Коя е най-добрата кучешка храна?
Публикувано: 26 August 2008 - 07:06 PM
Същото важи за Роял Канин хипоалергенни храни, които съдържат тапиока.
Соргото и тапиоката водят всички растителни храни по съдържание на цианогенни гликозиди.
Повече по въпроса съм писала Тук
Публикувано: 26 August 2008 - 07:23 PM
Моят списък за добри храни(кои има тук):
1.NUTRAM dog Canada, Orijen, ACANA, GENESIS, Chicopee
2.NUTRA GOLD,Daimond Nutra Nugget, PURINA Pro Plan, HAPPY DOG, Hills, Eucanuba, Iams, CARACROCVobra, CASA FERA, Royal Canin
от 1 список куповам, 2 запасен вариант. Хеппи дог съм давала преди доста години на едно своето куче, беще супер. Напомням това беще преди години. Нутра не купувам, не е лоша храна, но имало скандални случки (за които аз знам)с тази фирма-производител, като и със всички от 2 списък за исключение на Хеппи дог и Вобра.

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 03 September 2008 - 10:26 AM
Ето как изглежда и самата храна
Публикувано: 03 September 2008 - 11:53 AM
Един приятел от квартала с НОК сега започва да внася от Англия храната ARDEN GRANGE, каза че е на нивото на хилс и юкануба- вие какво бихте казали за нея, ако имате впечатления?

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 03 September 2008 - 09:54 PM
Цитат
И аз чух за тази храна и също се интересувам какво мислите за нея?
Публикувано: 05 September 2008 - 06:03 PM
Какво знаете за нея!
Храната е канадска. Има пъпи и адулт вариант за кучета и вариант за котки.
Ето формулите на пъпи:
Garantované Vlhkost ----------- 10,0%
Vit.E (α-tokoferol)- 81,8mg/kg
Proteíny----------- 270g/kg
Vitamín C---------- 33mg/kg
Tuk --------------- 100g/kg
Betakarotén-------- 5mg/kg
Popol--------------- 70g/kg
Omega 6 ----------- 1,6%
Vláknina----------- 35g/kg
Omega 3------------ 0,3%
Vápnik------------- 12g/kg
Fosfor-------------- 8g/kg
И адулт
Vlhkost----------- 10,0%
Vit.E (α-tokoferol)- 75,1mg/kg
Proteíny---------- 220g/kg
Tuk--------------- 80g/kg
Popol ------------ 65g/kg
Omega 6 ----------- 1,2%
Vláknina--------- 35g/kg
Omega 3------------ 0,25%
Vápnik----------- 10g/kg
Fosfor------------ 8g/kg
А това е уъркинг формула, но не помня да съм я виждала...
Vlhkost ----------- 10,0%
Vit.E (α-tokoferol)- 75,6mg/kg
Proteíny----------- 270g/kg
Tuk --------------- 120g/kg
Popol--------------- 65g/kg
Omega 6 ----------- 2%
Vláknina----------- 35g/kg
Omega 3------------ 0,3%
Vápnik------------- 11g/kg
Fosfor-------------- 8,5g/kg
П.С. очевидно инфото е на чешки или нещо такова, сори, но само с това разполагам...

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...
Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...
Публикувано: 09 September 2008 - 05:40 PM
про план сензитив яде с апетит,тази пиле с ориз също.
малките чау също не харесаха тази храна на hills пупи тяхното чувалче си стои и едва им я давам накисната.а знаете малките са си прасенца,ядат всичко,но не и тази храна.поне не с апетит.
не съм изчела цялата тема и незнам дали е писано за храната PROFILUM и по конкректно puppy, за малките взех едно чувалче от 1кг. и нямате идея с каква бързина всичко в купичката беше ометено.на майка им също страшно много и хареса.сега си яде и проплан-а и профилум-а.и то според препоръчаната дневна доза.тя е обогатена с омега 3 и 6.сега вече сме с чувал от 15кг.,който бързо започва да намалява ;D.
Публикувано: 09 September 2008 - 06:02 PM
Цитат
но състава и е.аз бих предпочела купата със салата.
споделям мнение.малкитебяха шест.е поне едно да я беше харесало hills.
вкусове различни.нашия е такъв.
Публикувано: 09 September 2008 - 09:28 PM
Цитат
Само да кажа, че Хиллс е много добра храна, само дето наистина не се яде... Дано скоро да я оправят. Наште хора поне тоя проблем решиха :->)
Публикувано: 09 September 2008 - 11:36 PM
Цитат
Човече, ако и на теб ти се случи да си храниш кучето с уж най-скъпата и най-добрата храна, и то не ще и не ще да я опита дори, и за една седмица отслабне от гладната стачка до неузнаваемост, няма да разсъждаваш повече така. Аз съм твърдо ЗА качествените и скъпи храни и в момента си храня кучето с Orijen (ще видим доколко е добра след известно време), ни лично съм забелязала че примерно Хилс и Еукануба са слабо овкусени храни и много кучета им се мръщят, а Пурина Проплан и Роял Канин са по-силно овкусени, и това не ги прави по-добри, но все пак КУЧЕТАТА ГИ ЯДАТ с апетит, което е по-важно.
Естествено, не искам някой тук да си помисли: "Ми то Фрискис и Чапи са ОЩЕ по-овкусени, значи са по-добри, дай да храня кучето с тях." Не. Мисълта ми е, че понякога една храна би трябвало да се определи за "качествена", ако отговаря на много повече показатели, отколкото само съдържанието й. А и примерно овкусеността й, т.е. с каква охота ще я приемат повечето кучета, също с усвояемостта и с наличието на ненужни вещества като сорго, консерванти, и всякакви други отпадъци от растителен и животински произход.
Все пак темата не е за да правим реклама на дадени храни и антиреклама на други, а целта й е всеки сам за себе си да прецени коя е най-добрата храна за неговото куче. Тя не е една и съща за всяко куче, така че моля, когато пишете за дадена храна, пишете за плюсовете и минусите й.