Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 295
  • 296
  • 297
  • 298
  • 299
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#5921 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 March 2011 - 02:48 PM

Показване на мнениетоДизел, в 28 March 2011 - 10:58 AM, написа:

обаче прави като мопсовете... като се измори ляга/сяда където и да е...

Не я изтощавай прекалено. И Неро правеше така, едно растояние, което сега взимаме за 5 минути, на нейната възраст го взимахме за 30 минути, след което ляга. И аз се правя на палячо и го закачам да стане и става, ходи още малко и пак ляга. Като стана на 5 месеца и почнахме да го водим и в Борисовата на по-дълги разходки след големи игри, едвам се прибирахме и в къщи дишаше тежко тежко, щеше да се гътне. Ама тогава не знаех, кога съм гледала малко куче, мисля си, че то си знае и може всичко, ама- не. И после се оправихме, нагодихме се един към друг и така.
Аз лично съм го социализирала с всякакви кучета, без оглед на размер, възраст, пол, порода. Е, клъвнаха ни веднъж дваж имахме малки рани по главицата, ама беше забравено с почването на игрите. Лабрадорите и голдъните играят много лошо особено с бебета, защото един огробен лабрадор легна върху него и почна да се търка все едно си отъпква тревата и тогава трябваше да "спасявам" малкото бебе, че онзи тежеше, но все пак не сме имали проблем. Е, на този етап не харесва мъжки голдъни и лабрадори, ако не са бебета, но такъв е живота, не можа всички да харесва!
User's Signature

Качена снимка

#5922 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2011 - 03:01 PM

Аа, ние правим по-големи разходки..., но пък и почивки ... изморява се... ама като види котка и застава в поза "стрела"

Вчера бяхме в детската градина и бяхме седнали 3ма човека на пейката... докато си "лафим" тя заспа... дойдоха още хора... тя още спеше... после дойдоха и едни дечица да ритат ... тя си дремеше ... поразбуди се и видя един КОН.... съсредоточи се... и не го изпускаше от поглед... мислих, че е още рано да се събуждат такива инстинкти, но явно никога не е рано ...

Днес след като се прибирах от зоомагазина едно хъски ме стресна в гръб... беше красиво, но първата ми реакция беше друга.. :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: беше без повод... и на около 10тина метра стопанина му отзад... погониха се докато се хванат де...
User's Signature

Качена снимка

#5923 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2011 - 03:57 PM

Показване на мнениетоДизел, в 28 March 2011 - 03:01 PM, написа:

Аа, ние правим по-големи разходки..., но пък и почивки ... изморява се... ама като види котка и застава в поза "стрела"

Вчера бяхме в детската градина и бяхме седнали 3ма човека на пейката... докато си "лафим" тя заспа... дойдоха още хора... тя още спеше... после дойдоха и едни дечица да ритат ... тя си дремеше ... поразбуди се и видя един КОН.... съсредоточи се... и не го изпускаше от поглед... мислих, че е още рано да се събуждат такива инстинкти, но явно никога не е рано ...

Днес след като се прибирах от зоомагазина едно хъски ме стресна в гръб... беше красиво, но първата ми реакция беше друга.. :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: беше без повод... и на около 10тина метра стопанина му отзад... погониха се докато се хванат де...

Хахахах, с конете много да внимаваш, че голям страх съм брала с конната полиция в Борисовата! Мианалата година, избяга, за да ходи да кани конете на игра. То не бяха поклони, целувки, Неро щеше да захапе единия за опашката, защото къде е виждал. Сега обаче поглежда и си продължава по пътя, явно вече е свикнал с тяхното присъствие и не им обръща внимание . . .
User's Signature

Качена снимка

#5924 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2011 - 04:05 PM

В детски градини,и изобщо подобни заведения,е забранено влизането.Плащат ти се глобички ли?
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#5925 Потребителят е офлайн   Aron_Gb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2011 - 05:08 PM

Здравейте отново! Искам да попитам как се справяте с чистотата след разходка в мокро време, тъй като на Арон целия му тумбак става в кал, дори и да не тича, а само да ходи по асфалта. А проблемът е, че уж не трябвало да се къпе често. Някои дори казват, че дори до 6-ия месец не трябвало да се къпят, което на мен ми се вижда абсурдно, при положение че кучето живее вътре!
User's Signature

Качена снимка

#5926 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2011 - 05:12 PM

Показване на мнениетоАриел, в 28 March 2011 - 04:05 PM, написа:

В детски градини,и изобщо подобни заведения,е забранено влизането.Плащат ти се глобички ли?

Бях публикувал едно друго по-подробно мнение, но явно на някой му бъркам в червата с моите изказвания ...

Все пак исках да ти кажа... не бери грижа :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#5927 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 March 2011 - 05:16 PM

Показване на мнениетоAron_Gb, в 29 March 2011 - 03:08 PM, написа:

Здравейте отново! Искам да попитам как се справяте с чистотата след разходка в мокро време, тъй като на Арон целия му тумбак става в кал, дори и да не тича, а само да ходи по асфалта. А проблемът е, че уж не трябвало да се къпе често. Някои дори казват, че дори до 6-ия месец не трябвало да се къпят, което на мен ми се вижда абсурдно, при положение че кучето живее вътре!

Естествено без шампоан. Кой си къпе кучето със шампоан след всяка разходка? Обливаш коремчето с вода....и воала!!! Представи си Еди какъвто ми е бял на какво прасенце прилича дори след 15 мин. разходка. Вкарвам го във ваната, пускам слушалката на душа и ....готово.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#5928 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 March 2011 - 05:22 PM

Не бях влизал доста време из форума че не остава време но разгледах фотогалерията и се накефих на кучета пак но имам едно питане .Тук там се пише за проскубаните пролетни"костюмчета " на хъскито.Задължително ли е да се проскубе(сменя козина) или е до възраст и условия и храна.Моя е на 10 месеца вече но не е падал и косъм от кожухчето му.Лъскав и пухкав као играчка.А може би е рано още.До декември си се скубеше на поразия докато намъкнем зимните одежди и до там .

П.П.. С какво си накавате вече кучетата за бълхи и кърлежи.Мисля че е време че поне при нас плъзнаха кърлежи след първите дъждове.Аз ползвам frontline combo .има ли по качествени препарати независимо от цената .

#5929 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2011 - 06:05 PM

Показване на мнениетоm_stoilkov, в 29 March 2011 - 05:22 PM, написа:

Не бях влизал доста време из форума че не остава време но разгледах фотогалерията и се накефих на кучета пак но имам едно питане .Тук там се пише за проскубаните пролетни"костюмчета " на хъскито.Задължително ли е да се проскубе(сменя козина) или е до възраст и условия и храна.Моя е на 10 месеца вече но не е падал и косъм от кожухчето му.Лъскав и пухкав као играчка.А може би е рано още.До декември си се скубеше на поразия докато намъкнем зимните одежди и до там .

П.П.. С какво си накавате вече кучетата за бълхи и кърлежи.Мисля че е време че поне при нас плъзнаха кърлежи след първите дъждове.Аз ползвам frontline combo .има ли по качествени препарати независимо от цената .

Всяко куче индивидуално сменя козина. Някои сменят веднъж годишно, два пъти годишно, веднъж на няколко години, а някой направо целогодишно сменят...
При добро хранене тази смяна просто няма да е толкова очевидна върху самото хъски, а иначе пак ще си пада козина :ba_025:
Индивидуално е и как сменят козина. Джек сменя козина много деликатно и почти незабележимо в последно време. При него козината пада само при хубаво разресване. Само по лапите и хълбоците сменя на поразия и пада на кичури.
Арвен и Прешъс обаче сменят козина на кичури винаги. На Арвен много й личи, защото започва и да яде по-малко и заприличва на скелет, на Прешъс почти не й личи, въпреки че там падат огромни количества козина.

ПП: Аз ползвам Вирбак пак пипет, защото си въобразявам че пази от кърлежи най-добре(просто защото още не съм хванала кърлеж по Джек с него), обаче не напръскат ли едно хубаво-нищо не те спасява!
Аз съм хващала кърлежи по Джек и с Адвантикс поставен преди 5 дни и с Фронтлайн поставен преди 6-7 дена.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#5930 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 March 2011 - 07:50 PM

Много ти благодаря за информацията относно козината .За обезпаразитяването също .Аз ползвах миналото лято фронтлайн и не се е качвала гадина по него даже като го взехме имаше много кърлежи бебета по слабинките и с това се махнаха и си мисля че е добро но явно че е индивидуално при всяко куче.Ше пробвам при второто накапване от препарата който ползваш ти за да направя сравнение.Още веднъж благодаря.

#5931 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 March 2011 - 08:33 PM

То няма препарати, които да пазят от полазването и захващането на кърлежите. Освен ако не са някакви силно токсични и вредни и за самите кучета. Превенцията на препаратите, които ползваме обикновенно е в това, че убиват кърлежите, преди да започнат да заразяват евентуално. Поне в това ни се иска да вярваме.
Аз ползвам фронтлайн и адвантикс и понякога пудра тапилан.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#5932 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2011 - 08:43 PM

Ползваме дъждобрани :ab_041: . Аз съм с два самоеда и само това ни спаси от дъжда и калта.

#5933 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2011 - 08:51 PM

Показване на мнениетоДизел, в 29 March 2011 - 05:12 PM, написа:

Показване на мнениетоАриел, в 28 March 2011 - 04:05 PM, написа:

Бях публикувал едно друго по-подробно мнение, но явно на някой му бъркам в червата с моите изказвания ...

Все пак исках да ти кажа... не бери грижа :ba_025:

Това,което доста хора ти го казаха дори в прав текст и ти не взимаш от дума,вече се коригира от този,който това му е работата.Дано,ако не искаш да се повтаря,си вземеш малко поука и не се правиш на баш разбирач и "не на мене тия".Не се слагай на всяка манджа мерудия-има първо доста да почетеш,после да преживееш с кучето си и чак тогава да мъдруваш.Мисля,че прекали с детската градина-има си закони и ние ги спазваме-на други им трият мненията.Извенете ме всички за спама!
User's Signature

#5934 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2011 - 09:04 PM

Показване на мнениетоХърс, в 29 March 2011 - 08:43 PM, написа:

Ползваме дъждобрани :ab_041: . Аз съм с два самоеда и само това ни спаси от дъжда и калта.

Радвайте се,че проблемът ви е в коремчета и лапички.Рядко да видя хъски да се търкала в калта,по-скоро обичат да цопват в нея.Друго си е един енергичен ретривър,който и го сърби гърбината,да избере най-калното място и доволно да се просне по гръб в нея.След което идва при теб,мятайки радостно опашка,пръскайки навсякъде кал и забиващ муцуна в теб да го погалиш колко е добър и послушен. :af_089: Моят влиза в банята с особено мнение и едвам изтърпява процедурата с подвижния душ.Мия го само с вода,но усетя ли,че козината му вече е сплъстена и трудно минава гребена-насапунисвам го.На 3-4 месеца някъде.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#5935 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 March 2011 - 09:12 PM

Показване на мнениетоХърс, в 29 March 2011 - 06:43 PM, написа:

Къпането и отмиването на мръсотията и калта с вода са уж различни неща.

Ариел ... много ви е плитка локвата! Нямате ли по-дълбоки уахаха, това се казва живот!
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#5936 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2011 - 09:13 PM

Лелее, ужас. Добре, че моите бели пухчета не се търкалят. А това за голдъните май е присъщо за всички от породата. Познавам 4 голдъна, с които редовно сме на разходка и всики се търкалят в кал и локви или някакви мърши :zz_020:

#5937 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2011 - 10:05 PM

И да не ни е от най-големите локви,как качествено можем да се омажем в нея: :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#5938 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 March 2011 - 10:07 PM

АУУУУ! Как толкова бързо свикнахте да ходите без повод и си имате доверие?
User's Signature

Качена снимка

#5939 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2011 - 07:50 AM

Това е клетката за пускане на кучетата да играят в нашия квартал.Нямаме избор и се примиряваме с калта в нея.Отделно той се пуска и извън града на едно поле и засега слуша,ако го повикаш.Притеснено ми е,но каката така го извежда-да се натича там.Според нея "бил страхлив и не се отдалечавал",но аз винаги си имам едно на ум.
User's Signature

#5940 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2011 - 01:28 PM

Показване на мнениетоk1champion, в 29 March 2011 - 08:07 PM, написа:

АУУУУ! Как толкова бързо свикнахте да ходите без повод и си имате доверие?

k1champion че вие не се ли пускате от повода? При мен и двете слушат и нямам проблем с връщането. Даже с Еди разходките в квартала доста често са ни без повод.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 295
  • 296
  • 297
  • 298
  • 299
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни