Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#161 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 23 April 2008 - 11:06 AM

ами да така стана защото нямаше как да взема в този ммент храната с която е била хранена, НО това продължи много дълго за преходно разстпойство и така :)))
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#162 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 11:20 AM

Всяко куче по различен начин понася храната явно.Моята Сара яде РК ,ами нямаме проблеми с нищо.
Аргус го храних през изминалия месец с Бош,защото му я подариха. Той не отбира,хапва си сладко без претенции към марката. Обаче въпреки очaкванията ми не му понесе, стана пръдльо като за световно и освен това правеше "тортички" за Гинес. Постепенно я смених с Пурина среден клас(Dog Chow) агнешко с ориз и нещата се промениха. Но това не означава,че Бош не е хубава,просто  при нас резултата не е бил добър. Признавам си,че ако можех да си го позволя щях да купувам РК и за него.

#163 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 23 April 2008 - 11:24 AM

Ами аз избрах Бош защото кучето е хранено с нея преди ттова, и е било ок, а и целия разв Бош яде.. а за РК чух разни лоши отзиви оттук- оттам  :( някво мазало е и с храната, и с лекарите... :'(
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#164 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 12:29 PM

Цитат

Обаче въпреки очaкванията ми не му понесе, стана пръдльо като за световно и освен това правеше "тортички" за Гинес.

Това го правише Кара когато й давах Нутра Нугес.Много ми я препоръчваха главно като цена за висок клас храна но явно на нея не й се отразява добре.Сега като се замисля от 2 сед (откакто съме на РК) не съм помирисвала приятните й миризми  ;D    :Бляк!:
User's Signature

Качена снимка

#165 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 08:18 PM

Аз храната я нагодих, започна да яде сама, ама по мъничко. :( По принцип дажбата и уж трябва да е около стотина грама на ден, ама тя от доста време яде новата храна и дори не е преполовила торбичката от килограм, която купих.  :( Набива зеленчуци и човешко ядене и само от време на време ходи да се поразрови в паницата. Един съсед разнася кучешка храна из цяла България и чакам другата седмица да ми донесе каталог и мостри, че имали храни от висок клас, пък ще ги взема на по - ниски цени от в магазина, дано тогава Мишел почне да си яде колкото и е дажбата
User's Signature

Качена снимка

#166 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 08:53 PM

Цитат

Набива зеленчуци и човешко ядене и само от време на време ходи да се поразрови в паницата.

Ми докато набива човешка манджа, не очаквай да си яде гранулите.  :huh:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#167 Потребителят е офлайн   pakito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 08:56 PM

Някои чувал ли е нещо за храната Chicopee?Ползвал ли е някои тази храна и доволен ли е от нея?На опаковката пише че е канадска и че с високо качество,та моля за някакви отзиви. :blink:

#168 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 09:21 PM

Chicopee е доста добра храна. Моите кучета бяха дълго на нея. После на Нутра Нъгетс, а накрая на Нутра Голд. Chicopee има добър баланс между цена и качество.
User's Signature

Качена снимка

#169 Потребителят е офлайн   pakito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 09:43 PM

Цитат

Chicopee е доста добра храна. Моите кучета бяха дълго на нея. После на Нутра Нъгетс, а накрая на Нутра Голд. Chicopee има добър баланс между цена и качество.

Благодаря за инфото,от утре кучо е на Chicopee. :blink:

#170 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 09:57 PM

Сега виждам, че сте от Варна. Там "Чикопи" определено е това, което е Нутра Нъгетс в София. Идеалния баланс.
User's Signature

Качена снимка

#171 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 11:53 PM

Когато купих на мопса ми първо Хилс, а после Еукануба си мислех, 4е би трябвало да умира за тях и бях много щастлива... Оба4е той им се мръщи.. :o В момента, в който му дам Роял Канин-край! Така облизва купата, 4е 4ак я мести!  ;D
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#172 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 April 2008 - 12:21 AM

Мисля си, че това, дали едно куче се нахвърля на една нова храна или не не може да е показателно за качеството й. Показателно е само за това, че  е по-добре овкусена.
Що за дума "овкусена"? Чувам я няколко пъти и й се чудя.  Ами когато превръщаме месото, зеленчуците, млякото и т.н. в сухи топчета, то те имат нужда да бъдат овкусени. Каквото и да съдържат, едва ли е възможно да се усети "оригиналния" вкус и за това е нужно да се добавя такъв. Никак не ми се вярва, че понеже една храна съдържа да речем 30% повече месо и за това кучето я харесва повече, защото усеща вкуса. При тази обработка и дехидратация на сухата храна едва ли остава нещо от оригиналния вкус.
А също така предполагам, че това овкусяване се извършва на края, когато гранулите са вече готови, именно за да придаде вкус и аромат за чуствителния кучешки нос.
Виждали ли сте истинско изсушено месо? А изсушени зеленчуци -такива, нарязани на парчена и сушени? Виждат се формите им, цветовете им, макар и по-бледи. Удобни са, защото не се развалят, заемат малко място.
Та се чудя, защо ли сухата храна не е в този вид? Малки парченца месо, зеленчуци и прах, за който да ме убеждават, че е така необходимите витамини и минерали? Само да го залея с гореща вода и да храня?
Защо всикчо е едно топче, с неизвестно съдържание, макар и написано на чувала. Защо ние можем да ядем дехидратирани полуфабрикати, на които виждаме съставките, а кучетата не - тяхната храна била по-добра, когато е в този си вид.
Защо кучетата се чустват и изглеждат добре когато я ядат тогава, ще ме питате? Еми има много кучета, които си изгелждат добре, а цял живот не са вкусвали гранула. Колко от вас са имали кучета преди 15-20 г? Нещо да са изглеждали различно? А ги хранехме с каквото падне, понякога и нищо свястно не падаше.
И да - храня си кучетата с гранули. Просто са много, а може би и ме мързи. Това е според мен основната рекламна идея на гранулите,макар че никой не я споменава. Възползват се от мързела човешки, от желанието ни да пестим време и мисли, като успокояват съвестта ни уверявайки ни, че ние правим най-доброто за животните.

Такива мисли ме налягат напоследък, както и мисълта, че ми свършват чувалите със сухата храна и ще се ходи до магазина за нови  ;D
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#173 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 07:28 AM

направо ме застреля с тоя пост  :rolleyes:

В крайна сметка, моя малък пинч и без това яде малко.... Нищо неми струва да го храня с чисто месо. примерно да редувам пилешко, телешко и свинско...  :rolleyes:
това по-полезно ли ще е от гранулите
User's Signature

Качена снимка

#174 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Retrievers, AGILITY
Публикувано: 24 April 2008 - 07:45 AM

Месото (НЕ КОКАЛИТЕ!) е само част от менюто на кучето!
Аз харесвам Royal Canin и Hill's- отразяват се повече от чудесно на кучетата ми!  B)
User's Signature

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!
Качена снимка

#175 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 08:13 AM

Цитат

Що за дума "овкусена"? Чувам я няколко пъти и й се чудя.

При храните от висок клас няма добавка на синтетични аромати и овкусители. Разчита се на естествени. Най-важния компонент е мазнин ата. И когато внимателно прочетем какви са мазнините си отговаряме, защо кучетата предпочитат един или друг вкус. Друг е въпроса ние кои мазнини ще изберем за кучето. Децата много харесват хамбургери и пица, но не познавам родител, който да се съобразява с тези предпочитания.
А за смес от дехидратирани продукти: Да си представим смес от късчета месо, царевица, овес... кое ли ще изяде кучето. На бас, че няма да е саревицата.
User's Signature

Качена снимка

#176 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 April 2008 - 08:41 AM

bushkata много добре написа! в голяма степен и аз съм съгласна. има доста неща в нета (главно от американци, разбира се) за това колко са вредни сухите храни. и според мен няма нищо по-хубаво от това да готвиш на кучетата си- има си примерни диети- телешко, ориз, моркови, яйце, извара...който иска може да се поразтърси и ще намери!
и тук опираме до възможности, време, желание. определо вариантът с готвенето излиза по-скъп и трудоемък (а уж сме готови на всичко за тях). както е при нас с две големи кучета- трябва да се готви, ако не всеки, то поне през ден. в моя случай кучетата ги гледат родителите ми- не мога да тропна с крак и да кажа- не ме интерсува ще им готвиш! затова търся оптималния вариант- намерих го скоро в Nutra Gold- senior. (благодаря на vlado zoo ;)) и се успокоявам, че им даваме най-доброто, на което сме способни.
а впрочем майката на моите "кученца" (за съжаление вече не е с нас  :'() прояде гранули на около 5-6 годишна възраст. с ръка на сърцето признавам, че по-красива женска и досега не съм виждала, а в сравнение с моите кекавци си беше направо Здравка Желязкова!  :blink:
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#177 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 April 2008 - 09:28 AM

Аз готвя на моето куче месо с ориз.Еми все пак не е толкова трудно-веднъж на няколко дни отделяш 15-20 минути,слагаш месото,после ориза и яденето е готово. :blink:
А от гранулите купувам само Роял Канин,защото другите не ги поглежда.А искам да попитам нещо-какво ще кажете за гранулите на Пурина Дог Шоу? :-
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#178 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 April 2008 - 09:51 AM

Цитат

Да си представим смес от късчета месо, царевица, овес... кое ли ще изяде кучето. На бас, че няма да е саревицата.

Е - царевица и овес. Що трябва изобщо да ядат такова нещо, а го има в сухата храна? Да, знам че има овчарски кучета, хранени с ярма, или други - облажващи се само с конско, ама си мисля, че точно тези компоненити може и без тях.

Цитат

направо ме застреля с тоя пост  :rolleyes:
В крайна сметка, моя малък пинч и без това яде малко.... Нищо неми струва да го храня с чисто месо. примерно да редувам пилешко, телешко и свинско...  :rolleyes:
това по-полезно ли ще е от гранулите

Това са си мои мисли и чудения както казах кучетата си храня с гранули - чустват се добре. Просто разсъждавам.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#179 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 April 2008 - 11:26 AM

И ние сменихме няколко вида храна - едните защото не се оказаха подходящи за кучо, а другите защото не се оказаха подходящи за джоба ми - все пак 2 кг. роял канин интестинал за 43 лв. ми идва малко множко. но сега сме на Нутрам и мисля,че той я харесва, била канадска и се приготвяла от месо годно за човешка консумация. някой да каже отзиви? да има нещо да сподели, бих била благодарна!
User's Signature

Качена снимка

#180 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 24 April 2008 - 12:04 PM

Здравейте  :blink:
Моля помагайте, който е запознат или има същия проблем. Кучето ми е алергично към пилешко. Преди месеци ядеше Р.К. ветеринарна серия с пиле и оттам стана ясна алергията.
В момента и готвя, но това е много изморително, пък и нямам достатъчно време. Търся храна на гранули с агнешко или риба, да е качествена и най-важното да я яде. Кучето е доста капризно към сухата храна по-принцип.
За информация - момата е на 1 г. и 2 месеца, размер - медиум  :blink:
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »