи така.
Пък и на мен ми спираше и тръгваше нета през 5 минути.
Ама пак добре, че беше нашето недомислено, че да се сетите, че вие имате премислено и то в достатъчен обем, че да събере всичко важно по форума :Р
Активизирайте се пак и го постнете, по поста на Виктория следва да е доста интересно и изчерпателно:)

А за кокалите-толкова е писано, че аз вече не смея да коментирам кое, как и защо.
В подфорума за без дом имаше и мнения, че суровите кокали се смилат без проблем и са част от една доста успешна хомеопатия, ама...не мисля да експериментирам.

User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#3837 Потребителят е офлайн   svetlin93 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2009 - 12:00 PM

Здравейте имам едно въпросче. Мойто хъски е почти на 4 месеца като му се играе постояно ме хапе . Аз съмия съм в ранички от него Нормално ли е това ?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3838 Потребителят е офлайн   husky_love Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2009 - 02:30 PM

Това е сьсем нормално ae_085.gif ние вече сме на 4 месеца и половина и нащта като почне да ме хапе за игра и аз сьм в рани ab_041.gif за да има с какво да се занимава и изморява вземи му повече играчки и такива кокали за дьвчене много помагат... ba_025.gif
User's Signature

husky is the best

#3839 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 12 September 2009 - 03:54 PM

Когато започне да те хапе казваш "Не!", бутваш настрани и игнорираш известно време...
При нас това помогна повече, отколкото играчките

#3840 Потребителят е офлайн   svetlin93 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2009 - 04:34 PM

Цитат(Tali @ Sep 12 2009, 04:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Когато започне да те хапе казваш "Не!", бутваш настрани и игнорираш известно време...
При нас това помогна повече, отколкото играчките

Аз се пробвах една седмица така . Ударяго лекочко по моцунката и му кажа НЕ а той си ми скача веднага да играе пак и да ме хапе... Ся ще се пробвам да го игнорирам.. благодаря за саветите ви :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема