Коя е най-добрата кучешка храна?
Публикувано: 23 April 2008 - 11:06 AM

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 23 April 2008 - 11:20 AM
Аргус го храних през изминалия месец с Бош,защото му я подариха. Той не отбира,хапва си сладко без претенции към марката. Обаче въпреки очaкванията ми не му понесе, стана пръдльо като за световно и освен това правеше "тортички" за Гинес. Постепенно я смених с Пурина среден клас(Dog Chow) агнешко с ориз и нещата се промениха. Но това не означава,че Бош не е хубава,просто при нас резултата не е бил добър. Признавам си,че ако можех да си го позволя щях да купувам РК и за него.
Публикувано: 23 April 2008 - 11:24 AM

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 23 April 2008 - 12:29 PM
Цитат
Това го правише Кара когато й давах Нутра Нугес.Много ми я препоръчваха главно като цена за висок клас храна но явно на нея не й се отразява добре.Сега като се замисля от 2 сед (откакто съме на РК) не съм помирисвала приятните й миризми ;D :Бляк!:
Публикувано: 23 April 2008 - 08:18 PM

Публикувано: 23 April 2008 - 11:53 PM
Публикувано: 24 April 2008 - 12:21 AM
Що за дума "овкусена"? Чувам я няколко пъти и й се чудя. Ами когато превръщаме месото, зеленчуците, млякото и т.н. в сухи топчета, то те имат нужда да бъдат овкусени. Каквото и да съдържат, едва ли е възможно да се усети "оригиналния" вкус и за това е нужно да се добавя такъв. Никак не ми се вярва, че понеже една храна съдържа да речем 30% повече месо и за това кучето я харесва повече, защото усеща вкуса. При тази обработка и дехидратация на сухата храна едва ли остава нещо от оригиналния вкус.
А също така предполагам, че това овкусяване се извършва на края, когато гранулите са вече готови, именно за да придаде вкус и аромат за чуствителния кучешки нос.
Виждали ли сте истинско изсушено месо? А изсушени зеленчуци -такива, нарязани на парчена и сушени? Виждат се формите им, цветовете им, макар и по-бледи. Удобни са, защото не се развалят, заемат малко място.
Та се чудя, защо ли сухата храна не е в този вид? Малки парченца месо, зеленчуци и прах, за който да ме убеждават, че е така необходимите витамини и минерали? Само да го залея с гореща вода и да храня?
Защо всикчо е едно топче, с неизвестно съдържание, макар и написано на чувала. Защо ние можем да ядем дехидратирани полуфабрикати, на които виждаме съставките, а кучетата не - тяхната храна била по-добра, когато е в този си вид.
Защо кучетата се чустват и изглеждат добре когато я ядат тогава, ще ме питате? Еми има много кучета, които си изгелждат добре, а цял живот не са вкусвали гранула. Колко от вас са имали кучета преди 15-20 г? Нещо да са изглеждали различно? А ги хранехме с каквото падне, понякога и нищо свястно не падаше.
И да - храня си кучетата с гранули. Просто са много, а може би и ме мързи. Това е според мен основната рекламна идея на гранулите,макар че никой не я споменава. Възползват се от мързела човешки, от желанието ни да пестим време и мисли, като успокояват съвестта ни уверявайки ни, че ние правим най-доброто за животните.
Такива мисли ме налягат напоследък, както и мисълта, че ми свършват чувалите със сухата храна и ще се ходи до магазина за нови ;D

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 24 April 2008 - 08:13 AM
Цитат
При храните от висок клас няма добавка на синтетични аромати и овкусители. Разчита се на естествени. Най-важния компонент е мазнин ата. И когато внимателно прочетем какви са мазнините си отговаряме, защо кучетата предпочитат един или друг вкус. Друг е въпроса ние кои мазнини ще изберем за кучето. Децата много харесват хамбургери и пица, но не познавам родител, който да се съобразява с тези предпочитания.
А за смес от дехидратирани продукти: Да си представим смес от късчета месо, царевица, овес... кое ли ще изяде кучето. На бас, че няма да е саревицата.
Публикувано: 24 April 2008 - 08:41 AM
и тук опираме до възможности, време, желание. определо вариантът с готвенето излиза по-скъп и трудоемък (а уж сме готови на всичко за тях). както е при нас с две големи кучета- трябва да се готви, ако не всеки, то поне през ден. в моя случай кучетата ги гледат родителите ми- не мога да тропна с крак и да кажа- не ме интерсува ще им готвиш! затова търся оптималния вариант- намерих го скоро в Nutra Gold- senior. (благодаря на vlado zoo ;)) и се успокоявам, че им даваме най-доброто, на което сме способни.
а впрочем майката на моите "кученца" (за съжаление вече не е с нас :'() прояде гранули на около 5-6 годишна възраст. с ръка на сърцето признавам, че по-красива женска и досега не съм виждала, а в сравнение с моите кекавци си беше направо Здравка Желязкова! :blink:

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 24 April 2008 - 09:28 AM
А от гранулите купувам само Роял Канин,защото другите не ги поглежда.А искам да попитам нещо-какво ще кажете за гранулите на Пурина Дог Шоу? :-

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 24 April 2008 - 09:51 AM
Цитат
Е - царевица и овес. Що трябва изобщо да ядат такова нещо, а го има в сухата храна? Да, знам че има овчарски кучета, хранени с ярма, или други - облажващи се само с конско, ама си мисля, че точно тези компоненити може и без тях.
Цитат
В крайна сметка, моя малък пинч и без това яде малко.... Нищо неми струва да го храня с чисто месо. примерно да редувам пилешко, телешко и свинско... :rolleyes:
това по-полезно ли ще е от гранулите
Това са си мои мисли и чудения както казах кучетата си храня с гранули - чустват се добре. Просто разсъждавам.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 24 April 2008 - 11:26 AM
Публикувано: 24 April 2008 - 12:04 PM
Моля помагайте, който е запознат или има същия проблем. Кучето ми е алергично към пилешко. Преди месеци ядеше Р.К. ветеринарна серия с пиле и оттам стана ясна алергията.
В момента и готвя, но това е много изморително, пък и нямам достатъчно време. Търся храна на гранули с агнешко или риба, да е качествена и най-важното да я яде. Кучето е доста капризно към сухата храна по-принцип.
За информация - момата е на 1 г. и 2 месеца, размер - медиум :blink: