North face, в 18 May 2011 - 08:35 PM, написа:
Ехе,доста се е изписало по темата за развъдниците,лошо няма но както е ясно на всички не сме се събрали за да се харесваме а за да работим за породата и нейното коректно развъждане. Съжелявам, ако на Петя или някой друг не допада моето мнение но фактите са факти,породното развъждане няма как да стане ако не е вкарано в правила и рамки,аз лично съм затворила моето развъждане, нямам никакви претенции към името Нортфест но за мен не е нормално да се развъждат брат и сестра ....
Всички работим с любов към породата но и именно заради породата и отговорноста към нея ако искаш да правиш нещо както трябва, трябва да стиснеш зъби и да се разбереш с клуба примерно ( давам хипотетичен пример,защото не му знам драмата на човека ) или каквито там други проблеми имаш. След като се гордееш с линията си, запази си документите,развъждай с мисъл, изследвй кучетата си за наследствени заболявания,прави хубави и доколкото зависи от теб здрави бебета и аз съм сигурна,че никой няма да може нищо да каже

Тук изобщо не става дума за впряга му и т.н. за тази му дейност мога само да кажа , евалата

Не мислех да пиша повече по темата, защото това са неща само между Вас развъдчиците !
Злати, разбира се, че правилата и рамките са на първо място в развъдната дейност ! А относно Нортфест написах, че има своето място в историята на сибирското хъски в БГ ! Жалко е, че не развъжда по правилата !.......... Защо не знаете проблема му, а имате информация, че "развъжда брат и сестра"...........Сигурни ли сте, че е така ?!?!?! Аз не вървам, че човек който се занимава професионално с тази дейност и го прави с любов и уважение към породата може да допусне такова нещо.........освен, ако е станало случайно и еднократно ! Поговорете с него и го привлечете по някакъв начин - вижте пазара на какво прилича ! Съсипан е тотално -масово се продават неродословни иначе много добри хъскита за по 50-100 лв............Неминуемо това рефлектира и при вас ! И най-важното това ли заслужава тази прекрасна породата !?!?! Че България е страната на абсурда е ясно, ама и ситуацията със сибирското хъски също е абсурдна.............
Знам, че съм страничен наблюдател и нямам право да ви се меся в работата, но искам все пак да знаете, че сте в публичното пространство и всичко което правите се вижда и оценява от всички любители - форумите и фейсбука не са достатъчни......
Хубав ден !