Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#3181 Потребителят е офлайн   sandanski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 December 2013 - 11:10 AM

@Donichka
@koniarska

Аз се чудех дали да пиша изобщо.
Струва ми се, че имате пристрастия към Acana и има само един бог за вас.

Моля, опитайте се да разберете че има друга суха храна за кучета в този свят, и някои от нас може невежи като ние сме искаме да се хранят нашите кучета с нещо друго.

@ koniarska аз съм любопитен какво Ви просветило в статията на Mike Sagann.

Привет от Сандански!

Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#3182 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2013 - 11:32 AM

Ако пристрастията бяха до толкова категорични, дали щях да купя и опитам тази храна?
Както едни са доволни от едно,други от друго и в крайна сметка,какво трябва да си траеме,за да не излиза едва ли не,че се боговори нещо ли?
Храни бол на пазара от всякакви талаши до мръвки-хората си преценяват.
Всеки си избира каква храна да купува,лично аз не виждам някой да е едва ли не задължен да купува някоя определена.
Някой да Ви наложили избора,тук във форума?

#3183 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 04 December 2013 - 03:51 PM

За дългогодишния си опит с добитъци,моето и осиновени такива със специални нужди/хранителни/,с алергии,кожни проблеми и др. съм минала през доста храни.Доволна съм от Акана,Оливърс и Нутрам.Сегашното ми куче до 8 месеца ядеше ардън грейндж за бебета също бях доволна,след това вкараха от по горе посочените марки джуниър и минах на тях,поради огромната разлика в цените с ардън грейндж,както и в разликата в състава.Писала съм го сто пъти,всяка храна на всяко куче се отразява по различен начин,избор богат,така че ,който каквата храна желае такава да взима на кучето си.От две години сме на Акана и не смятам изобщо повече да си правя експерименти,сега се подлъгах,тъй като съм чувала добри отзиви,видях състава , а и цената на ,която взех Теста беше доста прилична 83лв.Не съм казала нито,че храната е скапана или нещо от сорта,просто написах ,че на нас не се отрази добре/ още няколко познати с пит кучета се оплакаха от нея,че кучетата слабеят и че дажбата е в пъти повече от другата храна с ,която хранят/,може би ще е ок за средно активни кучета,нямам идея.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#3184 Потребителят е офлайн   hiagain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2013 - 11:39 AM

И моят американски булдог не хареса ТОТW High Prairie и я ядеше с голяма неохота, а по принцип е доста лаком и яде всичко. Изпробвах един чувал, който беше около 7-8кг защото бях чел/чувал доста положителни неща за тази храна, но определено не останах доволен (а кучето я ядеше едва-едва, та привършихме чувала като му я смесвахме с Акана). Но пък знам за доста стопани, които са доволни от храната. Това не значи че е лоша, просто всеки си споделя мнението, което е добре за хората които нямат опит с тези храни. Аз така стигнах до Акана - първоначално хранех с Орижен за големи бебета, но не му се отразяваше така добре на изходния материал и след малко четене из форуми пробвах ACANA High Prairie и си останахме на нея , тъй като кучо е доволен и я яде с кеф, а аз съм доволен от начина по който му се отразява.

#3185 Потребителят е офлайн   Nikito82 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 December 2013 - 05:53 PM

Здравейте , ползвам Equilibrio Puppy Large Breed от месец, като цяло съм доволен, но не мога да разбера таблицата, бихте ли ми помогнали?

Имам мъжки лабрадор, в неделя ще стане на 3 месеца, в момента му давам по 280-300 грама на ден, разделено на 4 пъти. Тежи вече 7,7кг.

Не мога да я разбера тая таблица, според нея на тия кг излиза към 200гр на ден, а на 300гр мисля че му е малко.

Колко да му давам, как да я увеличавам, в смисъл в началото на всяка седмица да му вдигам дневната дажба с по 20 грама и така да кара една седмица и после пак или?

До кой месец да я качвам така и кога започва малко по-малко да спада дажбата?

http://equilibrio.ik.../product-3.html

Ето точно тази е храната, това мисля са със старите опаковки, но нея ми донесаха.

#3186 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 10 December 2013 - 06:33 PM

За вашите кг излиза,че трябва да давате 261 грама,това е препоръчителна дажба според таблицата,разбира се тя може да варира според животното,ако при Вас 300 г. е ок,значи всичко е наред.Най лесно се изчислява от долната граница дефакто: кутре от 2-4м.,тежащо 7,7кг., делите първо кг на грамажа / най долната граница/,за да видите по колко храна на всеки кг трябва да давате и от там вече умножавате по кг на кучето.Принципно при повечето храни диапазона не е толкова голям и от тук Ви идва объркването.Ето я сметката: при 3.3кг. разделено на 96г/ храна/ = 0,034г. ; 7.7 кг. Х 0,034г = 261г. на ден за куче на възраст от 2 до 4м.,до тази възраст животното трябва да яде такъв грамаж,след 4 месец, пак изчислявате,но на база на другите данни дадени в таблицата.Горе долу се пада на 2 месеца да вдигате количеството,желателно е да го направите плавно,,т.е. за седмица да достигнете максимум увеличение.Дажбата спада горе долу ,когато животното стане на 1г.,ако след това преминете на следващата формула за зряла възраст,там количествата са по различни.
User's Signature

#3187 Потребителят е офлайн   Nikito82 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 December 2013 - 07:53 PM

Трябва да яде такъв грамаж, но той кача по 100грама на ден, примерно в края на седмицата ще е 9кг, пак ли трябва да умножавам по 0,034?

Ако трябва да яде от втория до четвъртия месец по 265гр, мене ми се вижда много малко.

По този начин сметнато излиза че в 5месец като разделим 17,2 на 289 се получава 0,059 и ако кучето е 20 кг излиза че трябва да яде по кило и двеста на ден

#3188 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 11 December 2013 - 09:04 PM

Не е така,от 2 до 4м. кофициента е един,след това е друг.До 4м. горе долу най бързо расте за това и дажбата се повишава толкова бързо,след това вижте в самата таблица колко е изчислете.
User's Signature

#3189 Потребителят е офлайн   sandanski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2013 - 06:10 PM

Показване на мнениетоhiagain, в 25 November 2013 - 12:10 PM, написа:

Аз пробвах един чувал ~7кг TOWT High Prairie и не останах доволен. Допълнително и на кучо не му беше така вкусна като Акана. Ако ползваш зоофаст не им слушай глупостите, тези ' проблеми' за цяла Европа ги има само в техния магазин :dry: Цената наистина е добра, но в крайна сметка ще сменя магазина ако продължават с тези 'проблеми'. На мен последния път дори ми казаха, че можело да има и увеличаване на цената в близко бъдеще, т.е. според мен в момента умишлено го правят това за да имат след няколко месеца оправдание за повишените цени ..

LOL.
User's Signature

Качена снимка

#3190 Потребителят е офлайн   hiagain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2013 - 06:35 PM

Показване на мнениетоsandanski, в 14 December 2013 - 06:10 PM, написа:

Аз пробвах един чувал ~7кг TOWT High Prairie и не останах доволен. Допълнително и на кучо не му беше така вкусна като Акана. Ако ползваш зоофаст не им слушай глупостите, тези ' проблеми' за цяла Европа ги има само в техния магазин :dry: Цената наистина е добра, но в крайна сметка ще сменя магазина ако продължават с тези 'проблеми'. На мен последния път дори ми казаха, че можело да има и увеличаване на цената в близко бъдеще, т.е. според мен в момента умишлено го правят това за да имат след няколко месеца оправдание за повишените цени ..

LOL.

Не знам кое е смешното, колега :) Аз в друг магазин не съм видял липса на храни Акана и оправдания, че имали проблем с производителя...

#3191 Потребителят е офлайн   sandanski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 December 2013 - 07:44 PM

Показване на мнениетоhiagain, в 18 December 2013 - 06:35 PM, написа:

LOL.

