Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 16 September 2009 - 10:55 PM

Публикувано: 17 September 2009 - 11:06 AM

Публикувано: 17 September 2009 - 11:29 AM
Ето едно примерче
Фюри на 20 дена

Фюри на година и половина

JulyVell Siberians
Публикувано: 17 September 2009 - 07:35 PM

Понеже докато вечеряме ,Рафи е при нас и все лае и дебне да открадне нещо от масата,та както си седим ,без да сме вдигали много шум се звъни на вратата и кой да видиме съседа отдолу.Тропали сме,кучето виело по цял ден

Публикувано: 17 September 2009 - 08:10 PM
Мисля, че е добре да попиташ другите съседи дали кучето наистина вие (ако остава само) през деня, и да решите този проблем, ако го има. И за лаенето може да го отучите, за да не пречите на съседите.
Това е, като не сме в къщи, а в кутийки, все ще има на кой да пречим. От съседния вход, при това хора с куче!!!!!!, се опитаха да ми забранят да минавам пред входа им, че имало деца, а реакцията на децата при вида на Бела е следната - БЕЛАААААААААААА (гуш гуш гуш гуш, задушаване от гушки).
Публикувано: 17 September 2009 - 08:26 PM

Та мисълта ми е ,че не е сигурно дали наистина толова им пречи вашето куче или просто са чули веднъж лай.Наистина ще е по добре да разпиташ и други съседи дали вие.Може и скрита камера да сложиш за през деня докато ви няма

Публикувано: 18 September 2009 - 07:15 PM

Публикувано: 19 September 2009 - 09:15 AM

Публикувано: 19 September 2009 - 10:32 AM
Имам още 1 въпрос. Мисля си, че почва да прави опити да доминира. Случва се да ми ръмжи и дори да оголва зъби в 2 ситуации. Първата е, когато му дам месо и се опитам да му го взема, а втората когато спи и се опитам да го вдигна, за да го преместя. Доста ме притесни днес, когато се приближих към него /2м/, той спеше и само си надигна главата, като ме видя почна да ръмжи /беше си доста страшно/....
Да кажа, че съм прочела темата за доминирането и спазвам всичко. Не му даваме да се качва по мебелите, не се храни докато ние се храним, виниги излизам преди него и т.н. Посягала съм му само 2 или 3 пъти с вестник и то мн леко по дупето, понеже прекаляваше с хапането.
Нз на какво се дължи това поведение...моля помогнете.
Публикувано: 19 September 2009 - 11:10 AM
Преди да му дадеш храната го карай да направи няколко прости команди, които изпълнява най- лесно. След това започни да го галиш... Ако започне да ръмжи казваш НЕ и взимаш купата или го избутваш за да я вземеш (ако те е страх, че ще те ухапе). Ако не започне да ръмжи продължи да го галиш, приближи се към купата, бутни я насам- натам... И отново при ръмжене НЕ и взимаш купата. Изчакваш 5, 10 минути, отново казваш команди например "Седни!", "Легни!"... след това "Яж!". В тази ситуация е хубаво да си направите и команда "Яж!" ако нямате. Така по- ясно и със сигурност ще разбере, че ти създаваш правилата.
Това става по следния начин. Даваш команда "Седни!"... Оставяш купата и казваш "Не!". Ако посегне към купата пак "Не!". Ако и това не помогне взимаш купата и всичко наново докато не остане седнал поне за 10 секунди без да докосва купата. След това казваш "Яж!"... може да почукаш по купата за да разбере, че може да яде вече. Прави го това всеки път, с времето сам ще започне да чака да дадеш команда да яде и ще седи и чака пред паничката докато не му позволиш. (като му дадеш храната прави по- горното упражнение с галенето).
За съненото куче и оголените зъби

Успех!
Публикувано: 19 September 2009 - 11:28 AM
Публикувано: 21 September 2009 - 09:12 PM
Странно, но се убедих, че техните са не само отлични плувци, но и видях куче гмуркач. Смесица е между лабрадор и хъски май, и като повечето немски кучета не прилича на нито една от двете породи, но поне има вид на куче. Защото много от водените тук на повод същества само с твърде голямо усилие могат да се причислят към кучешкия род!

Но щом на този вечно лаещ калпазанин му хвърлят нещо, което потъва, той се гмурка под водата като ловец на бисери и го вади оттам. Голяма атракция е. Казват, че смелостта му била от хъскито, което много ни поласка, разбира се

Публикувано: 22 September 2009 - 11:41 AM
Публикувано: 25 September 2009 - 12:02 AM
Аз гледам да не спи много навън, но май му е добре . . . предполагам, че ако не му беше добре щеше да си влезе . . .
Какво мислите?
Публикувано: 25 September 2009 - 08:43 AM