Дизел, в 28 March 2011 - 10:58 AM, написа:
Не я изтощавай прекалено. И Неро правеше така, едно растояние, което сега взимаме за 5 минути, на нейната възраст го взимахме за 30 минути, след което ляга. И аз се правя на палячо и го закачам да стане и става, ходи още малко и пак ляга. Като стана на 5 месеца и почнахме да го водим и в Борисовата на по-дълги разходки след големи игри, едвам се прибирахме и в къщи дишаше тежко тежко, щеше да се гътне. Ама тогава не знаех, кога съм гледала малко куче, мисля си, че то си знае и може всичко, ама- не. И после се оправихме, нагодихме се един към друг и така.
Аз лично съм го социализирала с всякакви кучета, без оглед на размер, възраст, пол, порода. Е, клъвнаха ни веднъж дваж имахме малки рани по главицата, ама беше забравено с почването на игрите. Лабрадорите и голдъните играят много лошо особено с бебета, защото един огробен лабрадор легна върху него и почна да се търка все едно си отъпква тревата и тогава трябваше да "спасявам" малкото бебе, че онзи тежеше, но все пак не сме имали проблем. Е, на този етап не харесва мъжки голдъни и лабрадори, ако не са бебета, но такъв е живота, не можа всички да харесва!