Не знам кое е смешното, колега :) Аз в друг магазин не съм видял липса на храни Акана и оправдания, че имали проблем с производителя...

http://zoomagazin.eu...za-kutsheto-167

http://www.zoofast.b...c-23_25_64.html

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#3192 Потребителят е офлайн   hiagain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2013 - 08:40 PM

До сега единствено съм имал проблеми със зоофаст - за първи път поръчах лятото и почти винаги ' нямаме налични чували, но очакваме зареждане и имаме проблеми с производителя'. Явно и други са засегнати, но миналия месец като поръчвах не беше така :) Хайде лека вечер и дано намерите нещо по-забавно :rc_036: :ab_041:

#3193 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2013 - 09:09 PM

Показване на мнениетоhiagain, в 18 December 2013 - 09:40 PM, написа:

До сега единствено съм имал проблеми със зоофаст - за първи път поръчах лятото и почти винаги ' нямаме налични чували, но очакваме зареждане и имаме проблеми с производителя'. Явно и други са засегнати, но миналия месец като поръчвах не беше така :) Хайде лека вечер и дано намерите нещо по-забавно :rc_036: :ab_041:

аз пък поръчвам само от там и до сега никога не съм имала проблеми.. :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#3194 Потребителят е офлайн   hiagain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2013 - 09:12 PM

Показване на мнениетоanelia_888, в 18 December 2013 - 09:09 PM, написа:

Показване на мнениетоhiagain, в 18 December 2013 - 09:40 PM, написа:

аз пък поръчвам само от там и до сега никога не съм имала проблеми.. :md_064:

За АКАНА ли става дума или за друга марка храни? Защото аз говоря конкретно за тази марка и са ми били предлагани неведнъж други ' подобни' марки :)

#3195 Потребителят е офлайн   Danidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:лов риболов и ловни кучета

Публикувано: 18 December 2013 - 11:59 PM

Показване на мнениетоhiagain, в 18 December 2013 - 06:35 PM, написа:

LOL.

нямат добра храна е и винаги имат на склад работя с тях и съм доволен
User's Signature

Качена снимка
Дани 0888-514135 .0878-514136
http://www.wix.com/buldog69/buldogfood

#3196 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2013 - 04:01 PM

Здравейте, след няколко дни в дома ми ще дойде Лео ( Джарк Ръсел) на 45 дни.
Препоръчайте ми храна като за него както и в храните има ли таблица за килограмите или това ветеринаря го казва?
За момента се спрях на следните три:

http://www.emag.bg/h...9/pd/D12FJBBBM/

http://www.emag.bg/h...m/pd/DY4MJBBBM/

http://www.emag.bg/h...0/pd/DF7M9BBBM/

Прочетох доста страници и виждам, че сериозно хвалита Acana и доста от вас хранят животните си с такава.
А какво мислите за горните?
Благодаря
User's Signature

Качена снимка

#3197 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 31 December 2013 - 08:48 PM

Ако трябва да избираш между точно тия 3те, избери ПроПлан.

#3198 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2014 - 07:12 PM

Знаете ли Зоомагазини които да предлагат Акана?
Не говоря за онлайн.
http://www.zoofast.bg/ разбрах, че от този сайт е нужна към 1 седмица, за да пристигне храната, а аз нямам това време.
Искам да взема по-малка разфасовка ( 1кг ) и да пробвам мъника, който ще е при мен след 4 дни.
Близките зоомагазини не предлагат Акана.
За това ако знаете конкретен зоомагазин, в който мога да отида и да закупя на място ще съм ви много благодарен.
User's Signature

Качена снимка

#3199 Потребителят е офлайн   Chavo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 January 2014 - 07:25 PM

Показване на мнениетоiNfRaSoNiC, в 01 January 2014 - 07:12 PM, написа:

Знаете ли Зоомагазини които да предлагат Акана?
Не говоря за онлайн.
...

В София - Стефанов

#3200 Потребителят е офлайн   stenly2777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Френски булдог

Публикувано: 03 January 2014 - 01:25 PM

Във Варна https://www.facebook.../BigaZoo?ref=hl

• (174 Страници) +