Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 302
  • 303
  • 304
  • 305
  • 306
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6061 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 May 2011 - 08:05 PM

Показване на мнениетоMayap, в 17 May 2011 - 01:09 PM, написа:

всички регистрирани развъдници могат да се намерят на сайта на Клуба - http://www.ndbkc.com/FCI_reg_razv.html
Northfest kennel не е един от тях, каквито и рекламни банери и връзки да си е накичил. освен ако няма отново някакви специални изключения.

Northfest kennel не е един от тях просто защото не желае да бъде, но както и друг път съм писала Иван Стоянов също си има своето място в историята на сибирското хъски в България! Това, че не желае да влиза в нечий рамки и клишета не го прави лош развъдчик! И още нещо може да е особен чешит, но не е безотговорен .......Кучетата му са страхотни и е жалко, че не ги виждаме по изложби. Яд ме е само, че кучета с качества се продават без родословие ! След това във "Фотогалирия" се чудим от къде такава неродословна красота в България.... ........
Не го оправдам за това негово решение, но не го и виня! Сигурна съм, че това което прави го прави с много любов затова и съществува вече над 10 години !
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#6062 Потребителят е офлайн   martinis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2011 - 08:27 PM

Показване на мнениетоHuskypower, в 17 May 2011 - 04:30 PM, написа:

Показване на мнениетоMayap, в 17 May 2011 - 01:09 PM, написа:

всички регистрирани развъдници могат да се намерят на сайта на Клуба - http://www.ndbkc.com/FCI_reg_razv.html
Northfest kennel не е един от тях, каквито и рекламни банери и връзки да си е накичил. освен ако няма отново някакви специални изключения.

За съжаление списъкът не е актуализиран много отдавна и това не са всички развъдници. Има такива като Вабанк и Славена фон бранддорф, които отдавна не развъждат хъскита, както и такива, които развъждат, но не са споменати там. (напр.Nylabell)

Не е добре това... :ea_103:

Всъщност исках да попитам дали има някъде официална информация за броя на официално регистрираните животни от съответната порода, и по конкретно за хъски и другите представени в страната породи от V група? Статистика някаква...
User's Signature

Une légende Chukchi dit que lorsque nos chiens nous ont quittés ils attendent leurs maîtres pour leur montrer le chemin du paradis, certains d'entre eux nous y attendent déjà.

#6063 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2011 - 08:28 PM

Петя, нека не чоплим стари рани. Иван си има причина, аз я знам, но нямам намерение да коментирам тук това.

Цитат

Всъщност исках да попитам дали има някъде официална информация за броя на официално регистрираните животни от съответната порода, и по конкретно за хъски и другите представени в страната породи от V група? Статистика някаква...

Има. Кучетата се регистрират чрез клубовете. Всеки клуб води племенна книга, от която може да се види колко кучета има регистрирани, колко са за дадена година и т.н. Племенните книги обаче не са публично достояние.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#6064 Потребителят е офлайн   martinis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2011 - 08:54 PM

Показване на мнениетоHuskypower, в 17 May 2011 - 09:28 PM, написа:

Цитат

Има. Кучетата се регистрират чрез клубовете. Всеки клуб води племенна книга, от която може да се види колко кучета има регистрирани, колко са за дадена година и т.н. Племенните книги обаче не са публично достояние.

Аз нямах предвид да се публикуват племенните книги в интернет... Но една проста статистика поне еди колко си хъскита например регистрирани в страната за 2010г. Защото едни такива цифри ако не може българската кинология да представи...
Във Франция всеки може да получи подробна статистика за всяка една порода, година по година. А с просто запитване по и-мейл и доста подробности около голите цифри... Както и да е...
:flagbg:
User's Signature

Une légende Chukchi dit que lorsque nos chiens nous ont quittés ils attendent leurs maîtres pour leur montrer le chemin du paradis, certains d'entre eux nous y attendent déjà.

#6065 Потребителят е офлайн   Viko12 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 May 2011 - 11:37 AM

Здравейте,

Дано тук е правилно място за въпроса ми. Имам хъски на 10 месеца (15 май ги направи). Живее на двора и всеки ден го разхождам по минимум 2-3 пъти - по около час.
От миналата седмица баща ми реши да го извежда на сутрешна разходка (към 6:30 до към 7:30). На всяка разходка го пускаме. Проблема дойде от началото на тази седмица.
Като по часовник в 6, понякога 5 и половина започва да лае. Като изляза на двора при него или на терасата спира. Прибирам се, лягам и след 5 минути пак започва докато не излезе баща ми да го разходи. Изглежда свикна и сега няма спирка .. Идеи как да го отуча ?

#6066 Потребителят е офлайн   Aron_Gb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2011 - 12:00 PM

Ако можете изтрайте го няколко дни без да му обръщате никакво внимание и без да му се показвате и да го успокоявате. Само би трябвало да се откаже.
User's Signature

Качена снимка

#6067 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 May 2011 - 09:23 PM

Показване на мнениетоNorth face, в 16 May 2011 - 11:13 PM, написа:

m_stoilkov, знам,че без да искаш си пропуснал Качена снимка но все пак когато изброяваш българските развъдници е хубаво да изброяваш всички Качена снимка а е добре да се уточни,че последния линк е към развъдник,който не издава родословия и не развъжда по правилата на БРФК & FCI.
Качена снимка

Качена снимка Хиляди извинения към развъдник"Голден Никол" и моите най искрени уважения.Наисина неволно съм пропуснал и един от най добрите развъдници.Там наистина има хубави кучета ама хубави!!! http://www.goldennicol.com/bg/home
КОйто не вярва нека влеза и да види.Специално там си имам едно любимо куче но нека не правя реклама а и другита са хубави.

Мен лично не ми пука от никви родословия и книги.Аз харесвам породата и кучетата в тези развъдници които споменавам за това посочвам тях.Просото неволно пропуснах горе споменатия.Някой от развъдчиците познавам лично(шапка иКачена снимка свалям за широкото сърце дето го има) от друг имам кучето трети уважавам заради труда които полагат и резултатите които постигат.Може да има и други развъдници за които не знам и не съм чувал но поднасял уваженниеи на тях и на труда им.Не знам колегата защо пита за развъдници но ако е решил да си вземе куче да не се замисля ами да разгледа линковете с развъдници и да направи своя избор.

#6068 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 May 2011 - 10:24 PM

Показване на мнениетоViko12, в 18 May 2011 - 11:37 AM, написа:

Здравейте,

Дано тук е правилно място за въпроса ми. Имам хъски на 10 месеца (15 май ги направи). Живее на двора и всеки ден го разхождам по минимум 2-3 пъти - по около час.
От миналата седмица баща ми реши да го извежда на сутрешна разходка (към 6:30 до към 7:30). На всяка разходка го пускаме. Проблема дойде от началото на тази седмица.
Като по часовник в 6, понякога 5 и половина започва да лае. Като изляза на двора при него или на терасата спира. Прибирам се, лягам и след 5 минути пак започва докато не излезе баща ми да го разходи. Изглежда свикна и сега няма спирка .. Идеи как да го отуча ?

Хехе .Хъскитаа май са големи часовникари.Моя Аксел всяка сутрин в 6:30 се качва при нас на спалнята и се оглежда за жертва.Ако мръдне някой почва го с целувки докато не станем и не се стягаме за разходка .Ако ми се спи и реша да го отсвиря за 10 тина минути почва да вие като "вук на месечина"Нема спасение ,ставам и тръгваме.Може и да има начин да го откажа от тия му мурафети ама той си иска неговото особено лятото когато след 9ч е вече жега.

#6069 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 18 May 2011 - 10:35 PM

Ехе,доста се е изписало по темата за развъдниците,лошо няма но както е ясно на всички не сме се събрали за да се харесваме а за да работим за породата и нейното коректно развъждане. Съжелявам, ако на Петя или някой друг не допада моето мнение но фактите са факти,породното развъждане няма как да стане ако не е вкарано в правила и рамки,аз лично съм затворила моето развъждане, нямам никакви претенции към името Нортфест но за мен не е нормално да се развъждат брат и сестра ....
Всички работим с любов към породата но и именно заради породата и отговорноста към нея ако искаш да правиш нещо както трябва, трябва да стиснеш зъби и да се разбереш с клуба примерно ( давам хипотетичен пример,защото не му знам драмата на човека ) или каквито там други проблеми имаш. След като се гордееш с линията си, запази си документите,развъждай с мисъл, изследвй кучетата си за наследствени заболявания,прави хубави и доколкото зависи от теб здрави бебета и аз съм сигурна,че никой няма да може нищо да каже :md_064:
Тук изобщо не става дума за впряга му и т.н. за тази му дейност мога само да кажа , евалата:rc_036:
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#6070 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2011 - 08:21 AM

Показване на мнениетоNorth face, в 18 May 2011 - 08:35 PM, написа:

Ехе,доста се е изписало по темата за развъдниците,лошо няма но както е ясно на всички не сме се събрали за да се харесваме а за да работим за породата и нейното коректно развъждане. Съжелявам, ако на Петя или някой друг не допада моето мнение но фактите са факти,породното развъждане няма как да стане ако не е вкарано в правила и рамки,аз лично съм затворила моето развъждане, нямам никакви претенции към името Нортфест но за мен не е нормално да се развъждат брат и сестра ....
Всички работим с любов към породата но и именно заради породата и отговорноста към нея ако искаш да правиш нещо както трябва, трябва да стиснеш зъби и да се разбереш с клуба примерно ( давам хипотетичен пример,защото не му знам драмата на човека ) или каквито там други проблеми имаш. След като се гордееш с линията си, запази си документите,развъждай с мисъл, изследвй кучетата си за наследствени заболявания,прави хубави и доколкото зависи от теб здрави бебета и аз съм сигурна,че никой няма да може нищо да каже :md_064:
Тук изобщо не става дума за впряга му и т.н. за тази му дейност мога само да кажа , евалата:rc_036:

Не мислех да пиша повече по темата, защото това са неща само между Вас развъдчиците !
Злати, разбира се, че правилата и рамките са на първо място в развъдната дейност ! А относно Нортфест написах, че има своето място в историята на сибирското хъски в БГ ! Жалко е, че не развъжда по правилата !.......... Защо не знаете проблема му, а имате информация, че "развъжда брат и сестра"...........Сигурни ли сте, че е така ?!?!?! Аз не вървам, че човек който се занимава професионално с тази дейност и го прави с любов и уважение към породата може да допусне такова нещо.........освен, ако е станало случайно и еднократно ! Поговорете с него и го привлечете по някакъв начин - вижте пазара на какво прилича ! Съсипан е тотално -масово се продават неродословни иначе много добри хъскита за по 50-100 лв............Неминуемо това рефлектира и при вас ! И най-важното това ли заслужава тази прекрасна породата !?!?! Че България е страната на абсурда е ясно, ама и ситуацията със сибирското хъски също е абсурдна.............
Знам, че съм страничен наблюдател и нямам право да ви се меся в работата, но искам все пак да знаете, че сте в публичното пространство и всичко което правите се вижда и оценява от всички любители - форумите и фейсбука не са достатъчни...... :rc_036:
Хубав ден !
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#6071 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2011 - 09:36 AM

Гледай какво правят женските езици значи, на човека му се запалиха ушите от толкова мислене и писаници по негов адрес..., не го познавам, но мисля, че е некоректно да се говори каквото и да било за дадено лице на дадено място без въпросното лице да посещава мястото и да има възможност да каже нещо в своя защита.. докато говорите подобни неща... в моите, а и не само очи изглеждате като едни гладни и жадни за пари развъдчици, а нали уж идеята е друга и целта ви не е да правите пари от това...?Или греша или не съм разбрал нещо...

Абсолютно нищо лично към никой!!!
User's Signature

Качена снимка

#6072 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2011 - 09:53 AM

Показване на мнениетоДизел, в 19 May 2011 - 09:36 AM, написа:

Гледай какво правят женските езици значи, на човека му се запалиха ушите от толкова мислене и писаници по негов адрес..., не го познавам, но мисля, че е некоректно да се говори каквото и да било за дадено лице на дадено място без въпросното лице да посещава мястото и да има възможност да каже нещо в своя защита.. докато говорите подобни неща... в моите, а и не само очи изглеждате като едни гладни и жадни за пари развъдчици, а нали уж идеята е друга и целта ви не е да правите пари от това...?Или греша или не съм разбрал нещо...

Абсолютно нищо лично към никой!!!

И грешиш, и не си разбрал нещо. Форумът е свободна зона и всяко лице има възможност да чете и да каже нещо в своя защита (тук грешиш), а в досегашната дискусия съвсем не се говори за пари (тук не си разбрал).
И тъй като това е форум, има писани и неписани правила. Писаните са ясни, останалото е въпрос на етика и култура. Когато нечии постове са неетични или некултурни, се появява червеният послепис, който познаваш :smile:

#6073 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2011 - 09:53 AM

Толкова млад,а вече толкова мъдър,прозорлив и...тактичен.Както винаги-си оригинално прав,Дизел!!! :md_064:
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#6074 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2011 - 10:37 AM

Явно не четете какво съм написала. North face надявам се не го правиш нарочно. Престанете с простотиите по адрес на брата и сестрата. Казах много ясно веднъж, и ще повторя - като не сте запознати със случая не си слагайте тая дъвка в устата. Да не би да си мислите, че в развъдниците не се изпускат кучета, а? Не разбирам само защо се правят драми от това. Колко страници трябва да му се яде гъза на човека ...

И Дизел с това правене пари, просто изби рибата, изкърти миФката и т.н.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#6075 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 19 May 2011 - 11:12 AM

Не, разбира се не правя нищо нарочно...гледам сайта на човека,както казах нямам лични претенции към него но мисля,че всеки от нас тук в този форум има право да изрази културно и нормално своята позиция. Това изключва идиотското изказване на Дизел
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#6076 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2011 - 11:58 AM

Показване на мнениетоNorth face, в 19 May 2011 - 11:12 AM, написа:

Не, разбира се не правя нищо нарочно...гледам сайта на човека,както казах нямам лични претенции към него но мисля,че всеки от нас тук в този форум има право да изрази културно и нормално своята позиция. Това изключва идиотското изказване на Дизел
Аз пък от чисто мъжка солидарност ще взема да подкрепя ДизелКачена снимка Но не в позицията му,която не споделям въобще,а в правото му да я изрази,мисля ,че го прави културно и нормалноКачена снимка Оставете го да си "оригиналничи" момчето. А ти North face вместо да му се връзваш направи ми услуга и качи снимчици на моята любимка МагиКачена снимка По малко се карайте и повече се радвайте на любимците си,приятели.Изпълнен с положителности ден ви желаяКачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#6077 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2011 - 12:54 PM

Така го виждам, така го казвам, може да греша, а може и да е истина... само вие си знаете... достатъчно беше да се каже, че въпросния развъдник не дава родословия на мъниците и толкова... какво го мислите, правите, струвате... локуми, дъвки ... мерене на п***и ....
User's Signature

Качена снимка

#6078 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2011 - 01:27 PM

Показване на мнениетоmartinis, в 17 May 2011 - 06:54 PM, написа:

Показване на мнениетоHuskypower, в 17 May 2011 - 09:28 PM, написа:

Цитат

Аз нямах предвид да се публикуват племенните книги в интернет... Но една проста статистика поне еди колко си хъскита например регистрирани в страната за 2010г. Защото едни такива цифри ако не може българската кинология да представи...
Във Франция всеки може да получи подробна статистика за всяка една порода, година по година. А с просто запитване по и-мейл и доста подробности около голите цифри... Както и да е...
:flagbg:

През 2010 година от породата сибирско хъски са регистрирани:
6 кучила - общо 32 кученца
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#6079 Потребителят е офлайн   Geriii Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 May 2011 - 04:50 PM

Здравейте :) От много време (още от малка) мечтая да си взема хъски.Най-накрая се реших...Обаче проблема ми е следния -един приятел ми предлага едни хъскита,с паспорт с всичко но тъй като не съм изцяло запозната с белезите на хъскитата и затова искам да ви питам вие какво мислите,дали отговарят според вас на чистокръвни хъскита или не : Качена снимка Качена снимка
Кучетата са с различни очи,мъжки са. Много благодаря предварително.

#6080 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2011 - 05:45 PM

Аз от хъски не разбирам,но още на първият месец от регистрирането ми тук разбрах,че куче без документ удостоверяващ,че е от дадена порода-разбирай родословие,не паспорт,просто прилича на дадена порода.Ако ще купувате,купете си хъски с родословие,ако Ви го подаряват-защо не,много са сладки,но знайте,че нямат ли родословие никой не може да каже нищо за белези,характер,здраве и т.н.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 302
  • 303
  • 304
  • 305
  • 306
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема