Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#141 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 April 2008 - 03:12 PM

Цитат

В момента моя калпазанин яде от Хепи дог - Премиум Крок Адълт - вече 3 седмици и съм доволна и аз и кучето - не слабее чувства се добре и акитата са добре оформени - като патрончета. И финансово по - добре ми се отразява. Ще ми се от време на време да му давам Хилс, но просто отказва да го яде - а и тия надути цени...Но по тоя проблем съм писала и преди във форума.

А ценичка да ми кажеш че не съм много запозната,а единствено съм доволна от Pro Plan ама финансово ми идва нанагоре.Сега й давам Нутрам Нугес ама не съм много доволна особено за акитата.Тя колкото яде толкова и излиза че даже и повече... а и аромата ме удря много здраво  :Бляк!:
User's Signature

Качена снимка

#142 Потребителят е офлайн   mimacat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2008 - 03:55 PM

Като казвам гранули и от тази за чувствителен стомах на роял канин дрищим
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#143 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2008 - 09:19 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Преди малко си купих килограм храна Хепи Дог. К'во ще ми кажете за нея... става ли?

На мен ми дадоха пликчета мостри от ориджинъл и адулт, продавачката ми ги нахвали, но моят хубостник не ще и да ги опита.Храня го най-често с храни на Даймънд, но от тези не иска. Дано напише някой, който е хранил с тези гранули.

В момента моя калпазанин яде от Хепи дог - Премиум Крок Адълт - вече 3 седмици и съм доволна и аз и кучето - не слабее чувства се добре и акитата са добре оформени - като патрончета. И финансово по - добре ми се отразява. Ще ми се от време на време да му давам Хилс, но просто отказва да го яде - а и тия надути цени...Но по тоя проблем съм писала и преди във форума.

Сега не правим реклама де, ама за първи път видях кучето ми да се нахвърли на гранули и то не - киснати, а така, от ръката ми. Още не сме видяли как се отразява на акитата и тем подобни и по - по - малко яде, но с мерак си ги изяде, което ме окуражава...
User's Signature

Качена снимка

#144 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2008 - 09:24 PM

Цитат

Проблемите на пикочните пътища при котките ги докарва стопанина, хранейки само с гранулирани храни - Фрискас, Любимец, Бош...

А би ли дал линк към статията, където са посочени тези храни като проблемни? Интересува ме кои храни са цитирани в изследването на ветеринарите.
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#145 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2008 - 11:46 PM

Цитат

...котките хранене само с мишки не страдат от заболявания на пикочните пътища (запушвания и др.) и от липса на витамини в организма. Така, че и природата си знае работата...
Проблемите на пикочните пътища при котките ги докарва стопанина, хранейки само с гранулирани храни - Фрискас, Любимец, Бош...
За първото: потвърждавате тезата ми, ама кой си храни котката с мишки???
За второто твърдение: Не мога да се съглася с Вас: Бош е премиум марка с животински протеин и балансирано pH, теоретично е невъзможно да "докара" проблеми с пикочните пътища.
User's Signature

Качена снимка

#146 Потребителят е офлайн   ov4arka.bg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 10:18 AM

Аз също съм съгласен, че всички сухи екструдирани храни, с добро съотношение на животински и растителен протеин и контролирано рН е невъзможно да "докарат" проблеми на отделителната система.
Но да добавя:
Домашните любимци боледуват и страдат  както хората. С напредване на възрастта всички любимци имат проблеми на отделителната система, храносмилането и приемането на по-твърди храни. Моят съвет е незабавна консултация с ветеринарен лекар специалист.

#147 Потребителят е офлайн   Jordan staffffff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 10 April 2008 - 02:25 PM

Явно тук е винаги ''разгорещено''... :wub:
Но аз смея да твърдя,че НАЙ-ДОБРОТО ХРАНЕНЕ и съм ВЪРЛ ПРИВЪРЖЕНИК-СМЕСЕНОТО ХРАНЕНЕ-имам предвид това:
ОСНОВНОТО,с което храня е ГРАНУЛАТА(Супер Премиум клас-най-високият)с марки като-Ройал Канин(джуниър),Про план(джуниър),Профилиум(джуниър),и Хилс(джуниър)! :yahoo: До тук с гранулите(добрите имам предвид,изключвам повечето други марки...
Добавям по различно време и задължително в седмицата няколко твърдо сварени яйца-веднъж два пъти по едно...
Добавям ИЗВАРА или обезмаслено сирене!Също така към гранулите понякога кисело мляко,задължително Зеленчуци(малко домат,морков...)!Понякога давам по 1,2 препечени филий(на сухар)-хем е полезно,хем кучето си чисти зъбките като го ръба и на него му е кеф... :blink:
Също давам веднъж-два пъти в седмицата задължително малко телешко,риба,пилешко с бульона ,в който съм сварил ориз...И става нещо невероятно вкусно за вашият любимец...Също така добавям консерви към гранулата(Хилс,Педигри с 5 вида месо-ама не всеки път ги яде...понякога яде най-тъпите на пазара...ама кво да се прави-кучешка му работа ;D)
И като се дават от време на време витаминчета,Са 37...
Абе изобщо по тази схема,извличам ОТЛИЧНИ резултати-Добра кондиция,кучето винаги си хапва с охота,и облизва паничката и АЗ И ТЯ СМЕ ДОВОЛНИ!
А кости(риба,пиле)НЕ...Свински,телешки-да...но натрошени през мелачката за месо(кайма) иначе НЕ!
П.с:Надявам се съм помогнал(макар,че повечето знаят как да си хранят кучетата) на някои с проблемно куче! :wub: :->)
User's Signature

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com

#148 Потребителят е офлайн   dox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 03:01 PM

Цитат

Явно тук е винаги ''разгорещено''... :wub:
Но аз смея да твърдя,че НАЙ-ДОБРОТО ХРАНЕНЕ и съм ВЪРЛ ПРИВЪРЖЕНИК-СМЕСЕНОТО ХРАНЕНЕ-имам предвид това:
ОСНОВНОТО,с което храня е ГРАНУЛАТА(Супер Премиум клас-най-високият)с марки като-Ройал Канин(джуниър),Про план(джуниър),Профилиум(джуниър),и Хилс(джуниър)! :yahoo: До тук с гранулите(добрите имам предвид,изключвам повечето други марки...
Добавям по различно време и задължително в седмицата няколко твърдо сварени яйца-веднъж два пъти по едно...
Добавям ИЗВАРА или обезмаслено сирене!Също така към гранулите понякога кисело мляко,задължително Зеленчуци(малко домат,морков...)!Понякога давам по 1,2 препечени филий(на сухар)-хем е полезно,хем кучето си чисти зъбките като го ръба и на него му е кеф... :blink:
Също давам веднъж-два пъти в седмицата задължително малко телешко,риба,пилешко с бульона ,в който съм сварил ориз...И става нещо невероятно вкусно за вашият любимец...Също така добавям консерви към гранулата(Хилс,Педигри с 5 вида месо-ама не всеки път ги яде...понякога яде най-тъпите на пазара...ама кво да се прави-кучешка му работа ;D)
И като се дават от време на време витаминчета,Са 37...
Абе изобщо по тази схема,извличам ОТЛИЧНИ резултати-Добра кондиция,кучето винаги си хапва с охота,и облизва паничката и АЗ И ТЯ СМЕ ДОВОЛНИ!
А кости(риба,пиле)НЕ...Свински,телешки-да...но натрошени през мелачката за месо(кайма) иначе НЕ!
П.с:Надявам се съм помогнал(макар,че повечето знаят как да си хранят кучетата) на някои с проблемно куче! :wub: :->)

Jordan staffffff, ти направо сложи производителите на храни в малкия си джоб ;D
Изрично на етикетите пише - Не използвайте друга храна освен тази марка за да постигнете добри резултати. Не давайте допълнително лакомства. Ето , че и сподръчни средства може да се постигнат добри резултати. Поздравления :blink:

#149 Потребителят е офлайн   Jordan staffffff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 10 April 2008 - 04:33 PM

АА,имам предвид-не давам различните марки по едно и също време(не ги редувам всеки ден и т.н...),а примерно определен период Едната марка,когато й омръзне,сменям...едновременно с това си имаме и определените дни,когато ''махаме'' гранулата и й давам другите неща...
За по малките кученца,(понеже трябва много да си играем да кълцаме телешкото и т.н...) слагаме парченцата в месомелачката и става на кайма... :blink:Със сигурност ще полудеят от кеф...а и това месо адски много развива кучетата...но НЕ трябва да се прекалява с него...! :blink:
User's Signature

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com

#150 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2008 - 06:39 AM

Някай давал ли е на своето кученце Hils.Знам че я рекламират като най-добрата,но друго е да го чуеш от хора които са я купували за кучетата си.Как се отразява....
User's Signature

Качена снимка

#151 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2008 - 10:56 AM

Лично за мен, Хилс е перфектната храна за моите кучета.

#152 Потребителят е офлайн   anchor Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 April 2008 - 01:39 PM

Здравейте, скоро купих Chicopee puppy large за НОК на 2 месеца. Обаче ми направи впечатление, че има малка разлика в съставките на храната от опаковката и тази която гледах в интернет.

Ето съставките на гранулите съгласно опаковката:

Птиче, пшеница, царевица, животинска мазнина, пшеничено брашно, птича мазнина, цвекло, протеин-хидролизат, ленено семе, суха бирена мая, натрий, варовик, цикория, мая.

Протеин 24,3%            Калий - 0,6%
Мазнини 14,3%            Натрий - 0,37%
Влакнини - 2,7%            Магнезий - 0,14%
Пепел 7,1%                Витамин А 15000 IU/kg
Влажност 8%              Витамин D3 1200 IU/kg
Калций 1,4%              Витамин Е 150 mg/kg
Фосфор 1%                Мед 10 mg/kg

А според "този" сайт съставките на храната е много по-различен, много голяма част от витамините липсват.
Някой ползва ли тази храна и да ми каже къде е вярното съдържание на храната. Според мен би трябвало да е на опаковката.
Необходимо ли е да давам допълнително калций?

#153 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2008 - 01:54 PM

Моето ку4е си харесва Роял Канин. Пробвахме го с Хилс и с Еукануба-не 4е не ги яде, ама им се мръщи. Явно Роял Канин-а му се вижда най-вкусен!  ;D
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#154 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2008 - 04:28 PM

Попитах за Hils,защото има една много хубава промоцийка в един магазин и излиза много изгодно.ДАже по-евтино от Рояла.Иначе сме на Роял и много ни харесва.Аз лично съм много доволна заради акито /все пак още ги чистя в къщи  :rolleyes:  /
User's Signature

Качена снимка

#155 Потребителят е офлайн   dox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2008 - 09:24 AM

Цитат

Попитах за Hils,защото има една много хубава промоцийка в един магазин и излиза много изгодно.ДАже по-евтино от Рояла.Иначе сме на Роял и много ни харесва.Аз лично съм много доволна заради акито /все пак още ги чистя в къщи  :rolleyes:  /

Хилс е перфектна храна.  Бих те посъветвал да намериш мостра на хилс (или да вземеш 100 г) и да видиш дали твоя питомец ще я яде. Истината е, че куче или котка хранени с Роял Канин се мръщят на Хилс. Освен това съм писала и друг път в тази тема за БЕЗУМНИТЕ цени, които държи Хилс - аз лично бих се въздържала да дам 120 - 130 лв за 15 кг храна - и то която кучета ми не ще да погледне. Собственика на зоомагазин ми каза, че ако мажа носа на кучето ми с гранула Хилс, то ще започне да я яде - е добре ама за цена от 9,00лв/кг кучето трябва да се нахвърля върху храната, а не да се помайва......и да му мажа носа.

#156 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2008 - 04:02 PM

Цитат

Иначе сме на Роял и много ни харесва.Аз лично съм много доволна заради акито /все пак още ги чистя в къщи   :rolleyes:  /
В такъв случай защо ще сменяте храната?
User's Signature

Качена снимка

#157 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2008 - 05:52 PM

Цитат

защото има една много хубава промоцийка в един магазин и излиза много изгодно.ДАже по-евтино от Рояла.

Затова.
User's Signature

Качена снимка

#158 Потребителят е офлайн   didi_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 April 2008 - 09:13 AM

Най- доволни сме от Advance и Royal Canin, моят сладур ги яде с голямо удоволствие...Hills не му допада толкова много и яде по-малко затова не му купуваме вече от нея.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#159 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 23 April 2008 - 10:35 AM

Моя куч от Юканубата се просра много брутално, още я лекувам гадината! :sos:
мисля да минеме на Бош като почна да я захранвам.. :yahoo:
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#160 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 23 April 2008 - 10:38 AM

Цитат

Моя куч от Юканубата се просра много брутално, още я лекувам гадината! :sos:
мисля да минеме на Бош като почна да я захранвам.. :yahoo:
Ако сте я сменили рязко, без преход може и от това да е.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема