Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#3921 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 October 2009 - 12:16 PM

Вчера изръсихме близо сто евро за обучаващата програма на Дон Съливан за кучета. С някакви специални командни нашийници и поводи, както и два компактни диска за капак. Перфектна програма, човекът е специалист, личи си. Само че за беда не е наясно с породата хъски. За да започнеш да обучаваш едно диване с щръкнали уши и опашка, първо трябва да успееш да задържиш диването наоколо си поне за няколко секунди. Всичките му примери бяха все с кучета, които се намират близо до него и си стоят мирни, докато той ги вразумява.

Искам да го питам аз как да започна да обучавам нещо, което не се заседява нито миг на мястото си, непрекъснато се бухва да се дави в реката, изчезва от полезрението ти за части от секундата, ходи да бори всички кучета наоколо си, задява се с всеки минувач и тича при него да го събаря в тревата, а като му наденеш командния нашийник, те хапе непрекъснато и се заяжда с теб, докато загубиш съзнание и сам паднеш изнемощял на земята? Команда "седни" и "легни" се учат от нещо, което първо можеш да докопаш. ab_041.gif

Този човек чувал ли е изобщо за хъскитата и за техния нрав?! Това да не ти е да учиш пудели и дакели, дето половината от денонощието се изтягат като котки на килима! Аз това дивото, като успея да го удържа две минути при себе си, после ходя да се награждавам в сладкарницата с пастичка и кафенце. Но не съм надебеляла много от това, защото то почти не се случва.

Абе, моля ви се, някой обучавал ли е диво и откачено хъски по такава програма и да си губя ли времето изобщо?! ee_017.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3922 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2009 - 12:25 PM

Стани интересна за кучето си :) Например - заигравай го навън. С играчка, с ръце, гонете се, както прецениш.
А команди най-добре се учат вкъщи за начало, като ги научи - пренасяте уроците на тихо място, където няма кой да ви разсейва и накрая - на място с дразнители.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#3923 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2009 - 12:41 PM

Ох, съветът е мъдър, но как да се осъществи. wb_052.gif Тук сме атракцията на квартала, а отчасти и на града. За Дейзи се говори навред, това е луда по кучета страна. Като изляза в предния двор, куп бабички се залепват по оградата и започват да й разправят колко велика и красива е и да я замерят с лакомства. Тя за благодарност ги изпохапа до една, и то до кръв.

На задната тераса пък веднага се залепят за нас дечурлигата от съседния двор и тя тича да хапе и тях. Остава градината ни, която е голяма, но прекалено облагородена за хъскита в ранна детска възраст. Тя вече и без това е почти като опустошена от градушка след идването на Дейзи тук.

Навън като излезем пък веднага ни се лепят цели детски градини или глутница кучета. Къде да останем насаме?

Колкото да й стана още по-интересна, по-добре ми дай съвет как да й стана по-малко интересна. Като се лепне за мен, не ме оставя да дишам дори. Копая ли, пъха се под лопатата и копае вместо мен. Нося ли нещо, дърпа го да го носи тя. Садя ли, тя вади луковицата и я сади сама на друго място.

Ако изчезна оттук, да знаете, че ме е удушила от любов.

Въпросът ми е подлежи ли хъскито изобщо на обучение или да не си губя времето?!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3924 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 October 2009 - 12:58 PM

Що за въпрос, и още как! Има много живи примери във този форум.
Погледни тези теми;
http://forum.dog.bg/-t28484.html"]http://forum.dog.bg/-t28484.html
http://forum.dog.bg/-t28367.html
http://forum.dog.bg/-t3481.html
За да обучиш едно хъски е много важно да имаш Нерви и Търпение и мотото, което да те води е "Никога не се отказвай!" smile.gif
Надявам се да съм помогнала, Успех!

#3925 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 October 2009 - 01:06 PM

Цитат(Natali-Ger @ Oct 7 2009, 01:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ох, съветът е мъдър, но как да се осъществи. wb_052.gif Тук сме атракцията на квартала, а отчасти и на града. За Дейзи се говори навред, това е луда по кучета страна. Като изляза в предния двор, куп бабички се залепват по оградата и започват да й разправят колко велика и красива е и да я замерят с лакомства. Тя за благодарност ги изпохапа до една, и то до кръв.

На задната тераса пък веднага се залепят за нас дечурлигата от съседния двор и тя тича да хапе и тях. Остава градината ни, която е голяма, но прекалено облагородена за хъскита в ранна детска възраст. Тя вече и без това е почти като опустошена от градушка след идването на Дейзи тук.

Навън като излезем пък веднага ни се лепят цели детски градини или глутница кучета. Къде да останем насаме?

Колкото да й стана още по-интересна, по-добре ми дай съвет как да й стана по-малко интересна. Като се лепне за мен, не ме оставя да дишам дори. Копая ли, пъха се под лопатата и копае вместо мен. Нося ли нещо, дърпа го да го носи тя. Садя ли, тя вади луковицата и я сади сама на друго място.

Ако изчезна оттук, да знаете, че ме е удушила от любов.

Въпросът ми е подлежи ли хъскито изобщо на обучение или да не си губя времето?!

това бабките да я хранят не ми допадне нещо, храненето трябва да има режим. Аз точно към това си създадох начина на обучение както по споменатите линкове от горния пост. макар че сме на 2 месеца и половина вече знаем някои от основните команди. Обучението с награждение ДЕЙСТВА! (поне при мен)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#3926 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2009 - 01:35 PM

Това с бабките е неспасяемо, те имат солидни аргументи. Едната си загубила кучето наскоро, другата имала куче още като бебе, третата цял живот пък мечтала за това. И са едни такива умилни! Аз да не съм дзвер. Дейзи дивата е дзвер, щото ги хапе за благодарност, че й се мазнят и я награждават с лакомства! ab_041.gif

Гледам поне на улицата да не я мачкат много, защото тази нация е в състояние да умори кучето ти от любов. Всеки се хвърля да я прегръща и целува. Бре, мама му стара, защо не се хвърлят и мен да прегръщат, на целувките им не държа толкова!

Беше важно да се убедя, че един човек на света е постигнал обучение при хъскита, и то на ниво както е при другите кучета. Един човек, вторият винаги ще съм аз.

Много ви благодаря за линковете, довечера ще ги прочета подробно и няколко пъти. Сега излизам пак да я обучавам на полянката, дано няма много досадници по обед. Ако не ме изяде днес заради този нашийник на Съливан, утре може да сме научили поне едно нещо. Стискайте ми палци, имам нужда от духовна подкрепа в този труден миг! ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3927 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 October 2009 - 02:06 PM

Бабите има как да се избегнат, аз избягвам и най-доасдните. Повярвай ми има и други индивиди по лоши от бабките. Но целта ти трябва да е ти да си център на внимание на кучо ;). Иначе не знам как би постигнала резултат при обучение :) Успех
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#3928 Потребителят е офлайн   kikex Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2009 - 06:29 PM

Моля ви кажете ,някой да е имал моя проблем, айк е на 3 месеца а ушетата са още клепнали , ветеринаря каза ,че няма проблем и ще ги изправи , но аз се притеснявам та той е на 3 месеца вече , нормално ли е и до колко месеца може да са клепнали.
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#3929 Потребителят е офлайн   Itsko_EliNka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2009 - 08:29 PM

Kikex,На наща мома едното и беше клепнало и ни казаха 4е до 3 месеца не го ли изправи... Да търсим помощ от вет.Но тя на 2 месеца и няколко дни го беше дигнала нз как да ти помогна?Ако се съмняваш в този вет с който си говорил искай второ мнение от друг. Това е моя съвет към теб ;)

П.С Дано да съм ти бил полезен поне малко.УСПЕХ ae_085.gif

#3930 Потребителят е офлайн   kikex Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2009 - 09:26 PM

Благодаря ти взех мнение от двама ,в събота отивам при трети ,и ако и тои каже същото , оставам на чакане . впрочем аз и така си го харесвам и си ме радва маника .
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#3931 Потребителят е офлайн   Itsko_EliNka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2009 - 09:35 PM

Kikex за нищо качи някоя снимка на маника af_089.gif плс

#3932 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2009 - 09:49 PM

Цитат(neznainata @ Oct 6 2009, 11:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Съседското куче имаше демодекоза, тя започна с плешиво петно на муцунката, което кучето чешеше, впоследствие стана голяма рана без козина отстрани. До днес има белег и там е по-розово, отколкото по другата част на муцуната. Лечението продължи доста, 2 ваксини, хапчета....

Това , което е на крачето му е съвсем малко, не е разранено и не го чеши . . . може ли да се е ожулил или ударил? Например докато ляга или нещо такова?
User's Signature

Качена снимка

#3933 Потребителят е офлайн   Georgi Ryahov Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 08 October 2009 - 07:32 AM

Консултирай се с ветеринарен лекар да го прегледа и човека ще каже от какво може да е надявам се аз и при най малкия проблем който имам веднага го карам на личният му ветеринарен лекар :) Преди месец дори ми беше от нещо ужилено точно на устичката и му се беше доста поддула и го откарах на доктор прегледаго бихме му две инжекций и за 3-4 часа му немаше нищичко.

#3934 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2009 - 01:16 PM

Почнало е да се скрива . . . расте си козинката!
Исках да попитам можете ли да ми кажете кога хъскито е достатъчно голямо за да тича (да кажем джогинг) или с колело?
User's Signature

Качена снимка

#3935 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2009 - 01:57 PM

тука има уникални индивиди ((о:

трябва да направи поне 5 месеца и 12 дни, после може да тича, така пише в една дебела книга , в една таблица с едър шрифт, но отдолу има забележка: "тези данни важат само ако кучето е със син цвят на козината" ((:

#3936 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2009 - 02:54 PM

Цитат(jorji @ Oct 8 2009, 02:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
тука има уникални индивиди ((о:

трябва да направи поне 5 месеца и 12 дни, после може да тича, така пише в една дебела книга , в една таблица с едър шрифт, но отдолу има забележка: "тези данни важат само ако кучето е със син цвят на козината" ((:

Това наистина е супер оригинален коментар, но тъй като е безполезен можеш (дори е задължително) да го запазиш за себе си!!!

Задавам този въпрос, защото не веднъж е казвано, че когато кучето е малко не бива да се натоварва умишлено с тичане, теглене и тн., затова питам кога е достатъчно голямо, за да може да се включат такива упражнения, колко често и с каква продължителност, така че да не се пренатоварва!!!
User's Signature

Качена снимка

#3937 Потребителят е офлайн   Иван Костадинов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:животни, музика, литература

Публикувано: 08 October 2009 - 03:02 PM

Аз малко като "рибата в морето, а вече слагам тигана", но изгарям от нетърпение и искам да науча колкото се може повече за бъдещата ми Фрея. Та... след като пристигне при мен - което е след цели два дълги дни, ако всичко е наред - колко време, след като е в дома ми, трябва да започвна с разходките? И изобщо на каква възраст? Тя е на два месеца. Също така, кога е препоръчително да стартирам с упражненията за обучаване на команди и хигиенни навици? Трябва ли да изчакам някакъв период да свикне с хората и средата?
User's Signature

Качена снимка

#3938 Потребителят е офлайн   polinnka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2009 - 03:10 PM

А бийте ли ми казали моето вълче приз зимата наван ли да го държа.И само да кажа нещо държъ я наван защото тя ватре не иска ни инече я пускам вав двора да си играе

User's Signature

Качена снимка

#3939 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2009 - 03:23 PM

Разходките започват няколко дни след третата ваксина. Кога е тя - пише в паспорта на кутрето.
Обучението започва веднага, щом кутрето пристигне в новия си дом.
Flawless , можеш да започнеш да тичаш с Неро, като постепенно увеличаваш времето за бягане и дистанцията. Кучетата привикват към натоварването. Но трябва да става плавно и не във все още горещите часове на деня. Ние с Бела бягаме от 4-5 месечни и нямаме проблем досега.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#3940 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2009 - 04:01 PM

не е безполезен, но на теб ти е по-лесно да не се замислиш и да чакаш отговор от форума ((: казвам го с добронамерена цел, и се обръщам към всички младежи и поотраснали синковци (: не си само ти, не може за такива неща да нямаш собствена преценка, утре ще ти се наложи и по-сложни задачи да решаваш, ама тогава neznainata може да няма интернет вкъщи!
Ти си познаваш кучето, ти го разхождаш, ти го храниш, ти го водиш на лекар, ти се грижиш да има храна и тя да е качествена, ти му следиш ваксините и цялото "обслужване", пък и отгоре на всичко си учила в училище, че един организъм абсолютно еднакъв с друг няма - не можеш ли на тази основа да прецениш, че един подрастващ организъм има нужда от постепенни натоварвания, които се увеличават с възрастта и че за да разбереш каква му е границата не трябва да го чакаш да грохне на земята и да каже "Не мога повече!"

Това е просто съвет да си правиш лична преценка и да вземаш отговорни решения (: Същото важи примерно и за следващите два поста след теб smile.gif

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни