Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#4261 Потребителят е офлайн   daydreaming Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 December 2009 - 01:08 PM

Здравейте smile.gif
Имам 2 въпроса
Първи: На колко трябва да стане кучо, за да спрем пудрата и да преминем на капки? И ако може да ми дадете предложения.
Втори: Подходящо ли е да му взема душач, при положение, че е на 7 месеца?
Благодаря предварително ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#4262 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2009 - 01:08 PM

За мен лично ще е по-удобно да си ушия хамут, вместо да купувам нагръдник и да го преправям. Закопчалки за хамута не са нужни, трябват само здрави найлонови ленти (като поводите) и нещо за "омекотяване". Но всеки сам решава кое му е по-удобно и лесно. ae_085.gif
А за вдигането на крака .... има време, ще почне да го вдига, като му дойде времето :)
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#4263 Потребителят е офлайн   :)) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2009 - 01:17 PM

На мен вдигането на крака ми е най-малкото
Но не мога да реша проблема с яденето на пръчки

Сутринта даже си счупи намордника (пластмасов) докато се опитваше да изяде една
User's Signature

Качена снимка

#4264 Потребителят е офлайн   kostadinoff94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2009 - 07:11 PM

Немога да разбера защо толкова се палите на тема "РОДОСЛОВНИ КУЧЕТА" tb_195.gif tb_195.gif Какво като вашите кучета са "РОДОСЛОВНИ" :???Пазите "чистотата" на породата или просто,защото ви харесва да ги водите на изложби?Аз съм на 1000% сигурен,че кучета от НЕРОДОСЛОВИЕ (както е моя Йорк) са много по-красиви от индивиди с Родословие.Така че няма нужда да се палите от нищо,а относно паспорта-да,правя огромна разлика между паспорт и родословие.Въпросът за родословието ми е на 2-3 разговора работа.Един приятел си взе хъски и звънна на баща си да говори с някакви хора и те му изпратиха родословието за 7 дена!Даже и на изложба го води с това "родословие".Така че "Welcome in Bulgaria"!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#4265 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2009 - 08:52 PM

Красотата е строго индивидуална и зависи изцяло от лични предпочитания.
Тая фраза се изтърка до болка, но "Твоето куче си е най-красиво".

Нито Тали, нито незнайната се заяждаха с теб, а мнението ти беше така поднесено, че наистина правеше погрешно впечатление, че сравняваш паспорт с родословие.

За родословието...излагаш, във форума пишат членове на клуб "Северни кучета" към БРФК, що не звъннеш там да ги питаш дали няма да ти напраскат едно родословие, да си водиш Йорк на изложби?
Знам, че ще отговориш, че не искаш, но си сигурен, че можеш и че твоето куче е по-хубаво от родословни индивиди, в което си 1000% сигурен.
Сигурно е така, няма куче, което да отговаря на 100% на стандартна, това включва както родословни така и неродословни кучета.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#4266 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Икона за мнението  Публикувано: 20 December 2009 - 09:08 PM

Виждала съм десетки неродословни хъскита, които не са ми харесвали. Козината им е или като четка за дъски, или прекалено дълга, или краката са им ужасяващо дълги, или къси, или са с прекалено продълговата муцуна тип коли, с брадичка тип шнауцер и т.н... Честно казано, ужасно се страхувах да не попадна на някакви puppy mills търгаши и после да се окаже, че това, за което съм си мечтала от дете не е равно на онова, което съм виждала по филмите. Или по-правилно - не е точно хъски. А аз исках хъски, не нещо друго. Точно заради това "Уелкъм ин Бългейрия" се заинатих и, попадайки в тези форуми започнах да чета. Прочетох за наследствените заболявания... Предостатъчна причина да се обърна към развъдчик... Може би, преди всичко не е много добре да гледаш на родословието като на "билет за изложби" или пък "удостоверение за по-висш клас куче". На пръв прочит то ти показва, че кученцето ти идва от човек, който има знания как се развъждат кучета, за разлика от съседа wb_052.gif
Ето тази страничка много помогна при мен...
Иначе не знам защо пишеш "чистотата" в кавички?! - Има си хора, които се грижат за чистотата, има и такива, на които не им пука. Това, което ме накара да се съмнявам толкова силно в началото и да търся повече информация, е точно "мръснотата" и обезобразяването - вече ти разказах какви хъскита виждам... В нашия квартал. Опитай се да надникнеш в "спорната тема" - мисля, че там има достатъчно информация. Разделът "Да пазим и развиваме породите" също е полезен. Твоя Йорк е сладур и си в грешка да се засягаш или да го сравняваш с каквото и да е куче - било то с или без родословие ab_041.gif Било по-хубаво, 'нам си какво. Та нали "работата" му е да е най-хубавото куче на света...
Не вярвай много на думите на твоя приятел с хъскито и родословието за една седмица - по-добре сам се информирай как стават нещата, откокото друг да ти казва и ти да му вярваш сляпо. Пробвай със "Спорната тема". Въздръж се една седмица без да пишеш коментари, просто си я прочети ...
User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#4267 Потребителят е офлайн   Itsko_EliNka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2009 - 09:54 PM

Цитат(jorji @ Dec 20 2009, 11:20 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Някой от Пловдив беше споделил за майстор който прави кучешки табелки? Може ли телефон?

Лазерно изрязване на медальончета за кучета и всякакви подобни такива по ваша идея.
тел:0878 413558
laserfine@gmail.com
Търси/попитай за Васко
П.С Пиши дали си се свързал,има и сайт с примерни мостри ако те интересува пиши ми лс да ти дам линк.

#4268 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 December 2009 - 12:17 AM

Цитат(kostadinoff94 @ Dec 20 2009, 07:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Немога да разбера защо толкова се палите на тема "РОДОСЛОВНИ КУЧЕТА" tb_195.gif tb_195.gif

За твое инфо моят Фрост е прибран от улицата, в него има нещо на хъски, а може и да е изцяло хъски (знам ли). Но аз нямам с какво да го докажа, а и не искам! Но няма да тръгна да го правя бащата поради простата причина, че НЕ ИСКАМ ДА ПОЕМА ОТГОВОРНОСТТА НА НЯКОЛКО МАЛКИ НЕВИННИ СЪЩЕСТВА ДА БЪДАТ ИЗХВЪРЛЕНИ НА УЛИЦАТА ако бъдат несполучливи! Този риск си го има и то е прекалено тежък за мен да го поема.За другото в моето очи аз не разделям куче с родословие и без. Аз обичам кучетата не придружените хартии със тях! За мен Фрост е най красивото, най умното и най доброто куче! Защото то е моето куче, моят Фрост!

Прави разлика между оценка на куче (като стопанин) и куче за развъждане. Мисля че ще разбереш къде е разликата.

Поздрави.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#4269 Потребителят е офлайн   kostadinoff94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 09:01 AM

Разбирам,колко обичате вашите хъскита!НЕ искам да влизам в спорове с никой!Тук съм с една едничка цел-да се разтоваря с хора,които разбират от породата!Точно това и аз не обичам кучета придружени с куп хартий!Когато видях Йорк веднага разбрах,че той е моето куче!Едно вътрешно усещане,че това е правилният избор.А относно кученцето ма Meto-не знам дали е родословно или не,но мога да ти кажа,че е голям сладур и си постъпил много добре с избора си ! vc_038.gif vc_038.gif vc_038.gif vc_038.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#4270 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 December 2009 - 11:46 AM

Съдбата избра да сме с моето момче. Но аз не се оплаквам макар да бях хванат много неподготвен благодарение на този форум се научих на много полезни неща за кратко време и сега що годе се справяме.

Въпрос по темата.

Все още сме зима но ще дойде и лято бих искал да знам какво правите за вашите любимци през лятото. В един под форум (не помня точно кой) бях прочел, че се подстригва козината по коремчето и по лапите (между пръстите) точно от тези места кучетата изпускали топината от тялото си. Това важи ли за хъски? Изключвам възможността кучето да е в стая с климатик защото ние сме дворно куче. Дебела сянка и доволно количество вода дали ще са достатъчни или ще имаме нужда и от душове?
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#4271 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 December 2009 - 02:43 PM

Цитат(kostadinoff94 @ Dec 21 2009, 08:01 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Разбирам,колко обичате вашите хъскита!НЕ искам да влизам в спорове с никой!Тук съм с една едничка цел-да се разтоваря с хора,които разбират от породата!Точно това и аз не обичам кучета придружени с куп хартий!Когато видях Йорк веднага разбрах,че той е моето куче!Едно вътрешно усещане,че това е правилният избор.А относно кученцето ма Meto-не знам дали е родословно или не,но мога да ти кажа,че е голям сладур и си постъпил много добре с избора си ! vc_038.gif vc_038.gif vc_038.gif vc_038.gif

Като имаш вътрешно усещане, че си направил правилния избор, защо пишеш тук простотии да дразниш потребителите?
Щом си направил правилния избор, значи не ти е тряБвало куче за развъждане.
Породите са това, което са, благодарение на многогодишния труд на хората да ги запазят, да документират произхода им и да продължат развитието им. За това има много екземпляри, които отпадат от този процес, независимо от това че имат родословия. Като си сигурен, че нашите кучета, които милите са толкова обременени с куп хартии са толкова грозни и не приличат на породата си, бъди щастлив с твоето куче, а ние ще си седим нещастни и обременени с ужасните мисли за изложби, които ще слагаме на кантар с живота на кучето си и ценностите в живота.
А с тези неща дето ги разправяш за родословията ще ти кажа - тръгнал си бос! Ама много бос! Това показва, че грам представа си нямаш от това що е родословие как се получава къде се регистрира и как се признава. Така че, ако ти се дават излишни пари за фалшиво родословие и има мили хора, които да ти го предложат, а на теб пък сърце не ти дава да им откажеш, вземи си едно такова. Само че това с нищо няма да промени породността и качествата на твоето куче.

Хората сме временно явление в породите. Породите са овеществен човешки труд години на ред. Има хора, които заради собственото си его, комплекси и за това кучето им да "олаби нагона" ги плодят без да се замислят и плюят на целия този труд, който при хъскито се измерва във стотици години. И така се появяват подобията на хъски, така се появяват и тези по улиците. Ако не директните поколения на твоето куче, то внуците му. "Поздравления" за всички които имат усещането, че това е правилния избор. Welcome to Bulgaria!

Свалям шапка на хора като Мeto, Тali и всички останали потребители от форума (и извън него), които са добили реална представа за нещата, успяли са да ги осмеслят, не се самозалъгват, не страдат от излишен егоизъм и си дават реална равносметка за развъждането на животни. С родословие или без, всички имаме кучета притежаваши най-ценното качество - да бъдат наши приятели, да ни обичат, да са нашите любимци, които ние много обичаме и за които сме готови на много. Аз къщо съм имала кучета без родословие и не съм страдала от това. Грижа се и за такива без дом и ще продължа да го правя. Именно за това съм си взела кучета с родословие, именно за това ги водя на изложби, именно за това им правя изследвания и следа поколенията - за това защото ги обичам и искам всичко да е както трябва.
От там нататък е приказката - всяка жаба да си знае гьола. И ако това прави някого нещастен, винаги съществува опцията за още едно другарче на вашето куче.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#4272 Потребителят е офлайн   dog-fan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 December 2009 - 04:05 PM

здравейте много ми харесват хъскитата но наште ни ми позволяват да си взема казват да си търся куче от малка порода ще ме упътите ли кам нещо малко наподобяващо хъски моля за отговор sad.gif
User's Signature

Качена снимка

#4273 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 December 2009 - 04:46 PM

Цитат(dog-fan @ Dec 21 2009, 04:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
здравейте много ми харесват хъскитата но наште ни ми позволяват да си взема казват да си търся куче от малка порода ще ме упътите ли кам нещо малко наподобяващо хъски моля за отговор sad.gif

Разгледай подфорума Без дом! Има... толкова красиви кучета там, които си търсят дом ae_085.gif

(уважаеми любиели на породата Хъски, нямах в предвид да кажа, че кучетата от там приличат на хъскита, а само да насоча човека - възможно е да спаси една кучешка душа )
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#4274 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 05:26 PM

Цитат(Persona Grata @ Dec 21 2009, 02:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(dog-fan @ Dec 21 2009, 04:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Разгледай подфорума Без дом! Има... толкова красиви кучета там, които си търсят дом ae_085.gif

(уважаеми любиели на породата Хъски, нямах в предвид да кажа, че кучетата от там приличат на хъскита, а само да насоча човека - възможно е да спаси една кучешка душа )

Не се приема ! :Д

#4275 Потребителят е офлайн   dog-fan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 December 2009 - 01:47 PM

може и да разгледам в някои приюти а във форума на бездом сигурно ще намеря и там моя бъдещ домашен любимец ae_085.gif smile.gif af_089.gif af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#4276 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 December 2009 - 01:56 PM

Цитат(dog-fan @ Dec 22 2009, 01:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
може и да разгледам в някои приюти а във форума на бездом сигурно ще намеря и там моя бъдещ домашен любимец ae_085.gif smile.gif af_089.gif af_089.gif

Подкрепяме те в твоето начинание с две ръце и четри лапи ab_041.gif Успех!
User's Signature

#4277 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 December 2009 - 11:11 PM

kostadinoff94 ме помоли да пусна този пост от негово име

"Искам да се извиня на всички,които съм обидил с думите си."

защото днес не е могъл да пише в тази тема ... незнайно защо.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#4278 Потребителят е офлайн   hwarang Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 December 2009 - 08:32 AM

Прави ми впечатление , че Чара от 2-3 дни се напишква много късно вечер. Обикновено след 22-23ч.
Възможно ли е да и е студено и затова да го прави? Последно я извеждам към 8 вечерта.
User's Signature

Качена снимка

#4279 Потребителят е офлайн   bezmalvniq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 23 December 2009 - 08:48 PM

[quote name='Huskypower' date='Dec 22 2009, 09:11 PM' post='737594']
kostadinoff94 ме помоли да пусна този пост от негово име

"Искам да се извиня на всички,които съм обидил с думите си."

защото днес не е могъл да пише в тази тема ... незнайно защо.

братле.не се притеснявай за твоето куче,квотото и да е причината треа да се вслушаш в себе си и най-вече дасе грижиш за кучето си.стига да му дадеш цялата си обич и грижа към плющката.костадинов94 ти си добро момче и би треало да знаеш кво да направиш по въпроса.няма нужда да се зивиняваш.така че скивай за доброто ием на цялата порода ab_041.gif ae_085.gif

#4280 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 December 2009 - 10:03 PM

kostadinoff94, моето куче не е родословно също като твоето! Въпреки, че като цяло отговаря на приетия стандарт на породата Сибирско Хъски... не е от развъдник, няма родословие... Моето куче също има паспорт (представи си ab_041.gif ), въпреки, че не е от развъдник!
Опитах се да ти обясна разликата между паспорт и родословие- две коренно различни неща, които изобщо нямат никаква връзка помежду си, но въпреки това хората често се заблуждават. Мислят, че като има кучето им паспорт е голямата работа- и лошото е, че се гордеят с това... Което значи, че не е общоприета практика всяко, да кажем средностатистическо куче да се води на вет., да му се правят нужните ваксини, прегледи, и разни там работи... Изобщо българина... абе понякога ми се повръща от неговата "Гордост"!
Та... това не беше заяждане smile.gif

hwarang, да се не е разгонила? Мойта като се разгони отначалото пишка по- често... Или евентуално може да е настинала... знам ли :)
Но провери за разгонването!

П.П.
bezmalvniq, съвсем добронамерено те моля да си пооправиш правописа, защото просто е нетърпимо...! Не се оправдавай, че не е форум по БГ. език..., а е форум за нашите кучета, и че трябва да си говорим за тях и да ги обичаме. (както се оправда веднъж... преди време).
Говори лошо за теб този правопис...!
Отново- Не Се Заяждам ;*)

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема